no forma musi idealnie przylegac:) podklej od spodu "jajko" i potrenuj podk³adanie z pomoca instrukrazu Ani O;) na pewno uda Ci siê:) trzymam kciuki:D
no forma musi idealnie przylegac:) podklej od spodu "jajko" i potrenuj podk³adanie z pomoca instrukrazu Ani O;) na pewno uda Ci siê:) trzymam kciuki:D
no nie powinno tak byc... ja Wam dziewczynki powiem ze robilam tylko tipsy ale od kad jestem na forum , no moze nie od samego poczatku to dziewczyny mowily zebym sprobowala formy... i tak teraz w sumie juz gdzies 3 msc na formach robie :)
a kiedy w ogole nie bylam przekonana do nich ale to tylko pewno przez to ze wlasnie nie potrafilam podlozyc.... trzeba kochane sobie cwiiiczyc ;)
to ja mia³±m tak jak ty:) tylko jako¶ pod³adaæ umiem, tylko niekiedy po tygodniu czy dwóch kruszy mi siê na z³±czeniu naturlanego z przed³u¿onym w ro¿kach, pewnie za ma³o masy dajê chocia¿ optycznie wygl±da ¿e dobrze, ale i tak robiê, trening..trening...:)
tak tak wiem trening czyni mistrza ;] ale jak próbowa³am je przykleiæ to one siê nie trzymaj± i potem jak sci±ga³am to na paznokciu zostawa³ taki schodek... ;/
mam nadzieje ¿e widaæ to
jezeli dobrze odczytuje to zdjecie, ten schodek powstaje przez to ze zel splywa pod plytke, moze sprobuj innych szablonow, abo przytnij te szablony ktore masz, zeby byl bardziej dopasowany do paznokci, a poza tym mozesz uzyc jeszcze bardziej gestego zelu:]
my¶lê tsak samo jak unita. mo¿e masz kiepskie szablony, jakich u¿ywasz? ja te¿ mam takie pazurki, do których trzeba przycinaæ, jak bêdziesz robiæ wstaw fotkê jak przy³o¿ysz, zaraz co¶ poradzimy:)
Witam Was, jestem nowa zarowno tutaj jak i w swiecie robienia paznokci. Nosi³am juz i akryl i ¿el ale dopiero teraz zaczynam moja przygode po tej drugiej stronie. Kupilam juz potrzebny sprzecik do przedluzania akrylem, i na razie bawie sie sama a jak uzbieram pieniazki spytam was gdzie isc na kurs, ale bede chociaz obyta z pedzelkiem i akrylem po czesci.
Ale mam takie pytanie, dlaczego musze skracac tak mocno naturalnego paznokcia do przedluzenia? czy akryl na odrobine dluzszym naturalnym pazurku nie bedzie trzymal sie dluzej z racji tego ze ma wieksza powierzchnie do przyczepienia sie?
hmmmmmm??
a skad masz taka Informacje?
Ja nie skracam do minimum naturalek bo po co?
Czy ma to jakich wplyw na modelaz,raczej nie,gdyz jesli pazurki sa w odpowiedniej dlugosci to jest to tylko modelaz na naturalkach ii juz.
A jesli przedluzasz na formie to nawet duzo latwiej jest podlozyc ja,jesli sie juz jakas krawedz ma.
dokladnie jesli zostawisz sobie troche pazurka naturalnego to robisz sobie automatycznie ladna kieszonke do podlozenia formy
dzieki Wam bardzo.. no i to ze zostawiam troszke tego pazurka to wiedzia³am, bardziej mi chodzilo o dlugosc np pol centymetra za opuszek..
o to zdjêcia kompletnie nie wiem co robie ¼le naprawde a Wy jeste¶cie pro wiêc s³ucham... widzia³am zdjêcia jak podk³adaæ formy i dalej nie umiem.... :blink:
Dziewczyny bo przed na³o¿eniem szablonu warto zrobiæ z niego rulonik... Nie wiem jak mam to okre¶liæ, gdybym mia³a aparat zrobi³abym Wam zdjêcia:/ ogólnie chodzi i to ¿eby nadaæ mu formê tunelu przed naklejeniem.
masz za dlugi wolny brzeg swojego paznokcia, skroc go zeby tylko minimalnie wystawal,aby zahaczyc forme; poza tym pomaltretuj troche szablon zanim go podlozysz, zeby sie lepiej dopasowal pod paznokciem, woszczurek gdzies to obrazowo tlumaczyla:D, a jak jeszcze to nie wyjdzie, to sprobuj moze skleic najpier motylki szablonu i dopiero potem wsun pod paznokiec
No akurat co do skrócenia to siê nie zgodzê;)
dziewczyny, nie zgodze sie do konca z wami, bo czasami naturalny paznokiec nie rosnie tak ladnie jakbysmy chcialy i nie da sie dobrze podlozyc formy, wiec wtedy warto paznokiec skrocic zeby dopasowac szablon
chodzi Ci o to ¿eby go trochê podgiac? (zaokragliæ) tak jakby do edge tylko ¿eby nie zaginaæ?
nie zaginac tylko zrolowac:D
@Ladyss ,polecam post1 w nw temacie
http://forum.wzorki.info/przedluzani...nie-formy.html
Tak, w³a¶nie o to nam chodzi:) a on i tak wyprostuje Ci siê pod pazurkiem i wtedy bêdzie dobrze dolega³:)
ok jutro napewno spróbuje dziêkuje za rady ;***
wklejê zdjêcia jutro jak bêdê podk³adaæ;]
mam nadzieje ¿e mi siê uda ;]
Unita ale po pierwsze pod co¶ trzeba ten szablon pod³o¿yæ, a po drugie to nie ma znaczenia jak nam ten paznokieæ ro¶nie, bo to nam nie wp³ynie na przed³u¿anie... chyba, ze jaki¶ porozdwajany, nie wiem garbaty czy jaki, to moze i tak. :)
ma przynajmniej po czê¶ci, mogê powiedzieæ po swoim, ro¶nie w dó³ i jak nie skrócê to bardziej kurze wychodz±, a jak skrócê to s± idealnie proste:)
a ja siê z kolei zgodzê z ladyss co do tego zrolowania, to chyba o to chodzi, ja jak odklejê formê to biorê w 2 palce i skrêcam. i to ca³±, nie tylko tam gdzie siê buduje paznokieæ, ale te¿ t± czê¶æ któr± siê klei do palca