ja mam kapusniaczek...
Printable View
ja mam kapusniaczek...
a u mnie dziś zupy nie będzie, tylko mięsko, ziemniaczki i surówka
macie może jakiś dobry przepis na brukselkę, ale nie zupę?
Ja mogę polecic mój bardzo szybki i równie dobry pomysł na obiad.
Otóż składniki potrzebne do przyrządzenia potrawy dla 2-óch osób to:
słoik sosu słodko-kwaśnego
duża pierś z kurczaka
parówki drobiowe lub wieprzowe(ilośc oraz rodzaj wedle uznania)
kilka dużych pieczarek
2 torebki ryżu
Pokrojene w plastry pieczarki podsmażyc na maśle(koniecznie!ponieważ tylko masło dodaje pieczarkom tak znakomity smak;)), doprawic solą oraz pieprzem.
Na drugiej patelni lub rondlu podsmażyc wcześniej już pokrojoną pierś z kurczaka, wraz z przyprawą gyros.
Do kurczaka wrzucamy wcześniej pokorojone parówki i podsmażamy całośc(do lekkiego zrumienienia parówek), dodajemy również wcześniej podsmażone pieczarki, no i wlewamy sos słodko-kwaśny, całośc mieszamy, doprawiamy do smaku szczyptą czosnku granulowanego, curry oraz słodkiej papryki.
Ugotowany ryż rozkładamy na talerze i polewamy obficie przygotowanym sosem.
Jak dla mnie pycha! Bardzo łatwe i ekspresowe do przyrządzenia - 30 min i gotowe :] (jeśli ktoś nie ma czasu na gotowanie wykwintnych potraw. A obiadek i tak smakuje jak danie z chińskiej restauracji;))
Smacznego! ;)
A ja często jem : pierś z kurczaka z parowaru, marchewkę z parowaru w sosiku serowym :P
mniam, mniam :skacze:
a jak sos robisz?
pa pi to brzmi nieźle
a ja sobie dziś obmyśliłam, że podsmażę ziemniaczki, pierś z kurczaka a do tego sałatka z pomidorków i ogórka no i może jakiś sosik fajny do ziemniaczków, ale to zalezy czy będzie mi się chciało:D
U Mnie dziś kapuśniaczek ze słodkiej kapustki:P
zmieniłam koncepcję:D zrobiłam ziemniaczki zasmażone z papryką, cebulka, parówkami i pomidorkami :glodny::glodny::glodny:
ja duszę wołowinkę, za 4 godziny będzie gotowa:) do tego ziemniaczki i chyba surówka z białej rzodkwi i kukurydzy
:)gołąbki:crazy:
bigosik od mamusi :D
ryba zapiekana w piekarniku i ryż z warzywami :glodny:
U mnie dziś rybka smazona,brokuły i ziemniaczki duszone:)
wiecie co?? mój mąz uwielbia polskie żarcie, tłuste mięsne i w ogóle... nienawidzi makaronu z serem, truskawkami, jagodami i innnymi... jakbym mu takie cos zrobiła to by mnie wypieprzył za drzwi razem z tym talerzem
więc jako przykładna zona gotowałam, zupki, drugie danka: żeberka, karkówkę, kotleciki, klopsiki, roladki....
pytam go kieyś co zje, a on do mnie : "cos normalnego!! bo juz ma dość tych twoich obiadów"
myslicie że chleb na wodzie będzie dobry??
u mnie jest to samo, niestetyt ostatnio ze względów zdrowotnych musiałam powiedzieć wieprzowinie prawie całkowicie stop i przerzucić się na inne
współczuje Woszczurku,może mu talon do baru mlecznego kupić?Albo zamknąć lodówkę na łańcuch z kłódką?Faceci...że nie dodają do nich instrukcji obsługi :/
A u nas na obiadek ogórkowa,na drugie kiełbaska z cebulką i ziemniaki...Wczoraj były schabowe z serem i sosem czosnkowym+pieczone ziemniaki.
a ja lubię gotować:) bardzo:) i także wymyślać jakieś dziwolągi
Woszczurku raz czy dwa zaserwujesz mu właśnie taki makaronik z serem, zupkę chińską albo makaronik z sosem z torebki i zatęskni za tymi Twoimi obiadkami i jeszcze na kolanach będzie prosił chociaż o jeden skwareczek:)
U mnie jest podobnie :mięcho ,mięcho ,a gdzie jest mięcho :cwaniak:
A dziś mnie mój szanowny zaskoczył .Mówię :" nie wiem co zrobić na obiad",a on: "naleśniki z serem i polewą truskawkową ":wow: Ja dalej : "pytam poważnie ",on: "ale ja mówię poważnie ".Po obiedzie mówi : "było pyszne ":wow:"ale wiesz co w tygodniu musimy sobie zrobić tatara" :lol:
oo ale mi smaka narobiłaś naleśnikami!!!!!!
u mnie dziś ucha a na drugie jagnięcinka. a na deser szarlotka
nie wiem czy tatara mielisz, ale jeśli nie to kupny dobry jest z morlin
a ja dzis mialam pomidorowa, gulasz, ziemniaczki i brokuł