Odp: najpopularniejszy sposob wykonywania frencha
... a ja mam pytanie czy znacie jakieś fajne triki odnośnie linii uśmiechu jeśli po zakończonej stylizacji nie jest dokładna i ładna linia uśmiechu, może nie równa lub gdy przy opiłowaniu okaże sie, że ta linia częściowo usunęła się .
Każda przecież miewa gorsze dni, a klientka musi wyjść zadowolona i być również nasza wizytówką.
Często w kolejce czeka już następna klientka:)
Dajciejakies fajne patenty...
rzadki biały żel który nakładamy na opracowany pazurek i nabłyszczamy ;)
Mi też czasami rozpływa się linia. ;(
Claudia super nie pomyślałam o tym :)
a robi tak ktos :
-szkielet,
-cover na caly paznokiec,
-budowa i opracowanie,
-french
-nablyszczacz
?? zastanawiam sie nad ta technika
pewnie, że robi :)
super sposób
docenia sie go przy odnowie
bo nie musisz "dokopywać się" do frencha
przez warstwę budującą
warunek- musi być dobrze napigmentowany biały żel
w naszej ofercie jest takowy :)
także polecam bo oszczędność czasu ogromna !!
a które takie rzadkie żele polecacie Dziewczyny?
Aha a czy któraś z Was spróbowała robić korektę linii uśmiechu farbkami na zasadzie cienkiej linii z przecieniowaniem na french z racji różnic w odcieniu bieli?
A jak radzicie sobie z przebarwieniami łoża ( chodzi o cover) lub prześwitami?
żel doskonale nadający się do frencha na warstwie budującej
http://sklep.nailscompany.pl/foto/w3...734a148224.jpg PERFECT WHITE 15g (Intensywna biel)
cover, którego nie widać przy odroście
a przy tym jest mocno napigmentowany
http://sklep.nailscompany.pl/foto/w3...CF4584__12.jpg NAILBED EXTENSION TOUCH GEL
na ostatnim naszym pokazie dziewczyny osobiście mogły porównywać te produkty na własnej czy modelki płytce ... :)
a co jeśli jest to stylizacja akrylowa- co wtedy z tymi niedoskonałościami jak linia uśmiechu i nie doskonałości covera?
Cytat:
Napisał
DiamondShine
a robi tak ktos :
-szkielet,
-cover na caly paznokiec,
-budowa i opracowanie,
-french
-nablyszczacz
?? zastanawiam sie nad ta technika
ja właśnie tak robie dotyczy to metody żelowej i akrylowej
przy odnowie znacznie skraca czas pracy :ok:
a żelik mam ten
IMPULS Polar White, 15g - [ABC Nailstore] - Beautify - sklep
do tanich nie należy ale za to starcza na baaardzo dłuuugo ^_^
ale jak już malujecie frencha na zbudowany i opracowany pazurek to jak najlepiej to zrobić, bo jak uśmiech wyjdzie krzywo to taki żel da się przetrzeć czy trzeba zmyć i malować od nowa, pędzelkiem skośnym, sondą czy może cienkim pędzelkiem do zdobień? Jak wy to robicie?
claudia.c a jak robisz akrylowy uśmiech na zbudowanym już paznokciu?
Malinowa myślę, że Claudia mówi o tym, że i na żelowo budowanym pazurku i tym akrylowo budowanym maluje kryjącym białym żelem frenczową końcówkę. Chyba, że się mylę.
Askar my rozumiemy tylko chodzi o to w jaki sposób najlepiej to zrobić, jakim pędzelkiem itd? chodzi i jakieś wskazówki...
Cytat:
Napisał
malinowa
ale jak już malujecie frencha na zbudowany i opracowany pazurek to jak najlepiej to zrobić, bo jak uśmiech wyjdzie krzywo to taki żel da się przetrzeć czy trzeba zmyć i malować od nowa, pędzelkiem skośnym, sondą czy może cienkim pędzelkiem do zdobień? Jak wy to robicie?
claudia.c a jak robisz akrylowy uśmiech na zbudowanym już paznokciu?
maluje skośnym pędzelkiem, na początku bywało różnie ale jak się poćwiczy to już leci
jak wyjdzie krzywo to najlepiej zmyć i odnowa bo niestety nie da się przetrzeć linii uśmiechu
tu jest pokazana fajna odnowa
Żel, akryl i żele soak off krok po kroku
to jeszcze polećcie najlepszy pędzelek do malowania uśmiechu
a ja jeszcze dodam od siebie taki sposób na szybkiego frencha, podstawowe czynności pomijam bo to wiadomo i dalej
1.szablon
2.nakładamy cover cienko przy skórkach grubiej na stresie i dalej na szablon cienko, covera kładziemy tyle żeby uzyskać krycie
3.budowa clearem
4.piłowanie
5.malowanie frencha
6.cienko clear żeby wyrównać ewentualny minimalny uskok przy białym żelu, nie jest to konieczne jeśli nie widać różnicy poziomów
7.nabłyszczanie
nie robimy przeźroczystego szkieletu tylko od razu dajemy cover na szablon
Oooo i ja bym musiała właśnie taki pędzelek sobie sprawić bo ja to się męczę z frenchem rysując go sondą, przecieram pędzelkiem a i tak efekt jest średni. Jakby któraś z Was kiedyś natknęła się na filmik w necie pokazujący jak tym pędzelkiem się posłużyć to pokażcie go tutaj proszę, ja też poszperam i jak znajdę to oczywiście pokaże :)
Mi też french najlepiej robi się takim skośnym. Zawsze dawałam pod warstwę budującą biały, żel, ale faktycznie to co pokazujecie to fajne rozwiązanie. Szkoda tylko, żeżele white które mam często nie kryją po 2 warstwach :(
ja sie nauczylam zrobic french odwrotna metoda niz dotychczas, czyli najpierw daje clear, maluje skosnym pedzelkiem koncowke biala, pozniej cover, budowa i voila ! ;) gotowe :)
Syrena, przeczytałam drugi raz posty nad moim i dotarło do mnie :)...niestety za późno, ale już obiecałam w innym temacie dwa razy czytać posty, bo ostatnio coś mieszam :D
I kluczowa sprawa dla której tu weszłam... powiedzcie mi, ile razy można czytać, że sondą można robić frencha?! ile razy mimo to można nawet nie spróbować...i do tego mieć czelność twierdzić, że pędzelkiem jest najlepiej?! nie wiem co mnie podkusiło, ale spróbowałam i jest świetnie :wstydek:
nie wiem czy będę od tej pory robić sondą, ale pierwszy raz wykonałam tak czystego frencha bez męczenia się :sciana:
Askar pochwal się tym frenchem
Uwierzcie mi, że zdjęcie wkleiłabym bez poganiania....gdybym jakieś miała :/:
Niestety nie mam, ale obiecuję, że jak tylko zrobię jakiegoś frencha (oczywiście sondą) to natychmiast się pochwalę :)
Ja też wolę sondą robić bo fajniejszy uśmiech mi wychodzi :D tak mi się wydaję ;)
ja tez sondą robie french :D