bombelkowa a cóż to za metoda 1:11 :D:D:D
Printable View
bombelkowa a cóż to za metoda 1:11 :D:D:D
ahaha :) nie słyszałaś? na jedenaście rzęs przyklejasz jedną :skacze:
tak tylko ciekawa byłam hahaha
Żeście mnie teraz rozbawiły hehe
dziewczyny, doradźcie jaki sterylizator do narzędzi jest najlepszy? tak do 200zł
ja kupiłam tak sprej do dezynfekcji.. nie wystarczy?
zawsze mam sterylizator do butelek :skacze:
a ja nie mam jeszcze do butelek :D znalazłam w internecie UV i kulkowe (szklane kulki). czy ktoś używa takich?
Ja miałam kulkowy, ale sprzedałam (teraz żałuję). Przeszkadzało mi to że wydzielał lekki smrodek spalenizny i trzeba było czekać 10 min aż się nagrzeje. Tak to łatwy i szybki w użyciu. Wylicytowalam go na allegro za 70zł. Brakuje mi go :( a sprzedałam by kupić myjkę ultradźwiękową a w końcu jej nie mam.
może jeszcze doczekasz się myjki ultradźwiękowej. dziękuję za odpowiedź, teraz wiem,że kulkowy jest dobry :D
poczekam jeszcze na opinie dziewczyn, może jeszcze jakieś propozycje? :)
ja mam myjke ultradzwiekowa i kulkowy ;)
najpierw w myjce dezynfekuje z pozniej sterylizacja peset w kulkowym ;)
samo umycie w myjce nie wystarczy bo ona sluzy tylko i wylacznie do dezynfekcji ;)
Dziękuję serdecznie, jesteście kochane :kwiatek:
w myjce sie myje w specjalnych plynach do dezynfekcji np.sekuextra :) co nie zmienia faktu ze sluzy ona do dezynfekcji tylko ;) i trzeba po niej sterylizowac ;) ja np pesety do rzes i bagietke do henny wrzucam do kulkowego bo nie naruszam ciaglosci tkanek, reszta narzedzi po umyciu w sekuextra w myjce leci do autoklawu ;)
---------- Dodano o godzinie 08:25 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 09:07 ----------
slyszalyscie o rzesach na nutrii:huh: ??
dzwonila do mnie klientka ktorej robilam 1:1 minkami z evo, i pyta czy wykonuje i slyszalam rzesy z sierci nutrii, bo jej znajoma w warszawie takie miala zalozone i po 4 tygodniach miala jeszcze pelny wielki wachlarz rzes, a jej po uplywie 3 tygodni zaczynaja sie sypac rzeski co wg mnie jest normalne;)
eee moze ja jakas niedouczona do warszawskich standardow ale w zyciu o takich rzesach nie slyszalam:crazy::huh:
Nie słyszałam o takich rzęsach, ale co najdziwniejsze wujek Google też nie słyszał:porazka:
Penie pomyliła norkę z nutrią :leze: czego to już dziewczyny nie wymyślą,a człowiek zaraz myśli,że niedouczony :D
i to futro i to ;)... a swoją drogą przyjęły się rzesy z lisa- widziałam ostatnio na pewnej stronie stylistki z wawy, że ma w swojej ofercie lisy własnie ;) nie wspominam o ogłoszeniach z allegro np, w których nagminnie proponowana jest aplikacja rzęsami 100% ludzkie włosy ;)
Iraa wlasnie o to chodzi ze nie pomylila ;) stylistka zaklada o norke i nutrie
i ona wlasnie miala nutrie:huh:
niektóre moje klientki też po 4 tygodniach mają jeszcze całkiem piękny wachlarz, ale o rzęsach z nutrii nie słyszałam. nawet nie wiem, jaka w dotyku jest nutria :huh:
Właśnie szukałam po necie tych "nutriowych" rzęs i...nic nie znalazłam,hm...dziwne,nawet ofert.
Za to napatoczyłam się na lisie rzęsy,ale jako oferta zabiegu,czy któraś wie coś na ten temat-ponoć bardziej naturalne od norki,ale ja już tego "nie ogarniam"-bardziej naturalne to znaczy jakie? "naturalniejsze" od moich naturalnych...? - jeszcze trochę i taki chyba będzie slogan reklamowy.
Marchewkowy,ja miałam okazję głaskać kiedyś nutrię i jak dobrze pamiętam to była raczej szorstka ;/
Nora sie tak ladnie trzyma ze nawet po 5 tyg laski maja 3/4 wloskow na rzesach :)
Moze miala wybór w dwóch rodzajach norek :) hehe
Moze norki firmy np. nutria :skacze: przekopalam neta i tez sie nic nie doszukalam o rzesach z nutrii a szukalam na angielskich stronkach, wiec podejrzewam ze to jakas sciema, mojej kolezance te norki tez sie myla z nutria i zawsze na nie mowi ze rzesy z nutrii, a tak w ogole to chyba by nie byly atkiego koloru jak z norki, bo norki sa ciemne, a nutria to raczej taka brazowa z tego co sie orientuje...
mam pytanie jak wyczyscic kamien nefrytu??
jak to robicie dziewcyzny namoczyc to bo to jest tak twarde ze nie mam pojecia jak to wyczyscic
już kilka razy było o tym pisane. najprościej wg mnie, to zmyć zwykłym acetonem. czyszczę im kamień oraz końcówki pęset.
najszybciej namoczyc waciki aetonem polozyc na kamieniu i owinac folia streczowa ;)
15 minut i czysciutki:ok:
Ja nie mam kamienia nefrytu a szklany i tylko polewam go zwykła wodą, klej podchodzi tą wodą i wystarczy tylko delikatnie podważyć i odpryskuje, żadne tam acetony i zawijańce :P Robię tak drugi rok i bez uszczerbku na kamieniu.