-
Odp: czemu się tak dzieje - wszystkie problemy których nie ma w tematach :)
ileż to rzeczy można się dowiedzieć. Zawsze odtłuszczałam pazury cleanerem, kończy mi się więc musiałabym kupić, zastanawiałam się jaki bo z basica jest do d... klejącej warstwy w ogóle nie zmywa, a mam całą butlę acetonu basica zakupioną do ściągania żelu easy off to mam problem z głowy :P
-
Cytat:
Napisał
dzoana
no rozumiem, czyli lepiej przemywac acetonem a nie cleanerem? bo ja mam chyba z 3 primery i juz sama nie wiem którego używać... mam z PL, ale jak go nakładam to strasznie dlugo schnie ;/ albo nawet nie wysycha do końca... mam z nail design juz x lat :D ale w sumie po nim dobrze sie chyba pazury trzymaja i mam teraz tez silcare i nie wiem jakiego mam uzywac juz...
?
kochanie -primer z PL wysychajac pozostawia lepki film poprawiajacy przyczepnosc nanoszonych w dalszej kolejnosci materialow,wiec po jego uzyciu masz wrazenie ,ze pazurki sa mokre ,a on nie chce schnac,ale spokojnie po okolo 30 sekundach mozesz juz zaczac nakladac zelik lub akryl :)
info o tym jest w opisie materialu :):P
-
Żel na naturalkach? nie wychodzi mi* .. : (
;( Więc tak... robie tipsy żelowe z tipsem... pewnego dnia chcialam zrobic mamie na probe zel na naturalnym paznokciu ( tylko na jednym :P) przemylam paznokcia cleanerem pozniej zmatowilam i znow przemylam nalozylam troszeczke primmera w nadzieji ze zel bedzie sie trzymal... po wyschnieciu zalozywam pierwsza warstwe zelu i do lampy na 4 min.. znow przemylam cleanerem i nalozywam zel i niewinne ozdobki...lampa ,zel,lampa cleaner i troche podpilowalam do ladnego ksztaltu , no wyszedl ladny hura hura ale za chwile odpadł! :( czemu czy cos zrobilam nie tak? naprawde prosze o nauczke ( tylko bez wulgaryzmu)... dziekuje ! : )
Piszemy normalną czcionką
-
Odp: Żel na naturalkach? nie wychodzi mi* .. : (
może źle zmatowiłaś płytkę przed przyklejeniem tipsa, może źle go przykleiłaś (między tips i nat. płytkę dostało się powietrze), albo masz słaby, stary klej (ale w to sama wątpię ;) Nic innego mi do głowy nie przychodzi
-
Cytat:
Napisał
xAnAx
;( przemylam paznokcia cleanerem pozniej zmatowilam i znow przemylam nalozylam troszeczke primmera w nadzieji ze zel bedzie sie trzymal... po wyschnieciu zalozywam pierwsza warstwe zelu i do lampy na 4 min.. znow przemylam cleanerem i nalozywam zel i niewinne ozdobki...lampa ,zel,lampa cleaner i troche podpilowalam do ladnego ksztaltu , no wyszedl ladny hura hura ale za chwile odpadł!
Po zmatowieniu a przed odtłuszczeniem warto porządnie wymieść pył,
poza tym nie ma sensu zmywanie warstwy dyspersyjnej, skoro nakładasz kolejną dawkę żelu, musiałabyś znowu żel zmatowić, odpylić itd...
-
nie wiem na jakich żelach pracujesz ale może poprotu żel nie pasuje do zelowania naturalnych
ja miałam taki żel że na przedłużce trzymał sie rewelacyjnie, a jak zażelowałam naturalną płytkę to zaraz odpadła albo pękał i robiła sie pajęczynka
inny problem to taki czy zalałas żelem pod spdem dla "zabezpeczenia"
chodzi o to ze jak sie zeluje nat. płytkę to żel (ostatnią warstwę) powinno dać sie (juz po opiłowaniu, nadaniu krztałtku i wypicowaniu) ciut pod paznokcieć żeny nie było "szparki" tylko wszystko było "zatkane" tą warstwę nalezy utwardzić i na nieprzemytą, jeszcze lepką dać nabłyszczacz- w sensie żel finish ktorego sie nie przemywa :)
-
ups, żle zrozumiałam pytanie, bo tam nie ma mowy o tipsie ;)
zgadzam się z Woszczurem, że żel, który masz nie nadaje się do nat. płytki. Kiedyś miałam podobną syt. tylko, że mi wszystko właściwie odpadło na drugi dzień
-
woszczurek ma rację :)
samaron w sumie też bo nie trzeba przemywać kolejnych warstw żelu.
Dziewczyny tutaj znają się na rzeczy więc jeśli się dostosujesz to na bank wszystko Ci się uda superowo :good:
-
Tak się dzieje, gdy tips jest niedopasowany do kształtu paznokcia, tzn. paznokieć jest wypukły, a tips ma zbyt mały tunel. Wtedy gdy trochę odrośnie, nie wytrzymuje naprężenia i się odspaja po bokach.
-
Dziewczyny, mialam babke ktorej juz robilam wczesniej i pazuki trzymaly sie super bo przychozila nawet co 6 tyg. i miala wszystkie na miejscu.
Jednak osttnio zadzwonila i prosila o szybszy termin bo jeden je calkiem powietrzem podszedl i poprostu odpadl.(minelo 2 tygodnie od stylizacji). A podobno we wszystkie podchodzi powietrze.
Pytalam tu i tam i pytam was co mi mozecie powiedziec?
Moze to ,to ze jest cieplej i ma bardziej spocone i tluste dlonie niz w zimie???
-
przyczyn moze byc wiele
poszukaj na forum o podchodzeniu powietrza
ale moze byc ze zaczela brac jakies tabletki,zachorowala,miala miesiaczke w dzien robienia
wiele wiele rzeczy
-
tez tak mialam u kolezanki ze normalnie jej trzymaly 4 tyg lub i wiecej a razm cale jej powietrze podeszly a okazalo sie ze miala miesiaczke podczas robienia paznokciii:):)
ale przyczyn jest wiele:yess:
-
Jutro ma przyjsc to mam nadzieje ze sie dowiem co bylo nie tak.dzieki dziewuchy.!!
-
mi podchodzi powietrze - biorę tabletki anty ;) mojej mamie nie podchodzi powietrze i koleżankom które nie biorą tabletek też nie podchodzi :P tylko mi :D
-
ja o molich to wogole nie mowie
obojetnie kto mi zrobi to mam powietrze
najpierw myslalam ze to moja wina ale dwa razy mialam nakladane przez stylistki inne (ktore szkola)i to samo
takze cos z moim organizmem nie tak
-
Cytat:
Napisał
mala
ja o molich to wogole nie mowie
obojetnie kto mi zrobi to mam powietrze
najpierw myslalam ze to moja wina ale dwa razy mialam nakladane przez stylistki inne (ktore szkola)i to samo
takze cos z moim organizmem nie tak
no to chyba u mnie jest podobnie - ale zapowietrzaja mi sie tylko dwa place ;)
choc ostatnio zrobilam na naturalnych i nic nie mialam :huh:
-
a mi zapowietrzają sie jak zakładam 1raz po dluzszej przerwie...\
tez nie wiem dlaczego a pozniej juz spokoj:):skacze:
-
czestô jest tak ze paznokiec musi sie przyzwyczaic do materialu.tzn np przy zmianie zeli czy nowy nakladaniu zel sie zapowietzryc moze.zauwazylym tak przy niektorych dziewczynach u mnie
-
Cytat:
Napisał
luska102
Dziewczyny, mialam babke ktorej juz robilam wczesniej i pazuki trzymaly sie super bo przychozila nawet co 6 tyg. i miala wszystkie na miejscu.
Jednak osttnio zadzwonila i prosila o szybszy termin bo jeden je calkiem powietrzem podszedl i poprostu odpadl.(minelo 2 tygodnie od stylizacji). A podobno we wszystkie podchodzi powietrze.
Pytalam tu i tam i pytam was co mi mozecie powiedziec?
Moze to ,to ze jest cieplej i ma bardziej spocone i tluste dlonie niz w zimie???
A robisz na formie czy na tipsie jak na tipsie to po prostu klej może być już starszy i nie trzyma tak rewelacyjnie. Klientka może też teraz np. ciężej pracować rękoma lub robic nimi wiele innych rzeczy do których się oczywiście nie przyzna. Czasem i my mamy słabszy dzień, że nam po prostu nie wychodzi. Skoro zawsze miała dobrze to narazie się nie przejmuj. Zrób jeszcze raz jak się problem powtórzy wtedy zacznij się zastanawiać w czym może być przyczyna :)
-
Cytat:
Napisał
nanami7
mi podchodzi powietrze - biorę tabletki anty ;) mojej mamie nie podchodzi powietrze i koleżankom które nie biorą tabletek też nie podchodzi :P tylko mi :D
ja też biore hormony i nic mi sie nie zapowietrza... jedynie tam gdzie niedociągne pilnikiem i źle przygotuje płytkę
Cytat:
Napisał
mala
czestô jest tak ze paznokiec musi sie przyzwyczaic do materialu.(...)
ja też to zauważyłam jak miałam więcej klientek
-
no tylko dziwi mnie to...może jak robię sobie paznokcie to się tak nie staram :P a komuś jednak tak...:)
-
bo sobie w kazdej chwili mozesz poprawic :)
a klientka patrzy inaczej na Twoja prace :)
ogolnie na moich naturalkach nic sie nie dzieje na tych dwoch moich nieszczesnych pazurach, a wczesniej jak robilam na tipsie to mi sie zapowietrzalo...hmmmm
-
Odp: Allegro, Jaapee, doradzcie :)
witam... mam do Was pytanie:)
kupiłam sobie zestaw z Sunny Nails :)
i mam problem... bo jak nakładam żel clear po wcześniejszym nałożeniu primera na naturalnego pazurka to po wyciągnięciu z lampy (2 min) i przemyciu robią mi się takie maluśkie wybrzuszenia i matowe kropki;/ jak by pęcherze czy coś.. i nie wiem co robić:(
Renata
-
wtapienie ozdób w akrylu
Witam wszystkie miłośniczki paznokci! Miło mi że dołączyłam do tego grona :))
Jestem początkującą fanką paznokci akrylowych i mam pewien problem. Mam kwiatuszki które wtapia się w akryl,są czarne. Przy nakładaniu na paznokieć schodzi z nich czarna farba (przy kontakcie z liquidem). Nie mogę poradzić sobie z nałożeniem takich kwiatków, nawet jak nakładam na nie karyl clear, ta czarna frba niesamowicie się rozmazuje. Macie dla mie jakąs radę? Pozdrawiam:good:
-
a w jaki sposób "bierzesz" żęl z opakowania i jak nakladasz na płytke?
a przy innych żelach też ci sie tak robiło?