-
Odp: [Konkurs] Inny swiat czyli Japonia i Chiny
E, dziewczyny, czemu niesmaczny tekst? Przecież jesteśmy tu nie tylko po to, aby się wzajemnie chwalić, ale i krytykować. Poza tym uważam, że święte prawo odbiorcy nie gustować w tym, co ogląda, oraz wyrazić - przecież nie powiedziała nic obraźliwego, sposób wyrazu też myślę, że ok, napisała przecież, że nie zrobiły na niej wrażenia. Moja na mnie też nie zrobiła ;) Stokroć bardziej wolała bym usłyszeć: "słuchaj, Twoje paznokcie były by moim zdaniem lepsze, gdybyś..." niż "ojej, śliczne" bo myślę, że muszę wiele poprawić i chciała bym wiedzieć co. Nie powiem, że nie miło się czyta, że poziom wysoki, ale czuję, że to nie do mnie jeszcze :D
No tak, każda ma w sobie coś ciekawego, to nie znaczy, że cała jest super. Ja mam np ciekawy profil. En face już nie jestem taka piękna :P
Przyznam, że też jestem ciekawa, gdzie uplasuje się moja, choć zdaje sobie sprawę, że uszeregowanie od najsłabszej do najlepszej w naszej ocenie może być bolesne dla najsłabszych prac i nie każdemu łatwo było by przełknąć, że własna praca jest "w ogonie" lub wręcz ostatnia. Mnie by nie było, ale jestem skłonna przyjąć taką ocenę. Dlatego nie zamierzam optować za publicznym szeregowaniem, ale prywatnie wyniki bym zobaczyć chciała :D
-
Oj dziewczyny gratuluje wszystkie prace sa naprawde dobre i trudny wybor. Ale oddalam swoj glos i nic wiecej nie moge zrobic.
-
ja też już oddałam
cięzko mi było wybrać, ale się udało
mam jakieś zboczenie i patrze na wszystko i na budowe i malowanki i również aranżacje zdjęcia
chyba dziwna jestem
-
Ale dlaczego dziwna :) to są właśnie kryteria :) budowa, zdobienie (kreatywność, dokładność wykonania), aranżacja zdjęcia i wrażenie ogólne :)
Mnie oburzyła troszkę wypowiedź jarmarcianki, bo zajrzałam do jej galerii też, z tego co podejrzewam w konkursie udziału nie bierze, mimo tego wygłasza opinie, które bolą.
Bo niektóre prace mają polot, fajne malowanki, a budowa kuleje niesamowicie, lub na odwrót, jednak szanuję dziewczyny, które je wykonały, bo wiem ile czasu, pracy i wysiłku zajmuje dojście do nawet takiego poziomu. A wygłaszanie takich komentarzy na forum gdzie wszyscy się wspierają i pomagają wskazywać i korygować błędy jest nie na miejscu. Szczególnie gdy nie ma się samemu czym chwalić ... Więc krytyka krytyką, a wygórowane wymagania względem innych z pominięciem siebie bardzo mnie dziwi.
-
:glina: oj dziewczyny nie kłócić się :aty:
każdy ma swoje zdanie i uszanujmy to-nie każdemu się prace muszą podobać....a niektórych mogą zachwycić wszystkie :)
Więc nie podsycać żaru kochane i delektować się widokiem prac ;):kooffa:
ps. bo naśle na was maine fuhrer i zrobi tu porządek :haha:
-
Toż się delektuję :) nie wszystkie to dzieła sztuki, ale w każdej jest coś pięknego :)
-
dziewczyny nie kłócić mi się tu :P każda z Was ma swoją osobną rację, ale jak same wiecie mamy wśród nas osoby początkujące jak i takie, które mają sporo doświadczenie, talent i super wenę :) więc jedne prace są świetne, inne dobre i poprawne ;) i na tym zakończmy i wybierzmy te najlepsze ;) :skacze2:
-
otóż to Dzoana, otóż to:kwiatek:
-
Cytat:
Napisał
dzoana
dziewczyny nie kłócić mi się tu :P każda z Was ma swoją osobną rację, ale jak same wiecie mamy wśród nas osoby początkujące jak i takie, które mają sporo doświadczenie, talent i super wenę :) więc jedne prace są świetne, inne dobre i poprawne ;) i na tym zakończmy i wybierzmy te najlepsze ;) :skacze2:
popieram :ok:
-
-
-
ja też zagłosowałam i czekam na wyniki:)
-
No nie :( czyli jak jestem zarejestrowana 16 kwietnia to nie moge glosowac? :( a juz wybralam prace...
-
-
Teraz tylko cierpliwie :huh: czekać :D
-
Nooooo... Tylko z tą cierpliwością gorzej bo ja już nie mogę się doczekać wyników :D
-
To nie jest fajne, że tak parę z was na mnie naskoczyło, bo przecież nie miałam nic złego na myśli, mówiąc, że większość prac nie zrobiła na mnie wrażenia, bo przecież mam do tego prawo. Nie skrytykowałam nikogo ani tym bardziej nie obraziłam swoją wypowiedzią, bo i dlaczego...wszystko jest przecież kwestią gustu. A już tym bardziej nie uważam, żeby moja wypowiedź była niesmaczna. Nie napisałam przecież, że prace są brzydkie czy coś w tym stylu, bo nie są, ale to też nie oznacza, że mnie zachwycają! Więc prosiłabym na przyszłość się zastanowić nad treścią czyjejś wypowiedzi, zamiast od razu na tego kogoś naskakiwać. Nie uważam też, bym była mistrzynią stylizacji paznokci, ale nigdy tak nie twierdziłam. W tym wypadku wasza opinia też jest kwestią gustu i nie mam do tego pretensji. Szanuję zdanie innych - o ile nie jest atakowaniem mnie i wyrażenie go wypływa z uczciwych pobudek, a nie z chęci "zrewanżowania się" za moją wypowiedź... Pozdrawiam i proszę na przyszłość nie dopowiadać sobie złych intencji moich wypowiedzi...
---------- Dodano o godzinie 14:00 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:23 ----------
Cytat:
Napisał
Zuzanna Rzeszewska
Mnie oburzyła troszkę wypowiedź jarmarcianki, bo zajrzałam do jej galerii też, z tego co podejrzewam w konkursie udziału nie bierze, mimo tego wygłasza opinie, które bolą.
Bo niektóre prace mają polot, fajne malowanki, a budowa kuleje niesamowicie, lub na odwrót, jednak szanuję dziewczyny, które je wykonały, bo wiem ile czasu, pracy i wysiłku zajmuje dojście do nawet takiego poziomu. A wygłaszanie takich komentarzy na forum gdzie wszyscy się wspierają i pomagają wskazywać i korygować błędy jest nie na miejscu. Szczególnie gdy nie ma się samemu czym chwalić ... Więc krytyka krytyką, a wygórowane wymagania względem innych z pominięciem siebie bardzo mnie dziwi.
Chciałabym zacząć od tego, że mam prawo do własnej opinii i nie powinno to nikogo dziwić. Poza tym, nie sądzę, żeby moje upodobania mogły zaboleć kogoś na tym forum, ponieważ - proszę się wczytać w moją tak (nie wiedzieć, czemu) kontrowersyjną wypowiedź - nie ma tam krytyki!!! To fakt, być może mam wysokie wymagania, ale nie tylko wobec innych, a przede wszystkim wobec siebie i nie sądzę, żeby to było coś złego, wręcz przeciwnie. I może moje prace nie są perfekcyjne, ale do najgorszych też nie należą. A forum nie jest zakładane po to, by wszyscy się chwalili i klepali po ramieniu!!! Raczej po to, by wyrażać własne zdanie, zasięgać porad i opinii, chociaż, jak widzę, niektórzy wchodzą tu po to, by atakować innych. Ja też szanuję pracę innych i nigdy nie powiedziałam, że jest inaczej. To jest konkurs, więc każdy ma prawo wziąć w nim udział, ale nie każdy może go wygrać i wiele z tych osób, które biorą w nim udział, jak zauważyłam, ma świadomość, że ich prace nie są doskonałe, więc o co się tu wkurzać??!!! Kobieto wyluzuj!!!
A jeśli chodzi o mój udział w konkursie, to tym razem rzeczywiście nie brałam udziału, ale w wielu innych brałam i też byłam gotowa na rozmaite opinie - trzeba się z tym liczyć.
-
Nie wiem czemu tak dziewczyny zereagowaly ale ja uważam tak samo jak ty... i glosowalam na prace które są i z dobrą budową i fajnym zdobieniem...takie moim zdaniem prace zaslugują na glos a nie takie co tylko zdobienie jest ladne a budowa leży i na odwrót... więc 3 wybralam bez problemu ;)
PS. END OF TOPIC bo was zdelejtuje ;)
-
A ja uważam, że te wszystkie komentarze na temat wypowiedz jarmarci były nie potrzebne. Nie możemy robić tu atmosfery takiej że ktoś kogoś będzie bal się skrytykować albo wyrazić własną opinię :) Za to cenie to forum :)
Było minęło-nie maglujmy już tego ;)
Od teraz wypowiadamy się tylko na temat prac konkursowych!!
PS. I tak was kocham ;] :P
-
Prawdziwa dyplomatka z Ciebie Emilia :ok:Też tak myślę, nie ma co rozgrzebywać tego dalej, każdy ma prawo do swojego zdania. Mnie tam się większość prac podobała :D a do swojej to się chyba nie przyznam :haha:
-
prace sa sliczne i musialam troche pomyslec zeby wybrac podobaly mi sie wiecej niz trzy prace,gratuluje i zazdroszcze zdolnosci:D
-
ja też głosując brałam pod uwagę po pierwsze budowe, a dopiero potem zdobienie i nie miałam problemu z wyborem ;)
-
Cytat:
Napisał
xena607
Mnie się podobało zbyt dużo... ale znalazłam sposób na wybranie 3 najlepszych. Zamykałam zdjęcia, aż zostały 3 :D NAJŁADNIEJSZE!! i już wysłałam swój głos ;D
Cytat:
Napisał
Zuzanna Rzeszewska
Toż się delektuję :) nie wszystkie to dzieła sztuki, ale w każdej jest coś pięknego :)
Cytat:
Napisał
Emilia B.
A ja uważam, że te wszystkie komentarze na temat wypowiedz jarmarci były nie potrzebne. Nie możemy robić tu atmosfery takiej że ktoś kogoś będzie bal się skrytykować albo wyrazić własną opinię :) Za to cenie to forum :)
Było minęło-nie maglujmy już tego ;)
Od teraz wypowiadamy się tylko na temat prac konkursowych!!
PS. I tak was kocham ;] :P
Ja podobnie jak xena607 początkowo nie mogłam się zdecydować, bo jak wspomniała Zuzanna Rzeszewska każda ma coś pięknego w sobie. Jak pierwszy raz oglądałam każdą pracę mówiłam " kurde, ale ta super...o kurde i ta też... i ta... i ta...". Ale później zaczęłam oglądać pod każdym kątem i... wedle swojego gustu oraz mojej skali ocen :) Nie wiem jak reszta, ale wydaje mi się że każda z Nas choćby w minimalny sposób lubi bardziej ten czy inny kształt, ten czy inny kolor. I tu chcę tylko przyznać rację Emilii B. komentarze co do wypowiedzi jarmarci były zbędne. Choć w pierwszym porywie też mnie jakoś to lekko zburzyło, ale po chwili mówię... sama też niektóre prace skrytykowałam w myślach obserwując je dokładnie. A przecież nie jestem ekspertem i moje prace to totalny żłobek. Chodzi oczywiście o gust... bo np. mogę nie znosić żółtego i widząc żółte pazury krzyknąć ze zgrozy ;)
Myślę, że temat ten zaczął się jedynie przez zły wybór słowa... ot co ;)
A teraz czas na mój płacz... ;(;(;(;(;(;(
Nie mogłam głosować!!! buuuu, a miałam już wybrane ;(;(;(
To jest dopiero tragedia !
-
No dziewczyny dziękuję, że się troszkę za mną wstawiłyście, bo ja naprawdę nie miałam nic złego na myśli.
A tak poza tym, podoba mi się, jak potraficie się same ze swych prac troszkę śmiać i podchodzić do tego z humorem i dystansem..to słodkie jest:kwiatek:...Pozdrawiam
-
koniec tematu :)
teraz czekamy na wyniki ;)
-
tylko kiedy te wyniki bedom ;) :leze:
-
Emilka jaka stanowcza się zrobiła :P
A Ty się Kamis z nas nie naśmiewaj, bo i tak wiemy, że wyniki będą tak jak nam podawaliście :P
-
hehe to dobrze że wiecie że będą ostatniego dnia o 23.59 :D przynajmniej sobie złudnych nadziei nie robicie na wcześniejsze rozstrzygnięcie :P
jak ja to lubie :cwaniak2:
-
Mój głosik poszedł...:D
Tak jak Asia pisała,trzeba było zrobić ten mur chiński,a w końcu nie zrobiłam nic:(
Miałam nadzieje,że jednak ktoś się skusi na ten pomysł,ale wiśnia zwyciężyła :P
-
he he trzeba być stanowczym bo by się temat nie skończył :) a uważam ze nie warto nerwy szarpać :)
Kamisku myślałeś że się nad nami poznęcasz,że będziemy błagać, na kolana padać, jękać i stękać a tu niestety :P uodparniamy się :haha:
-
Tak tak, już spokojniej się czeka na wyniki :) bez histerii :D
-
Ja chcialam tylko powiedziec ze jestem z was dumna bo mimo ze czasmi sie o coś sprzeczacie,to i tak w pieknym stylu bez obelg ,wulgaryzmow i z klasa dziewczyny.A to ze macie rozne zdania to piekne jest ,nie ma nudy a ja lubie to czytac .Moim zdaniem musza byc takie dziewczyny jak Jamarcianka bo inaczej byloby za słodko i za nudno:) Tak trzymać dziewczyny
-
a kiedy te wyniki ? :leze:
-
no w końcu i ja oddałam swój głos :)
Powodzenia dziewczyny :*
-
kurczaki...a ja myslałam ze juz wyniki beda.:(
-
Mam pytanie, czy wyniki będą ogłoszone do 10 czy 11 mamy się spodziewać :P
-
Cytat:
Napisał
justyna nail
kurczaki...a ja myslałam ze juz wyniki beda.:(
Cytat:
Napisał
czarnulkaaa87
Mampytanie, czy wyniki będą ogłoszone do 10 czy 11 mamy się spodziewać :P
ale wyników chyba dzisiaj nie będzie skoro głosowanie trwa do 8.05. do godziny 24.00:huh:
-
Chyba jutro też nie bo niedziela, więc pewno w poniedziałek.
-
Cytat:
Napisał
elaxx76
ale wyników chyba dzisiaj nie będzie skoro głosowanie trwa do 8.05. do godziny 24.00:huh:
Tak, Ela dzisiaj nie,,, ja jadę we wtorek do Polski i przez dwa dni będę bez kontaktu ze światem :haha: i ciekawi mnie czy w poniedziałek już będą wyniki :D
-
Jak dwa dni robocze to dopiero we wtorek..