-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci i jak skrócić czas pracy
haha, Mała, jesteś najlepsza :D Dobrze powiedziałaś, lubię Twoje riposty ;)
Mi pazurki ze zdobieniem zajmują 2-2,5 h, mój rekord frencha to był 1,5 h, ale chyba go nie powtórzę :P
-
Cytat:
Napisał
Candynails
przeczytałam tu niektóre wypowiedzi na temat pazurków robionych w 1,5 godziny i jestem zła!! jak można ocenić czyjeś wykonanie na podstawie czasu??!!! chyba ważny jest efekt, ja robię paznokcie bardzo szybko i to chyba dobrze, to świadczy o wprawie! jedni są szybsi, drudzy wolniejsi. nieraz ktoś robi zwykły french ponad dwie godziny a pozostawia on wiele do życzenia!
I zgadzam się z tym w pełni nie czas a jakość wykonanej usługi jest wyznacznikiem!
-
Ja równiez się zgadzam, ale w mojej miejscowości te które robią w godzinę niestety nie mają się czym pochwalić bo pazurki odlatują po 3 dniach albo na kazdym pazurku są zapowietrzenia. Ja z natury jestem wolna i zbyt dokładna, inaczej nie umiem :(
-
ja robię 2h , 2,5h i 3 h - zależy od paznokci oraz od zdobienia , kiedys sie przejmowałam moim czasem teraz skupiam sie aby było dokładnie czasem może nawet za bardzo , jedna klientka mi powiedziała że mam obsesję :haha:
-
każda stylistka potrzebuje innej ilości czasu na wykonanie porządnych paznokci, ja w 1,5 robię dokładnie, ale wiadomo, że jak ktoś robi 2,5 to nie jest to gorzej i tak samo nie należy tego potępiać. Nie ma też co na siłę przyspieszać, bo efekt może nie być oczekiwany. Mnie po prostu zaszokowała wypowiedz jednej z dziewczyn na początku tego wątku, już nie ważne której, że na pewno takie robione w 1,5 są niedokładne itd...dlatego się zbulwersowałam;p;p
-
Cytat:
Napisał
Candynails
przeczytałam tu niektóre wypowiedzi na temat pazurków robionych w 1,5 godziny i jestem zła!! jak można ocenić czyjeś wykonanie na podstawie czasu??!!! chyba ważny jest efekt, ja robię paznokcie bardzo szybko i to chyba dobrze, to świadczy o wprawie! jedni są szybsi, drudzy wolniejsi. nieraz ktoś robi zwykły french ponad dwie godziny a pozostawia on wiele do życzenia!
ujęłaś to idealnie... tez mam takie zdanie na ten temat.
-
No to ja jestem " grzebulina" :) mi schodzi 3-4 godziny a czasem i z 5 jak coś kombinuję ze zdobieniem, ale mam nadzieję, że dojdę kiedyś do takiej wprawy jak Wy dziewczyny :ok:
-
skoro tyle czasu potrzebujesz to go nie skracaj, nie chodzi o to właśnie, że się grzebiesz;p jeżeli chodzi o zdobienie to ja nawet nie licze, ile może mi to zająć, jak klientka chce cos extra to niech se siedzi:D a takie konkursowe to potrafie cały dzień robić i z domu nie wyjsc;p;p ale to inna bajka;p;p
-
Każda z nas jest inna i dziwne by było abysmy wszystkie robiły takim samym tempem. Moje klientki wiedzą że będą miały ładne więc cierpliwie siedzą :D
-
Cytat:
Napisał
Anna Gorońska
Dziewczyny troszkę dziwnie sie czuje czytajac opinie o dziewczynach, które robią paznokcie w 1h. Ja również do takich należę. Klientki są zapisywane co godz. Uważam , ze wszystko jest to kwestia wprawy. Oczywiscie jesli w gre wchodzi bardziej pracochlonne zdobienie to wtedy zostawiam wiecej czasu. Znam juz na tyle klientki , ze wiem u kogo musz zostawic troche wiecej czasu...
Dużo daje organizacja pracy jest to bardzo ważne..oraz wybieram zawsze takie produkty , które rowniez usprawniaja prace... dla mnie ważna każda sekunda..
Ania, napisz jak ty to robisz( tak krok po kroku ile czasu Ci schodzi z konkretnymi czynnosciami) bo mi schodzi 2 godziny na frencha(obojetnie szablon czy tips). Probowalam roznych sposobow na poprawienie czasu, pazurki 6 lat robie wiec chyba to nie kwestia wprawy. Prosze, Aniu!:(
-
izago nigdy nie liczyłam jaka czynność dokładnie ile czasu mi zajmuje co do minuty... sa rzeczy na , których można czas przyspieszyć czyli np.piłując próg tipsa.. a np.malując frencza musi byc stranny wiec potrzebujemy dłuższą chwile ... szkole moja pracownice i już tez moimi sposobami skróciła czas z 1,5-2h do 1hi15min wiec jest to możliwe.
-
Aniu a mozesz powiedziec ile tak mniej więcej zajmuje Ci zbudowanie paznokci??:skacze:
budujesz każdego z osobna czy np 4 ?? jaki masz sposób na budowanie?? :) ja wam powiem ze mi przygotowanie paznokcia, opracowanie tipsa(lub założenie formy i zbudowanie szkieletu) zajmuje mi ok 45 min do godz;( nie umiem tego przyspieszyć :placz: a poyem reszta to juz z 1,5 godz;( masakra...
-
ja buduje po 4 paznokcie jedynie kciuki osobno.wcześniej wykonuje malowany od reki french na tipsie.i wszystko idzie szybko i sprawnie..duże znaczenie ma to , ze ja już nie muszę skupiac sie na tym gdzie co jest bo od dwoch lat wszystko mam w tym samym miejscu co do centymetra wiec jak cos biore nie trace cennych sekund na sprawdzenie czy dobry produkt.jak macie jeszcze pytanie chętnie odpowiem..
-
Dzięki Aniu za odpowiedz:)
a w jaki sposób budujesz 4 i nie spływa zel??:) zdradzisz technikę?? heh:):skacze::*:*
-
ja np buduję tak po 2-3 naraz, do tego używam gęstego żelu, choć średnio gęstym też się da jeżeli ma się wprawę. W ogóle mój czas pracy skrócił się gdy zaczęłam po jednym pazurku wkładać do lampy przy malowaniu frencha. Przynajmniej mi tak idzie szybciej, kiedyś malowałam 4 paznokcie na raz i zanim skończyłam ostatni to na pierwszym french już zaczął się przelewać mimo, że był zagęszczony budującym. Teraz to leci raz...dwa..;p o ile klientka nie jest ciamajda i trafia w takim tempie do lampy:leze::leze:
-
zalezy jeszcze jakie zdobienia, mi zajmuje całosc do 2h:)
-
Ja oczywiscie nie potrafie robic szybciej sama sobie :( Mi zajmuje to roznie, ale zauwazylam ze na frencha ( przy usmiechu ) schodzi mi duzo dluzej niz na zwyklych np. brokatowych :/:
Ja robie caly czas sama sobie, lewa lapke 2 h a prawa 2,5 h i rozkladam na dwa dni :( I od czasu do czasu dwom kolezankom za free bo na ich produktach a ja przy okazji cwicze :)
Jednej robilam wczoraj i wiecie jak jest jak sie robi pazury w domu, gdzie sa male dzieci...Zeszlo mi ok 4 h bo tu musiala isc, tam musiala isc itd...
Powiedzialam jej, ze nastepnym razem ma se sama tipsy przykleic i obrobic a ja cala reszte :p
Podziwiam Was za takie czasy, ktore robicie ale wiadomo, ze na tipsach jest dluzej niz na formach, tylko ja nie umiem, nie polubilam sie z forma :/: No i wprawiona reka tez robi swoje :)
-
Cytat:
Napisał
Anna Gorońska
ja buduje po 4 paznokcie jedynie kciuki osobno.wcześniej wykonuje malowany od reki french na tipsie.i wszystko idzie szybko i sprawnie..duże znaczenie ma to , ze ja już nie muszę skupiac sie na tym gdzie co jest bo od dwoch lat wszystko mam w tym samym miejscu co do centymetra wiec jak cos biore nie trace cennych sekund na sprawdzenie czy dobry produkt.jak macie jeszcze pytanie chętnie odpowiem..
Oj co do pytan to ja mialabym mnostwo do ciebie ;) Odnosnie organizacji pracy-ja tez mam wszystko w tym samym miejscu, brokaty i ozdoby posegregowane kolorami itp ale no nie udaje i sie zrobic frencha z kamuflazem w mniej niz 2 godziny :( No niby mi tak nie zalezy zeby bylo szybciej ale czasami komus innemu zalezy na czasie. Powiedz, jakich wskazowek np. udzielalas swojej pracownicy? Ja chyba za dlugo te moje pazury ogladam, z jednej, z drugiej strony.....
-
izago a jaka metoda nakladasz french?malujesz?czy np malujesz i przecierasz?a jakiej gestosci masz zel do french?
-
mnie zrobienie paznokci zajmuje ok 2,5 godziny ale zauważyłam ze jak się przyłożę i nie gadam non stop to zajmuje mi to 1,5 godziny ... ale ja raczej się czasem nie przejmuje przeważnie proszę dziewczyny żeby zarezerwowały sobie ok 3 godzin ... wole żeby wcześniej wyszły niż mam się potem stresować że coś nie dokładnie wyjdzie. Jeżeli chodzi o budowanie paznokcie to ja buduje wszystkie na raz (takimi etapami) i pracuje na żelu średnio gęstym.
-
To jest faktycznie istotne, od frencha dużo zależy. Ja np kiedyś najpierw malowałam a później przecierałam linię czystym pędzelkiem i to trwało dłużej bo wykonywałam więcej ruchów, teraz maluje od razu jednym ruchem i do lampy, no i jest o wiele szybciej, dzięki temu zajmuje mi to 1,5h
-
Tarara!! :D 1h50min. french!! ^_^ Ale się ciesze :)
-
candynails ja robie dokladnie tak samo maluje i do lampy bez przecierania..i wtedy idzie to szybciej...
tylko troszke trzeba pocwiczyc i wprawic sie aby byl ladny ...
-
-
wiadomo Aniu, to na pewno nie jest dobra technika dla początkujących, ale początkującym można wszystko wybaczyć, nie muszą szybko robić pazurków, ćwiczenie czyni mistrza:)
-
Ania, no to ja robie wlasnie inaczej-gestym zelem bialym 4 paznokietki, przecieram i do lampki, kciuki na koncu. Jakbym miala malowac to musialabym rzadszego uzyc no ale wtedy czterech bym nie dala zrobic bo pierwszy by sie rozplynal wiec z czasem chyba na jedno wychodzi.... Kurcze, musze rozgryzc ta zagadke :)
-
Uch ja dziś miałam istną huśtawkę czasową :P pierwsza klientka przyszła do mnie po 2 mies, byłam pewna ze już dawno nie ma pazurów, a tu zonk, były wszystkie, ale 2 złamane niemal w połowie wraz z naturalnymi, usuwanie tego trwało dobrą godzinę, a po zdjęciu robiłam nowe pazurki, french z kamuflażem i cóż, całość zajęła mi 3,5h! Klientka zachwycona bo była pewna że nic nie da się zrobić z tymi uszkodzonymi. Druga klientka dopełnienie żelu + lakier 1h10min :P nie mogłabym umawiać każdej klientki co godzinę, nawet nie co dwie, bo jedna przychodzi do mnie z połową pazurów po 2 miesiącach i chce nowy set a druga chce tylko dopełnić pazurki więc wiadomo że inny czas :)
-
Odp: Jak założyć własny salon?
Mnie french na naturalkach zajmuje do 1,5h, bez zdobień. A potrafię malować farbkami i sypać brokat nawet do 3h. Generalnie z rozkładaniem i składaniem sprzętu /bo u klientki pracuję/ zdjęciem poprzedniej stylizacji, całość zajmuje mi 3h bite. Ale nie mam za bardzo wyszukanych zdobień.
Zauważyłam też, że im częściej pracuję, tym ręka jest bardziej wprawiona i coraz mniej czasu potrzebuję na jedne pazurki. Rekord - french na naturalkach bez covera 1h. I niczego nie pominęłam. Chwalę się, wiem, już w którymś poście, ale jestem z siebie mega dumna.
-
Jak tak czytam niektore wypowiedzi to tylko sie wkurzam... Niektore dziewczyny tu pisza, ze zaczynaja z czasm 4 godziny, albo po krotkim czasie robia 3... Juz nie mowiac, ze co druga dziewczyna sie tlumaczy, ze sobie robia 4 godziny, ale sobie to dluzej... Przeciez to wiadome, jedna reka podkladasz forme, pilowac sobie tez niewygodnie i w ogole zajmuje to wiecej czasu bo po prostu jest trudniej.
Ja sobie robie kolo 4 godzin, ale jedna reke! Na ogol na dwa dni. A komus.... 1,5 roku od kursu a ja zrobilam tak malo setow, mam nadzieje, ze to wina tego wlasnie.. wprawy. Kiedys 5-6 godzin, a nawet wiecej., Teraz 4 godziny zwykly frencz czy latwe zdobienie. Odnowa ostatnio 6 godzin. I tak sobie mysle, ze przy tych czasach fajnie by bylo fotki zamieszczac. Niektore dziewczyny robia dluzej, niektore maja naprawde fajne czasy, ale jakie paznokcie z tego czasu wychodza :D
Ja wstawie z czasem:
I powiem Wam, ze nie wiem juz co robic. Nie mam duzo pilowania na koniec. Robie 1 na 1 (zel) wydaje mi sie, ze najwiecej czasu opracowanie plytki, szkielet, frencz, bo juz nawet koncowa budowa clearem idzie sprawnie... mam nadzieje, ze to wprawa ale chetnie poczytam jakies NOWE rady, bo do wypisanych juz sie stosuje
-
-
teoretycznie, a konkretniej mam, ale frezik tylko do skorek lub do przygotowania plytki, na frez z PB mnie nie stac jescze, nie zwrocilo by mi sie zreszta, bo na ogol mam jednorazowki, a nie odnowy :(
-
to możesz nawet to zrobić zwykłym frezem albo nakładką ścierająca.. bo dwie godziny p0iłować to na prawdę nie ma sensu :)
-
Ale czemu tak długo zajmuje Ci piłowanie?
tyle czasu opracowujesz masę? żel czy akryl?
edit: doczytałam zdejmowanie starej masy.
Czyli zamiast wykosztowywać się na frez z PB poszukaj tutaj:
http://www.dentalshop.com.pl/index.p...id=736&cid=236
http://www.frezdent.pl/product.php?id_product=488
lub mandrel i nakładki - na jeden set co prawda schodzi więcej niż 1 sztuka (przynajmniej przy akrylu), ale zawsze to tańsze rozwiązanie i można nabrać wprawy przez zakupem tego "właściwego" frezu.
-
Mi pomógł pewiem artykuł. który czytałam nie pamiętam kto był autorem. Chodziło o zmierzenie czasu każdej wykonywanej kolejno czynności i wtedy wiadomo co robi się najdłużej. Ja ustawiałam sobie budzik w telefonie na 2 godziny i dopóki nie zabrzęczał wiedziałam, że mam dobry czas, ale jak zabrzęczałto automatycznie zwalniałam z pracą i zajmowało mi to 2,30 godziny. Takim oto sposobem przyśpieszyłam swoją pracę i frencz z coverem na naturalnej płytce robie w 1 godzinę i 30min z malowaniem i ciekawszym zdobieniem do 2 godzin Może warto spróbować mi pomogło :)
-
ja o tym pisałam :D sprawdzanie kolejnych etapów :przygotowanie płytki, nakładanie, opiłowanie i czynności wykańczające typu zdobienie oliwka itp ;) Fajnie że sie przydało :kwiatek:
-
ja jestem ślimak :) ale zgadzam się że im większa praktyka tym czas pracy się skraca :) widzę po sobie z miesiąca na miesiąc :) a jeszcze powiem że przed ciążą robiłam ładne pazurki i dość szybko , myślałam że to jak jazda na rowerze i jak robiłam pierwsze po przerwie to szooook 4.5 godziny :O skórki zalane , zero budowy :/ więc myślę że czas wykonania bez praktyki nie ma nic do jakości paznokci :)
-
ja jak zaczynałam całą przygode moje pierwsze frenche trwały 5 godzin ! a ostatnio w 4 godziny zrobilam 2x french + na jednym malowana panterka, a na drugim wtopione owocki fimo.
Widze u siebie mnóstwo niedociągnięć, ale pocieszam sie tym ze nie mozna miec wszystkiego od razu i faktycznie widze różnice... a że trzeba na to troszke poczekac, no to cóż.. nie ma lekko :)
-
natalia ale na pewno z każdym dniem tych niedociągnięć coraz mniej :)
-
no tak jest lepiej, ale coś wolno mi idzie poprawianie tych błedów ^_^ :porazka:
ale staram sie..
-
Cytat:
Napisał
Sieciunia
teoretycznie, a konkretniej mam, ale frezik tylko do skorek lub do przygotowania plytki, na frez z PB mnie nie stac jescze, nie zwrocilo by mi sie zreszta, bo na ogol mam jednorazowki, a nie odnowy :(
Ja mam frez z PB za 140zł i co, wcale cudów nie uczynił, jest dobry do dokładnego usunięcia żelu z płytki bo nie "parzy", ale kapturki ścierne rulez :ok: choć ja masę i tak ściągam 40 min-1h, masakra :(