-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
No dobra zrobiłam dziś mały eksperyment. Zażelowałam naturalki jednofazówką clear, zmatowiłam , dałam dwie warstwy hybrydy, na to jednofazówka i top. Chciałam dac glossa , ale się bałam. Zobaczymy co będzie z tego. Namalowałam wzorki lakierem. Niestety modena zamiast glossa wlała w butelkę zwykły top coat bezbarwny lakier i sprzedaje to za 18 zł, wielkie dzięki. Zawiodłam się. Czytajcie skład kosmetyków. Ja się zgapnęłam jak mi sam ten lakier zastygł bez lampy i zmył się zmywaczem zwykłym , dopiero przeczytałam skład wtedy ehh ja głupia.
-
czytając wasze posty postanowiłam zainwestować w hybrydy MM:) ponieważ to tylko dla mojego użytku to dość spory wydatek, ale akurat trafiłam na październikowe promocje i kupiłam jeden ze startowych zestawów:) na początek, żeby wypróbować.. i juz jestem zadowolona ! wcześniejsze lakiery które miałam (c&c i neonail) odpryskiwały po 2-4 dniach... a MM trzyma mi się już tydzień, i jak na razie wszystko z nim ok :D no może na jednym paznokciu jakby podeszło powietrze, ale przyznam ze trochę niedokładnie zrobiłam :/ ale jak na to że codziennie mocze ręce w wodzie (zmywanie naczyń, domowe porządki..) to i tak jestem zadowolona, bo zwykły lakier na moich paznokciach odpryskuje po 1 dniu... także przyłączam się do dziewczyn polecających hybrydy MM !! :) i już myślę jakie kolorki zamówić :) w tej chwili mam niewinny róż, wklejam fotkę :) ps. króciutkie mam paznokcie, ale od zawsze mam problem z ich zapuszczeniem :( ale to już inna bajka...
http://images38.fotosik.pl/1190/b2a6949b41aa4989m.jpg
-
Cytat:
Napisał
jadz_88
dziewczyny czy żele soak off to jest to samo co lakiery hybrydowe? albo podobne? ożywacie takich? jeśli tak to jakie firmy:) pomóżcie :)
w zasadzie nie to samo ale podobne, hybrydy maja inna konsystencję, są rzadsze naklada sie je pedzelkiem takim jak do lakieru i na płytce są "cieńsze". szybciej tez sie je usuwa acetonem. im tansza (jakas allegrowa) firma hybryd tym produkt bardziej do soakow podobny..:) przynajmniej jak dla mnie... mi sie zdarza uzyc hybrydy jako kolorowy zel frenczowy....:D
-
Cytat:
Napisał
janielcia
Tak na marginesie, to chyba całkiem przerzucę się na shellaka, mają fantastyczne pędzelki, lepszą konsystencję i dobrej jakości słoiczek, w MM słoiczki są pokryte szarą farbą i ona odpryskuje i drobinki dostają się do słoiczka (farba jest nałożona do końca gwintu i jak wycieram pędzelek zawsze coś się przyklei ) Przynajmniej mi się tak dzieje.
Mnie się tak działo z primerem od MM i preparatem standard do przygotowania płytki, widzę, że nie rozwiązali nadal tego problemu.
Jutro będę w hurtowni, gdzie mają Shellac i sobie jednego na próbę kupię bo jeszcze nie próbowałam hybryd w ogóle, aż wstyd :)
-
dziewczyny ile bierzecie za sciagniecie lakierozeli?
-
Ja w salonie biorę 25zł - ściągnięcie + manicure + odżywka. Jeżeli dochodzi malowanie zwykłym lakierem to doliczam 5zł. Przy zakładaniu kolejnej hybrydki - ściąganie starej jest gratis.
-
dziewczyny - mam problem i moze ktoras z was mi pomoze - zakupilam shellac CND - caly zestaw za ponad 3tys zl i zanim wyskocze z nim do klientek chcialam potestowac na sobie, kolezankach itp....mam mega problem z french'em
Przy shellac trzeba klasc warstwy bardzo cienko bo jak jest za grubo to material sie liftuje - powierzchnia staje sie falista, a jak da sie za cienko to sa przeswisty...
Problem polega na tym ze szczoteczki w shellac nie naleza do cieniutkich i przynajmniej dla mnie jest mega ciezko zrobic koncowke bialym shellac - rowna, ladna....szczegolnie na trudnych pazurkach - krotkich, obgryzionych, plaskich, gleboko osadzonych...
Macie jakies rady, spostrzezenia, propozycje....cokolwiek - probowalam oryginalna szczoteczka, sonda, cienkiem pedzelkiem trwa za dlvgo - kupa zabawy....brudze skorki i palca dookola....jestem zmeczona po calym dniu testowania i nie mam juz pomyslow....
help....
a tak wogole to shellac jest rewelacyjny - nie matowie plytki wcale tylko wycieram cleanerem, jedna kolezanka wrocila po 5 tyg z duzym odrostem ale kolor trzymal sie pieknie - tylko trzeba pamietac o zasadzie ze brzeg tez trzeba pociagnac- super jest shellac tylko ten french mnie juz dobija...
-
Piszesz,że robisz french na obgryzionych...
Ja bym chyba od tego odeszła,bo moim zdaniem french na ogryzkach wygląda ohydnie.
Na krótkich i kształtnych paznokciach owszem,ale nie na ogryzkach.To takie moje skromne zdanie.
A co do malowania frencha to proponuję"jakoś tam"go namalowac a linie uśmiechu przetrzeć i ładnie ukształtowac skośnym pędzelkiem.
Ubrudzenia ze skóry najlepiej na gorąco potraktować metalowym kopytkiem. Zrobic konkretny ruch i oczyścić skórę:)
powodzenia:)
-
Broń boże nie przecierać przy shellacu!! wtedy ściera się warstwę pod spodem (np mleczną czy beżową) - ja tak sobie zrobiłam i maskara, ma sie pół paznokcia mlecznego, potem rozmazany i french który wcale nie zachowuje sie jak zwykły żel. Proponuje robić w prostsze frenche, wygięte w delikatny łuczek, tak jest na początku łatwiej. A to co sie ubrudzi po bokach to drewnianym patyczkiem :)
a i jak wydaje ci sie za gruby french to przyciśnij kciukiem (opuszkiem) do wolnego brzegu, wtedy ściągniesz ewentualny nadmiar :)
-
Ja co prawda nie mam shellaca, ale frencz maluję cienkim pędzlem, takim jak do farbek, jedna warstwa, a jak wyjdzie mi z prześwitami to potem ew. uzupełniam te niedoróbki.
-
Cytat:
Napisał
Emilia B.
Broń boże nie przecierać przy shellacu!! wtedy ściera się warstwę pod spodem (np mleczną czy beżową) - ja tak sobie zrobiłam i maskara, ma sie pół paznokcia mlecznego, potem rozmazany i french który wcale nie zachowuje sie jak zwykły żel. .. :)
Hmmm a ja jak mam potrzebę to przecieram i nigdy mi sie nic nie rozmazało.
I absolutnie nie miało to wpływu na jakość usługi.
-
dziewczyny - kochane jestescie...
wiec tak...co zrobic gdyu pani z ogryzkami chce french? Mowie jej ze powinna zapuscic troszke, ze bedzie ciezko, ze moze nie byc ladnego efektu, ale one i tak chca....Wiec mecze sie czasami stasznie...szczegolnie gdy paznokiec jest bardzo krotki, bardzo bleboko osadzony a opvszek wystaje ponad paznokcia....
Druga rzecz - probowalam dzis dociskac gdy warstwa byla za gruba - nie da sie tak - probowalam opuszkiem, bezbarwa folia, nylonem i nic - french sie albo rozciapuje albo linia wychodzi brzydka...
kolejna rzecz - nie wiem jak by to wytrzymalo na dloni - na paznokciu ktory codziennie wykonuje czynnosci domowe, ale dzis cwiczylam na tipsie rozne sposoby i prawde mowiac przecieralam linie usmiechu albo suchym pedzelkiem, albo lekko wilgotnym od cleanera - nie od acetonu bo to rozmazuje pinka czy beż pod spodem. Wychodzilo ladnie, tylko nie wiem czy to jest profesjonalne i czy nie bedzie to mialo wplywu na trwalosc shellac'a.
Sandrus - masz shellac'a???? Przecierasz? Czym? Sprawdzilas ze nie wplywa to na jakosc uslugii???
Jutro sprobvje jeszcze cienkim pedzelkiem, ale podejrzewam ze ta metoda mi nie podejdzie bo bedzie kupa zabawy...wyciaganie oryginalnej szczoteczki, nabieranie kazdorazowo na cienki pedzelek....gdybym robila sobie w domku to moglabym sie bawic, ale ja chce to wprowadzic jako usluge wiec chce zeby bylo max-profesjonalnie....juz kilka dni cwicze na kolezankach i dziewczynach-fryzjerkach z salonu w ktorym mam nail-bar....
dzieki za rady w kazdym badz razie i wciaz czekam na opinie, rady, sugestie - jestescie kochane....buzka
-
no ja sie z wami podzieliłam moimi doświadczeniami - każdy robi jak chce :)
-
facet z hurtoni od shellaca powiedzial zeby ich nie przecierac. jak gestnieja dodac spityrusu z czyms tam (przysiegam ze tak powiedzial :D:D ). ja tylko przekazuje info :D
co do frencza to wydaje mi sie ze po wieeelu cwiczeniach bedziesz w koncu zadowolona z efektu ;)
-
Ja czytałam ,że można rozcieńczalnikiem beztoulenowym rozcieńczac...
I tak jak napisałam zdażyło mi się cos gdzieś przetrzeć i było ok.
-
no własnie ja już jeden rozcieńczyłam tym do zwykłych lakierów, beztoulenowym, ale taki z tanich lakierożeli i jest ok
-
Cytat:
Napisał
olack
Sandrus - masz shellac'a???? Przecierasz? Czym? Sprawdzilas ze nie wplywa to na jakosc uslugii???
Olack
Shellac-a najlepiej przecierać alkoholem izopropylowym o bardzo wysokim stężeniu.
Produkt m.in. zawiera w sobie taki właśnie alkohol i napewno nie będzie problemu, że coś się z nim stanie.
My w salonie robiąc french nakładamy biały pędzelkiem z butelki a potem przy pomocy skośnej 4 lub 6 do żelu formujemy linię uśmiechu. pędzelek delikatnie moczymy w alkoholu izopropylowym.
Dodatkowo jeżeli macie czas w niedzielę 27.11.2011 i możecie przyjechać do Rzeszowa zapraszamy na warsztaty poświęcone właśnie technice manicure'u hybrydowego pod patronatem CND (Shellac).
Więcej informacji na Shellac, stylizacja paznokci, pedicure, manicure, kosmetyka profesjonalna Dermika, przedłużanie rzęs 1:1 lub CS MOON sklep internetowy, hurtownia kosmetyki profesjonalnej - Moon.
-
świetny filmik ;) pomogł mi :)
-
mi również pomógł :) kilka kroków robiłam inaczej, bo nie wiedziałam dokładnie jak, ale teraz juz wiem ! :) chętnie obejrzałabym jeszcze taki filmik jak robi się french tymi lakierami :)
-
już wkrótce będzie film prezentujący wykonanie french :)
-
Joasiu przemywałam zwykłym clenerem do przemywania masy żelowej - może dlatego :/ to co dokładnie użyć żeby przy przemywaniu sie nie ścierało? bo nie ukrywam że byłoby wygodniej :P
Alicjo super filmik!! :ok: bardzo pomocny :)
-
Cytat:
Napisał
Emilia B.
Joasiu przemywałam zwykłym clenerem do przemywania masy żelowej - może dlatego :/ to co dokładnie użyć żeby przy przemywaniu sie nie ścierało? bo nie ukrywam że byłoby wygodniej :P
Alicjo super filmik!! :ok: bardzo pomocny :)
Ja też Nie mogę się doczekać na filmik frenchowy :)
Niektóre cleanery sa na bazie alkoholu etylowego inne na bazie alkoholu izopropylowego, są też łączone. Dobrze jest przeczytać skład.
byłam na pokazie hybryd LCN i pani też przecierała ich cleanerem, mówiła też że mozna suchym pędzelkiem :)
a tu opis ze str. CND ( Ekert Nails - sklep - Shellac Rose Bud (WYŁĄCZNIE NA FAKTURĘ) )
-
emilka ja kupuje 5litrow isopropanolu czyli alkoholu isopropylowego na allegro i do przemywania mas zawsze tylko jego stosuje :)
Alicjo swieyny filmik :) pare swoich bykow wylapalam :)
-
Cytat:
Napisał
Emilia B.
Emilia
My używamy alkoholu izopropylowego o stężeniu około 99%.
Taki jest najlepszy, shellac się nie rozmazuje i ma śliczny połysk.
możesz go kupić u nas lub np w Warszawie w firmie Ekert Nails, która jest ambasadorem marki CND w Polsce.
Następnym razem postaram się umieścić jakiś filmik jak się wykonuje french.
-
Opis mam jak sie robi krok po kroku ;) dzięki dziewczyny - muszę zakupić w takim razie :kwiatek:
-
shellac french:)
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=r0A8wzso0PY]Shellac French Application and Removal - YouTube[/ame]
-
ładne pazurki ma ta babka z filmiku :)
-
No widzicie mówiłam,że można przetrzeć uśmiech:P
-
A teraz Wam coś pokażę, nie mogłam się zdecydować czy wrzucić do strołków, ale uznałam, że tutaj lepiej pasuje.
"Odkryłam" nowe możliwości lakierów hybrydowych i wcale nie chodzi mi o tło :P
-
Jejku, śliczne:P Jak to zrobiłaś????????
-
pisz kochana jak uzyskałaś taki efekt??
-
Malowałaś hybrydami to?:o ojaaaa!
-
Nom, malowałam, jak farbkami, kawałek pędzla w jednym żelaku, drugi kawałek w innym i jazda:) Dodam, że dla poczatkujących świetna metoda, bo nie zasycha jak farbki i można się całkiem fajnie poduczyć przed farbkami.
-
od poniedziałku zaczynam ćwiczyć:D
-
a to ci heca łanstroki hybrydami:D sami super pomysł i wyszło rewelacyjnie:ok:
-
-
czy któraś z was miała doczynienia z lakieramy hybrydowymi z greenstyle?
-
Ja mam nabłyszczacz greenstyle i jest ok :)
Hybrydki też chętnie bym kupiła, własnie też się ostatnio zastanawiałam, ale funduszy brak...
-
no ja własnie znalazłam aukcje gdzie są za 12 zł i zastanawiam się czy nie kupić na próbę :)
-
tam gdzie wysyłka 15zł? możesz podać link? ja bym wzięła ;)