-
Odp: Kwiatki malowane metoda one stroke
no lusterko to wymięka, jest na co popatrzeć, a i kontakt świetnie wygląda... powiedzcie dziewczynki jakimi pędzelkami malujecie na ścianach.. bo chyba nie tymi od pazurkow?
a tu moje dzisiejsze ćwiczonka, rzadko zdarza mi się malować na tipsach, ale postanowiłam też troszkę poćwiczyć:
-
Cudowne są te wasze kwiatuchy:love:, aż się nie mogę napatrzeć :)
-
byli- o tym samym myślałam żeby koło kontaktu koło łóżka pomalować :D tylko mój leń mi na to nie pozwolił hehe
kurko- mnie rama do lustra czeka pod koniec września bo kuzynka przyjedzie z Twoich okolic, zamówiła do nowego mieszkania. Tylko trzeba dechy kupić. Ma być takie wielkie na conajmniej 1,50m wysokości. Boję że zepsuję. Chcialabym żeby wyszło tak piękne jak Twoje!
Iwona- super początki
lisill- boskie te kwiaty!
-
No, dziewczyny nieźle :ok:
Byli bardzo ładne kwiatki :)
Dzikakura... lustro wymiata!! Boskie jest, chcę też tak malować;(
-
Lusil :wow: przecudne!! rewelacja!!
Byli, Kurka - piękneee....
nie wiem kiedy i ja się tak nauczę??
-
Lusill jak na mało odwiedzany temat (to znaczy ze mało malujesz na tipsach?) to super efekt Ci wyszedł!
Chyba muszę popracować nad tym sposobem zdobienia. Może uda mi się coś od Was podpatrzeć.
Pomalowane lustro wygląda rewelacyjnie. Całkiem inna rzecz....
-
dziekuje dziewczyny, kochane jestescie
Emi za te udka zabije Cie osobiscie w piatek ;]
Lussill- drugie zdjecie pierwszy tips, siwetne roze, to polaczenie kolorow dzisiaj od Ciebie zgapiam;], mogęęęę? Zreszta wszystkie tipsiory piekne
hersa- nic nie spierniczysz tylko pamietaj zeby dobrze dobrac tlo i przygotowac rame. W tym celu nie maluj ramy nierozcienczona farba akrylowa, a wez kawalek gabki utnij-moze byc taka do naczyc z tesco, zanurz w wodzie lekko odcisnij rowniez lekko i popackaj w wycisnietej uprzednio farbie akrylowej i taka rozwodniona nanos na rame. po 10 minutach przetrzyj szmatka, a jak chcesz super profesjonalnie to droboziarnistym papierem sciernym- ten sposob powoduje, ze zachowujesz rysunek slojow w drewnie, gdy ich nie chcesz zachowac nanies tym samym spososbem najpierw primer w sensie baze. Baza to czarna badz biala akrylowa farba. Po wyschnieciu bazy nanosisz kolor wlasciwy, w zaleznosci od bazy wyjdzie Ci rozswietlony, badz przygaszony( gdy baza jest czarna)
Ponizej swiecznik wykonany dwoma metodami, od gory bez bazy(widac sloje), a po bokach z czarna bazą i na to czarny kolor
Postarzania i przecierki to temat na inny odcinek;]
-
Lusil cudne te twoje kwiatuchy!!!!!
Kurka ładniejszy bez słojów :)
-
bardzo Wam wszystkim dziekuję za miłe komentarze...
Kurko a zgapiaj sobie co chcesz..:P
-
-
Lusil te z fioletem cudne ,bardzo orginalne zdobienie :)
-
fiolet lusill, zdecydowanie:skacze:
-
Kurka załóż temat malowanie wg kury :D bedzie pomocne :D i tam wytlumaczysz przecierki itd :D
-
Dziewczyny przeginacie;(;(;(:leze: ja nie mogę tu wchodzić na ten temat bo tu takie cuda że kiedyś zawału dostane:leze::leze::leze::leze: takie piękne strołki:love: i na ścianie przy kontakcie boże też chce taki!!!:love:
-
Lusil pięknie ...:love:
Kurka mistrzu, góru mój artystko Ty moja strokowa :love:
A to mój mini obrazek, na takiej chropowatej wrednej powierzchni jeszcze nie malowalam, chyba ślepa byłam jak kupowałam tą podstawkę pod obrazek nie ważne :p
mini metamorfoza zaczynamy od białej podstawki, cieniujemy tło jasnym róże,, fioletem, ciemnym fioletem, kremową farbką i troszkę złotej a jak !dodajemy liście, i kwiatuszki, więcej kwiatuszków, zawijaski eski floreski , zabezpieczam werniksem, i jest !:D
-
plushak brak słów... Wspaniałe!!! Oj jak ja bym tak chciała umieć;)
-
Plusia super wydaje sie takie proste a jest meeeega trudne ,zostaje mi tylko podziwiac wasze talenty!!!!!
-
lusill piękne :wow: fiolety oryginalne i jakie pomysłowe!!
plushak mistrzu padam na kolana jak oglądam Twoje prace!! zawsze!! (masz na sumieniu moje zasinione kolanka :P) :master:
-
plushaku, powiem to raz jeszcze - rewelacyjny obrazek!!!
-
plushak, Ty zdolna bestyjko! :) ach, ...mieć tak tylko odrobinę Twojego talentu...;)
-
Plushak podziwiam :wow: Wszystko piękne, idealne, prześliczne :ok:
-
Lusill, Plush, ja nie wytrzymam za chwilę no, to co wy wyczyniacie farbkami to po prostu zwala mnie z nóg!! CUDA!!
-
Lusill śliczne ^_^
Plushak Ty talenciaro :wow:
-
Nigdy w życiu się tak nie nauczę
Plushak
Lusill
Jesteście mistrzyniami
-
lusill - przepiękne ćwiczenia na tipsach!!!
plushak - obrazek jest cuuuudowny! :D nie można oczu oderwać!