-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
oooooo Betisska gratulacje . My tu z Milena zaraz miejsca zwolnimy "ciezarowkowe" ,wiec zapraszamy do grupy mamusiowej :D,bo ciaglosc musi byc ;)
Lirene ,zdrowiej i badz dobrej mysli, wszystko bedzie dobrze.
Ja mam faze sprzatania ,wydzieram wszystko i czyszcze ,poleruje ,myje ,zamiatam :) Pierwszym razem tak mialam i dwa dni pozniej maly byl juz z nami. :skacze: Coz czekamy !!
-
hej
dziewczyny ja już mam dość. organizm gotowy do porodu a nic się nie rusza. szyjka ma jakiś problem. wczoraj wzięli mnie na prowokację- ponad 6 godzin pod kroplówka z oksytocyna, do tego nie miłe badania sprawdzajace czystość wód. no i się ta prowokacja nie udała. co prawda miałam skurcze, na ktg dochodziły w granicch 80-100 czułam je dobrze, potem na ktg dalej były mocne skurcze ale w ogóle nie czułam ich. oddali mnie z powrotem na oddział i cisza, skurczy brak. codziennie mam być na czczo przez wizyta bo gdyby było miejsce na porodówce idę na prowokację kolejna. gdyby miejsca nie było to ostateczna prowokacja w poniedziałek - taka do skutku, najpierw taka kroplówka jak wczoraj a jeśli nie podziała to kolejna z podwójną dawka. w ostateczności pewnie zrobią cięcie jeśli będzie bez skutku. cała ciążą bez problemu a na sam koniec jakieś problemy :(
-
asia trzymaj sie cieplutko i odwagi.
-
Oj tak Asia będzie dobrze. Tyle dałaś rade to wytrzymasz jeszcze troche... tak wiem łatwo mówić :D moja mała właśnie ma czkawke i cały brzuch mi lata:D jak ja bym chciała już urodzić..
-
asiad trzymaj sie nam dzielnie, trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze i jak najmniej bolesnie:D jeszcze troszcze i zobaczysz swoj skarb:D badz dobre mysli :kwiatek:
-
No niestety taki los kobiet, ze musza sie nameczyc, ale facet by nie dal rady, dlatego my to za nich robimy:)
Asia bedzie dobrze! Trzymam za Ciebie kciuki oby poszlo jak najszybciej i bez problemow!
-
Asia trzymam kciuki :) Daj znac jak najszybciej :*
-
-
Łał Milenka wyglądasz oszałamiająco!!!! Brzuszek piękny :kwiatek::kwiatek:
-
Milenka cudownie wygladasz:) Widac, ze jestes bardzo szczesliwa przyszla Mama:)
-
milena super masz ten brzuszek;p podoba mi sie on bardzooo:***
-
Dzięki dziewczyny :) wy wstawiajcie swoje zdjęcia bo coś widzę że tylko ja tu cos wstawiam :D
-
no wstawiajcie dziewczynki wstawiajcie:) ja poogladam bo ja nie mam co wstawiac:)
-
Betisska gratulacje chwalic sie brzuszkiem szubciutko:)
Asia to powodzonka:skacze:
Milenka a ty choć z tym brzucholkiem jak najdłużej bo ciąża ci służy i to bardzo bardzo:love:
-
Basia wypluj to i to już :D ja już mam dosyć :D
-
Hehe ja moge zdjecia wrzucic swojego brzuszka bo choc w ciazy nie jestem ( niestety, ale chce juz isc do pracy dlatego odkladam :(), ale brzuszek mam po 1 ciazy jak bym w czwartym gdzies miesiacu byla hehe
-
u mnie odpukać jest ok :) jeszcze tydzień leżenia i do kontroli :)
powoli zaczynają mi się objawy ciążowe :huh: mdli mnie na widok nie których rzeczy i robi mi się tak słabo jakbym miała zemdleć....licze że to szybko przejdzie... jak na razie na moje mdłości nic nie działa :(
-
Lirene bo na mdłości nic nie działa tak naprawde :D
Ja nie mogłam otwierać lodówki ani nawet oglądać programów gdzie coś jedli albo nawet o jedzeniu mówili... Jedyne co mogłam jeść to kebab i zupki chińskie. Wiem że to nie zdrowe ale lepsze to niż nic...
Ja już mam dosyć... dziś mam taki dzień że zasypiam na stojąco... czuje się jak mały słoń normalnie...
-
Ja na początku z tego co pamiętam miałam same mdłości, głównie na proszek do prania i przez pół ciąży musiałam zjeść rano miskę płatków kukurydzianych z mlekiem, ale to natychmiast po obudzeniu, natomiast pod koniec miałam już dość, bardzo bolały mnie kości, rozlazły mi się żebra (dzięki temu nie mam już wcale wcięcia w talii), miednica a spojenie łonowe bolało przy każdym kroku. No i zaczęło się puchnięcie.
-
milenka_olsztyn kebab to i ja mogę jeść tonami :D jak tak dalej pójdzie to będę jak słonica :leze:
Samaron nie strasz mnie :]
-
Lirene powiem ci że ja na początku tylko miałam taką ochote na kebaby. Teraz nie mam ochoty już na nic... Przytyłam 11kg. Mdłości skończyły mi się równo z 3 miesiącem :)
-
ja liczę że maleństwo zlityuje sie nad matką i szybko mi przejdzie :P
-
Moje dzisiejsze zakupy :)
-
Milenka ślicznie wyglądacie i super zakupki :)
-
hej
ja już po wszystkim.
Maluszek urodził się 13.10.2012 o godzinie 3.15, ważył 3570 g i mierzy 57 cm. Na imię ma Michaś, jest śliczny i taki malusi.
od wczoraj jesteśmy w domu. mamy drobne problemy z karmieniem ale powoli się uczymy. ja chodzic chodzę ale gorzej z siedzeniem, kilka szwow mam, obeszło się bez nacinania ale mały miał rączkę przy główce i pękło trochę. poród dość szybki 2 godziny i 45 minut. tylko zanim trafiłam na porodówke męczyłam się cały dzień ze skurczami, dopiero po północy położna wzięła mnie na badanie i w trakcie wody odeszły. mały po urodzeniu był 2 razy wokół głowy owinięty pepowina i raz w wzdłuż ciała ale pomimo tego cały i zdrowy się urodził.