-
Odp: przyklejanie tipsa pod hybrydy ?!
Ja kiedyś tak robiłam, przykleiłam tipsy, wyrównałam bloczkiem i na to hybrydy.
Paznokcie były tylko lekko przedłużone, na 2 dałam wyrównująco żel, miała to być "stylizacja na wieczór" trzymały się ponad 2 tyg, ale wiadomo sam materiał tipsa jest kruchy dlatego wolny brzeg szybko może się "zużyć".
Ewentualnie pani każde przedłużenie czy stylizację nazywa "tipsami".
-
No właśnie nie ... pytałam się dokładnie, bo też byłam w szoku ... klientka miała przyklejonego tipsa, a na to nałożoną hybrydę
-
heh spotkałąm sie z czymś takim niektóre klientki w celu zmniejszenia kosztów stylizacji zelem czy akrylem same sobie przedluzają tipsem albo chcą to zrobic w salonie niestety taki zabieg nie jest trwały i nie ma żadnej praktyczności, więcej szkodzi niż pomaga ni to estetyczne ni to praktyczne....ja się nie podejmuję takich rzeczy dlatego ze kiedys trafil mi sie taki przypadek z tym ze pani sama sobie przykelila i opilowala próg tipsa i chciala tylko samo malowanie hybryda po nalozeniu kilka dni później tips jej sie ****l i przyszla z reklamacja na hybryde.....zenada
-
Całe szczęście ze u mnie klientki nie maja jeszcze takich pomysłów :wow:
Tak jak agnieszka napisała, ja położę hybrydę ale na paznokieć zbudowany żelem
jak ktoś ma takie zyczenie
-
ja również maluje hybrydą ale na paznokcie utwardzone żelem i sama nosze też takie pazurki, ponieważ moje są bardzo krótkie to przedłużam je tipsem , nakładam żel a później maluje hybrydą
-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Ka_ro jaki polecasz cleaner do hybrydy indigo?
-
do wszystkiego teraz używam wipe off z nail artists :)
-
moja hybryda z indigo po przetarciu cleanerem z modeny, z indigo robi sie matowa;/, albo mam za slaba lampe albo cos z tym cleanerem, musze innegio wyprobowac dlatego pytam...
dziewczyny możecie mi podeslac linka z nablyszczaczem gelish i baza gelish , z tego co czytalam maja te produkty bardzo dobrą opinie a nie chce kupić źle. Czy te produkty nadają sie pod i na żel i na hybrydę i jako baza pod hybrydę??
-
Dziewczyny, pomóżcie.
Mam problem z aplikacją Gelisha. Po 2 warstwach nie kryje, a kolorow mam duzo. Potrzebne sa trzy warstwy.
Znowu jak są trzy to się marszczy chociaż staram się cieniutko. Już nie wspomne o tym, jak wydłuża się wtedy czas wykonywania zabiegu. Czy ma któraś jakiś sposób, którym mogłaby się ze mną podzielić?
-
nitownica-powiem Ci z mojego doświadczenia: gelish możesz kupić oryginalny w sklepie euro fashion ale mają drogo. Oryginał kupisz na allegro od leoberta-sama mam od niego i wszystko jest ok. Jeśli chcesz pomalować paznokcia hybrydą a pazurka masz opracowanego żelem to matowisz pazura żelowego, przecierasz cleanerem, nakładasz bazę, kolor i top hybrydowy. Czyli robisz normalnie manicure jakbyś nie miała paznokcia żelowego tylko naturalną płytkę.
-
Czytałam forum i widziałam kilka pytań o to czy baza i top muszą być z tej samej firmy, ale jakoś nie wpadła mi w oko odpowiedź na to pytanie, więc wybaczcie jeśli była ale jej nie zauważyłam. Tyle stron czytania to i łatwo się pogubić.
Czy któraś z Was mieszała bazę i top różnych firm? Kończy mi się baza z shellacka a jakiś czas temu kupiłam kolejny top od nich i się zastanawiałam czy mogę kupić jakąś inną bazę? Chodzi bardziej o cenę niż o niezadowolenie z bazy shellac.
Czy MM dobrze się łączy z shellackiem? Kolor 'jesienny poranek' mi się podoba i z chęcią wypróbowałabym taki kolor, a może inna forma ma podobny?
-
najczęstsze mieszanki to: baza gelish, kolor jaki popadnie byle się odmaczał i top eco star nail albo baza gelish, kolor jak wyżej i top gelish. Na gelishu będzie Ci się wszystko trzymać. Top może być z innej firmy niż baza czy kolorówka.
-
czuszka pod baze gelish dajesz jeszcze primer ? troche sie pogubilam z kolejnoscia. Z tego co czytalam na forum to dziewczyny roznie daja, raz z primerem raz bez...Moze ktoras z Was powiedziec czy dobrze schemat opisalam zakładania hybrydy na zel i na naturalna płytkę?
Np. Hybryda + żel na naturalnych to bedzie tak :
1. przygotowanie płytki
2. odtłuszczenie
3.primer
4. baza gelish?
5.cienko zel clear (tutaj nie wiem ile warstw, jezeli np tylko chce utwardzic naturalna plytke?)
6. zmatowienie
7.odtluszczenie
5.kolor
6.top gelish?
7.i teraz czy ten top z gelisha trzeba przecierac?
albo np hybryda na naturalnych
1. przygotowanie plytki
2.odtluszczenie
3.primer
5. baza gelish
6.kolor
7.top
??????
-
Cytat:
Napisał
czuszka
nitownica-powiem Ci z mojego doświadczenia: gelish możesz kupić oryginalny w sklepie euro fashion ale mają drogo. Oryginał kupisz na allegro od leoberta-sama mam od niego i wszystko jest ok. Jeśli chcesz pomalować paznokcia hybrydą a pazurka masz opracowanego żelem to matowisz pazura żelowego, przecierasz cleanerem, nakładasz bazę, kolor i top hybrydowy. Czyli robisz normalnie manicure jakbyś nie miała paznokcia żelowego tylko naturalną płytkę.
Na opracowanego paznokcia żelem nie ma sensu nakładać bazy pod hybrydę, na samym żelu bardzo dobrze się trzyma.
-
mani hybrydowe robisz tak samo na naturalkach jak i na paznokciach żelowych.
Mani na naturalkach:
-przygotowanie plytki
-odtluszczenie
-baza
-kolor
na paznokciach zelowych musisz mieć najpierw na naturalnej płytce połozony żel (tutaj już szczegółów nie podam bo się w to nie bawię), później matowisz pazur (z żelem na nim), odtłuszczasz, baza, kolor, top. Tutaj przygotowaniem płytki jest dla Ciebie nałożenie/zbudowanie paznokcia żelem.
Top gelish trzeba przetrzeć z warstwy dyspersyjnej.
Ja nie używam primera i nie matowie naturalnej płytki przed nałożeniem bazy.
---------- Dodano o godzinie 12:40 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:38 ----------
Cytat:
Napisał
violala
Na opracowanego paznokcia żelem nie ma sensu nakładać bazy pod hybrydę, na samym żelu bardzo dobrze się trzyma.
Są dwie szkoły: jedni kładą bazę a inni nie. Na bazie się lepiej trzyma bo powierzchnia jest gładka i daje lepszą przyczepność.
-
Czuszka dzięki za odpowiedź :) Masz na myśli tę bazę?
http://pliki.wzorki.info/images/PS51a.jpg
zdjęcie z plazanet.pl
Proszę dodać źródło zdjęcia!
-
miał być jakiś link? bo nic nie ma
---------- Dodano o godzinie 12:46 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:43 ----------
tak-to ta baza tylko kup u sprawdzonego sprzedawcy zeby nie naciac sie na podrobe
-
fotka już jest. Wcześniej nie chciała się dodać.
Twoim zdaniem to lepsza baza niż shellac?
Mają ją w moim mieście w hurtowni więc w teorii powinni mieć oryginał ;)
Cenowo to niestety trochę kosztuje :/ ale widzę że za to top mają w całkiem przystępnej cenie jak na 15 ml ;)
-
shellaca nie miałam więc się nie wypowiem.
-
czuszka napisałam z własnego doświadczenia bo robiłam i tak i tak i skoro bez bazy równie dobrze się trzyma (nie widzę żadnej różnicy), to moim zdaniem bez sensu jest ją dawać, zawsze to jakaś oszczędność i czasu i pieniędzy;) Ale oczywiście każdy robi jak chce:)
-
dokładnie jak piszesz. Każdy musi wypróbować na sobie i zobaczyć jaka opcja mu pasuje. Tak jak z bazą-jedni matowią pod nią a inni nie. Mnie się nawet lepiej trzyma jak nie matowię a jednocześnie nie ingeruję w pazurka.
-
Ja też nie kładę bazy na żelowego pazurka. Przyznam się do jeszcze większego lenistwa;) po nałożeniu i wypieczeniu żelu w ogóle go nie przecieram i nie matuję, tylko maluję hybrydą lepką warstwę. Nosi się pięknie bez zarzutu.
-
Cytat:
Napisał
Happyhandy
Ja też nie kładę bazy na żelowego pazurka. Przyznam się do jeszcze większego lenistwa;) po nałożeniu i wypieczeniu żelu w ogóle go nie przecieram i nie matuję, tylko maluję hybrydą lepką warstwę. Nosi się pięknie bez zarzutu.
Czyli zel jest w tym momencie jako baza. Dajesz cieniutką warstwę? No bo jak się buduje paznokieć żelem to raczej trzeba go wyrównać:)
-
Normalnie buduję paznokieć (2 warstwy żelu: pierwsza cieniutka, druga budująca) Używam IBD, on się pięknie sam poziomuje i wyrównuje, więc nie ma potrzeby wyrównywania pilniczkiem. Pod warunkiem oczywiście, ze uda mi się go nie spaprać:D
No i na to hybryda zamiast kolorowego żelu.
A na naturalkach normalnie: najpierw baza, na nią kolor i top.
-
ja to jestem w ogóle zdania-jeśli hybryda to na naturalki a jeśli mam mieć i tak zbudowany paznokieć żelem to już lepiej dać kolorowy żel niż hybrydę. Hybryda powstała z myślą o naturalnych paznokciach, żeby w nie nie ingerować a robiąc żel chcąc nie chcąc ingerujemy, więc co za różnica czy ściągniemy acetonem czy spiłujemy skoro na pazurze i tak jest żel?