dzięki , ale te związki natłuszczające - nie będa mieć wpływu jak będę chciała od nowa położyć żel ? :/:
Printable View
dzięki , ale te związki natłuszczające - nie będa mieć wpływu jak będę chciała od nowa położyć żel ? :/:
Pani Alicjo a ja mam pytanko czy beda dostepne hybrydy ale w takich swierzych i szalonych kolorkach?:P np zolty, zielony niebieskie ?:D
Wydaje mi się losek78, że nie, bo przed nałożeniem nowego produktu musisz delikatnie zmatowić płytkę. Potem jeszcze odtłuszczacz i primer...
lakier hybrydowy z mistero- kolor-amaranto-głęboki amarant- trzy pazury hodowla własna,dwa dorobione. Pokazuję kolor, bo jak dla mnie to jest piekny czerwony. Masakrycznie elegancki!
Trzeci dzien po zrobieniu,jak widać, wszystko się trzyma "na mur" myłam okna, szorowałam domestosem podłogi i nie drgnął:)
Śliczne pazurki dzikakuro:)))) Te hybrydy coraz bardziej mnie kręcą;) A czy któraś z Was robiła już nimi frencha? Też się tak super trzyma?????
sorcha, dzieki, chyba chocolata robi nimi frencha, ale głowy nie dam, zresztą jakbyś chciala to ona też jest dystrybutorem tych lakierków.
Od razu dementuję:] nie robiłam nimi jeszcze frencha wiec nie wiem jak idzie nimi praca. Kolorki najchętniej wybierane przez moje klientki to czerwony i bordo. Tez jestem ciekawa czy ktoś robil juz nimi frencha.
Basiu nie masz się co martwić, po użyciu płynu do ściągania DISSOLVERE nie pozostanie nic tłustego na pazurkach. Po drugie i tak musisz przygotować na nowo płytkę (odtłuścić) przed wykonaniem ponownej stylizacji ;)
Natalko czytasz nam w myślach :D już niedługo pojawią się nowe (żywe) kolory. Ale jeszcze przed ich premierą zaprezentujemy całkowitą nowość na rynku :) coś czego jeszcze nie było w lakierach hybrydowych ^_^
Co do frenchu to efekty są świetne :) trzyma się jak beton przez 3 tygodnie ;)
Zalecam Wam drogie Dziewczyny do umycia dokładnie rąk przez Wasze klientki po zdjęciu pazurków, bo podobno po kilku takich razach nie chcą się trzymać.
Zgłaszany był ten problem na warsztatach, w ktorych brałam udział przez dziewczyny, ktore juz od dlugiego czasu zakładają soak-offy i hydrożele. po prostu podobno pozostaja jakieś resztki acetonu dlatego szkoląca radziła aby po tym dokładnie umyć dłonie
Pani Alicjo no to czekamy na wielkie bummm :)
jestem ciekawa co wymysliliscie :)
Do mnie dotarło (nie wiem czy nieplotka) że zalecany jest dla paznokci po zdjeciu masy ok 3 dni " odpoczynku" przed kolejnym nałożeniem hybryd. ???
Alicjo czy można już nabyć w Waszym sklepie te nowe żele transparentne?;> Przeczytałam o nich w PAZNOKCIACH i bardzo mnie zaciekawiły, dlatego pytam ;)
Pozdrawiam
Jeżeli okazałoby to się prawdą to byłaby to DUPA:( Ale sama wcześniej pisałaś Chocolato, że klientki wracają do ciebie na hybrydę. I wszystko jest ok?
Własnie u mnie OK ale klientka mowila mi ze ma koleżanke, której stylistka zarządza 3 dniowe przerwy miedzy hybrydami i zrobiłam wielkie oczy. Moze ona jej moczy te pazurki dluższy czas w acetonie ?? Ja ścieram nablyszczacz pilnikiem, mocze do 3-4 min i delikatnie piluje reszte i nic sie nie dzieje.
Z nieukrywaną dumą pragniemy poinformować, iż w bieżącym wydaniu najpopularniejszego magazynu paznokciowego „Paznokcie” na okładce pojawiła się stylizacja wykonana przez naszą trenerkę. Instruktor Mistero Milano Pani Edyta Bartos zaprezentowała nieprawdopodobnie wiosenną kompozycję do wykonania, której użyła najnowszych żeli transparentnych linii COLORE TRANSPARENTE.
Stworzenie stylizacji na wiosenną okładkę zawsze wiąże się z poszukiwaniem inspiracji w przyrodzie i tym razem nie było inaczej. Po kilku godzinach spędzonych na kontemplowaniu natury w głębi Bieszczadzkiej Doliny pojawił się pomysł na stylizację.
Kontrastowe kolory nadają paznokciom wiosenną świeżość, zachęcają do radosnego postrzegania otaczającego nas świata. Użycie transparentnych żeli pozwoliło na zabawę z wiosennym słońcem, smagającym dłonie i przenikającym kolorowe paznokcie. Owa przezroczystość umożliwiła uzyskanie niepowtarzalnych efektów przestrzennych, z którymi przepięknie komponują się malowane żelami kwiaty.
Zachęcam gorąco do zapoznania się z najnowszym magazynem.
http://www.misteromilano.pl/upload/o...dka%202011.jpg
http://www.misteromilano.pl/upload/o...oku%202011.jpg
---------- Dodano o godzinie 08:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:52 ----------
milka_n żele linii COLORE TRANSPARENTE będą dostępne najprawdopodobniej pod koniec tygodnia :) cuda można z nich robić, więc naprawdę warto spróbować ;)
Agnieszko przy naszych hybrydach nie ma potrzeby odczekiwać 3 dni pomiędzy zabiegami. Bez najmniejszego problemu można wykonać kolejny zaraz po zdjęciu wcześniejszego lakieru. Ważnym jest by pamiętać o poprawnym przygotowaniu płytki, czyli jej odtłuszczenia. Pracując zgodnie z naszymi zaleceniami, gwarantuję, iż nie będzie żadnych problemów ;)
Zostałam Dystrybutorem Profesjonalnych kosmetyków Mistero Milano na terenie Zielonej Góry.
Dla wszytstkich forumowiczek oferuję rabaty na zakupy :) Zapraszam :)
Effect Centrum Stylizacji
ul. Sobieskiego 9
Zielona Góra
tel. 698118 379
Super! Na pewno się do Ciebie zgłoszę natko. A powiedz czy masz też hybrydy? I do której godziny macie otwarte?
fajne :)
A ja mam pytanie co do akryli. Zauważyłam, że pojemność podawana jest w ml a nie w g jak wszędzie. I tu moje pytanie : Ile waży 30 ml proszku akrylowego?? bo nie jestem w stanie sobie tego przeliczyć i wizualnie wyobrazić objętości :)
Jak przeliczyć wodę to wiem (1l-1kg) hehe ale przy innych gęstościach rożnych substancji proporcje się zmieniają.... :D
Super sprawa z tymi hybrydami. Minął już tydzień z hakiem i dalej wszystko się trzyma:) Pani Alicjo, a może dałoby radę zrobić jakiś fajny plakat reklamujący te hybrydy??? Zdjęcia na pewno macie i dodatkowo 2-3 zdania co to jest. Byłoby super:))))))
---------- Dodano o godzinie 22:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:13 ----------
Mam jeszcze jedno pytanko. Który z tych trzech kolorów jest najjaśniejszy: khaki, ziemisty brąz czy włoska kawa????? Do mnie najbardziej ta kawka przemawia, ale wiem, że przez ustawienia monitora może być różnie:P
Emilio, jeżeli chodzi o pojemności to różnie jest to podawane przez producentów - raz w ml raz w gramach. Wartości są bardzo zbliżone a właściwie zbierzne ze sobą także bez obaw. Ci producenci, którzy podają zawartość w g i tak rozsypują ją do słoiczków o pojemności 30 ml więc na jedno wychodzi :)
Sorcha, nad plakatem już pracujemy :ok:także efekt naszej pracy opublikujemy jak tylko to będzie możliwe :) Jeżeli chodzi o kolory to niestety zdjęcia nigdy nie oddadzą rzeczywistego koloru a ekran zawsze coś będzie przekłamywał. Ale spróbuję pomóc :) Khaki wpada w zielony (to jest taki typowy militarny kolor), natomiast różnica pomiędzy ziemistym brązem a włoską kawą jest niewielka - oba kolory przypominają kawę wymieszaną z mlekiem, z tym, że ziemisty brąz jest troszkę jaśniejszy i ma cieplejszy odcień, natomiast włoska kawa jest troszkę zimniejsza.
Cieszę się, że BRILLANTE się podoba :ok:
ERMANENTE UV BRILLANTE wyglądają bardzo zachęcająco. śliczny jest ten niebieski na czarnym podkładzie. ciekawa jestem czy można go zastosować na czarnym żelu? a nie na lakierze hybrydowym?
Ja dziś złożyłam zamówienie na lekierożele i nie mogę się doczekać paczuszki. Jak dojdzie paczka, to się podzielę wrażeniami:skacze:
malutkapumcia, nie powinno być problemu. Stylistki kładą hybrydy nie tylko na naturalnych ale też coraz częściej na na wybudowanych paznokciach i wszystko się trzyma bez odprysków. BRILLANTE jest z rodziny hybryd i ma taką samą formułę więc można kombinować :)
czy istnieje mozliwośc pokazania hybryd na pazurkach?? albo chociaz na tipsach.... sadze ze wielu osobom pomogło by to w zakupach i wyborze odpowiedniego koloru:)