Emilia ta "Zantedeskia" jest nieziemska:slina: ostatnio w Obi sie nad nią sliniłam, cudoooooo:buja:
Printable View
Emilia ta "Zantedeskia" jest nieziemska:slina: ostatnio w Obi sie nad nią sliniłam, cudoooooo:buja:
to nasz jedyny okaz:) ale wypieszczony przez mojego tatę na max-a:) to jego ukochany kwiatek:)
Lena pozazdroscic :)
Tez bym chciala by moj tato zajmowal sie kwiatkami i takimi efektami :)
ale on ma obsesje:D jak się okaże że mu go podlałam to masakra sprawdza od razu czy nie za dużo wody oczywiście jest zawsze jemu za dużo:)
To poprostu maniak...moja mama mówi na naszego storczyka gejfrutek bo tato do niego mówi słodkie słowka rozmawia itp i dlatego jej zdaniem on jest taki boski że niby z miłosci do taty tak kwitnie:D . Za każdym razem ma coraz wiecej kwiatów teraz naliczyłam 44.
lena piękny! widać że uprawiany z sercem bo do tych kwiatów trzeba je mieć :)
jestem wniebowzięta!! a powodem jest to co widać na niżej zamieszczonym obrazku :) Mój storczyk z przeceny postanowił puścić pączki :love: wreszcie sie dowiem jak wygląda haha :D Reanimacja idzie w dobrym kierunku :)
Załącznik 43204
Super Emi, Gratulacje :)
Stawiam na bialego z rozowym srodkeczkiem :P :)
hehe no dziewczyny obstawiajcie :D zobaczymy kto zgadnie !! ;)
ja stawiam na butterfly taki motylek cytrynek:D:D
A ja stawiam na całego białego:)
mój storczyk oszalał... zobaczcie jakie pędy wypuszcza...
Ja stawiam na tygrysie cętki ;)
Milenka faktycznie - wściekliznę ma, jak mój :D
Milenka to szalony jaki no :D pieknie wypuszcza! :ok:
no to za parę tyg sie dowiemy :D
Milena tam widze masz liscia jednego pomarszczonego - mozliwe, ze albo przelalas albo przesuszylas kwiatka :)
Ja tez mam tak, tylko nie wiem po ktorej stronie wina :P
A pedy - super, niech kwitnie ile wlezie :D
emilko najwidoczniej go przelałas, storczyki to sa tzw pasozyty i nie potrzebuja duzo wody..
Ten liść jest taki odkąd kupiłam tego storczyka... Możliwe że jest tak bo wzięłam go z przeceny za 10zł i nie miał ani jednego kwiatka już..;/
ninia do mnie to?? ja nic nie przelałam :D ja to już w storczykach jestem obstukana hehe ;)
Ja stawiam na bialego w fioletowe ciapki :skacze:
Widzialyscie kiedys w sklepach, ze stroczyki sa w wazonach, wolne podloze, na dole tylko ciut kory albo wcale ?
Zastanawiam sie czy aby swojego zdechlaka tak nie zrobic :D
Moze byc cos z tego bylo :)
zrodlo: http://forumogrodnicze.info/index.php
w ten sposób tworzy im sie mikroklimat :) mozesz spróbować choć warto przeczytać o danym gatunku co lubi :)
Ja ogolnie rozmnazam tak inne kwiaty, ktore moga przebywac w takich warunkach ale na storczykach nie probowalam wiec zapytalam czy ktoras z Was moze cos takiego zrobila :)
Sposob taki uczylam sie w szkole na fasoli - chyba nie tylko ja :P
a takie cudeńko dostałam dziś od męża w prezencie na imieniny :) marzył mi sie taki ciemny :)
Załącznik 43241
Sasiad obok ma caly parapet zawalony takim wlasnie storyczykami w tym kolorze :)
Sa ladne ale nie mam do czego przypasowac wiec sa albo biale albo zielone :P :)
Piekny okaz :ok:
Wszystkiego Najlepszego z okazji imieninek :kwiatek:
ajc emilka zle przeczytałam posty i mi sie pomyliło..:)
Emilia, no to sie postarał małżonek, bo kwiat piękny;)
a oto mój:D
emilia piękna gromadka:)