hej laska .kwiatek super ale chyba tu jest tylko ocena panokci, z tego co czytalam:)
Printable View
Hej, jestem tu nowa. Wstawiam 2 fotki i będę wdzięczna za wszelkie wskazówki:)
wzorki fajne,pazurki do opracowania:D
a wiec tak przy pierwszych na pewno boczki-ogolnie ksztalt zeby byl bardziej prosty
przy drugich musisz troche czysciej pracowac przy skorkach bowidac juzpowietrze.co do reszty budowy niestety nie widac
Witamy:) wydaje mi sie ze na pierwszyn zdjeciu masz zalane skorki w srodkowym palcu , ale nie jestem pewna:) tak jak dziewczyny pisaly troszke musialabys je przypilowac po bokach i nadac ksztalt ;),a tak pozatym to fajne sa te pazurki , zobaczymy co inni Ci powiedza , pozdrawiam:]
dołanczam sie do opini kolezanek.Ale nie załamuj sie bo kazda z nas kiedys tak zaczynała a moze i gorzej wiec juz teraz bedzie tylko lepiej cwicz i jeszcze raz cwicz a efekty sama zauwazysz:]
dzięki dziewczyny za wskazówki? :) Z tym kształtem to mam problem bo nie wychodzi taki jak bym chciała
Dziewczynki, mogę prosic Was o ocenę moich pierwszych paznokci żelowych?? :wstydek: Były robione one na tipsie, troszkę czasu mi to zajęło.
Załącznik 7560 Załącznik 7561 Załącznik 7562 Załącznik 7563 Załącznik 7564 Załącznik 7565
ciut za dlugi wolny brzeg jak dla mnie , jest nie proporcjonalny w stosunku do loza, pazurki sa za plaskie, musisz pocwiczyc troszke budowanie krzywej C i stresu bo u ciebie jest ten punkt przesuniety za daleko od walu i robi garb.i ciutke bym boczki pociagnela pilnikiem;)
jak na pierwsze to nawet ci wyszly bo przynajmniej lopat nie ma:D zobaczysz sama ze bedzies coraz lepsze pazurki smigac:D
tak jak pisała Agulusia i jeszcze dodam nie wiem czy dobrze widze , ale wydaje mi się że są nierówności na niektórych pazurkach , a pazurki muszą byc gładziutkie ,ale na prawdę jak na pierwsze to bomba !!
... mnie też się zdaje że są gdzie nie gdzie małe nie równości ...
ale jak na pierwszy raz są spoko ... trzeba ćwiczyć i będą super :)
dziekuje dziewczynki, wasze rady sa naprawde bardzo cenne
frenchyk w niektórych miejscach jest troszke nie równy ale jak na pierwszy raz to świetnie ci wyszły
No to.. chwila prawdy... proszę o łagodny wymiar kary;)
Pazurki żelowe na formie - trzeci raz robione w życiu (do tej pory robilam tyko tipsy i mam strasznie płaską płytkę- stąd minimalny tunel) Na drugiej focie po odnowie. Kciuka nie bierzcie pod uwagę, ponieważ bawilam się na nim akrylem i wyszedł b. gruby french:-x ale to moje początki z akrylem ( ciężkie);)
Załącznik 7625Załącznik 7626
uwydatnilabym ciu bardziej krzywa no i boczki do dopracowania bo gorki i dolki gdzieniegdzie porobily;) no na wskazujacy to bardzo widac i na innych paluszkach troszke mniej ale jednak;)
Bardzo bym prosiła o Wasze opinie
I chciałabym się przy okazji zapytać jak Wy to robicie kobietki że paznokcie trzymają się miesiąc Waszym klientką i bez żadnych zapowietrzeń?
I chciałabym dodać że to są moje 4 paznokcie jakie zrobiłam
Skarbie jeszcze dużo ćwiczeń przed Tobą. Pamiętaj, aby paznokcie piłować na prosto, bo wolny brzeg nie może się rozchodzić w łopatkę. Linia frenchu nie może być dłuższa od łożyska. Zwróć też uwagę na to, że paznokcie na końcach wglądają jak bułeczki, a powinny być wąskie. Niestety jest całkowity brak krzywej C. Paznokieć z profilu wygląda jak pofalowany.
Mamy bardzo dużo wiadomości odnośnie opracowywania i budowania paznokci, więc myślę, że szybko się wszystkiego nauczysz.
Dla pocieszenia mogę dodać, że moje pierwsze też wyglądały nieciekawie, bo każdy kiedyś zaczynał:).
z boku widac zalane skorki,cwicz i czytaj,powodzenia
Wrzuce moje do oceny , brdzo mi pomaga wasza krytyka:D:D:D
Załącznik 8067
Załącznik 8068
Załącznik 8069
Załącznik 8070
to są tylko zdobienia a gdzie tunel i krzywa ? !!
pierwsze na kciuku za gruba linia wlosa, na wskazujacym i srodkowym pofalowany boczek i mam nieodparte wrazenie ze na malym jest bardzo przepilowana plytka
drugie wydaje mi sie ze sa za male tipsy, i jesli sie nie myle to krzywej brak
trzecie boczki ciut do przypilowania zwlaszcza wolby brzeg od walow bocznych
potrzeba jeszcze zdjec bocznych czyli krzywej i lini wlosa, wydaje mi sie ze wszystkie pazurki sa za plaskie
ale zdobienia bardzo ladne:good:
zdobienia są oceniane tematach do tego przeznaczonych ... tutaj numer 1. to krzywa "C" i tunel :)
nie chodzi mi ozdobienia chodzi mi o ksztalt , czy nie sa zbyt lopatowate a niestety nie zrobilam zdje z profilu