-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
ja rowniez jestem nowicjuszka i jak na razie nie potrafie jeszcze zrobic paznokci szybciej niz w 3 godziny,
mam nadzieje ze z czasem sie to zmieni bo klientki sie denerwuja i poganiaja ;/
-
ja frencha w 2 godz, a jakies kolorowe to krócej :) zalezy też czy są kwiatki akrylowe czy cyrkonie, bo wiadomo, że troszkę dłużej :D
-
ja przeważnie nie robie dłużej niż 3 godziny czasem 2 czasem 2,5 sobie ostatnio 6 !!
-
Ja też ze 3 h to norma a czasem to nawet dłużej jak się nie spieszę:skacze:
-
Ja potrafię akryl robić i 5h... bardzo sie przy nim staram chociaz i tak nie wychodzi po mojemu... ;p a zel pierwszy jaki robilam to 1h20min i wyszedl na prawdę super. jak nigdy bylam zadowolona
-
Cytat:
Napisał
Niewiadoma
Ja potrafię akryl robić i 5h... bardzo sie przy nim staram chociaz i tak nie wychodzi po mojemu... ;p a zel pierwszy jaki robilam to 1h20min i wyszedl na prawdę super. jak nigdy bylam zadowolona
nie zły wynik to może nam pokażesz fotkę tych pazurków zrobionych w tak szybkim tempie :P No,no nie zły wynik bo ja chyba poniżej 4godz. to nigdy nie zejdę nawet jak bym robiła po łepkach :D
-
ja sie mieszcze od 1,5h do 2h
-
Pokazac niestety nie pokaze bo fotki nie zrobilam... ale to byly oje pierwsze i tak na prawde nie robilam ich prawidlowo bo ja sie w ogole na zelach nie znam i cale pazurki robilam jakby 1 zelem... bo sa jakis budujace i... no nawet nie wiem jakie ;) tak wiec stąd taki krotki czas. siostrze pazurki trzmaly sie 2 tyg a potem je zgryzla... jak juz sie dowiem co i jak z tym wszystkim to sie przyloze i zrobie to tak jak powinno byc ;) nie smiejcie sie... tylko probowalam :(
-
Ja tak ok 2 godzin ;) moje początki to tak 4-5, klientki juz wzdychały powoli :D
-
Ja z natury jestem gadułą, i jak przychodzą moje najblizsze psiółki to trzeba te 4 do 5 godzin +kawka liczyc..:D Bo niestety nie umiem i mówić i robić, tzn machinalnie przerywam prace nie zauważając że przerwałam i zaczynam się ekscytować rozmową :P
Ale tak normalnie stópki wychodzą mi 1,5h, dlonie 2:)
-
hassi z tym gadaniem to ja mam podobnie,ze jak zaczne cos opowiadac to musze patrzeć w oczy i oczywiście czas pracy sie wydłuża :/:Nie potrafie sie nauczyć gadać do paznokci;)Jak mniej gadam to 1,5 h mi wystarcza ale jak sie rozgadam to 2h a nawet wiecej:skacze:
-
Mi metoda żelowa około 1,5h a akryl oj dużo więcej do 3 godzin.
-
Ja sobie ok5-6h:D a klientkom ok3h:)
-
sobie tez robie ponad 4 h :(
-
Ja sobie robię od 4 nawet do 6 godzin ale to też dlatego, że zdecydować się nie mogę jakie chcę itd. a klientkom tak od 1h 45 do 3h wiadomo, że jest to zależne od zdobienia :)
-
O babeczki kochane, pocieszyłyście mnie... Myślałam że tylko ja taki ślimak jestem :/: french żelowy klientce z kamuflażem i zdobieniami robie 3h :( bogate szpice na formie 4h... Żelowanie naturalnych ze zdobieniem ok. 2h. Nie potrafię skrócić czasu usług, za każdym razem jest tak długo... Sobie pazurki to jeszcze dłużej, a że nigdy nie mam czasu dla siebie to coraz częściej wybieram byle co, czyli frencha na białym tipsie (akryl) wtedy po niecałych 2h mam cały set pazurków z np. cyrkoniami na wierzchu ^_^
-
Odp: Jak skrólić czas pracy.
Super ^^.
wszystko jasne :)
-
a ja wczoraj robiłam sobie pazurki tylko 2,5h:skacze: zawsze jakieś 5-6h....jupi:yess:
-
mi tez jeszcze dlugo schodzi minimum 3 godziny a nawet wiecej..
-
ja tez sciagam mase frezarka bardzo skraca czas pracy moim zdaniem.
bez niej psciagnanie pilnikiem zajmowalo mi okolo 2h a teraz max frezarka 20min :)
tylko teraz zastanawiam sie nad kupnem karbidowego freza bo slyszlam ze sa lepsze:)i nie rozgrzewaja plytki
-
tez planuje go zakupić :) najtańsze nie są ale za to rewelacyjne :)
-
25zl chyab o ile sie nie myle:)
ja tez planuje kupno ale one beda pasowaly do kazdej frezarki?
-
powinny-w sumie to rozmiar uniwersalny :P ...no ja widziałam droższe po ok 40 zł... ale i tak warto :):good:
-
Ja tez klientkom robie okolo 2 lub 2,5 h a sobie duzo dłuzej:P
-
Odp: Jak skrócić czas pracy.
Mnie też się marzy frezarka zwłaszcza, że przy trzecich z kolei paznokciach danego dnia czas pracy mi się baaardzo wydłuża (oczy mi się męczą).
Warto też wiedzieć co klientka może chcieć, aby być gotowym zanim przyjdzie, najbardziej wydłużają mi czas roboty marudy, które zmieniają zdanie w trakcie stylizacji, ponieważ różne efekty jest mi szybciej osiągnąć różnymi sposobami i choć zmiana zawsze jest oczywiście możliwa, to nagła zmiana np z "proszę wymalować mi frencha" na "chcę efekt szkła na końcówce" rozwala mi prace w żelu okropnie, ostatnio męczyłam się z takim przypadkiem 4 (!) godziny. Pani miała bardzo zniszczoną płytkę od obgryzania, aż falistą na niektórych palcach i bardzo suchą, popękaną i pogryzioną oczywiście skórę dookoła, więc musiałam być szczególnie delikatna - a do tego marudziła w kwestii pomysłu na zdobienie-_-.