-
dzis zrobilam sobie na malym paluszku jednego testowego dualka ale jak dla mnie do zelu to sie nadaje tylko do tipsa. Nie wiem czy nie wyszly mi za cienkie i wkurzylam sie bo jak dalam do formy zelu i przylozylam do paznokcia to zanim wlozylam reke do lampy to mi sie niechcacy puscilo i porobily sie male pecherzyki, czytalam tu jakie dziewczyny maja sposoby na jakies kilka warstw do lampy prubowalam tak i to u mnie nie zdalo egzaminu bo jak na poczatku przymierzylam forme i byla ok a po nalozeniu dwuch warstw to po zastygnieciu to nie pasilo wogule czyli co jak chce w ten sposob zrobic to musze wziac o jeden rozmiar wieksza forme??.
I czy mogl by mi ktos powiedziec jak sie przy tym uzupelnia odrosty??.
No i wciskam mojego testowego palucha w ekran:skacze:
A i sorki dziewczyny za niskiej jakosci zdiecia ale telefonem robilam :(
-
Odp: DUAL SYSTEM - Formy silikonowe do zelu i akrylu
jak dla mnie to on taki zły nie jest:) a odrosty jak odrosty normalnie...
-
acha czyli spilowac troszke i ewentualnie tam gdzie podeszlo powietrze i zalac forme, przylozyc a czy przez to one nie beda sie robily coraz grubsze przy wolnym brzegu??
-
ja to odrost robie już bez formy...
-
spoko narazie testowy maly paluszek jak wszystko dobrze pujdzie to wszystkie paluchy zapelnie:)
-
najprostrzy wzorek na dualkach!
Uploaded with ImageShack.us
-
Bardzo fajne kolorki...tez musze wyprobowac te formy....
-
zgadzam się kolorek świetny:)
-
Nie wiem jak to wyszlo ale pierwszy raz mi dualki wyszly swietnie a teraz juz sie tak nie blyszcza no i nie wiem czy czekac az na formie akryl lekko przeschnie czy od razu je przyciskac do pazura??? :huh:
-
nie wiem jak na akrylu ale wydaje mi sie ze odrazu sie przyklada i to co wyldzie poza forme usuwa sie dedzelkiem albo patyczkiem bo jak ci troszke przeschnie to juz chyba nie wychodzi to co mialo wysc
-
Cytat:
Napisał
ana_zaba
Nie wiem jak to wyszlo ale pierwszy raz mi dualki wyszly swietnie a teraz juz sie tak nie blyszcza no i nie wiem czy czekac az na formie akryl lekko przeschnie czy od razu je przyciskac do pazura??? :huh:
koniecznie czekać aż na formie akryl przyschnie, bo jak przyłożysz od razu, to wszystko wypłynie. ja przykładam jak akryl zrobi się matowy.
-
Cytat:
Napisał
fortize
koniecznie czekać aż na formie akryl przyschnie, bo jak przyłożysz od razu, to wszystko wypłynie. ja przykładam jak akryl zrobi się matowy.
Bardzo cenna rada ;)
Ja też zakupiłam foremeczki ale jakoś nie mam odwagi zrobić :P
A mam takie pytanko czy stosowałaś może te foremki przy ogryzkach??
Mi nie za bardzo wychodzi z formą (chyba się nie lubimy :P) I jestem ciekawa jakby to było z tymi dualkami nie stosując ich na tipsa :) :)
-
mam te formy ale u mnie egzaminu nie zdały, zrobiłam raz czy dwa pazurki odpadły mi po tygodniu i leżą, nie dla mnie wole normalnie dziergać pazurki :)
---------- Dodano o godzinie 22:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:55 ----------
Cytat:
Napisał
pinusia6
Bardzo cenna rada ;)
Ja też zakupiłam foremeczki ale jakoś nie mam odwagi zrobić :P
A mam takie pytanko czy stosowałaś może te foremki przy ogryzkach??
Mi nie za bardzo wychodzi z formą (chyba się nie lubimy :P) I jestem ciekawa jakby to było z tymi dualkami nie stosując ich na tipsa :) :)
hmmm robiłam bez tipsa i nie jest źle od spodu trzeba czymś wygładzić akryl żeby buł nie było i przytrzymać forme aż akryl wyschnie tak jak dziewczyny piszą...
oto pazurki które kiedyś zrobiłam tymi formami (bez tipsa) z użycie covera, nie powiem wyszły zgrabne i mega błyszczące :D tylko szkoda że słabo się trzymały
http://images44.fotosik.pl/289/8197cd35e6c017admed.jpeg
-
Cytat:
Napisał
karolaj.
mam te formy ale u mnie egzaminu nie zdały, zrobiłam raz czy dwa pazurki odpadły mi po tygodniu i leżą, nie dla mnie wole normalnie dziergać pazurki :)
---------- Dodano o godzinie 22:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:55 ----------
hmmm robiłam bez tipsa i nie jest źle od spodu trzeba czymś wygładzić akryl żeby buł nie było i przytrzymać forme aż akryl wyschnie tak jak dziewczyny piszą...
oto pazurki które kiedyś zrobiłam tymi formami (bez tipsa) z użycie covera, nie powiem wyszły zgrabne i mega błyszczące :D tylko szkoda że słabo się trzymały
A jeśli bym tylko chciała zrobić szkielecik akrylem przeźroczystym i później wsio sama to jak z tym bedzie?
Da radę??
-
pewnie że da rade:) ja teraz tak mam:)
-
milenka i jak trzymają się?
-
-
Cytat:
Napisał
milenka_olsztyn
trzymają się trzymają:)
To świetnie Milenko dziękuję za odpowiedź :kwiatek: :* Będę musiała i ja tak spróbować :D
-
jak już będe miała odrost to wam go pokażę:) (jeśli wytrzymam :))
-
Cytat:
Napisał
milenka_olsztyn
jak już będe miała odrost to wam go pokażę:) (jeśli wytrzymam :))
Więc czekamy z utęsknieniem :)
-
-
Jeszcze nie próbowałam, ale mnie kusi :D Teraz nie zrobię sobie, bo za półtora tygodnia idę na doszkolenie do Darii a muszę pazurki ściągnąć. Ale potem wypróbuję na bank bo u mnie prawa ręka wygląda tak, jakby ją paralityk zrobił - ni cholery nie uiem pracować lewą ręką :D
-
Ja również kupiłam te formy zrobiłam sobie paznokcie. Nie no fajne bo błyszczące ale nawet jak mocniej dociskam przy wale paznokciowym to i tak powietrze mi tam wchodzi.Wiem wiem wymaga to wprawy jak we wszystkim,ale paznokcie były nietrwałe trzymały sie hmm 3 dni później w połowie popękały.Jeszcze problem z tyłu paznokcia juz przykładałam nawet 2 tipsa żeby był ładny łuk ale nie bardzo mi wychodzi.Niektóre dziewczyny mówią żeby podkładać formę(papierek).Ale hmm jakoś nie dla mnie te szablony;p Jednak wole zostać przy standardowym robieniu paznokci:)^_^
-
Całkiem niegłupie podłożyć formę pod duala :>
-
ja polecam najpierw szkielecik na formie z akrylku, a potem nakładać formę...
ja nawet hihi:) stosowałam je u stópek, na stopy rewelacja z jednokolorowym akrylkiem na całości:)