Dzięki dziewczynki ale wczoraj dostałam swoją parafiniarkę, po 1,5 miesiąca od reklamacji, ale cóż, ważne że jest!
Printable View
Dzięki dziewczynki ale wczoraj dostałam swoją parafiniarkę, po 1,5 miesiąca od reklamacji, ale cóż, ważne że jest!
Zuzaneczka i jak? działa teraz jak powinna? nie parzy ? Napisali co było nie tak?
To chyba jakieś trefne te parafiniarki :baba:
jednak sie skusze na parafiniarke
mam ochote na tą:
PARAFINIARKA 2x parafina +2xREKAWICE NAJTANIEJ (1988706534) - Aukcje internetowe Allegro
prosze o szybka odp czy waszym zdaniem moge ja dzis zamowic ;)
Diamond na pewno już za późno na odpowiedź ale napiszę dla potomności :D
kochana sprzedawca reklamuje jej moc jako AŻ 200w
polecam zakupić jednak mocniejszy model - 360W , szybko rozgrzewa parafinę co jest bardzo ważne, kiedy kobieta decyduje się na nią w trakcie stylizacji paznokci. Nie będziesz czekać wieczności aż roztopi sie parafina
Nysza kupilam ja i naprawde szybko sie rozgrzewa ok 40min ;) jestem z niej baaaardzo zadowolona
najważniejsze że spełnia Twoje oczekiwania :ok:
jeśli rozgrzewa w 40 min to nie ma większej tragedii ...
Witam, mam pytanie a mianowicie czy raz użyta parafina podczas ( okład parafinowy , pędzlowanie) może zostać wykorzystana do kolejnych zabiegów ?
Z góry dziękuję za informacje!;)
Ja osobiscie parafiniarki jeszcze nie mam ale z tego co czytalam w poprzednich postach to parafine:
nie uzywamy parafiny sciagnietej z rak po zabiegu -powinna ona zostac wyrzucona
p zabiegu zostawiamy parafine w parafiniarce do nastepnego zabiegu - nie traci ona swoich wlasciwosci. Na rece najlepiej nakladac parafine pedzlem.
goraco pozdrawiam:D:D:D
parafina, która została wykorzystana do zabiegu,
po ściągnięciu jej z dłoni MUSI wylądować w koszu
a nie wracać do parafiniarki
taka parafian jest przecież już zanieczyszczona
znajdują się w niej resztki kremu, pilingu , naskórka
zachowanie podstawowych zasad higieny przede wszystkim !!!
przecież zakup parafiny zwraca się najwyżej po 2-3 zabiegu ( macie różne ceny za usługi)
także nawet na logikę i pomijając ważne kwestie higieny,nie widzę sensu w aż takiej oszczędności..
także parafina - do kosza wyrzucasz zużytą parafinę, do kosza :)
No i juz wszystko wiadomo
dziewczyny polecilybyscie mi jakis dobry krem i peeling?
zestaw z Farmony BRZOSKWINIOWE DŁONIE
jest rewelacyjny
pięknie pachnie , świetnie nawilża, piling ok
klientki wręcz same upominają się czy na koniec stylizacji dostaną kremiku brzoskwiniowego :skacze:
Brzoskwiniowe Dłonie - Sklep Farmona
i nareszcie krem jest z pompką, co w użytkowaniu jest wielkim plusem
nie wspominając o aspektach higienicznych
maska, którą daje się pod parafinę na prawdę intensywnie nawilża
a ja mam pytanie do twarzy ;) jak naloze pedzelkiem parafine na twarz to czym to folia? hehe czy czym to owinac jak to?? bo chcialabym sobie zrobic na buzie
aco sadzicie o tej Parafiniarka 220W GIOVANNI 2xparafina rękawice (2119460699) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
poszukuje i nie mam zielonego pojęcia czym sie kierowac przy zakupie
a ta parafina http://allegro.pl/parafina-kosmetycz...14341470.html?
kochane polećcie mi cos
Na pewno mocą, im więcej Watt tym szybciej parafina się rozgrzeje. Ja zwróciłabym jeszcze uwagę na pojemność, powinna być w sumie niewielka, taka, żeby zmieściła się dłoń, oszczędza to parafiny, czasu do jej rozgrzania oraz łatwiej można uzupełnić nową. W tych najbardziej popularnych, pomarańczowych to można pływać ;)
Ta co w linku wygląda na sensowną.
Dodam jeszcze, że zamiast rękawiczek foliowych lepsze są zwykłe woreczki, ciężko włożyć klejące palce do poszczególnych tunelików.
Co do parafiny - jej rola polega tylko na trzymaniu ciepła, ważne żeby była kosmetyczna, o niskiej temperaturze topnienia. Wszelkie dodatki uważam ze zbędne, generują zanieczyszczenia.
Sami a mozesz mi powiedziec jak na twarz sie robi parafine?
co do wielkości miski .. to nie do końca zgadzam się, że mniejsza lepsza
bo męskie dłonie sa jednak większe
a zresztą moje dwie kobietki też mają dłonie kinkonga :skacze:
i standardowa misa jest dla nich w sam raz
przemyślenia z doświadczenia
u mnie parafina popularna
i nawet panowie z żonami przychodzą :ok:
moc parafiniarki priorytet , regulacja temp.
Parafiniarka zestaw Gwarancja + 2 parafiny + 2 rękawice + 2 skarpety - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna
dziewczyny ktoras z was ma taka?? zastanawiam sie nad nia czy warto kupowac:)
aaa i moje drugie pytanie ile brac za taki zabieg w domku?? 20? 25 dlonie..
30 stopy??
ja mam taka z alle parafiniarka jak parafiniarka wszystkie te pomarańczowe obojetnie gdzie kupisz sa takie same i chyba niczym sie nie róznia . Tylko te łapki i skarpety w tych zestawach to masakra ja dokupiłam inne ;) Jak kupisz w alle to nie musisz dodatkowo płacic za przesylke jak przekroczysz 100 zl :D Ja raczej u nich juz nic nie kupie a to z takiego wzgledu że mnie zrazili dwa razy ,raz jak własnie kupilam prafiniarke bo nie dali mi paragonu ale machnelam ręka ale jak na razie mam ja chyba juz rok i nic jej nie jest a dosc czesto uzywam . a drugi raz to zamówilam cos czego nie mieli ale to juz inna sprawa . Takze jak uwazasz :D
ma bardzo małą moc - tylko 150W :(
co do ceny to zależy co oferujesz w tym zabiegu
ja biorę 50zł za dłonie ale kobitka ma peeleng + masaż + masaka+serum+krem +manicure
jeśli będziesz robić również stopy - to najlepiej (min. ze względów higienicznych )
nie moczyć bezpośrednio stóp w parafinie
tylko namoczyć gazę i nią otulić stopy
potem je do woreczka foliowego
i zawinąć w skarpety ,ręcznik czy coś tam co utrzyma ciepło
z tą moca to nie do konca jest tak jak w opisie no ale co sie dziwic po tej firmie :huh: ja tez jak kupowalam w opisie było 150 W a na naklejce na parafiniarce mam 200w najlepiej zeby byc 100 % pewnym dzwonic lub pisac i pytac
Dziewczyny a mam takie pytanie co do parafiniarki kupionej na allepaznokcie.
ta parafiniarka niby ma regulowaną temp. rozgrzewania ale jak dam na najsłabsze i poczekam dłuższy okres czasu aż się rozgrzeje to często poparzę sobie ręce, bo jest za ciepła. Czy też macie ten problem?
A ja parafinę zamawiam z koleżanką przez allegro od pana z Chrzanowa jedna kostka kosztuje 9zł oczywiście plus przesyłka (nie pamiętam jak dokładnie z nią jest) ale jak kupujemy razem po 20 kostek to wychodzi za nią nie wiele i tanio.
(a z doświadczenia wiem, że do tych żółtych parafiniarek wchodzą 4 kostki i jest jej tak w sam raz)
W tych parafinach jest duża gama zapachów do wyboru(my przeważnie zamawiamy pomarańczową) i jesteśmy z niej bardzo zadowolone, dobrze się ściąga a i klientki zadowolone bo jak się ją rozgrzeje to pachnie całe pomieszczenie i ręce po zabiegu :D