-
Odp: wtapienie ozdób w akrylu
Cytat:
Napisał
Aha
Witam wszystkie miłośniczki paznokci! Miło mi że dołączyłam do tego grona :))
Jestem początkującą fanką paznokci akrylowych i mam pewien problem. Mam kwiatuszki które wtapia się w akryl,są czarne. Przy nakładaniu na paznokieć schodzi z nich czarna farba (przy kontakcie z liquidem). Nie mogę poradzić sobie z nałożeniem takich kwiatków, nawet jak nakładam na nie karyl clear, ta czarna frba niesamowicie się rozmazuje. Macie dla mie jakąs radę? Pozdrawiam:good:
Przy odbarwiających się ozdobach najlepsza będzie ich wymiana...
Ale może spróbuj lekko klejem do tipsów "pogłaskać" kwiatuszka?
Może da to jakąś warstwę zabezpieczającą.
-
Odp: czemu się tak dzieje - wszystkie problemy których nie ma w tematach :)
albo "pogłaskać" lakierem do paznokci... ja mam taki problem z bulionem, oddałam go do reklamacji, i mi zamienili (spod lady) na te lepsze. skubańce ;)
-
są takie ozdoby co się nawet pod lakierem rozmazują ... wiec ja bym wybrała inna izdobę ... iż wiem jak takowe potrafią byc irytujace ...
-
ehh... tak to jest z tymi ozdobami ;/ ja jak kupuje coś to od razu sprawdzam a jak się rozmazuje to ide z reklamacja. tak najlepiej.
-
znam ten ból, ja mam taki bulion barwy złotej, z którego zostaje żółta plama na koniec, także wyjścia są dwa albo spróbować zwrócić skoro dziewczyny tak mówią (nie wiem, nie próbowałam) albo zainwestować w lepsze jakościowo ozdóbki (np. mój bulion był kupiony po "okazyjnej cenie") he :skacze:
-
A jam mam jakis problem z nablyszczaczem.
Od niedawna mam nablyszczacz od SN (mysle ze w PL jest taka firma i ktos ja zna)
Robilam juz kilka razy nim (mam go Jakis miesiac) ale ostatnio po nablyszczeniu obu rak jedna wyszla zupelnie zolta!!:beee: .Prawa byla slicznie bielutka a lewa zolciutka. Spilowalam szybciutko i nablyszczylam SNC.
Pomozcie moze wiecie cos na ten temat????:(
-
no nic nie umiem wymylić... na razie mam pustkę :(
-
Odp: Allegro, Jaapee, doradzcie :)
Cytat:
Napisał
renatka1717
witam... mam do Was pytanie:)
kupiłam sobie zestaw z Sunny Nails :)
i mam problem... bo jak nakładam żel clear po wcześniejszym nałożeniu primera na naturalnego pazurka to po wyciągnięciu z lampy (2 min) i przemyciu robią mi się takie maluśkie wybrzuszenia i matowe kropki;/ jak by pęcherze czy coś.. i nie wiem co robić:(
Renata
Tak mi się robiło jak nałożyłam za mało (zbyt cienką warstwę) żelu. W lampie "ucieka" i powstają takie matowe kropeczki. I nie przemywaj od razu po wyjęciu z lampy, lepiej zostaw żeby ostygły, wtedy będą błyszczące.
-
Cytat:
Napisał
woszczur
no nic nie umiem wymylić... na razie mam pustkę :(
No ja tez dumam i mysle i wydaje sie ze to jakies Akty X...
-
nie wiem gdzie o to zapytac, a nowego tematu nie bede zakladac, a w akrylach nie znalazlam ;)
Laski powiedzcie mi cos co mnie zainteresowalo ( wczesniej nie widzialam tego bo moze nie zwrocilam uwagi )
w filmikach Woszczura w temacie http://forum.wzorki.info/metoda-akry...tml#post144369
babka przed nalozeniem nablyszczacza czyms przy wale smaruje - co to jest i dlaczego tak robi ? :)
-
też mnie to zainteresowało... nawet pogłosniłam dźwięk... ale nie dosłyszałam. więc nagrałam i wrzuciłam do audacity, zwolniłam i nadal nie wiem... obserwując buteleczki to ten kóry używa na poczatku przed nałozeniem formy i przed nabłyszczcaczem to sa one identyczne więc mnie sie wydaje ze to moze być promotor :lol: (czyt primer) choiaz ona nim przejeżdza koło skórek... albo moze jakis dehydrator czy jak tam
chociaż z tym primerm to nie głupie bo babka zapobiega przed powietrzem ...
no mnie to primerem zalatuje ^_^
-
ona tam gada o jakims "proteinbon" ( tak zrozumialam :P ) hahahha, nie wiem :D
tez wlasnie zauwazylam, ze to te same butelki i wlasnie mnie to zastanowilo :)
a to tak mozna nakladac primer na akryl i sie nic nie stanie pozniej ? :huh:
-
ja sie tez doslyszalam tlumaczac na nasze bondera proteinowego:D, cos w tym moze byc bo gdzies bodajze Agulusia pisala o bonderze IBD, ze dobrze jest nim pociagnac skorki przed nablyszczaczem to wtedy sie nie zapowietrza
-
to jest prawdopodobnie bonder;)
-
Myslicie, ze bonder IBD by byl taki orginalny :skacze: to moze sie skusze :P
-
no wlasnie tez mnie to zastanawia :P
szkoda, ze w Niemczech takie ceny bondera IBD sa :(
jakis inny tez mozna stosowac w taki sposob ?
-
oczywiscie ze tak, wszystkie bondery i base gel:D ibd nie ma cudownych wlasciwosci;)
-
kochane moje ...
wczoraj myślałam że się obedrę ze skóry ... robiłam koleżance paznokcie ... wszystko tak jak zawsze ... ja jeszcze nie skończyłam a żel już się zapowietrzył .... masakra ...
-
może Tobie się tak wydawało że wszystko tak jak zawsze? może źle odpylone, a może kobitka miała okres ... ;) ?
-
ona w ogóle ma jakieś podejrzane paznokcie .... może po prostu nie "lubi" żelu .... a akrylu nie chce .... twierdzi że bardzo niszczy paznokcie ....
-
hmmm a może coś dawałaś na skórki i niedokładnie usunęłaś?
-
Problem!!! Nieudany French :(
Witam!
Mam problem i to nie mały. Kiedy zaczynałam przygodę z stylizacją 3lata temu. Kupiłam sobie zestaw startowy z neo-nails.
French wychodził ładnie, teraz mam problem ponieważ nie chce mi zastygać, rozmazuje się bądź rozlewa. Żeli próbowałam już różnych reni nails, gabrielle, teraz używam SF. I ciągle ten problem. Próbowałam już różnych pędzelków, różne długości trzymania w lampie, mniej nakladalam żelu i nic. Proszę pomóżcie mi.
Pozdrawiam
-
Odp: Problem!!! Nieudany French :(
a kiedy ostatni raz wymieniałaś żarówki w lampie???
-
sprawdź zarowki bo po 250 godzinach pracy żarówki sa do wymiany, ja raz tak mialam, że kupilam po prostu żel z błędem fabrycznym i nie chciał si utwardzać, jeżeli to nowy żel to idź sprawdź w sklepie czy zwrotów nie było, po trzecie jeżeli masz ten żel długo to pamiętaj, że każdy produkt ma swoją datę ważności, żele też, jeżeli masz go już bardzo długo np. te trzy lata to możesz go wyrzucić.
-
tez mi sie wydaje, ze to bedzie problem z lampa ;)
jak kupilam uzywana lampe z jedna zarowka na probe to nie chcial mi zel sie zamrozic wiec kupilam nowa i odrazu na 4 zarowki i teraz wszystko jest tak jak byc powinno :)