dziewczynki dopiero zaczynam przygodę z hybrydami więc mam pytanie do was hybrydy mam z mm i ostatnią warstwę tą co nabłyszcza już jak przecieram ją to mi lekko matowieje a cleaner mam z silcare czy to moze być powodem??? albo jakimi wy przecieracie cleanerami ??
25-11-2011, 23:09
rudzia1985
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Biala, w poscie 578 jest filmik MM z mani hybrydowego i tam jest odpowiedz na Twoje pytanie czym przecierac najlepiej, 8:50 min :)
Zyza np. proponuje rowniez alkohol isopropylowy;)
26-11-2011, 08:11
jumpi
Własnie miałam ten sam problem z shellackiem, jak kupiłam cleaner z alkoholem izopropylowym wszystko jest ok :)
26-11-2011, 13:24
białaaaa
to ja wolę kupić ten alkohol isopropylowy przynajmniej będzie uniwersalny bo na pewno nie będę przywiązywać się do jednej firmy.
Witam Dopiero zaczynam zabawę z żelami Chciałabym zrobić sobie manicure hybrydowy. Nie mam do tego absolutnie żadnego potrzebnego przyboru Chcę kupić sobie zestaw z lampą od jaapee. Powiedzcie mi czy warto Nigdzie nie znalazłam konkretnej odpowiedzi na moje pytanie, może tu ktoś się znajdzie
Jesli nie przeglądałaś tematu w tył to szkoda, bo na bank znalazłabyś wiele odpowiedzi na temat " allegrowych "hybryd. Polecam - czytanie nie boli;)
27-11-2011, 20:22
loginka
Dziewczyny a ile mniej wiecej trzymaja sie Wam hybrydki na poznokciach bez zadnych odpryskow? Ja od niedawna mam hybrydki z MM i nie wiem czy moja reka jeszcze nie jest wprawiona ale moim 2 kolezankom odpryskuje po okolo tyodniu. Mi na nogach sie trzymaja juz ponad 3 tygodnie bez zadnego odprysku. Wszytko robie jak nalezy, bylam na szkoleniu i ogladalam filmiki z MM, takze naprawde nie wiem czy to moj blad techniczny, np w matowieniu, czy niedokladnie zabezpieczonym wolnym brzegu, chociaz zawsze staram sie byc dokladna. O MM czytalam bardzo dobre opinie wiec zakladam ze to moj blad, aczkolwiek chcialabym sie dowiedziec o Waszych odczuciach co do tzrymania sie hybryd na paznokciach. Co jaki czas przychodza klientki, czy maja tylko odrost czy od wolnego brzegu lakier odpryskuje?
28-11-2011, 07:58
Emilia B.
jeżeli nie chodzi o kwestie samego wykonania to niestety często klientki skubią czy coś przy pazurkach psują i sie nie przyznają. Na sobie nosze z reguły 2-3 tyg póki mi się kolor nie obrzydzi całkiem u klientek bywa różnie, jedne przychodzą bez uszczerbków inne niestety nie :D Musisz jeszcze zwrócić uwagę gdzie odpryskują - przy skórkach = źle usunięte skóreczki i błonki, na wolnym brzegu źle zabezpieczony wolny brzeg lub tez trzeba pamiętać że przy dłuższych pazurkach ta część jest bardziej narażona na wszelkie urazy i odpryski. I oczywiście w obu wersjach możliwa jest ingerencja klientki :) Jeśeli coś jest odpryśnieęte z boku to albo polecieliśmy po skórkach albo ewidentnie klientka ma z tym coś wspólnego :)
Inne powody:
częste malowanie lakierami hybryd i zmywanie (zmywacz tez niestety rozpuszcza hybrydy, robia się miękkie)
praca z chemią
nadmierne moczenie/natłuszczanie rąk (nie mówię o zmywaniu i zwykłym kremie tylko o specyfice niektórych zawodów itp)
urazy mechaniczne i wypadki losowe - no zdarza sie każdemu)
skubanie klientek i dłubanie
rozdwajające sie końcówki (trzeba zlikwidować te miejsca które są rozdwojone [przypiłować delikatnie], przy kolejnej wizycie mogą być delikatne odpryski i znowu usuwamy to co sie rozdwoiło i skracamy -po 2,3 max 4 wizycie już nic nie będzie się rozdwajać :) )
french jest bardziej narażony na uszkodzenia ponieważ końcówka jest ciutke grubsza a wiadomo że wolny brzeg ma najgorzej :D
28-11-2011, 08:37
Sorcha
Dokładnie tak, jak powiedziała Emilia B. - wszystko zależy od klientki i jej pazurków. Ja mam takie babeczki, które potrafią przyjść po 3 tygodniach z odrostami, ale bez jakichkolwiek uszczerbków na wolnym brzegu (z frenchem również), ale mam też takie, którym już po tygodniu cosik odpadnie:/: I tak to wygląda
28-11-2011, 12:32
RedSunset
ja mam pytanie odnośnie hybryd z Modeny...Mam od nich kilka żeli i są dobrej jakości...Zastanawiam się teraz nad wypróbowaniem hybryd z tej firmy i chciałam zapytać czy któraś z Was posiada te hybrydy i jak się sprawują. Przeglądałam wątek, ale mnie chodzi dokładnie o biały żel do frencha... modena - LAKIER ŻELOWY HYBRYDOWY LAKIEROŻELE 15ml (1948272043) - Aukcje internetowe Allegro
Czy ktoś może go ma?? Czy dobrze kryje?? i jak się sprawuje??
Ewentualnie bardzo proszę o namiar na dobrą białą hybrydę, nie zbyt drogą...i sprawdzoną :D z góry dziękuję :D
28-11-2011, 13:13
samaron
Ja stosuję biały żel z NC - nie hybrydę, ale elastyczny jest, mocno napigmentowany, jedna cieniutka warstwewka wystarcza i nie czuć różnicy poziomów.
Nadaje się do wszystkich technik i jest baaardzo wydajny chcoiaż na raz większy wydatek, bo powiedzmy drogawy.
I teraz zdaje się indigo wprowadziło nowy biały hybrydowy - ma same super recenzje.
28-11-2011, 19:07
RedSunset
Dziękuję Sami, niestety NC trochę drogo...i wolałabym jednak typową hybrydę...Tylko właśnie mocno napigmentowaną , żeby tylko cienka warstwa wystarczyła...i w dość intensywnym odcieniu bieli... nie kredowym ale białym.
Nie jestem pewna co do Indigo...Mam od nich jeden laierożel i jeśli o mnie chodzi nie odpowiada mi ten gruby pędzelek, źle mi się nim maluje i muszę używać moich pędzelków do żelu, poza tym wydaje mi się być dość gęsty...i w obecnej chwili cena tez ciut za wysoka jak dla mnie...
Co do MM, też się zastanawiałam i przyznam szczerze że nie mam pojęcia...Wiem że dziewczyny polecają i są zadowolone...
Dlatego chciałam się dowiedzieć o Modenę...ale chyba nik nie może mi pomóc :/: Cena jest bardzo zachęcająca... Mam od nich kolorowe żele i whita zwykłego i jest ok...
Czytałam cały wątek...i wiem że MM wygrywa razem z shellac...
Pomocy...Jaką hybrydę do frencha wybrać??
28-11-2011, 19:43
loginka
Dzieki dziewczyny za odpowiedz :) ja sie postaram bardziej przylozyc do zabezpieczenia wolnego brzegu paznokcia, bo wlasnie od tej strony sa odpryski. Jest to moja pierwsza stycznosc z hybrydami wiec moze po prostu musze to wycwiczyc ;) Jedna z klientek ma dlugie i mocne paznokcie, a wczesniej miala japonski (chociaz zachowalysmy okolo miesiaca przerwy) wiec mysle ze to moglo tez w jakis sposob wplynac na trzymanie sie lakieru. W kazdym razie nie zrazam sie i bede probowac dalej :)
28-11-2011, 21:12
asia
kupilam modene na probe i na 2 klientkach trzymala sie super, a jednej odprysnelo na wskazujacym, czyli tym ktorego uzywa ze tak powiem :) wiec jestem zadowolona
28-11-2011, 21:24
RedSunset
Asiu ten z linku dokładnie masz?? Bo bardzo mi zależy na czymś nie zbyt drogim a wypróbowanym. Wiem że robisz super pazurki i skoro mówisz że się trzymało wszystko to już jestem przekonana :D powiedz mi tylko czy kryje dobrze za pierwszym czy trzeba poprawiać i jak biel?? modena - LAKIER ŻELOWY HYBRYDOWY LAKIEROŻELE 15ml (1948272043) - Aukcje internetowe Allegro
29-11-2011, 00:01
asia
omg jakie komplementy...:D dziekuje :*:*:*
kupowalam na stronie modeny, ale butelka ta sama. mam braz pomarancz i jasny roz. 9 12 i 17 . wiec ten jasny roz jest taki mocno kryjący pastelowy, raczej do frencza sie nie nadaje, jakby, za rozowy jest :D
modene laczylam z baza bass, elegance i harmony.
biel dobra shellacowa jest, chyba najlepsza.
02-12-2011, 15:04
białaaaa
czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat hybryd z sun flower ??
02-12-2011, 18:46
Evelina.J
Dziewczyny a czy ktoras z was miala te lakierki/zele?? Mozecie sie wypowiedziec?? Czy to soak off czy hybrydki nie wiem. Mysle ze wiekszosc to jednaqk soak off ale pytanko jak trzymaja te żele ktore podalam.
Dziewczyny czekam na odp na pytanko wyżej moje. Hybryfy/soak off w buteleczce szukam ktore trzymaja dobrze i dlugo
02-12-2011, 19:19
RedSunset
Ewelina, ja Ci pisałam o LNC...inne dziewczyny polecają MM...Indigo, a z tańszych kilka postów wyżej Asia napisała że ma modene i jest ok. Ostatnio zakochałam się w LaQuerel od Ra Nails, z tym że 57 za buteleczkę to sporo. Jeśli chodzi o EVer Shine to nie miałam żadnego produktu z tej firmy. I nic nie wiem na ten temat. modena - LAKIER ŻELOWY HYBRYDOWY LAKIEROŻELE 15ml (1948272043) - Aukcje internetowe Allegro
02-12-2011, 20:12
Evelina.J
Na te z modeny też sie kuszę. Wypróbowac na sobie i na mamci nie zaszkodzi :)
Red Sunsed orientujesz sie czy to te same żele.
Czy różnia sie tylko opakowaniem czy jakościa również??
Czy wiecie może czy lakiery żelowe można rozrzedzać? A jeśli tak to czym?
taki preparat ma firma nsi nazywa sie polish pro renew - jest to srodek rozcienczajcy żellakiery , przywraca płynnosc żelom ,ale niestety nie wiem jaki jest w połaczeniu z innymi firmami :huh:
03-12-2011, 22:47
Kasia1407
Hej dziewczyny przeczytałam cały wątek ale nic nie znalazłam o tym co mnie interesuje. Mam hybrydki z Harmony i ciekawi mnie w którym momencie mogę zdobić jej farbkami. Nakładam bazę później kolor jeszcze raz kolor i top i na końcu przemywam i moje pytanie czy po drugim nałożeniu koloru mogę przemyć clinerem pomalować farbką i później top czy jak to zrobić bo powiem szczerze,że nie mam pojęcia.
04-12-2011, 09:15
Rosa250
Przepraszam, że jeszcze poruszam ten temat wiem, że było już wcześniej pisane, ale chciałabym się upenić czy dobrze zrozumiałam: zamiast cleaneru, który jest o wiele droższy, można używać do przemywania lakierożeli (ja mam z LNC) środka do do mycia urządzeń optycznych,głowic magnetycznych, napędów sprzętu audio-video, czyli alkoholu izopropylowego?
Rosa250 dobrarada poleca do rozcięczania lakierożeli ten sam środek co jet do rozcieczania zwykłych lakierów, ale musi być beztoulenowy, ja rozcieńczyłam tak 1 lakierożelik i jest ok.
Alkohol izopropylowy to dokładnie ten sam preparat ;) (do mycia głowic itp.)
Kasia1407 ja po bazie i 2 warstwach koloru od razu maluję od razu farbkami i na to nabłyszczacz,albo można ( ja po bazie i 2 warstwach koloru i przemyciu lub tylko odpyleniu) lekko zmatowić polerką i malować, na to nabłyszczacz. Ja nie pracuję na Harmony, ale na innych- mam chyba z 6 różnych firm;)
04-12-2011, 10:00
Blondyna_1988
Lacco póki co posiadam, jednak na drugi dzień mam odpryski... Tobie się trzyma dłużej ten lakierożel?? Może coś źle robie, w końcu dopiero zaczynam :)
04-12-2011, 10:03
Elizabeth76
Cytat:
Napisał jumpi
Rosa250 dobrarada poleca do rozcięczania lakierożeli ten sam środek co jet do rozcieczania zwykłych lakierów, ale musi być beztoulenowy, ja rozcieńczyłam tak 1 lakierożelik i jest ok.
jumpi mozesz dać linka do tego , bo nie moge znalesc ;)
P.S juz znalazłam :D
04-12-2011, 11:18
Joanna Szeremeta
jumpi, rosa - planując już zakup alkoholu izoprpylowego znajdźcie sobie taki, który będzie możliwie najbardziej oczyszczony a nie taki zwykły chemiczny używany w przemyśle.:P
Tak, przynajmniej się staram. A możliwe, że robię to źle... :) Może ktoś potrafi mi to dokładnie wytłumaczyć? :)
05-12-2011, 21:04
Askar
Dziewczyny, na targach w Bdg. kupiłam lakierożel (na własny użytek), był okropnie tani i trochę się wahałam, czy jakościowo będzie przynajmniej dostatecznie dobry, ale kosztował 9zł za 5ml i się skusiłam. Pazurki malowałam w niedzielę tydzień temu i tylko finishem otuliłam wolny brzeg a trzymają się do dziś (a muszę przyznać, że nie oszczędzam ich w pracy). Broń Boże nie jest to żadna reklama ;) ale naprawdę nawet finish się nie ściera i ładnie błyszczą.
Nie wiem jak inne ich produkty ale myślę, że te lakierożele nie są tragedią pomimo braku możliwości porównania ich przeze mnie z lepszymi firmami.
Szkoda tylko, że na stronie mają tak okropnie przedstawione kolory :/: http://stylizacja.co/
Słyszałyście kiedyś o nich?
05-12-2011, 22:26
asia
ja sie na targach obkupilam w ef i ra, takie sylwestrowo jsienne kolory :D:D:D
a te co pokazujesz wygladaja spoko, ale jedyna metoda zeby ja sprawdzic to nimi zrobic..nie slyszalam o nich
06-12-2011, 20:03
białaaaa
Cytat:
Napisał białaaaa
czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat hybryd z sun flower jakąś opinię ??