Kurka ze do znudzenia bede sie powtarzac...z Ciebie to chodzacy talent...SUPER!!! dziarka fajowska a jak bedzie wykonczona to dopiero szok bedzie :ok:
Printable View
Kurka ze do znudzenia bede sie powtarzac...z Ciebie to chodzacy talent...SUPER!!! dziarka fajowska a jak bedzie wykonczona to dopiero szok bedzie :ok:
Kurka no no szalejesz :) rewelacja i już sie doczekać nie mogę efektu końcowego :D
kura ty to wszechstronnie uzdolniona jesteś:wow:
Dzieki dziewczynki, strasznie mi milo tym bardziej, ze to moj pierwszy:*
Emilka, efekt koncowy pewnie za tydzien dwa, jak mi sie stary wygoi troche;]
Evelyn, a co Ty.. mialam dobrego nauczyciela:) dwóch w zasadzie
Kura beda z Ciebie ludzie :)
Ja czekam z niecierpliwością na efekt końcowy bo na razie Kurko narobiłaś mi smaka i ciekawości jak to będzie się zachowywać bo w końcu mam jakieś wiarygodne źródło :yess:
a to efekt znęcania się nad moją kumpelą wczoraj ;p
projekt i wykonanie moja robótka :P
chociaż zdjęcie z lampą nie oddaje efektu na żywo ;(
Załącznik 37049
no. no, ciekawie wyglada :)
gorna czesc jakos lepiej mi podpasowala, moze dlatego, ze malutkie rozyczki ale calosc bardzo ladna :)
Germana te klucze są świetne. Bardzo mi się podobają i ja cały czas choruję na klucz wiolinowy ale na karku. Wiem, że sobie nie zrobię, ale bardzo bym chciała...
germana swietna robota ja zamawiam u Ciebie tatuaz ;D
germana super wyszło:) najbardziej podobają mi sie te wyrażne czarne akcenty - łodygi róż
piękne te róże:)
gemana sliczny tatuaz masz dziewczyno reke:kwiatek:
germana pięknie:wow::kwiatek:
Świetna robota!!:ok: Bardzo fajny tatuaż:)
Germana jak patrze na Twoje prace to z ogromną chęcią dałabym Ci się podziergać:D.
oooeessuuu ;P weźcie bo bede chciała tatuaz :woot:
Powolutku, powolutku coś tam macham.
Jak na samouka podobno jest całkiem dobrze :yess:
w przyszłym tygodniu mam do zrobienia fioletowego, ażurowego motylka :cwaniak2:
germana rewelacja!! :ok:
świetny!! Kocham takie róże:) czekamy na motylka :):) juz nie moge sie odczekać :D
też się nie mogę doczekać:)
Germana, pieeekny jest. Jakie misterne cieniowanie.. to biały ten przy konturach? Ale masz łapę, a niech cię! Czuję, że udzielisz mi duuuzo cennych wskazówek(oczywiscie jak bedziesz chciała);]
tak Kurko to jest biały tylko w rzeczywistości jeszcze bardziej ją rozświetla...
nei wiem czy będą to dobre wskazówki bo mówie 100% ze mnie samouk i nie mam żadnego mentora :(
to ja liczyłam na wskazówki zaczerpnięte od Twoich nauczycieli :P :kwiatek:
Kochana, samouk nie samouk-niewazne.., wazne, ze talent. ja konczyłam szkolenie makijażu permanentnego, nie tatuażu. Zwykły tatuaż podglądnęłam tylko dlatego, że uparłam się, że chcę zobaczyć jak sie go w ogole wykonuje. Oto cała prawda o mojej nauce tatuażu:skacze:. Trwała dwie godzinki:skacze:
Kura czego sie nie dotknie zamienia w zloto :)
A no to Kurko sorki... źle zrozumiałam :)
A swój czym robiłaś?
w sensie maszynką taką jak do zwykłego? itd. jakie tusze itd.:cwaniak2:
ile czasu...
bo na bio się kompletnie nie znam bo jakoś nigdy sie tym nie interesowałam jakoś poważniej...
jak będziesz miała chwilkę poproszę szczegóły ;)
:kwiatek:
Ja tego boi bym sobie w życiu nie zrobiła i do tego takiego dużego... potem plama po tym zostanie bo to niestety ale do końca nie schodzi
Milenko... jak już robić to na 100%? ;)
szykuj się bo niedługo Cie dorwę jak już będe w pełni zadowolona z projektu :cwaniak2:
No pewno jak robić to robic:)
Czekam aż mnie dorwiesz:)
Dzieki dziewczyny:*
Germana, swoj robiłam godzinkę, w bio barwnik troche inaczej wchodzi, jak juz sie pojawi troche osocza to lepiej przestac, bo za nic nie wtłoczysz barwnika pod skore, dlatego na raty. Barwniki do bio to barwniki pochodzenia naturalnego, a nie syntetyki, jak w przypadku tatuazu klasycznego. Wprowadzane są pod skóre tylko na glebokosc 0,2 mm. Robilam maszynka do makijazu permanentnego(mniejsza czestotliwosc nakluc i płyciej, dlatego nie mozna za szybko jechac np konturu, bo bede przerwy)
Milenka, kazdy inaczej uwaza, w tym moim zalozeniu wszystko jest przemyslane. Ok, zgadzam sie z Toba ze do konca to nic nie zaniknie.
Ale.. znika... po pierwsze.. ja jestem totalnie zielona, dziaranie kogos syntetykami to byloby nie na moje nerwy:D, bo syntetyk trzyma kolor, jakbym totalnie cos spierniczyla to nikt by na tym nic nie nadrysował:D,
Kolor tego smoka.. jak wiemy i to logiczne najgorsze sa ciemne barwniki, najdluzej trzymaja, dlatego khem. moj smok bedzie czerwony:D, a nie czarny
Poza tym tak plytkie naklucia jak w przypadku bio gwarantują, ze mozna to lepiej wywabić, jest taki dobry preparat.. rejuvi remover, ktory co prawda nie rozroznia czy to syntetyk, czy barwnik naturalny, ale przy wywabianiu na pewno rozroznia glebokosc na jaka zesmy sie dostali pod skorę oraz kolor na ktory sie zdecydowalismy.
Tak to prawda... bio jest dla niezdecydowanych, ale czy nie mozemy zostawic furtki tym niezdecydowanym? :*Szczegolnie jak tatuazysta, nie bojmy sie tego powiedziec-jest na takim kiepskim poziomie jak ja?:skacze:
Pierwsze i najważniejsze:) jeśli tatuażysta jest na kiepskim poziomie nie robi ludziom tatuaży:)
No milenka, to tak jak z paznokciami są dziewczyny, które robią fatalnie, a jednak robią i biorą za to pieniądze.
Każdy kiedyś gdzieś zaczynał. Jeśli obiekt tatuowany o tym wie i się zgadza zostać królikiem doświadczalnym to nie widzę problemu.
tyle że paznokcie mozna zdjąć w każdej chwili a tatuaż jest na stałe...
Owszem, dlatego np. ja raczej nigdy się nie zdecyduję, chociaż bardzo mi się podobają, ale ludzie podejmują różne decyzje.;)
Germana świetny jest ten tatuaż ..... Bardzoooo mi sie podoba ....Pomimo tego że nie jestem zwolenniczka tatuaży ten przypadł mi do gustu...te różyczki są świetne :)
Kurko wieeeelkie dzięki za zdradzenie szczegółów :przytul: :kwiatek:
co do bio to sensowne podejście jeśli ktoś zakłada że kiedyś tam będzie musiał coś z tym zrobić (tak bym to ujęła).
I kurko nie przejmuj się obie jesteśmy jeszcze na poziomie amatorskiego żłobka ^_^ jeszcze ;>
Chociaż wydaje mi się że są amatorzy którzy mają do tego smykałkę i nie.
bo widziałam x set prac niby " profesjonalistów" i powiem że jakiegoś szału to to nie ma wręcz przeciwnie. takie masakry się zdarzają że oj..
a najlepsze że ludzie to chwalą. gdzieś widziałam foto takiej tragicznej łydki, ale za cholercie nie mogę teraz znaleźć :(
Głównie to uważam że ważną rzeczą jest zrobienie dobrej kalki i dobre przeniesienie na ciałko.
wtedy widać jak to wygląda itd. można coś poprawić... i dopiero brykać po liniach, a potem bawić się dalej.
a nie że wstaniesz do lustra i ouuu... to chyba miało byc ciut inaczej.
dla mnie to żeby robić tatuaże trzeba mieć do tego smykałke bardzo duży talent plastyczny i ogromną wyobraźnie:)
Jak i do paznocki, rzęs, makijazu, fryzjerstwa... jak do wzystkie co ma nas upieknic :)
Germana tatoo pierwsza klasa
Kurka ja tam bez wachania oddałabym siew twoje ręce... i pod igłę
Dziękuję bardzo dziewczyny za wsparcie.
Milenka.. do projektowania tatuazy trzeba miec talent plastyczny, fakt- do odwzorowania ich:zdecydowanie, wprawną rękę, wprawę i pojęcie o technice,
i.. zgadzam sie z Tobą germana jak najbardziej-kalka najwazniejsza, zeby nie byl krzywo odbity, symetrycznie i w tym miejscu gdzie trzeba.
Tak BTW na co odbijasz kalkę? Bo ja, hyyy na old spice'a w sztyfcie. Oczywiscie mam płyn do odbijania, ale wolę na tego old spice'a, bo nie zostawia takiego bardzo tlustego filmu, co w przypadku tych ziołowych barwników ma kolosalne znaczenie, bo to naprawde sa delikatne barwniki i troche tlustosci przeszkadza aby barwnik sie wbił.. uwierzysz?:skacze:, a przetrzec np okteniseptem nie mozna bo rysynek zamazesz. Ja jeszcze dodatkowo delikatniusio przecieram wodą przegotowaną.
oraz.. nie zgadzam się z Tobą, ja jestem w złobku, a ty wlasnie konczysz liceum:)
A jeszcze.. pytalas o barwniki w ogole... trzeba poruszyc kwestię kosztów no nie wiem jakiego barwnika uzywasz, ale zlozmy ze Kurosumi-to taka wielka butelka (ile tam moze byc.. 200 ml?) kosztuje ok 150 zlotych, moj barwnik do bio -5 ml-stówkę:)
to samo z igłami, zalozmy, ze uzywasz 3 punktowej ile placisz? Bo ja 7 zlotych za igłę, plus dziob, a i jeszcze redukcja.. ma-sa-kra:)
proszę:) można sobie poczytać o biotatuażu:)
http://www.soulcontour.pl/pdf/prawdyimity.pdf
A dziekujemy milenka.. wlasnie o tym piszemy tutaj:skacze:
Wszystko sie zgadza:D