Odp: Polecane / nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)
Mysiaczqu
rzesy Evo piórko - bardzo wydajnie, moim klientkom sie nie prostuja, maja piekna czerń, wystarczy kupic 2 opakowania aby móc wykonac 20 aplikacji
rzesy Evo za 166 - Najwyrazniej nasza Marchewkowa trafila na felerna serię, ale te, ktore mamy teraz sa naprawdę super, Ja uzywam je do metody 3do1, bo sa mega lekkie i według mnie bardzo ladnie i dlugo trzymają się na rzęsach.
rzesy Evo za 266 maja niesamowicie ladny skręt, kolor glębokiej czerni i uwazam, ze warto je wyprobować (jest na nie promocja do 229zł) mozesz kupic mixa lub pojedyncze rozmiary.
Jesli chodzi o czas realizacji to wyslemy nawet jutro rano jesli to pilne wystarczy napisac :)
U mnie najczęsciej w norce schodzi 11 i 13 (najczęsciej uzywam nieparzystych rozmiarów - po prostu je lubię najbardziej)
12-03-2013, 00:19
meraszka
mnie też się piórko nie prostuje i to nawet u basenowych klientek :) skręt C jest łagodniejszy ale taki, jaki się doklei nosi się caly czas
evo premium są cudne- czarniutkie i wykręcone jak typowe C- bardzo ładnie wyglądają i dobrze się na nich pracuje
12-03-2013, 02:26
marchewkowy_las
Cytat:
Napisał choco-lashes
marchewkowy_las a czy Natural Lashes mają jeszcze te rzęski w pojedynczych paskach??
pewnie mają, widziałam na facebooku, że w ten sposób zachęcają nowe stylistki do spróbowania produktów.
12-03-2013, 10:35
cubaro
Mysiaczeq - ja kupiłam norki z SL (mam zniżkę), te dł. 9-11 bo miałam chętną panią 65-latkę, która swoje ma 4 mm. Bałam się, że te 9 będą nawet za długie, ale wykleiłam większą część oka tymi 9 a resztę (wewn. kącik) tymi krótszymi co zostawały na pasku między 9. Wyszło bardzo ładnie i klientka zadowolona. Skręt mają ładny ale czy się nie będą prostować, to się dopiero okaże, ale ponoć te już nie.
Mam zamiar dokupić jeszcze inne skręty.
13-03-2013, 00:19
pinoczetkaaa
dziewczyny co do norek to uważam ze z evo najlepsze są Minki Premium ;)
z SL miałam kiedyś i bardzo mi się prostowały, ale widziałam ze maja teraz nowe miałam nawet się na nie skusić ale zdecydowałam się na te z Blacka bo mieli promocje 20% targową, ale marchewkowa mnie załamała;p ze sa zle... No nic są już w kolekcji więc wykleje i niedługo napiszę swoją opinię.
dobrze mi się tez pracowało zawsze na norkach z magniticy ( jeden minus to na co którejs rzęsie zostają takie farfocle po odklejeniu od tasiemki.)
zamówiłam tez te z z natural i looksus zobaczymy;)
tak tu tez zachwalacie te kleje z CS i golda więc sie chyba skusze wypróbuję a co mi tam;p
mialam ostatnio na próbę klej z IB premium - dla mnie porażka . Bardzo rzadki, szaro- przeźroczysty.... masakra klei się nim źle, a klientki skarżą sie na szczypanie oczu po 2-3 dniach od założenia. Moja mama np ma takie szczypanie ze wodą za każdym razem musi płukać, nie do zniesienia. Dodam ze nigdy wcześniej czegoś podobnego nie miała na żadnym kleju, a juz tez wiele przerobiłam na niej( jako że trafia na nia bycie królikiem doświadczalnym;p)
Mi jak narazie nalepiej klei się na HS4 z evo i z wonder VSG . Czesto też je mieszam , po kropelce z każdego. mam wtedy idealna dla siebie konsystencje a rzesy trzymaja się super.
A co do rzęs z wonder, tak jak wspomiała marchewkowa swoimi norkami nazywaja psełdonorki. Nigdy ich nie miałam , ale na targach jak pytałam Pania to twierdziłą ze to norka naturalna pokryta dla zabezpieczenia i lepszego błysku czyms tam;p. Natomiast na stronie piszą ze to jest norka 100%... więc cos im sie miesza z tymi procentami. Co innego piszą co innego mówia. Mogą zachęcić jedynie tym, że maja 0,7 więc fajna grubość do technik 2:1 itp. Nie wypowiem sie co do ich jakości, ale koło prawdziwej 100% to myślę, że nawet nie stały;).
13-03-2013, 15:23
karciaG
Cytat:
Napisał choco-lashes
A jaki utrwalacz do rzęs polecacie dziewczęta ?:)
cześć choco-lashes:) ja używam utrwalacza z Nouveau Lashes który jest w 2 kolorach czarny i bezbarwny, i naprawdę przedłuża trwałość i jakość aplikacji, ja jestem z niego zadowolona, zresztą na Sobie też przetestowałam:) ja najczęściej wybierany jest bezbarwny bo czarny jak byś poszła na basen po zaaplikowaniu Sobie na rzęski to z basenu wychodzisz jak miś panda:D
14-03-2013, 21:19
KlaudiiS
Postanowiłam się podzielić informacją z serii nie polecam polecam.
Polecam rzęsy z Black lashes, Looksus lashes, Secret lashes, ponieważ są równe, maja odpowiednie długości i nikt nie wciska mi ze są to rzęsy jedwabne. Bo jak wiemy nie ma rzęs jedwabnych tylko z większą lub mniejszą domieszką jedwabiu. Cenowo 22 zł - 29 zł za opakowanie 0,25g
A nie polecam rzęs z allegro po taniości i z Noble Lashes... zamówiłyśmy rzęsy od nich skuszone wypowiedziami na forum i jak przyszły pomyślałam ze to żart. Na pewno nigdy więcej już tam nie zamówimy rzęs. Na dowód wrzucam rzęsy które ułożyłam bokiem by je porównać, dla samej siebie, bo myślałam ze mi się wydaje.... nie wydawało mi się. w paczce jeden wielki miszmasz...
No ładny mix KlaudiiS :leze:
Wygląda jak odrzut produkcyjny.
Mi w woreczkach z SL też trafiały się różne rodzaje ale były to przypadkowe sztuki a nie taki bigosik:wow:
15-03-2013, 23:31
choco-lashes
A ja ostatnio zamawiałam z noblelashes ,pierwszy raz i wydawały się wszystkie równe.
Widocznie miałas pecha:(
16-03-2013, 09:26
KlaudiiS
całe 6 paczek było takich
16-03-2013, 17:14
choco-lashes
A nie mozesz reklamowac?? przecież nie bedziesz traciła czasu ,aby je segregować..a pieniądze wydane.
16-03-2013, 18:06
nadiuszka
KlaudiiS, radzę reklamować. Noble to porządna firma, powinni wymienić. Mi się takie coś nigdy nie zdarzyło :)
16-03-2013, 20:05
bombelkowa
też bym reklamowała :]
16-03-2013, 22:35
marchewkowy_las
oczywiście, że oddać do reklamacji! przecież na takich rzęsach nie da się normalnie pracować. ja akurat nie miałam z sypanymi rzęsami Noble problemów, rzęsy w woreczkach miałam równe. co prawda, kupiłam tylko kilka opakowań i to było jakiś czas temu. ile zapłaciłaś za te "odpadki"?
18-03-2013, 00:14
Margy
Stało się coś dziwnego z moim klejem:/ Dziś zauważyłam że wylany na szkiełko okropnie się ciągnie. Mam klej z noble lashes ultra plus. Otworzony 19.02, czyli miesiąc temu.Przechowywany w woreczku termo w chłodnym miejscu, dokładnie zakręcany. Wychodzi na to, że chyba już się popsuł:(
W miesiąc wykonałam 7 aplikacji tym klejem i już pisałam wielokrotnie, że rzęsy dziewczynom lecą po kilku dniach. Nie chcę tu pisać, że to tylko wina kleju, ale sama już nie wiem...
Od środy mam klientki i zostałam bez kleju. Dziewczyn,proszę Was na szybko doradźcie coś z Evo, dla odmiany:)
HS-5-może być dla mnie za szybki
Ultra plus-jestem alergiczką, skoro ma mocne opary, to wolę coś lżejszego
Może hs-4 lub ultra B. Podpowiedzcie, proszę :)))
18-03-2013, 10:38
Agnieszka Praska
jesli klej sie ciagnie(zwlaszcza rzadki klej jak ultra +) znaczy ze sie utlenil i stracil wlasciwosci klejace i wymaga zmiany
kupuj male kleje 3ml ;) polece ci hs4 lub b+ ;)
18-03-2013, 12:49
Margy
Tak myślałam że już będzie do wyrzucenia:-/
Czytam wątek, wyszukuje opinię o klejach evo i kusi mnie ten hs5. Powiedzcie, on faktycznie jest aż tak bardzo szybki,tylko tą jedną sekundę mamy na doklejenie? Jak wypada w porównaniu do b +?
19-03-2013, 09:41
edytakon
Jest mega szybki, jesli sprawnie kleisz to polecam z czystym sumieniem.
21-03-2013, 10:59
mucha
Margy a mieszałaś dobrze tamten klej? Ja tak z 30 sekund potrząsam dość mocno buteleczką, żeby się dobrze składniki kleju wymieszały. Nie miałam kleju z Noble ale dziewczyny chwalą, nie chce mi się wierzyć że w miesiąc wyparował. Przecieraj dokładnie końcówkę po nalaniu kropelki jak jest nadłożone kleju, to zdrap pazurkiem, zakręcaj dobrze i do woreczka i do lodówki.
Poza tym spróbuj pierścionki do kleju. Na doszkoleniu wypróbowałam i do kamienia nie wracam. Klej tak nie wysycha :)
edytakon szkoda ze dopiero dzis przeczytalam Twoj post dotyczacy specyfikacji Waszych Evoskich rzęsek. A dziś się tak złożyło ze wpadły mi te noreczki z SL i zakupilam, nastepnym razem wyproboje od Was :D tak chwalicie :D Dziękuję za wyczerpujący opis :*
21-03-2013, 21:09
Margy
[quote=mucha;377588]Margy a mieszałaś dobrze tamten klej?
Mieszałam, mieszałam. Klej ma na odwrocie datę produkcji 6.2012, czyli powienien być jeszcze ok. Także chyba po prostu mam pecha, ciągnie się bardzo:/ Zakupiłam już hs5, zobaczymy jak z tym pójdzie.
21-03-2013, 22:43
Cataleya 1981
poszukuję rzęsek 0,10 skręt B i C długości 8 oraz 10, 11, 12. Są takowe? W Noble Lashes nie ma, a niektóre rzeski w wewnetrzym i zewnętrznym kąciku aż się proszą o cieńsze niż 0,15 :)
21-03-2013, 22:53
Agnieszka Praska
Evo ma 0,1 B i C ;)
22-03-2013, 00:23
marchewkowy_las
Cytat:
Napisał Cataleya 1981
poszukuję rzęsek 0,10 skręt B i C długości 8 oraz 10, 11, 12. Są takowe? W Noble Lashes nie ma, a niektóre rzeski w wewnetrzym i zewnętrznym kąciku aż się proszą o cieńsze niż 0,15 :)
O ja sierota.... :huh: no szkoda, wczoraj puściłam już do nich zamówienie, wezmę następnym razem.
22-03-2013, 12:52
nadiuszka
Cataleya 1981, moje 0,15 są idealne do kącików wewnętrznych. Są bardzo cieniutkie. A no i mam grubość 0,07 ;)
22-03-2013, 13:02
gonia1203
lalalala nie trzeba cytować postu bezpośrednio wyżej
rzesy 0,15 od nadiuszki są mega delikatne, ladnie skręcone i super odklejaja sie od paska :)
22-03-2013, 15:55
mucha
Kupiłam płyn micelarny ziaja sopot. Puchną mi po nim powieki. Na początku bardzo swędzi, drażni. :(
mało co mnie uczula więc nie polecałabym dla klientek.
22-03-2013, 18:35
bombelkowa
ja mam i nic się nie dzieje..
klientk moje też mają i nie narzekają ^_^
22-03-2013, 19:30
Izi
Ja mam trzy płyny "ziajki": sopot, ulga i jaśminowy 50+ na żaden nikt nie narzekał i ja też je stosuje naprzemiennie i wszystko jest OK.
22-03-2013, 20:33
iosa
Też używam zjajki wersja med i jestem z niej bardzo zadowolona. Sopot też był i u mnie było ok. Może trafiłaś na jakiś wadliwy.
:przytul:
23-03-2013, 19:10
pinoczetkaaa
Mucha mowiłam ze ten z rossmana bierz Riva/el
24-03-2013, 09:13
Cataleya 1981
Ja używam i daję w gratisie do zabiegu Vichy Purete Thermale 30ml. Nawet najbardziej wrażliwe i alergiczne oczka go dobrze znoszą :ok:
24-03-2013, 09:50
aparatka
Sama dla siebie szukalam plynu do demakijazu...ziaja uniwersalna i sopot szczypie mnie i kolezanke w oczy...
Ale rival de loop z rossmana o dziwo nikogo nie poszczypal i mnie tez nie,o ile nie naleje go zbyt duzo na wacik...bardzo go lubie:)
24-03-2013, 21:33
cubaro
Ja uwielbiam AA algi morskie i kwas hialuronowy, delikatnie i pięknie pachnie, teraz są w nowych opakowaniach. Moje klientki też stosują, nie uczulił nikogo. Ziaja mnie kiedyś podszczypywała.
09-04-2013, 13:18
patka_przedluzanie_rzes
ja tam standardowo zostaje przy noble,,bo sprawdza sie na klientkach. ale jestem ciekawa opinii,, bo opis ciekawy ale czy w praktyce sie sprawdza,, bo od oparow przy klientkach juz katar mnei zaczyna brac a przy duzej ilosci klientek dziennie oczy mam czerwone, fakt ze pracuje juz ponad 3 lata,, ale moze ten klej "ktory nie ma oparow" moze nie działał by tak na mnie,
09-04-2013, 22:34
Star Lash Academy
ja nie pracowałam na tym kleju ale to dlatego, ze ufam tylko klejom z Noble Lashes :) niedlugo wprowadza super klej, który wlasnie testuje i bedzie w wersji 3 ml napewno go pokochacie bo jak dla mnie konsystencja kleju Miooodzio :) no i praktycznie zero oparow co dla mnie meega wazne bo zawsze mialam katar od ultra plusa, hs4 i hs5 ;/
oprocz ultra plus B ten, ktory wprowadzi teraz Noble bedzie moim liderem.
Pracuje na nim juz 2 tygodnie i powiem szczerze, że rzeski trzymaja sie na nim pieknie bo klientki zdaja mi systematyczna relacje, oprocz tego szybko schnie bo ok 1-2 sek ;) jest bardzo czarny i klarowny nie rozwarstwia sie tak jak to lubi robic psikusa czasami hs5 :)
25-04-2013, 22:40
marchewkowy_las
wypowiem się na temat silcopadów (mysiaczeq, specjalnie dla ciebie :) ) ja pracowałam na silcopadach dłuższy czas. kiedy dopiero zaczęłam na nich pracować, nie radziłam z przyklejeniem do skóry, potem nauczyłam się nanosić żel, by płatki się przyssały. pisałam o moich spostrzeżeniach: Lashmaker: Płatki do przedłużania rzęs Silcopad.
teraz z perspektywy czasu powiem, że podobały mi się. podobały się, bo już nie mam - wyrzuciłam przypadkiem obie pary :( postanowiłam, że to jest dobry znak i zostanę przy jednorazowych płatkach żelowych.
silcopady sprawdzały się świetnie, przyjemnie się na nich pracowało, nawet nie musiałam ich oklejać taśmą (jak robiłam to na początku). tylko denerwowało mnie to ciągłe mycie, mycie, dezynfekcja, mycie :zly:
25-04-2013, 23:26
Star Lash Academy
Ja lubie na nich pracowac ale tez raz bym je przez przypadek wywalila taki odruch po jednorazowkach. Tak jak pisze Ala trzeba o nie bardzo dbac czyli mycie-dezynfekcja-mycie. Ja tez posiadam 2 pary ale wole jednak zelowe platki jednorazowki od Noble :) szybko i na temat
26-04-2013, 11:02
śmieszna
Chciałam powiedzieć, że polecam rzęsy od nadiuszki 0,07 :) O to tyle :)