-
Odp: Przedłużanie rzęs 1:1 - wątek ogólny cz.2
Fajnie, tak jak na filmiku pokazano, ze zeby sie nakladane cienie nie osypywaly na policzki i do tego to super rozwiązanie, ale do rzes, hmmm, to musi przylegac idealnie i odseparowywac nam rzesy dolne, nie wiem czy to sie uda przy takich duzych powierzchniach:/:
-
Płatki Silcopad do przedłużania rzęs
znalazłam coś o tych płatkach silikonowych...
osobno są do przedłużania rzęs, makijazu i do termoaktywnej regeneracji
Silcopad - niezbędne do doskonałego makijażu
-
o tych płatkach dowiedziałam się od koleżanki po fachu na spotkaniu w Arkadii parę tygodni temu. zaciekawiło mnie to, więc zamówiłam dwie pary płatków silcopad do przedłużania rzęs. ale muszę poczekać na te dwie klientki, dla których płatki zakupiłam. nie wyobrażam sobie używania tych płatków dla wielu osób. postanowiłam, że spróbuję na 2-ch osobach, każda będzie miała swoje indywidualne , podpisane opakowanie. oczywiście, dam wam znać jak się sprawdziły i zrobię dużo zdjęć.
dzikakura, wspaniały pomysł z pilnikiem :* a da się odratować pęsetę, która spadła ostrzami w dół? ;(
-
To zmienia postać rzeczy:huh:
Ale ja i tak poczekam aż marchewkowy wypróbuje:cwaniak:
Ja obecnie szukam płatków dla siebie, dziś przyszły mi nowe. Jutro je przetestuje, zresztą testuje jutro i nowe rzęski i pęsetki:skacze:
Przydałyby mi się jeszcze nowe dłonie;( bo troszkę jedna zaniemogła:(
-
A ja głupia przeczytałam że jest tam 100 szt :haha: :haha: a to jedna
i się napaliłam :glupek::glupek:
No ale do makijażu jak na filmie suuuuper
Ale ze mnie głupek :haha:
---------- Dodano o godzinie 20:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:15 ----------
Marchewkowa czekamy na opinie mimo wszystko :D
---------- Dodano o godzinie 20:33 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:20 ----------
doczytałam że jednak się je da sterylizować i dezynfekować :)
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
Izi- no są ostre bo są nowe,:D
a teraz sprzedam Wam patent, pewnie niektore z Was już go znają. Pincety się po pewnym czasie wyrabiają, te tansze szybciej niestety, te lepsze wolniej. Można je jednak troche odratować i przedłużyc ich zywotnośc, tylko przestrzegam, wtedy kiedy już naprawdę nie łapią rzęsek, albo kiedy nam spadną i wygną się końcówki, a my nie mamy możliwości kupić pincety nowej, a pracować musimy:
bierzemy pilnik do paznokci(najlepiej o mniej ostrej, wyższej gradacji) ściskamy mocno naszą rozlazłą, albo już wyrobioną pincetę i krótkimi paroma ruchami z trzech stron pincety przejezdzamy po pilniku, wtedy nasza pinceta ostrzy się i schodzą się koncówki. Uwazac, aby nie robić tego zbyt dlugimi pociagnieciami, bo spilujemy zupelnie koncowke, tak zaostrzona pinceta nadaje się do dalszej pracy, same zakonczenia lekko tępimy blokiem polerskim aby zbyt mocno zaostrzone nie haczyły nam o płatek, oczywiscie po takiej operacji pincety odkazamy, wstawiam Wam fotę.
Dziewczyny, na samym początku drogi rzęsowej jesteśmy niezapisaną kartą i to naprawdę jest obojętne jak zostaniemy nauczone, czy na dwóch prostych, czy na jednej zagiętej i jednej porstej, czy będziemy separowaly zakrzywioną, albo prostą, czy odwrotnie. Nie ma to żadnego znaczenia, można wyprobowywac rozne sposoby, ale tak jak się nauczymy na początku takimi narzedziami będziemy robić, chyba, że jesteśmy urodzonymi eksperymentatorkami:skacze:. To będziemy kombinować:D
Ja pracuję na dwóch prostych i uczę na dwóch prostych, jak nie ma w poblizu dwoch prostych (są rozne sytuacje) to i zakrzywioną i prostą wykleję, ale mi dużo trudniej,
W każdym razie jak dziewczyny dzwonią do sklepu evo i pytają się "czy dobra jest nasza zakrzywiona to albo bazuję na doświadczeniu edyty, bo ona klei zakrzywiona i prostą, albo... na waszym:skacze:
Dlatego fajnie, że jestescie dziewczątka :piatka:, bo każda stylistka ma swoje myki i patenty i każda odrobinkę inaczej chwyta te pensety
evenense, także... nie będzie Ci trudniej, bo na dwóch prostych się uczyłas:D
Carmenita- w tuszowaniu nie ma nic złego, no co Ty:przytul:, ale i tak mi nikt nie przetłumaczysz, że codzienny makijaż rzęs i wieczorne jego zmywanie czy to pianką, czy płynem micelarnym (polecam, w rossmanie pojawila się niedroga isana, nie mialam ale klientki mowia, ze swietna do demakijazu oka z rzesami przedluzanymi i nawet chyba im jest dedykowana), czy cholercia-pyłem gwiezdnym:D nie oslabia wiązania klejowego i nie sprawia, że rzęsy trzymają się po prostu krócej.
niezły cwancyk z ta pensetą :)
Kura ja z tych kombinatorek..u mnie to norma..także :skacze:......juz gdzies zamówiłam tez zakrzywiona ..bede tesowac i tak i siak..grunt zeby wyszło w miare przyzwoicie..
-
Wczoraj wieczorem dostałam klej. Przesyłka bardzo szybko przyszła w jeden dzień Świetnie:thx: i jeszcze dostałam gratis paseczek rzęsek co bardzo również mnie cieszy bo będe mogła wypróbować waszych rzęsek. Dziękuje:D
-
jak zamówić produkty z evo... przez stronkę najlepiej?
-
Dziewczyny muszę podzielić się z Wami moimi odczuciami co do firm SL, Evo i LE. A więc, złożyłam zamówienia w każdej z tych firm, jedynie dziewczyny z Evo wywiązały się rewelacyjnie, paczka wysłana błyskawicznie, doszła na czas. Jeśli chodzi o SL to zupełna beznadzieja jeśli chodzi o traktowanie klienta, dziennie pisze do nich meile, odpisali mi na jednego, pieniążki już dawno wpłacone więc chciałam się dowiedzieć czy paczka już wyszła, a tu zero odezwu, a telefon milczy, dodzwonić się do nich to chyba nie możliwe. Ale jestem wściekła:/: W LE paczka już wysłana po 2 dniach od przelewu i idzie już 2 dzień do mnie, ale o tą informacje sama musiałam się upomnieć bo nie dostałam od nich wiadomości na ten temat.
W SL zamówiłam pierwszy i chyba ostatni raz,
Evo- macie u mnie ogromnego plusa i macie we mnie stałą klientke :ok:
-
Cytat:
Napisał
iivonka
jak zamówić produkty z evo... przez stronkę najlepiej?
tak przez sklepik na stronce..
przesyłka błyskawica...tez dostałam na drugi dzień
Ja jestem bardzo zadowolona .
-
Evenesense cieszę się we szybko doszły. :-D
Agula wypróbuj nasze rzesy to dopiero się zakochasz
Admini mnie powiesza. Brr ale jak nie podziękować za mile słowa i uznanie
-
Powieszą, powieszą i tak powolutku każdą po kolei :P za offtopowanie,
czytacie czasem w jakim temacie w ogóle piszecie? :huh:
-
Pewnie że tak-ale sama widzisz we dziewczyny piszą o nas to tu to tam i jeśli nie odpowiem na pochwałę to mogą to potraktować jako olewke.
-
Mam do was takie pytanie :
ściągałam dziś mamie rzęsy, na sztucznej widziałam przyklejone rzęsy naturalne,j tak się "ściągły "
(myślę że nie wyrwałam naturalnej bo mamę nic nie bolało , nic nie czuła )
Czy to jest normalne ? Czy zrobiłam coś źle ????
Oczywiście mama powiedziała że jest zniszczyłam rzęsy bo przed założeniem miała dłuższe :o
-
może akurat te rzęsy były już na "wypadzie"?
ile mama nosiła rzęsy?
zawsze rób zdjęcie przed
-
Cytat:
Napisał
violcias
Mam do was takie pytanie :
ściągałam dziś mamie rzęsy, na sztucznej widziałam przyklejone rzęsy naturalne,j tak się "ściągły "
(myślę że nie wyrwałam naturalnej bo mamę nic nie bolało , nic nie czuła )
Czy to jest normalne ? Czy zrobiłam coś źle ????
Oczywiście mama powiedziała że jest zniszczyłam rzęsy bo przed założeniem miała dłuższe :o
violcias nie przejmuj sie, akurat moze skonczyl sie ich zywot.
Z rodzina juz tak jest, że nam mowi wprost a jakby gdzies do obcej poszla to nawet by tego nie powiedziała. Mam tak z moją mamą co jej nie robie to zawsze boli czy to regulacja brwi czy manicure, pracuje w salonie i nikt jakos sie nie skarży staram sie być delikatna przez mame aż za bardzo czasami... Jestem pewna że obcej by nic nie powiedziała a mi będzie maruddzic chociaż nie wiem jakbym się starała
-
Dziewczyny powiedzcie czy używacie utrwalacza? Jeżeli tak to w jaki sposób i czy przedłuża to żywotność stylizacji? :)
-
Tak ja używam. W taki sposób że poprostu po zrobieniu rzęsek klientce po wysuszeniu "przejeżdżam" utrwalaczem i suszę znowu:) A czy przedłuża żywotność to nie wiem, bo zawsze go używam ale daje ładny połysk i ładniejszy efekt:) Niby szybciej utwardza klej
-
Bombelkowa mama nosiła rzęsy w sumie 5,5 tyg robiłam jej na wakacje wtedy miała 3 tyg i po tym uzupełnienie i miała gdzieś 2, 5 tyg
Zrobiłam oczywiście zdj przed dzięki temu że czytam to forum :D
powiedziałam jej że możemy zrobić zdj teraz i porównamy ale nie chciała już zdj :/: tylko powiedziała że zepsułam jej rzęsy :o
---------- Dodano o godzinie 18:43 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:38 ----------
Cytat:
Napisał
gonia1203
violcias nie przejmuj sie, akurat moze skonczyl sie ich zywot.
Z rodzina juz tak jest, że nam mowi wprost a jakby gdzies do obcej poszla to nawet by tego nie powiedziała. Mam tak z moją mamą co jej nie robie to zawsze boli czy to regulacja brwi czy manicure, pracuje w salonie i nikt jakos sie nie skarży staram sie być delikatna przez mame aż za bardzo czasami... Jestem pewna że obcej by nic nie powiedziała a mi będzie maruddzic chociaż nie wiem jakbym się starała
Ha ha gonia normalnie jak moja mama :P depilacja woskiem boli a robimy już chyba 100 raz, regulacja brwi tak samo , paznokcie jak robimy to zawsze jest zły kształt itd :leze: ;(,
a inni też nie narzekają a przez mamę też się zawsze pytam czy boli :o
-
Hej dziewczyny, ale miałam zaległości, ze 2 godziny siedzę i czytam Was.
Kurka - ostrzenie też już mam za sobą, ale na szlifierce :D z wanienką wodną hehe. Już tak się zaparłam, że nie będę nowych zamawiać bo ciągle coś nie tak było (nawet wydawało mi się, że ostrzone mi przysłali, bo jakoś dziwnie miękkie końcówki były). Teraz sama sobie ostrzę i mam ciągle swoje, pewnie do czasu jednak.
Uśmiałam się jeszcze z tej pozycji spania "jak w trumnie" dobre :), tylko nie wiem czy to w tym wątku było.
-
Pamiętam mama moja miała problem gdy szła pod prysznic to nie potrafiła jak najmniej zamoczyć rzęsek, mówiłam ze to nie szkodzi mocno ale ona tak je chuchała i dbała ze po prostu nie chciała. To kupiła sobie google do pływania heheh dobra jest i tak szła pod prysznic :haha: :leze:a że ma króciutkie włoski to ta gumeczka z tyłu głowy nie przeszkadzała przy myciu włosów
-
:zab: Edytkaa Twoja mama jest zajefajna :haha2:
-
Haha a ja też mam taką klientkę, okulary zakłada nie tylko do pływania ale pod prysznic też :skacze:
-
czego to kobitki nie wymyślą... Są najlepsze :D
-
Mam takie pytanie z innej strony moze ma ktos do sprzedania fotel kosmetyczny albo wie cos na ten temat. oczywiscie allegro przejrzalam ale nie znalazlam na chwile obecna nic odpowiedniego w dobrej cenie. Potrzebny mi jest glownie do przedluzania rzes ;)
-
ja zbieram kasiorke na stol do masazu nada sie idealnie. w zaleznosci od ilosci segmentow cena to 200-400zł
-
Ja pracuje na takim jak pisze Misiaczeq i w zupełności wystarcza jeśli chodzi o same przedłużanie rzęs. Cena też nie jest z kosmosu więc warto kupić nowy. Wygląda dość niepozornie ale wytrzymuje ciężar ok. 200kg, nawet "duże" klientki mi nie narzekają. Łóżko składa się w poręczną walizkę więc dla mobilnych stylistek też jest w sam raz. Chyba że Gonia potrzebujesz go również do innych celów...
-
Do innych również. zalezy mi zeby okolice nóg podnosiły sie wyżej niż na płasko np do pedicure. Taki stół do masażu fajna sprawa też kiedyś kupie na dojazd do klientek. Ale narazie chce taki stacjonarny fotel.
Planuje zakupy w evo ten kuferek mnie kusi tzlko nie wiem jakie pensety tam sa dodane vetusa moze...
-
Ja również używam stołu do masażu do rzęsek i jest spoko. Kientka wychodzi to ja go trachh w walizke i pod ściane:D, wszystkie doperelki do rzęs w kuferek i posprzatane. Tylko mam problem z lampka narazie używam zwykłej ale mocno sie nagrzewa:( planuje kupic cos taniego małego nie chce tej dużej kosmetycznej z lupą. hm... może macie jakis pomysł?
-
Gonia łóżko takie się podnosi z jednej strony na kilku poziomach niemal do pionu, no ale to i tak jeśli chodzi o inne cele to faktycznie musisz szukać czegoś bardziej "wszechstronnego".
Co do pęset... ja długo miałam proste a od niedawna mam jonostiki zakrzywione (na 24 str. tego wątku wklejałam fote). Myślałam że będzie się cieżko przestawić a tak naprawdę nawet nie zauważyłam różnicy i kompletnie zapomniałam że robie innymi niż standardowo. Także polecam jonki:)
Edytkaa no ja mam właśnie tą dużą z lupą:/: Z lupy nie korzystam. Zajmuje sporo miejsca i do wyjazdów się nie nadaje (ciężkawa i nieporęczna). Ale ostatnio nowa klientka zwróciła uwagę że miło jej się przy niej leży bo jak była u kogoś innego to strasznie nagrzewała jej się twarz od lampki i średnio komfortowo się czuła.
-
Wiem właśnie nagrzewa nieźle hehe bo czasami jak bardziej się przybliże do klientki to czuje to ciepło... hmm a co myślicie o tej takiej biurkowej nie wiem jak ja nazwać o tej podłużnej takiej co na biurku manicure maja dziewczyny różnych kolorów białej, różowej itd. Nagrzewa także mocno?
-
Taką podłużną lampkę ma dziewczyna u której ja zakładam sobie rzęsy. Przykręca ją do krzesła i stawia obok. Nie kojarzę żeby bardzo grzała albo przeszkadzała w inny sposób ale ja do tych mało wymagających należę:P więc nie zwracam uwagi na takie rzeczy.
-
Edytka ja mam taka lampkę do pazurków tzn chyba o taką Ci chodzi długa ,srebrna ledowa , nie zauważyłam żeby grzała a mamie też przy niej robiłam rzęski i też nie narzekała :D
-
Super jest ta lampa z ikei. Nie nagrzewa się, oświetla miejsce punktowo, idealnie nadaje się do przedłużania rzęs. Jak byłam na szkoleniu to też takie mieli i polecali. http://img2.cokupicstatic.pl/c_big14678588.jpg
-
-
Ja mam tą pierwszą i jest OK. Jedyne co mnie w niej drażni to słaba stabilność. Jak przeginam ją dość mocno (do twarzy) to zaczyna się chwiać i muszę kłaść coś na podstawę (np. poduszkę) aby nie przechyliła się całkiem i nie stuknęła klientki w nos;)
-
A co sądzicie o tych okularach z lupą i lampką LED? Lamka chyba dokładnie oświetla miejsce na które sie patrzy a w tym wypadku - oko ;) Tylko jak wygląda sprawa z tą lupą, pracuje któraś na tych okularach?
-
Cytat:
Napisał
Izi
Ja mam tą pierwszą i jest OK. Jedyne co mnie w niej drażni to słaba stabilność. Jak przeginam ją dość mocno (do twarzy) to zaczyna się chwiać i muszę kłaść coś na podstawę (np. poduszkę) aby nie przechyliła się całkiem i nie stuknęła klientki w nos;)
To calkowicie ją dyskwalifikuje ale podoba mi sie ze ma schowane sprezyny, a nie żólcieje Ci ta biel??
To moze przyczep sobie cos takiego ciezszego: Lampa lupa kosmetyczna na SUPERSTABILNYM statywie! (2671306861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-
dziękuje dziewczynki za odpowiedź:kwiatek: Jednak zdecyduje się na lampkę tą co często używa się do paznokci. Pracuje w domu i w zupełności mi wystarczy, bo ta ze statywem jest naprawdę duża i ogólnie słyszałam ze się wyrabia luźna się robi i opada...:/: Kurde jak ja znajdę teraz taka lampkę co chce może ktoś ma jakaś podpowiedź jak jej szukać?? Byłabym wdzięczna bo jako lampa kosmetyczna to to nie jest hehe;)
-