-
Odp: Opinie o produktach Silcare / Noname
Z tego co tutaj wyczytałam to chwalony jest nabłyszczacz z serii perfect a do zadań specjalnych ten silikonowy easy vanish sealer- może nie ma tak pięknego błysku ale super trzyma się płytki, nie zapowietrza się nawet jak wyjedziesz na naturalna płytkę no i mozna go kłaśc bez obaw na twarde żele. Co do jednofazówek to już rzecz gustu jaka gąstośc wolisz- najczęciej rozmowy toczą się między affinity a clear-v base one ;)
-
Ja nabłyszczacz mam z linii Perfect chociaż na moich własnych pazurach popekał dwa razy, a daje tak cieniutko że ledwo co, wazne ze reszta klientek zadowolona :) A jednofazówkę to mam Base one Clear :)
PS. Ja to mam takie małe marzenie żeby otworzono sklep stacjonarny we Wrocławiu <3
-
Cytat:
Napisał
Gorzkajakmokka
Ja używam modeny i też szczypie.
Powiedzcie który nabłyszczacz i jednofazówkę polecacie? Weszłam na stronę silcare i zgłupiałam.
Ja proponuję cofnąć się kilka stron wstecz i poczytać moje oraz dziewczyn opinie a w razie wątpliwości proszę śmiało pytać :ok:
-
Cytat:
Napisał
anikol
Ja proponuję cofnąć się kilka stron wstecz i poczytać moje oraz dziewczyn opinie a w razie wątpliwości proszę śmiało pytać :ok:
Na pewno jak będę miała więcej czasu to zerknę :) póki co te odpowiedzi na szybko mnie podratowały i bardzo za nie dziękuję.:kwiatek:
-
Testowałyście może żele z linii High LED ? :) Jak się sprawdzają? faktycznie utwardzają się w tradycyjnej lampie 30 sekund tak samo jak w ledowej? jak z trwałością? :)
aha... i drugie pytanie...
Czy żele w wyprzedaży w linii Base One różnią się tylko opakowaniami? Np base one violet jest i w białym opakowaniu i w różowym a różni się ceną :)
-
Cytat:
Napisał
anikol
Czytałam prosze krzyczć ale nadal nie rozumiem:( prosze tak jak krowie na rowie:):):) kupiłam ten nabłyszczacz perfect ze sklepu internetowego nigdzie nie ma informacji ile go utwardzac?? to że nie należy go przemywać to wiem z forum ,jednak ja pomalowałam utwardziłam ok 2 min i zrobił sie przydki i matowy;/ do tego facet mi wkrecił probke QUICK FINISH mam nadzieje że jest dobry;/
-
ja go utwardzam 3minuty i jest ok. ładnie błyszczy:)
-
Perfect cudnie sie błyszczy więc podjerzewam że to wina żarówek w lampie a nie samego żelu. Ja utwardzam go czasem 2, 3 a nawet 4 minutki, mimo przedłużonego czasu utwardzania nigdy się żadnej klientce nie ukruszył, żadnych pajączków nic a nic. A co do QUICK FINISH nie należy on do moich faworytów, kupiłam raz i więcej do niego nie wróciłam.
-
też go miałam nie raz i nigdy nie było problemów.
-
A ja ostatnio zmieniłam nablyszczacz na Silcare base on i mam mega problem...większośći klientką porobiły sie wlasnie takie pajączki, ryski na wierzchniej warstwie i potem zaczyna to pękac głębiej...czy ktoś miał taki problem..może wiecie jak go rozwiązać i co jest przyczyna...?????
...................................
Widzę,że przedstawicieli marki Silcare totalnie olewają czyjś problem...a chyba powinno komuś zależeć na klientach..tych stałych i być może nowych...
-
A ja sie skusilam na cleaner truskawkowy-szczere to szkoda bylo moich pieniedzy! Kiedys miałam z innrj firmy to klientku pytaly sie co tak ladnie pachnie s ten tylko tyle ze czerwony.skusilam sie rowniez na oliwke zapach tez sredni:/ a na dodatek przyslali mi inne kspturki do pedi niż zamawislam
-
Ja mam nabłyszczacz Perfect i polecam, utwardzam 2, czasem 3 minuty i wszystko jest ok :)
-
A tam, bez przesady :) Celaner ma inne funkcje niż super zapach :)
Nie skreślałabym ich z tego powodu :D
-
Jak dla mnie Cleaner to tylko Cleaner Basic 1000ml - Nails Silcare nie ma drugiego tak dobrego i mocnego odtłuszczacza na rynku :yess:
Co do oliwek to zapach mnie i moim klientkom bardzo odpowiada, w szczególności truskaweczka :crazy:
Kochane w sprzedaży pojawiły się już hybrydki New Color It jutro będę testować wedle informacji jakie dostałam można je ściągać silcarowym acetonem ale uprzednio lekko trzeba je zmatowić.
A za jakiś czas pojawią się nowe hybrydki pod nową linią, widziałam słoneczko kolorków i bardzoooooooooooo kusi me oczy :D które będą utwardzały się również w lampach Led.
czekamy.....
-
Byleby zdaly egzamin ;) czekam z niecierpliwoscia i zacieram raczki hihi :)
-
Ja od jakiegoś czasu pracuję na żelach i powiem że bardzo mi odpowiadają clear, violety a cleaner ma odtłuszczać a nie pachnieć jak chcecie pachnące oliwki to z spn-u są zarąbiste :P osobiście używam i panie są zachwycone bo nawet po umyciu rąk pięknie pachnie :)
hola, hola ! To temat SILCARE a nie SPN ... ;)
-
Używał ktoś tej serii ? Żele UV Exellent SILCARE 15g LIMITOWANA SERIA (3408157650) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
To chyba to samo co te żele exellent lux w srebrnych pojemniczkach na stronie sklepu internetowego. Zastanawiam się czy nie skorzystac z wyprzedaży ;)
Myślałam o tym soft pink zeby stosowac go jako podkład pod clear-v base one. Tylko czy mozna tak mieszac ? Kiedyś miałam z MM taka różowawą bazę i byla rewelacja. Może ten silcare tez się nada ;)
-
Nataszko teoretycznie nie wolno na sylikon dawać żelu twardego ale praktyka czasem podpowiada nam co innego ;)
Ja np śmiało jako pierwszą warstwę daję UWAGA nabłyszczacz sylikonowy Exellent na to lecę np kolorkiem z serii Base Onie i znów wykańczam Exellentem. Ten żel kocham nie tylko ale i kupe stylistek :yess: Nataszka ty też tak robisz prawda !
W salonie już 95% klientek jako wykończenie kłade właśnie Exellent, wówczas mam pewność że kobieta przyjdzie z mega odrostami, a jak chce szybkiego uzupełnienia to spiłowuję granice odrostu i bezpośrednio na płytkę lecę tym że żelem.
Silcare daje nam tak tanie i jakościowo fantastyczne produkty więc tylko korzystać.
---------- Dodano o godzinie 17:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:18 ----------
Matko przecież to nie sylikony hahahahaha :leze:
Czytam Exellent i myślę o sylikonach :D
Nataszko śmiało kupuj :ok:
-
anikol jak używasz tego nabłyszczacza, chyba o ten chodzi Exellent Easy Vanish Sealer 15 ml - Nails Silcare na samą płytkę i na to dajesz kolor zwykły i znów nabłyszczacz to rozumiem, że nie budujesz paznokci i klientki nie łamią paznokci, nic nie odchodzi?
-
malinowa pewnie anikol robi tak na naturalkach
a ja znam już basica znam base one a chciałabym całą serie do paznokci naturalnych żadne przedłużanie tylko wszystko na naturalnym to co wybrać kochane chodzi mi o clear biały no i covereki i róz by sie przydał co polecacie?:huh:
-
Malinowa dokładnie, chodzi o naturalki, spróbuj sama na sobie najpierw a zobaczysz że wsio się pięknie trzyma. :ok:
Z coverków to polecam Base one oraz znany masked oraz mleczny Pink French który ostatnio stał się jednym z moich ulubieńców a już wam piszę czemu.
Nie drażniła was przezroczysta przedłużka przy kładzeniu kolorku ?! nawet delikatny prześwit wolnego brzegu do szału mnie doprowadzał i ostatnio zamiast robić przedłużke clear-v robię mlecznym pink basic i wolny brzeg pazureczka jest super mleczny i kolor pięknie wygląda na całości :yess: Poza tym cudownie tunel wychodzi na tym żelu :cwaniak2:
-
Murka na naturalna płytke to polecam silikonowy clear :) możesz na niego dac spokojnie ten twardy cover base one o którym pisze anikol. I zwykly biały żel. Wszystko sie świetkie kupy trzyma :DSilikony Silcare są niezawodne :ok:Już my je z anikol na wszystkie strony testujemy :leze: Ten clear świetnie sprawdza się też u stóp.
Ale zeby ten nabłyszczacz silikonowy dac jako podkład pod twardy kolor to nie próbowałam :wow:oczywiście juz obgryzam swoje i jutro próbuje :cwaniak2: a teraz tak dumam...skoro nadaje się jako podkład pod kolor base one to może tez by się sprawdził jako podkład pod clear-v przy bardzie wymagającej płytce??
A pod ten mleczny dajesz anikol najpierw jakiś podkład?
-
Nataszko pamiętaj że to są moje eksperymenty (które mimo wszystko sprawdzają się wyśmienicie)
Stopy robię tylko na Exellent na to np końcówka french, czy tez kolor i pokrywam znów Exellent, spróbuj. Ostatnio klientka wróciła z 2miesięcznym odrostem na syreczkach. Exellent jako baza na to poszedł kolor Heartbreaker Base One i znów Exellent. Zero odprysków !
Pod mleczny Pink French nic nie daję tylko primer i porządnie odtłuszczam.
-
Mówisz tu o nablyszczaczu silikonowym? Ja znowu ten gesty clear silikonowy testowalam na nogach i do frencha jest super:ok: A do kolorku to faktycznie juz tam nic budowac na nogach nie trzeba bo kolorek troche grubości daje więc wystarczy ten rzadki nablyszczacz skoro się kupy trzyma :D
Już widze jak fachowcy z Silcare lapią się za glowe czytając te nasze kombinacje... oni się głowia żeby wyprodukowac nabłyszczacz a my go na podkład używamy :leze: No cóż my kobiety tak mamy ;)
-
Nataszko tak chodzi mi o sylikonowy nabłyszczacz :D
Co do producentów żeli to cieszą się iż produkty cieszą się dobrą renomą a jeśli znajdują podwójne zastosowanie to tym bardziej są szczęśliwi.
Każda z nas eksperymentuje z produktami i jeżeli te figle mają wymierne korzyści to czemu by nie łamać konwenansów, ja jestem jak najbardziej za :ok:
-
nataszko który silikonowy konkretnie daj linka proszę :) i dziękuję :przytul:
-
a ja mam problemik ponieważ zauważyłam ze żółknie mi biały żel. tzn jak klientka przychodzi na odnowę to on jest jakiś szary żołty. taki brzydki . i sama niewiem czego to wina, bo próbowałam różnych białych już i to samo. więc może to wina cleara lub nabłyszczacza?
-
to chyba nie ten temat.. chyba że używasz silcare? ale o tym nie wspomniałaś..
jaki dokładnie masz nabłyszczacz ?
obstawiam, że może to być jego wina.. ja też szukam obecnie innego bo mój strasznie żółknie po wizycie na słoneczku.. ;/
-
używam produktów silcare a nabłyszczacz mam exellent
-
Nabłyszczacz exellent raczej nie zołknie. Podejrzewam że to wina białego żele. Ja mam dwa różne białe z silcare i po dłuższym przetrzymaniu w lampie żołkną. Może słonko lub solarium zadziałało na nie tak samo. Nałoż sobie na tipsa troche białego żelu, włoż do lampy na 6 min a potem porównaj z tym w słoiczku.
MURKA przepr że tak późno odpisuje ale zalatana jestem...
Exellent Easy Vanish Clear - Nails Silcare
Ostatnio siostrze zrobiłam żel na jej cieniutką płytke no i po dwóch tyg miała mega zapowietrzenia... odpiłowałam powietrze, uzupełniłam tym clear i od tyg zero zapowietrzeń.
Ech byłam dziś w sklepie stacjonarnym w ZG i wykupili mój ulubiony nabłyszczacz :(
-
jeśli chodzi o biały żel z Silcare to ja polecam white angel z tych żeli :
Base One Color Gel - WYBIERZ KOLORY - Nails Silcare
odkryłam go dzięki Anikol i dobrze mi się nim pracuje :)
nie zauważyłam żeby żółkł, szarzał itp. cały czas pięknie wygląda :)
-
no tego białego akurat niemam. ale w najbliższym czasie zakupię skoro polecacie.:) a co do trzymania za długo to raczej nie bo jak klientka ode mnie wychodzi to jest ok. dopiero po ok 3-4 tygodni wygląda ten french nieciekawie
-
czasami produkty wpływaja na nabłyszczacz , mnie Excellent zbrązowiał u koleżanki- twierdzi że nic nie robiła tzn zero farby do włosów ale jakos nie wierzę bo sama sobie równiez nim nabłysczam i nic się nie odbarwiło u mnie. Więc to zależy od traktowania pazura ;p
-
Mi właśnie ten white angel żółknie w lampie po dłuższej chwili. Jak robiłam każdy palec osobno a klientka wkładała na zmiane do lampy całą rękę to przy piątym pazurku ten pierwszy juz był mega żółty :( jakoś nigdy nie kazałam wkładac klientkom pojedynczo po pazurku, oczywiście oprócz kciuka. Poza tym jak potem grzeje clear i nabłyszczacz to czy biały i tak nie zżółknie? Czy warstwa cleara go chroni?
ajda***pazurki mi nie chodziło o to ze ty za długo trzymasz ten biały w lampie tylko o to że moze potem klientka idzie na solarium np albo na słońcu dużo przebywa i to "dobija" tego frencha tak samo jak by sie w lampie przetrzymało. A silikonowy nabłyszczacz faktycznie może chłonąc jakieś substancje typu farba do włosów, balsam brązujący...skrobanie młodych ziemniaków itp. Może spróbuj go pociągnac na koniec jakims top coat z uv. Ja zawsze przy frenchu tak robie bo uv wybiela frencha a ten nabłyszczacz silikonowy nie ma sam takiej poświaty.
-
czy ktoś może sie wypowiedzieć jak z trwalością tych nowych hybryd w użytkowaniu? jak z kryciem? mozna gdzieś obejrzeć kolory na wzorniku?
-
trwaloć to 1,5 do 2 tygodnii a kolorowka jest na allegro bo silcare ma swoj sklep na allegro tam maja wstawiona kolorowke ktora w 100% odpowiada kolorom w buteleczkach .onii czyli Silcare zmieniali tylko troche wizualnie butelki i zanim je zmienili to pusczali w sklepach stacjonarnych po 11 zl na allegro dalej maja taka cene wiec warto a kolor po 1 razie idealnie kryje.
-
szkoda,że z trwałością tak kiepsko.
-
chodziło mi konkretnie o te nowe hybrydy, na allegro są w starej wersji i dostępne tylko 24 kolory i kolory nie są pokazane na wzorniku, nowych kolorów jest więcej , jak ktoś przetestuje nowe hybrydy niech da znać
-
dziewczyny sorry ze napisze tu o innej marce ale np Ins trzymają sie na bazie z Harmony , wiec moze i warto polaczyc hybryde Silcare z Gelishem ? Trzeba kombinowac.
Silcare ma boskie kolorki, wiec jak mi otworza w koncu stacjonarny to bede kupowac :skacze: juz sie doczekac nie moge.
-
I jak testowala juz moze ktoras hybrydy silcare z baza gelisha?? lepiej sie trzyma? kusi mnie bardzo ta cena na allegro 11zl za buteleczke ale chcialabym miec pewnosc ze jak polacze z gelishem to bedzie sie dluzej trzymal niz 1,5-2 tyg :P a sciaga sie je normalnie bez problemow? czy tak jak INS trzeba pilowac? :)