Odp: Ćwiczeniówki, próbowanki, samotniaczki - czyli doskonalenie warsztatu
Ale jak jajo bez formy?? Ja co prawda akrylowego pazurka robiłam raz w życiu, ale forma była od początku... No i faktycznie, skoro pierwsze starcie z pazurkami akrylowymi, to wiadomo będą niedociągnięcia, jednak staraj się je eliminować, a my czekamy na kolejną próbę :)
30-06-2011, 19:54
coralick
no bo widzisz :D patrzam na te wszystkie filmiki w necie i kombinuje :) technik bez liku a ja zagubiona w tym wszystkim. najpierw probowalam na wszystkie zalozyc formy ale jak sie robi samemu sobie to mi niewygodnie bylo. mysle pokombinuje, bo widzilam takiego wariota jak robi bez formy a potem dopiero podklada jak juz ma jajo... i widac on mial reke lepsza do tego :leze:
a bede, bede :) jutro :)
30-06-2011, 21:30
DianaT
coralick - podkłądasz formę i jajo robisz już na formie, a nie najpierw jajo a potem formę, bo tak się chyba nie da? Forma, jajo, końcówka ;)
01-07-2011, 05:10
coralick
da sie :D mowie ci :D tylko ze srednio to potem wyglada:skacze::skacze::leze:
01-07-2011, 09:16
DianaT
nie umiem sobie jakos tego wyobrazic:P gdzie to znalazlas bym to z checia zobaczyla
01-07-2011, 10:21
wisienkakwspz
malutkapumcia mogłoby przejść jajo bez formy, gdyby płytka była długa i nie wyjechałybyśmy poza nią, a potem uśmiech nachodziłby na pozostałą część pazurków i poza płytkę - ja tak to sobie tylko mogę wyobrazić ;)
01-07-2011, 13:03
DianaT
No ja wlasnie tez tylko tak to sobie wyobrazam, ale nie moge se wyobrazic jak mozna bez formy uformowac jajko wychodzace poza plytke:wow:
01-07-2011, 15:32
rudzia1985
Nie, no poza plytke to nie jest mozliwe :)
Jak ktos ma naturalna dluga to moze zrobic, pozniej zmatowic i opilowac elegancko frezareczka i wtedy forma ale to dluzej zajmuje :p
01-07-2011, 15:45
coralick
Pan Greg z Youngnails tak robil na ktoryms z filmikow, jak znajde to wkleje:D:D
Wy naprawde myslicie ze ja Was robie w trabe:/::/:;(;(
01-07-2011, 16:26
rudzia1985
Nie myslimy, ze robisz nas w trabe :przytul:
Raczej nie jestesmy w stanie sobie tego wyobrazic.
Gdzie tu na forum widzialam, jak jakas Pani robila frencza z idealna linia ale ona miala najpierw szablon, przedluzyla loze coverem, sciagnela szalbon, opilowana ladnie jajo i nalozyla z powrotem szablon by dorobic koncowke :)
01-07-2011, 17:27
coralick
no to chociaz tyle, bo juz bylam zrozpaczona ze mi nie wierzycie... a powiem Wam tak, napackalam wczoraj te paluchy, tak bez bondera ani primera... tak na szybko bo szalenczo chcialam wyprobowa ten akryl i wiecie co??? nigdzie mi nie podlazly powietrzem!!!! :D jestem dumna i blada :)
bo w allepaznokciowym akrylu mialam zapowietrzenia juz zaraz na drugi dzien czasami, byc moze to od tipsa mi tak szlo, bo nigdy wczesniej nie robilam na formie poza jednym pazurem wieki temu.
jajo polozylam na moim paznokciu i tylko ciupinka wystawala za, ale ze ten akryl to speed to szybko sie zwiazal i jakos tak wyszlo... dobra szukam tego filmiku
o... tu jest [ame]http://www.youtube.com/watch?v=7hUYKrWu4VQ&feature=related[/ame]
i tak zrobilam i tylko to jojko wydluzylam na koncoweczce delikatnie poza pazurek, doslownie ze 3 milimetry
01-07-2011, 20:27
rudzia1985
Faktycznie :P
Ale ta pani ma dluga plytke, na ktorej mozna polozyc cover w odpowiedniej odleglosci/wielkosci jaja. No i nie robi do konca naturalka tylko zostawia kawalek wolnego :)
Jednak dla poczatkujacych to nie bedzie dobry sposob nauki, tak przynajmniej mi sie wydaje :)
01-07-2011, 20:41
coralick
ja juz wiem ze u mnie to nie skutkuje :) :D ani du du... ale polecam jego filmiki instruktazowe.... gosc jest po prostu niesamowity:P
swoja droga... powiem ci ze jak sobie robie samej to chyba mi tak latwiej...
01-07-2011, 21:28
rudzielec
faktycznie tez dzis sie zawiesiłam na jego filmikach, cuda tworzy.!!!
01-07-2011, 21:37
coralick
a ja je ogladam codziennie... az tak kiedys powiedzialam mezowi, ze moze by sie nauczyl jak on to by bylo z glowy :D
02-07-2011, 18:20
xsunnyolciax
no to te moje ostatnie, ale każdy z osobna ;]
03-07-2011, 12:32
emila
Ostatni zdecydowanie najlepszy pod względem wykonania, kształtu i zdobienia :)
03-07-2011, 13:48
kasandra262
A ja mam pytanko gdzie mogę kupić takie akryle z takimi mieniącymi się drobinakami ?? są cudowne
03-07-2011, 14:20
kasiulka81
Xsunnyolciax - świetne pazurki, mi najbardziej się podobają te niebieskie i ostatnie :ok:
03-07-2011, 15:57
rudzia1985
Olcia za mokra kuleczka robisz kwiatuszki, dlatego ksztalty i obrysik jest niewyrazny :)
Ostatni jest piekny, delikanie tak :ok:
03-07-2011, 16:02
efcik92
wszystkie robicie fantastyczne wzorki:) ja wlasnie siedze przy pazurkach i cwicze:) staram sie cos na nich wykombinowac ale chyba nie bardzo mi to wychodzi:( i nie mam pomyslow. musze duuuuuzo cwiczyc.
03-07-2011, 21:15
coralick
Cytat:
Napisał kasandra262
A ja mam pytanko gdzie mogę kupić takie akryle z takimi mieniącymi się drobinakami ?? są cudowne
kasandra... Greg pokazuje na ktorym z filmikow jak zrobic te mieszanki. jak znajde to ci podrzuce :)
znalazlam polska strone young nails ale jeszcze jest nieaktywna, wiec trzeba bedzie czekac.
dobra ide szukac tych mieszanek
znalazlam tylko nie wiem jak to skopiowac wiec wkleje... a jak by co coby mnie nikt nie okrzyczal to ze strony www.youngnails.com
Color Acrylic Mixing Chart Instructions
1. Mixing jars hold 12 scoops which leaves room for mixing.
2. Add to each mix speed acrylic for faster set time. Also, when adding glitter to color acrylic,
or using liquid art, be sure to add a few scoops of Speed to help in setting faster.
3. Metallic colors will add a nice shimmer to any color when mixed 1: 10 mix ratio. Leave room
for 2 scoops of speed clear.
4. Illumination color kits 1&2 must be capped with clear so they don’t file off silver.
5. All glitter additives must be mixed 12 part ratio with speed clear, speed pink or speed white.
6. Color combinations of glitter and color acrylic can have ice, funkadelic, rockstar, fortune,
hologram, ice or crystalline added as 1 part.
• 5-Rouge 5-Rainbow Orange 2-Speed Clear
• 3- Fortune 7-Brown 2-Speed Clear
• 2-Fortune 8-Rouge 2-Speed Clear
• 2-Fortune 8-Bronze 2-Speed Clear
• 2-Rock Star Glitter 2-Hologram 8-Speed Clear
• 2-Punk Rock 2-Rock Star Glitter 8-Speed Clear
• 2-Golden Orange 2-Bronze Glitter 1-Fortune 7-Speed Clear
• 2-Fucia 2-Western Blue 1-Purple Glitter 7-Speed Clear
• 1-Sky Blue 2-Royal Blue 1-Canadian Blue 8-Speed Clear
• 2-Royal Red 1-Sky Blue 2-Fucia 7-Speed Clear
• 1-Emerald 1-Western Blue 2-Punk Rock 8-Speed Clear
• 2-Royal Blue 2-Golden Orange 1-Fortune 7-Speed Clear
• 1-Sunshine 1-Apple 1-Cursh 9-Speed Clear
• 1-Cotton Candy 1-Meon a sky, 1-Shock 9 Speed Clear
• 1-Shock 1-Pinkie 1-Meon a sky 9-Speed Clear
• 2-Pinkie 1-Orange Crush 1-Sunshine 8-Speed Clear
• 2-Lave 2-Orange Crush 1-Sunshine 7-Speed Clear
• 1-Funkadelic 3-Shock 1-Ice 7-Speed Clear
• 1-Funkadelic 3-Shock 1-Rainbow Purple 2-Speed Clear
• 1-Funkadelic 3-Shock 1-Rainbow Blue 2-Speed Clear
• 3-Punk Rock 2-Ice 5-Rainbow Blue 2-Speed Clear
A) 5-Rainbow Purple 2-Speed Clear
B) 5-Rainbow Green 2-Speed Clear
• 2-Shock 1-Pinkie 1-Funkadelic 8-Speed Clear
• 2-Shock 1-Pinkie 1-Funkadelic 6-Rainbow Purple 2-Clear
• 2-Shock 1-Pinkie 1-Rockstar 8-Speed Clear
• 2-Shock 2-Pinkie 1-Ice 7-Speed Clear
to sa nazwy oryginalnych glitterow, ale mysle ze jak sobie je znajdziecie na stronie to zobaczycie jak wygladaja i dobierzecie cos w miare swoich mozliwosci... jesli to nie ten dzial i miejsce to prosze o przeniesienie.
04-07-2011, 19:59
Paulka
dzis z wielkim zapałem podzeszłam do cwiczenia frencha po kilku probach sie poddałam, masakra...tu jedne z lepszych, reszta nie ujrzy nigdy swiatla dziennego, posżla do kosza ;( dobre sa chociazby i te ale zeby na pazurach mi takie wyszły-niemozliwe;(
aha nie zwracac uwagi prosze na tipsy, bo to taniocha, wazne zebybyło na czym cwiczyc
04-07-2011, 20:29
coralick
Paulka to zelki??... ja w zelkach jestem mistrzynia niewypalow:D nie pobilas mnie.... ha ha ha jestem gorsza :D
04-07-2011, 20:55
rudzia1985
Paulka staraj sie formowac koncowke covera w jajo, naprawde pozniej pomaga to przy robieniu ladniej lini usmiechu...Jak juz nalozysz bialy rysujac "U" to czysty pedzelek i od srodka do boku wyrownujesz z jednej i pozniej z drugiej :)
Ja natomiast lece z jednego boku do drugiego :D
Najlepiej wyszedl ten z lewej...Nie poddawaj sie :)