-
Odp: Ćwiczeniówki, próbowanki, samotniaczki - czyli doskonalenie warsztatu
to akryl, ale zel nabłyszczajacy....robilam zaczynajac od bialego i od covera, i chyba ten co Ci sie podoba najbardziej to wlasnie jest sposobem ty co polecasz:) dobra dobra, na tipsie to mozie i to wyglada ale komus juz tak nie zrobie;(dlaczego??
-
Przy akrylu podobnie, tylko musisz szybciej machac pedzelkiem poki elastyczny bo jak zastygnie to juz nic nie zrobisz :)
Dlaczego komus tak nie zrobisz ? Kwestia wprawy, dlatego cwiczenia, szczegolnie przy akrylu, sa wskazane obowiazkowo :)
-
ja bym zaczela od jaja... zrob sobie kuleczke i odczekaj az delikatnie zastygnie, tak ze 2 sek, albo przyloz pedzelek do papieru i odsacz... wtedy naloz na paznokiec i naciagnij tak jakby w jajo uklepujac...
-
Paulka dasz rade :* mi tez jeden pazur wyjdzie, drugi jakas masakra, a przy trzecim siedze kilka minut, az w koncu zetre i naloze jeszcze raz...
Mozesz tez sprobowac szewron zrobic (czyli takie V) , a później od środka do prawej i od srodka do lewej ladnie usmiechnac :)
-
dzieki dziewczyny za rady i za pocieszenie, ale narazie zlapałam mega doła i nie predko znow zaczne cwiczy;(
-
Paulka ten pierwszy od lewej całkiem ,całkiem ;)
a to moje takie z nudów :D
-
Paulka.... no co ty!!! Nie poddawaj sie!!! Ej...:aty::aty:
Mi sie wydaje ze Ci nie idzie bo masz za mokry akry, bo usmiech jest poszarpany... tu filmik jak go zrobic. Z niego sie uczylam....
co prawda nie wychodzi mi tylko z jednej kulki, ja nakladam 2 i wyrownuje potem ale moze to ci pomoze :) i odczekaj chwilke zanim nalozysz kulke az sie ladnie zmrozi :)
elax... ja chce takiego palucha, bo jak na razie mam na tipsa i jest do bani.
W zwiazku z tym ze mialam ukryc filmik a niestety nie dziala mi to wstawiam sam link;);)
-
po pierwsze to ja by sie doczepiła do budowy, jak na taka długosc to chyba za płaski??
po 2 to mogłabym miec w domu faceta ktory robił by mi pazury o kazdej porze dnia i nocy och:D
a po 3 to ok dzis jak moj men przyjedzie to pocwicze na nim, on to mi zawsze da:P
dzieki:kwiatek:
p.s. YouTube - ‪Easy Glitter Nails Tutorial‬‏ na tym filmiku to ona chyab piersi pokazuje a nie pazury robi:haha:"...powinni tego zabronic"
-
Ja ekspertem od budowy nie jestem, ale jak widze pazury u kolezanek to sie im przygladam i sa plaskie!!! wszystkie jak jeden maz... wiec chyba cos w tym jest, ze doczytalam sie tutaj, ze krzywa i owszem ale bez przesady i bulek na paznokciu :D
ja juz mojemu mowilam, zeby sie nauczyl.. ale chyba woli playstation3 :D:D:D
p/s calkiem fajne ma te.... cycki :D
-
Coralik jak wstawiasz filmiki w tym temacie to prosze bys uzyla opcji "ukryj" :)
Znajdziesz go w zaawansowanej edycji posta, jest to wykrzyknik, obok ikonki YouTube :)
-
to jakas masakra... nie moge tego ukryc... cos mi sie modzi... ale staram sie jak moge :D
-
Musisz zaznaczyc dany link ( powinna byc fioletowa ramka ) i wtedy kliknac na wykrzyknik :)
-
zostawiam to tak jak jest teraz... jak wstawiam miedzy youtuba to znika cala wizja :D
-
Cytat:
Napisał
Paulka
dzieki dziewczyny za rady i za pocieszenie, ale narazie zlapałam mega doła i nie predko znow zaczne cwiczy;(
A myślisz, że wszyscy od razu wszystko umieją????
Jakby tak było, to rodzilibyśmy się z fachem w rękach. Tak dobrze to nie ma, trzeba ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć...a jak już się nie chce, to przespać się i dalej ćwiczyć.
Wiem co mówię, dziobię kwiatki akrylowe, a akryl to tylko w you tube widziałam. Oglądam, analizuję, foty szczególnie oglądam i zapamiętuję, i próbuję, próbuję i po jakimś czasie wychodzi własny patent na dane zdobienie /znaczy kwiatki/
Bez ćwiczeń ani rusz...ale dobrze jest poćwiczyć i odłożyć na kilka dni, wtedy ręka nabiera oddechu a Ty innego spojrzenia. Wtedy widzisz co Ci wychodzi a jak poprawić to, czego nie umiesz.
-
No wiec... pomieszlama brokaty z clearem... kilka wedlug listy z youngnail, a reszte takie moje widzimisie... i zrobilam takie cos:wstydek::wstydek: i oczywiscie nie moge zapomniec podziekowac kochanemu mezowi, ktory latal z aparatem i robil zdjecia :)
Załącznik 43469Załącznik 43470Załącznik 43471
-
coralik ooo super:D
czemu mozesz zapomniec o męzu?? a to moje...z Waszych rad, moj chłopak wziąl sieza mnie i o to sa tego efekty :wstydek: nie przerazajcie sie ksztaltem bo to nie o to tu chodziło, pozatym szeroką płutke ma bardzo i o aha no i te włoski na palcach, to oczywiscie moje gajsa dłonie wiec, prosze brac poprawke na te pazurki:D
-
Coralic super wyszło, ale coś ty z tym paluchem zrobiła że taki poszarpany hehe
Paulka no podziwiam chłopaka, mój to nawet nie dał mi paluszków jak bym mu zaplaciła
-
Paulka... bo ja z wrazenia to zle napisalam.. chodzilo ze On taki dobry i zdjecia mi robil :D
a swoja droga to ty mi powiedz jak ty namowilas swojego faceta na tipsy :D:D:D bo moj to wieje gdzie pieprz rosnie jak o tym mowie :D Mowilam zebedzie coraz lepiej... popatrz jaka jest roznica pomiedzy tymi na tipsach a tymi na chlopaku :D gratulacje :D
Emila dziekuje :) no w sumie to jak mu sie tak przyjzec to masakren :D:D
-
Paulka wyszły przecudowne!!!:kwiatek:
-
gdyby nie on to nawet był nie cwiczyła dzis, bo jak wczesniej pisałam dola zlapałam, zmusił mnie wrecz, a on nie ma oporow, zakładam mu a potem zaraz sciagam...tylko marudzi jak mu szablon mocniej wcisne...a poza tym tak mniej wiecej co tydzien prosi mnie o spiłowanie pazurków i wsmarowanie oliwki...raz mu zrobilam i mu sie spodobalo to bo przynajmniej skorki mu tak nie pekaja, cos za cos:D
-
Ha ha ha... to masz fajnie... mi zostal zmaltretowany paluch albo moje wlasne bidule :D
-
hehe no odważny facet nie powiem:) Mój pewnie też by sobie dał zrobić ale on to paznokcie ma za duże :D ale manicure to nawet każe sobie nieraz robić:D
-
paulka odważnego masz chłopaka - pogratulować :D I fajnie, że Cię motywuje do ćwiczeń :D
-
Nienooooo, Paulka, ja przez moment myslałam, że źle przeczytałam.
A tu jednak nie, tipsy u faceta! Swoją drogą dobry pomysł...muszę wypróbować na moim, bo zawsze mówi "jak wy w tym możecie cokolwiek robić?"
Efekt pracy o niebo lepszy, ćwicz dalej a facetowi DUUUUŻA BUŹKA za poświęcenie i mobilizację ;)
-
ale ja mu je zaraz zdjełam, nie myśl sobie Vica ze ja go domku tak pusciłam, haha chociaz stwierdził ze przydałyby mu sie takie w pracy bo w kabelkach sie małych bawi;)