-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Edit ja Tobie również życze wspaniałego samopoczucia :)
Nie martw się, będzie wszystko dobrze:)
Podejrzewam, że gdybyś poszła prywatnie to miała byś też zmierzoną wielkość zarodka [jak go mój gin nazwał "wielkoluda"] i być może tętno. Ja za 2 tyg mam iść sprawdzić czy wszystko się prawidłowo rozwija.. Strasznie się też tego boje, że mogę nie utrzymać ciąży... Ale staram się być dobrej myśli :) Tobie również życzę samych pozytywnych myśli i tego, żeby wszystko było dobrze:)
Asiek :)) Ja na szczęście zgagi nie mam, ale myślę, że lekarz powinien znać nawet te leki niedostepne w Polsce, a może gdybyś miała możliwość zeskanować skład tego leku, to może lekarz na tej podstawie mógłby dobrać coś o takim samym składzie ;)
-
Patii gratulacje :) Witam w gronie przyszlych Mam :)
-
dziewczynki ja równiez wam gratuluje rośnijcie zdrowo:przytul:u mnie niestety nie ma światełka w tunelu i chyba juz tak zostanie :porazka:
-
trendy zawsze jest światełko :) Mój gin był niesamowicie zaskoczony że udało mi się zajść w ciąże. Od początku powtarzał, że mogę nie mieć dzieci przy niedoczynności tarczycy, policystycznych jajnikach... tzn mogę, ale będzie bardzo ciężko.. no i fakycznie... miałam cykle bezowulacyjne, czasem po pół roku nie miałam okresu i niczym nie można było wywołać... z moim nie używalismy zabezpieczenia żadnego już 2 lata... no i nic...
Ale wziełam się za sposób :) w sumie to był 1wszy cykl nowego sposobu starań ;)
-
Patii, to super, bo przynajmniej jest nadzieja dla tych osób z policystycznymi jajnikami :)
bliska mi osoba też starała się kupę czasu o dzidziusia, bała się że nigdy nie będzie miała dzieci... rozstała się z partnerem, a po jakimś czasie zaczęła się spotykać z kimś innym i dużo czasu nie minęło i okazało się że... jest w ciąży :) szczęśliwa jak nie wiem. I zresztą my wszyscy, bo już w strachu że się nie uda. A tu proszę. Początek 4 m-ca :) :) :) :skacze:
zawsze jest nadzieja, nigdy nie należy się poddawać. Chociaż ja mam taki charakter że też bym się załamała - z miejsca. :/:
-
Dziewczyny to jest norma że na 1 wizycie karty ciąży nie zakladają. Tak już jest czy to prywatnie czy nie.
Editt ja chodziłam na kase chorych i bardzo sobie chwale. ale wiadomo dużo zależy od lekarza. Ja na pierwszej wizycie byłam prywatnie i miałam taką wizyte jak ty na kase chorych czyli 5min serduszka nie pokazała ni nic... a ta 5 minutowa przyjemność kosztowala mnie 150zł..;/ a na nfz jak poszłam to siedziałam tam chyba z pół godziny. Wszystko mi wytłumaczyli dokładnie pokazali itd:)
Co do zgagi to teraz to pikuś zobaczycie jaka będzie od polowy ciąży gdzieś :D jedna wielka masakra:D Na początku i ja nie mialam:)(nigdy nie miewałam zgagi przed ciążą) a potem jak mnie dopadlo to po porodzie przeszło dopiero.
A tobie Baśka to kiedyś skopie ten tyłek za takie gadanie! Nie można tak myśleć bo nigdy sie nie uda. W zachodzeniu w ciąże pozytywne myślenie jest bardzo ważne.
-
nie wiem co jest... przedwczoraj rano wzielam ostatnia tabletke duphastonu i nie wiem czy po odstawieniu czy przez niskie cisnienie ktore mam wczoraj ale jadac do urzedu oblaly mnie zimne poty ciemno mi sie zrobilo- wystraszylam sie, zajechalam na jakis przystanek, zdjelam kurtke poczekalam chwile i bylo juz ok, pozniej w pracy dwa razy to samo... nie wiem o co kaman... nie dosc ze w nocy zle spie- prawie wogole bo snia mi sie koszmary na przemian z glupotami, chodze prawie nie przytomna to jeszcze takie dziwne objawy... oprocz tego nic zlego sie nie dzieje, wizyte mam 16 sty. wiec napewno o tym powiem mojej gin, o tych koszmarach tez bo nigdy wczesniej tak nie mialam ze co noc to koszmar...
ja na pierwszej wizycie też nie miałam zalożonej karty ciąży- to był 6 tydzień więc widzoczny był pęcherzyk ciążowy, serduszko zobaczylam dopiero za 2 tyg.
-
Ja tez chodze do ginekologa na nfz i jestem bardzo zadowolona, jedyne co to na usg 4d chodze prywatnie, ale do mojego lekarza prowadzacego :)
Jesli chodzi o zgage.....To Milenka ma racje, po polowie ciazy tak pali, ze az na wymioty bierze :(
Na szczescie to okres przejsciowy hihi
Lirene takie sa uroki ciazy, ale lepiej powiedz to lekarzaowi. A bierzesz jakies witaminy?
Ja to goraczkowalam przez kilka nocy na poczatku ciazy...o koszmarach nie wspomne, bo mam je do dzisiaj, ale mi w miedzy czasie zmarl Tatko, wiec to moze tez ma jakis wplyw na moje mysli.
-
witamin nie biorę bo wyniki krwi mam bardzo dobre, aż sama się dziwię bo ciagle chudnę. Od początku ciąży schudłam ponad 4 kg a jem jak słoń. przed świętami był u mnie w rodzinie pogrzeb, nie byłam na nim, bo nie chciałam oglądać trumny- przywołuje to okropne wspomnienia... ale koszmary miałam już dużo przed pogrzebem. Za 2 tyg idę już na zwolnienie, moja mama mnie namówiła :) wkurzyła ją postawa mojej szefowej, że zmieniła mi umowe na duzo gorsza. A jak już będę na zwolnieniu biorę się za pokoik dla bąbla :D
-
Mimo wszystko powinnas brac jakies witaminy dla kobiet w ciazy. Jest kilka do wyboru i nie sa na recepte, lekarz nic Ci o tym nie powiedzial? A kwas foliowy bierzesz?
-
kwas tak, witaminy jem w postaci owocow, moja gin nie chce mnie faszerowac chemia bo i tak od samego poczatku jem taka ilosc tabletek co wczesniej przez cale zycie :/ watroba mi w koncu wysiadzie, jak zajdzie potrzeba to wlaczy witaminy w tabletkach
-
a no właśnie witaminy powinnaś brać. Ja całą ciąże mialam tak dobre wyniki że aż lekarz był w szoku ale witaminy brać i tak musiałam...
-
zapytam się na wizycie, ile lekarzy tyle opinii ;)
-
Wow gratuluję Wam dziewczyny :skacze: my z mężem powoli zaczęliśmy starania, na razie nic się nie zmienia w temacie, ale nie zawsze to tak od razu się uda :huh:
Na razie nie panikuję
Jeszcze raz gratuluję :ok::D
-
ja w żaden sposób nie chciałam nikogo urazić pisząc że chodzę prywatnie :-) oczywiście że są dobrzy lekarze na kasę :-) akurat mój też przyjmuje na kasę i kobiety go chwalą:-)
nanami wiem :-) mi też nie dawali szans, choć mam dopiero 20lat... strasznie się tego bałam, ile ja nocy przeplakałam... ale nasz sposób był taki :-) 16,17,18 dc był stosunek, dzień przerwy, potem znów dwa dni, znów dzień przerwy i tak do 26 dnia cyklu :-) akurat moje cykle to średnio 32 dni :-) no i się udało :-) tyle że aż tak nie myślałam o tym.. po prostu powiedziałam sobie przed testem, że jeżeli teraz się nie uda, to musimy jechac do specjalisty :-) no ale się udało :-) teraz tylko czekać aż minie najbardziej "zagrożony " okres do 12tyg...
-
Edit i Pati gratuluje z całego serduszka! :)))
-
Kochane u nas w rodzinie też miałam przypadek osoby, która z 5 lat próbowała zajść w ciążę i nic. Wszystkie możliwe sposoby: specjaliści, kuracje hormonalne, udrażnianie jajników, życie z kalendarzykiem w ręku. Jednak żadnych efektów. Trafili w końcu do jakiegoś specjalisty z poznania lub okolic, niestety nie znam nazwiska. Facet tak mniej więcej po 50tce, ponoć strasznie sympatyczny, ale głownie chodziło o to, że jako jedyny potrafił nastawić ich odpowiednio psychicznie. Nie szukał i nie wymyślał nowych sposobów ale starał się dojść do przyczyn. Powiedział, że jak od niego usłyszą że się nie da to wtedy mogą być pewni, że się nie da, a on to ponoc powiedział tylko kilka razy w życiu:)
Na trzeciej wizycie powiedział im (wtedy myśleli że w żartach, że na kolejnej będą już obliczać termin porodu) dwa miesiące po tym, w wigilię pojawiły się magiczne dwie kreski na teście, nikt nawet się nie cieszył, bo każdy się bał, że to okaże się nieprawdą. Pojechali na wizytę, nawet nic mu nie powiedzieli, a on nie zaprowadził ich do biurka jak zwykle, tylko od razu na badanie. Powiedział, że 80% par, które do niego przychodzą mają problemy natury psychicznej, a nie fizycznej i najczęściej nie zdają sobie sprawy, że to przez psychikę i że ona może mieć taki wpływ.
-
Dudejla a czy to czasem nie był Pan który zajmuje się bioenergoterapią i takimi podobnymi rzeczami ? ;) bo ja znam takiego z Poznania...
powiedział że on już ma ponad setkę dzieci, bo tylu osobom pomógł :)
-
Fajne, moiom zdaniem psychika duzo blokuje i moze miec wplyw na zajscie w ciaze nawet u zdrowych ludzi :)
Mnie dzis strasznie plecy bola :( Musze Meza poprosic, zeby mi troszke pomasowal :)
-
Nanami, nie to był normalny lekarz. Chyba, że się nie chcieli przyznać, że byli u bioenergoteraputy:)
-
Ja również chodzę prywatnie do ginekologa, kartę ciąży mam założoną od 6t2d ciąży.
Cd. zachodzenia w ciąże to również słyszałam, że najczęściej są to blokady w naszej głowie.
Znajoma nie mogła zajść w ciąże, starali się o adopcje (bo z diagnoz wynikało, że szanse są zerowe na ciążę).
Gdy adoptowali małą J. okazało się, że w brzuszku rośnie kolejny maluch :P
-
no brzuszek mi sie powiekszyl ostatnio http://e.pinger.pl/smile.gif bąbel bańki mi robi w brzuchu http://e.pinger.pl/wink.gif coraz częściej go czuje- uczucie cieżkie do opisania jakby pękające bańki mydlane http://e.pinger.pl/smile.gif
*tydzień 18*
Załącznik 64218
-
piękny brzuś:) zaraz będą kopniaki :)
-
-
A to moja Mała Niunia :) 33 tydzien ciąży, lewy profil na usg 3d.
Mała waży 2kg i ma 29cm :)