ściągnięte calkowicie wszystkie...
Nigdy wiecej rzesek...:(
Dziekuje kurko:*
Printable View
ściągnięte calkowicie wszystkie...
Nigdy wiecej rzesek...:(
Dziekuje kurko:*
jejku co tu sie dzieje... hassi teraz sie zraziłaś, bo niewiadomo czy chodziło o reakcje alergiczną czy produkty do du**... heh to tak jak z paznokciami.. są i takie, które robią na masakrycznych produktach albo w ogóle nie potrafią robic paznokci i potem laski cierpią i się zrażają i nie poszłyby nawet do mistrzyni...
Moja wyłysiała rekordzistka.. 2 miesiace;] hyyy
Rzeski jak widac, z kilometrowym odrostem, w sensie.. te wsyskie cy;]
Ja tam sie nie wstydze, zycie wyglada i tak....;]
hassi mam nadzieję, że z Twoimi oczami już wszystko w porządku?!
Niestety błąd leży w dużym stopniu po Twojej stronie. Poszłaś do dziewczyny, która nie dość, że chciała poćwiczyć, to jeszcze na produktach zakupionych na allegro! Czy Ona wogóle miała skończony kurs przedłużania rzęs? Rozumiem, że nie sprawdziłaś wcześniej kosmetyków, na których pracuje? Zresztą zrozumiem, jeśli powiesz, że i tak by Ci to nic nie powiedziało, bo się tym nie zajmujesz.
Nie do pomyślenia w sytuacji, która Ci się przytrafiła jest to, że dostałaś od niej płyn, żeby samej zdjąć rzęski!
Preparaty do przedłużania rzęs: klej, odtłuszczacz, zmywacz do rzęs mają bardzo silne opary, które bez kontaktu ze skórą potrafią drażnić oko. M.in. po to też stosuje się płatki żelowe czy taśmy oraz zostawia delikatny odstęp od podstawy powieki podczas przyklejania rzęsy, żeby te preparaty nie podrażniły oka.
Czy dziewczyna, która robiła Ci rzęski przeprowadziła z Tobą wywiad przed aplikowaniem ich?
Jeśli chodzi o allegro, to nie potępiam osób, które kupują tam produkty do rzęs, ale tylko pod warunkiem, że robią to rozsądnie. Ja nigdy w życiu nie kupiłabym na allegro produktów mało znanej firmy oraz produktów, które mogłyby jakoś wpłynąć na stan zapalny oka. Dlaczego? Bo bałabym się o zdrowie klientki.
Sama pracuję na kosmetykach firmy, w której robiłam kurs i przez to mam pewność, że pracuję na sprawdzonych produktach.
W tym temacie została poruszona jeszcze kwestia ceny rzęs. Często się zdarza, że znajdujemy bardzo tanią ofertę. Dlaczego tak tanio? Powodów jest kilka: zależy to od miejscowości - wiadomo, że ceny muszą być przystosowane do klientów; możemy też natrafić na osobę, która dopiero co skończyła kurs i chce w ten sposób nazbierać klientek, by stworzyć własne portfolio. Powodów jest mnóstwo, dlatego przed wybraniem się do stylistki warto poczytać trochę o tym temacie. Uważam też, że przez rozmowę ze stylistką, przez jej odpowiedzi na Twoje pytania, portfolio często potwierdzone pozytywnymi opiniami jej klientek można poznać dobrą stylistkę. Ponadto, o czym niewiele osób może wiedzieć, na stronach firm specjalizujących się w profesjonalnym przedłużaniu rzęs istnieją działy z wykazem salonów i specjalistek, które ukończyły kurs potwierdzony certyfikatem, umożliwiającym do pracy w tej specjalizacji.
Widziałam tu kilka zdjęć (palcem pokazywać nie będę), gdzie uważam, że rzęski były wykonane niedokładnie, niedoklejone do wszystkich rzęs, a przy jednym zdjęciu zastanawiałam się nawet czy jedna Pani po aplikacji nie została szybko w ogóle bez rzęs...ale, żeby nie było...są tu też osoby, które wykonują super robotę i efekt jest naprawdę zachwycający! :)
A! Już chciałam kończyć, ale przypomniało mi się jeszcze...
Malowanie rzęs przedłużonych. Owszem, istnieją specjalne tusze do rzęs przedłużonych, ale zapewniam, że nie poprawiają one wyglądu doczepionych rzęs i ich używanie jest zbędne! Posklejają tylko rzęsy, porobią się gródki. Przecież po to się przedłuża rzęsy, żeby mieć je ciemniejsze, grubsze i dłuższe! :D
Z doświadczenia przytoczę historię mojej klientki, która pomalowała rzęsy tuszem. Opowiadała, że maznęła tylko końcówki i zaraz zaczęła tego żałować, bo efektu nie było i zaczęła bać się mojej reakcji hehe :) Cóż ja miałam zrobić? Przecież krzyczeć nie będę :) Na pewno miałam więcej pracy, bo rzęsy były posklejane i obklejone tuszem, bo mimo wszystko nie udało jej się go zmyć, a do tego musiałam oczyszczać je z 'kłaczków', które zrobiły się od płatków.
Malowanie oczu cieniami i kredką. Większość moich klientek maluje oczy, dużo używa codziennie czarnej kreski. Zmywają oczy wacikiem omijając rzęski, a kredkę dokładniej patyczkiem do uszu. Nie wpływa to negatywnie na wygląd ich rzęs.
Jak już wiecie, zajmuję się przedłużaniem rzęs, więc chętnie będę udzielała się w tym temacie i odpowiem na Wasze pytania.
Pozdrawiam! :)
Witamy Cie Kocie Oko:skacze:
No to teraz pytanko mam. Dotyczy ono klientek, ktore maja dosc mocne, aczkolwiek rzadkie rzęsy, a wiadomo chciałyby firanę(jak każda zresztą). Pytanie dotyczy profilli rzęsek W, Y, V. Używałas? Jak aplikujesz? Przeplatasz z klasycznymi pojedynczymi, w jakich mniej wiecej proporcjach? Gdzie powinno być najwiecej takich rzęsek? kącik zewnętrzy? Srodek? (aby nie bylo dysproporcji i zeby uzyskac plynny efekt)
o. też chętnie się dowiem tak na przyszłość, bo ja mam znowu rzęsy rzadkie, nie za grube ale za to baaardzo długie, może kiedyś będzie mnie stać na zagęszczanie, to wolałbyć wiedzieć co z czym i po co :)
dzikakura powiem Ci szczerze, że nie przedłużałam rzęs żadnymi rodzajami, które wymieniłaś. Stosuję wyłącznie J i C. Jeśli klientka przychodzi do mnie z rzadkimi rzęsami, ale mocnymi, to dopieram odpowiednią grubość. Nie zdarzyła mi się jeszcze klientka z 'prześwitami', która miałaby tak rzadkie rzęsy, że po użyciu np. rzęs J nie uzyskałabym super efektu.
Wielu klientkom wydaje się, że mają bardzo mało rzęs, bo naturalne rzęsy są dosyć jasne. U niektórych wręcz przezroczyste :)
Kiedy po ocenie rzęs mówię "wcale ich nie jest tak mało", słyszę "mogłoby być więcej", a gdy po aplikacji klientka staje przed lusterkiem, to krzyczy "o rany, jak ich dużo!" :D Uwielbiam ten moment hihi.
:)
Nie rozumiemy sie;] Uzywam czterech profili wygiec J,C, D,B natomiast rzesy o profilu Y np mogą miec profil wygiecia C, a ich "innosc" polega na tym, że to rzęsa ktora jest pojedyncza przy podstawie, natimiast gdzies od polowy rozdziela się na dwie, analogicznie, profil W, rozdziela sie na trzy, a profil V, juz przy podstawie rozdziela się na dwie rzeski. W ten sposob mozemy zagescic optycznie rzęsy klientki, ktora ma ich niewiele, nie pytam co sądzą klientki, bo to wiem;] Wszystkim sie wydaje, ze rzęsek mają mało:skacze:
O widzisz Kocie.. np Hersa wie jakie ma rzęsy i o takie wlasnie mi chodzi. Na tym forum siedzą stylistki, wizażystki, kosmetyczki-potrafią ocenić trzeźwo sytuacje, to nie są zwykłe panny, które przyszy skorzystać z usługi.
Ja osobiście się ich trochę boję;]
jak okielznam moja komorkę, wstawię poglądowo fotę rzęsek "V"
Ależ rozumiemy się doskonale :)
Napisałam, że nie używam rzęs, o których pisałaś "W, Y, V". Stosuję tylko podstawowe J i C. Może zabrakło tego jednego słowa, byś Ty zrozumiała o co mi chodzi :)
Co do stylistek, kosmetyczek, wizażystek, które są na forum - super. Ja pisałam o klientkach spoza branży, bo głównie takie do mnie przychodzą ;)
Kocie - wszystkie rozdwojone profile moga miec wygiecie, ktore stosujesz, ale to tylko semantyka;]
A co do klientek z prześwitami.. spróbuj kiedyś na paniach w granicach 70 tki;] bedziesz wiedziała o czym mówię. ;]
Ja rowniez robie "zwykłym" dziewczynom przede wszystkim, ale kobitkom z "branży" nie odmawiam;] . A na moje pytanie jak widzę może tylko odpowiedzieć dobry szkoleniowiec:(, taki, który nadąża za nowościami:(
Ale dziękuję za zaangażowanie
dzikakura moim guru. AMEN
kocie mozesz wrzucic jakies fotki swoich prac?
Dzikakurko jaki klej stosujesz?? Z jakiej firmy i gdzie go mogę zamówić?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Stosuję klej s-lashes czas wiazania 2-3 sekundy,
Ogolnie s-lashes ma opinie, hm.. rozne, ale ja sie przyzwyczailam i robię na tych produktach. Klinetki sie nie skarżą. Wadą tego kleju jest to, że potrafi oblepić tam gdzie jest gwint i wtedy zakrętki nie ruszysz, a w buteleczce jeszcze połowa albo więcej.
Secret Lashes ? Wyłączny dystrybutor produktów BLINK LASH STYLIST rzęsy, kleje, akcesoria, szkolenia
mi się obkleił, ale odkręciłam i teraz jest git :D jestem juz w domku, więc jutro powrzucam moje miesięczne zaległości :P
a ja dzisiaj zamawiam klej z 4you lashes. slyszalyscie jakies opienie o nim? aż sama ciekawa jestem....
ponoć niezły, a kosztuje tylko 120, sprobuj Valia i powiedz jak bylo;]
no dzisiaj mam dopiero na 18 do roboty to zadzwonie i zapytam, tak to bym pojechala, ale kurcze na stronie ich nawet adresu nie moglam znalesc.
wspaniale te rzesy dzikakuro piekny efekt!
dzieki, ciesze sie, ze sie podobają
Kochane mam ograniczone środki (do 1000 zł), a chciałabym zrobić kurs i kupić potrzebne kosmetyki do przedłużania rzęs. Proszę żebyście poleciły mi jakieś kursy najlepiej w Zielonej Górze, najdalej mogę jechać do Poznania lub Wrocławia, i czy taki kurs zrobię w jeden dzień?? (mieszkam w Nowej Soli woj. Lubuskie-blisko mam też do dolnośląskiego)
ja Ci moge kochana polecic trendy style, ale to w warszawie:D
kupilam ten klej 4you lashes i normalnie dziewczyny jestem w szoku, jest szybko wiazacy poprostu mistrz! Zakochalam sie w nim i w panu ktory mi go przywiozl:D masakra, naprawde moge polecic, zobaczymy jak rzeski dlygo wytrzymaja, ale pracowalo mi sie na nim fantastiko:D
Valia no to chyba sie na niego skuszę
Królowa- tyle moge powiedziec, ze kurs trwa jeden dzien, wiec spoko-dasz rade. Jesli sie zamkniesz w 500 zlotych za kurs to my.. reszte ci podpowiemy co i jak kupic;], abys sie w tej kwocie, ktora masz zamknęla.
maatko, w koncu okileznalalm swoj aparat w sensie komorke, bo aparat fotograficzny mi sie zepsul, poczatkowo w ogole nie robilam fot moich prac, bo wychodzily kiepskie, myslalam, ze to wina aparatu w komorce, okazalo sie, ze wystarczylo cos przestawic-kumpel okazal sie zbawca...;]
oto partia rzesek
pierwsze to moja siostra.. dzisiec lat starsza.. chcialabym tak wygladac jak ona dobiegajac 50 tki.. kurcze...
a dwie nastepne, klientki ....
Kurko przecudne rzęski robisz a siostra faktycznie świetnie się trzyma..tylko pamiętaj, że sama też wyglądasz na dwadzieścia parę lat :* Pozdrawiam :)
ile siostra ma lat??!! ja bym jej max 3 dyszki dała...jejciu też tak chcę :D
a rzęski wspaniale :ok: jak mi się marzą..
ach też się zastanawiam nad kursem...poszłabym z koleżanką (żeby i ona mi robiła he he) :D może zrobię sobie prezent jeśli się obronie i w końcu na kurs pójde ;) alei tak kurka jesteś dla ,nie rzęskowym guru he he :P
Dzieki Emilka jestes slodka, az sie zaczerwienilam, siostra ma lat.. 48, nie moge byc rzeskowym guru, rzeskowe guru mają kurs;]
rzęski mocne, ale rzadziutkie, tu zastosowałam rozdwojony profil tylko tak mogłam je zagęścić