Odp: storczyki i inne kwiatki:)
dzięki dziewczyny :)
rudzielec śliczny okaz ;)
a ostatnio zauważyłam że moja miltonia zrobiła mi prezent - puściła nowy pęd, a nawet dwa :) a teraz czekam az mi przyjdzie młode Wandy fioletowej mmm :love:
Załącznik 43521
dziewczyny macie piekne kwiatki:)
wczoraj przywieźliśmy kolejne maleństwa do domu :D
dwie hortensje i zółty storczyk :D (tak jestem zboczona i chora na tym punkcie) :D
Załącznik 43755Załącznik 43756Załącznik 43757Załącznik 43758Załącznik 43759
Emilia, piękne te hortensje :love: i storczyk również :) mam identyczny ale już przekwitł :placz: i niestety ten piękny kolor mu blednie.
Emilia jak zawsze piekne kwiaty kupujesz, własnie topie sie w swojej ślinie na widok hortensji:D:slina:
hehe nie głupi pomysł :D no jakiegoś bzika trzeba mieć poza pazurkami nie? hehe :D
Jesooo Emilka - no oszalałaś, ale takie pięknoty, że się nie dziwię :D
Już wyobrażam sobie nastawiane w saloonie :D:D
oj Emilko Emilko...obserwuje temat juz od jakigos czasu i naprawde masz bzika na punkcie kwiatów (oczywiscie pozytywnego), i skojarzyłam to z jednym z odcinkow programu "trudne sprawy" tylko ze tam kobieta koty znosiła do domu:Doczywicie nie zycze CI takiej sytuacji jak w programie, ale tak mi sie skojarzyło:wstydek: no sliczne masz te kwiatuchy nie ma co:Dpozazdroscic oczywiscie "ręki" do kwiatów:D
nic mi nie wypuszcza...bynajmniej nie zauważyłam :)
Kwiatów nigdy za wiele hehe :D
to moze kwiatek ktorego mam to nie est ten o ktorym rozmawialysmy,albo inna odmiana...ja niesety sie nie znam na kwiatach:wstydek:
a moge wstawić tu zdjecie i pomozecie mi znalezc jego nazwe??
Paulka ten kwiat który masz to pewnie Calla (Kalia). Ja mam ich 5 i każda przed deszczem ma kropelki rosy na listkach :D A ten kwiat który ma Emilka to też raczej Kalia...tylko pewnie inna odmiana, i może dlatego nie ma rosy przed deszczem :D ale pewności nie mam na 100 % mogę się mylić :)
emilko jakie masz boskie kwiatki suuuuper :)
no i co za ta kwiatek jest??
mam identyczne,2 białe, różowy,żółty i pomarańczowy - sadziłam sama z cebul i gdy kupowałam to na opakowaniu pisało Calla czyli potocznie kalia...
ja mam Zantedeskia (zwana również jako Cantedeskia, kalja, kalijka) są różne odmiany jak w storczykach :)
Tu na szybko znalazłam stronkę Kalia (Zantedeschia) :: Rośliny :: terrarium.com.pl :)
Paulka, to chyba bedzie cantadeskia cameo...Inna odmiana, tak cos mi sie wydaje :)
Tradycyjnie moge sie mylic :p
rudzia chyba nie, bo z tego co widze to one sa rozowe i poza tym pisza o nich ze to sa ciete a te moje to raczej do ciecia sie nie nadaje, ja tez moge sie mylic...ale tak mi sie zdaje
Mysle, ze najprosciej wziac fotke albo kwiatka i isc do kwiaciarni zapytac co to za okaz :D Tam sie powinny znac na kwiatkach, moze nie na uprawach bo kazdy inny ale choc nazwe sie dowiedziec :)
no i chyba Milenka wygrała hehe :D
o to jak zakwitł - białasek :D
Załącznik 44049
To teraz musisz jej tego kwiatka oddac :D hehehhe
Piekna sztuka :)
Oj ja tam widzę nakrapiane panterki w środeczku ;)
Piękny jest :)
sliczny, wychodzi na to, ze w loterii nie mam szczescia, bo nie trafiłam w kolor:D
a to ty sami na taki biały z tygryskiem w środku stawiałaś? :)
ogólnie fajnie mieć niespodziankę co to wyrośnie hehe (ale nie odddddam :P ) bede czesciej z wyprzedawszy przekwitnięte kupować-przynajmniej mniej sie nad kolorem zastanawiam haha
I to bedzie najlepsze rozwiazanie :D
Masz juz tyle rodzaji kolorow, ze nastepne to beda niespodziewajki :)