-
Odp: Kursy, opinie, doświadczenia
Cytat:
Napisał
poolciaa
Dziewczyny, jesli ktoras jest z trojmiasta i okolic, to polecam Euro Fashion w Pruszczu Gdanskim. Sama jakis czas temu pytalam o rady i teraz jestem juz prawie po - jutro mam ostatni dzien i jestem bardzo zadowolona. P. Asia Hęcka i Ola Wąs to osoby które ucza nie dlatego, ze robia paznokcie i sa instruktorkami, ale dlatego,ze kochaja to co robia. Jesli mialabym ponownie wybierac kurs to na pewno wrocilabym tam jeszcze raz. Polecam goraco!!!:):)
zgadzam sie w 100 % i równiez polecam W pruszczu są wspaniali szkoleniowcy :] dodam jeszcze że Ola bardzo dobrze tłumaczy i widać że kocha to co robi jest wspaniałym instruktorem :] Miałam okazję uczestniczyć w szkoleniu prowadzonym przez Asię i Olę i bylam na warsztatach które Ola prowadziła jest ona aniołem i na pewno wybiore sie jeszcze nie raz do niej na warsztaty :]
-
Cześć Dziewczyny! Ja jestem właśnie świeżo upieczoną stylistką paznokci:):):) Szkolenie odbywało się w warszawie w select. To co mi się podobało w kursie to napewno wykonywanie usług na modelkach o które dbała szkoła (a że ja przyjechałam z Łodzi to było dla mnie wielkie udogodnienie, że nie musiałam sama organizować koleżanek). Następną sprawą która mnie ujęła było przygotowanie przez szkołę informatora z mapką o komunikacji miejskiej czy najbliższych miejscach gdzie można zjeść - super sprawa! Sala wykładowa trzeba przyznać że jest mała ale według mnie przez to bardziej przytulna! W trakcie kursu były instruktorka robiła nam testy sprawdzające wiedzę - strasznie mnie to wkurzało bo każdego dnia musiałam jeszcze wieczorem czytać konspekt. Cena kursu jak na warunki warszawskie była bardzo przystępna a dodatkowo w pakiecie miałyśmy dodatkowy kurs z nitkowania - zupełnie za darmo! Reasumując profesjonalny kurs - polecam wszystkim dziewczynom które szukają dobrego szkolenia w warszawie:)
-
gdzie zrobić porządny kurs stylizacji paznokci? pomozcie
Jestem studentka Kosmetologii i chciałabym zrobić porzadny kurs stylizacji paznokci. Jestem z woj. lubelskiego ale nie koniecznie u siebie moge go robic. pomożcie:)
zanim założymy temat szukamy czy nie ma już podobnego i wrazie co korzystamy z wyszukiwarki/Emila :)
-
Odp: gdzie zrobić porządny kurs stylizacji paznokci? pomozcie
Tutaj poszukaj: http://forum.wzorki.info/kursy-szkol...jewodztwa.html Może znajdziesz coś blisko siebie i wtedy poszukaj o tym kursie opinii u nas albo w ogóle w necie :)
-
dziękuje:) ale wolalabym uslyszec wasz opinie co polecacie a co nie....:) i zastanawiam sie nad szkoleniem z SPN ALBO SUN FLOWER...czy ktos moze cos powiedziec na ich temat?
-
madzialenka a czytałas ten temacik ?? może znajdziesz coś co ci przypadnie do gustu co dziewczyny polecają . Może już ktoś pisał tu cos o szkoleniach które Cię interesują ;)
-
Witam
mam do was dziewczyny pytanko, mianowicie, czy muszę mieć kurs, abym mogła wykonywać henne brwi i rzęs w salonie kosmetycznym?? Jak taki kurs wygląda?? Czy ewentualnie można wykonywać henne po kursie np. wizażu??
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia na ten temat i będę wdzięczna za każdą informację!!
-
Ja swój kurs ze stylizacji paznokci miałam w szkole 3 w 1 żel, akryl i zdobienie trwał on 2 dni z 2 tygodniowym odstępem abyśmy mogły nauczyć się uzupełnić odrost zapłaciłyśmy za niego 400zl ze względu że była zniszka dla szkoły i dużo chętnych osób a kurs był na produktach firmy prestige :D
lilka jeśli chodzi o henne brwi i rzęs to wiem że niektóre firmy organizują kursy i nie są drogie te szkolenia.
Ja np uczyłam się w szkole i bez specjalnego kursu.
Po prostu musiałabyś zapoznać się z algorytmem przeprowadzenia zabiegu. i podstawowymi zasadami że najpierw henna później regulacja (bo spotkałam się z kosmetyczką w salonie, która zrobiła regulacje i następnie hennę i ja wtedy opuściłam salon ;) )
i tutaj dochodzi też (jeśli ktoś nigdy nie miał henny to test płatkowy czy nie jest uczulony)
A henna jest jednym z najpopularniejszych zabiegów wykonywanych w gabinetach kosmetycznych i wykonują ją kosmetyczki które się tego nauczyły w szkole ewentualnie ktoś im pokazał i nie spotkałam się jeszcze żeby ktoś specjalnie robił kurs . ;)
-
Ja 2 tyg. temu skończyłąm kurs na pedicure frezarką zapłaciłam 350zł na firmie LCN.
1,5 roku temu <czy jakoś tak> skończyłam kurs na przedłużanie paznokci metodą żelową zapłaciłam 1200zł też na LCN, trwał od 3 dni, uczyłam się żelami 1 i 3 fazowymi, na tipsie i formie.
I jeszcze kurs NailArt który był mi nie potrzebny .. ;/ 350zł. też w LCN. były to zdobienia żelowe .. Pieniądze wyrzucone w błoto szczerze powiedziawszy.
No i teraz będę robiła kursy, na hennę+regulację łuku brwiowego, makijaż, przedłużanie i zagęszczanie rzęs no i manicure biologiczny+spa. no i chyba to wszystko . :)
-
Czyli, żeby robić henne w salonie nie muszę mieć specjalnie papieru na to, wystarczy, że umiem to robić!? To fajnie!
Jak na razie mam tylko kurs ze stylizacji paznokci trwał 8 dni zapłaciłam 1590 w Europejskiej szkole stylizacji SELECT W Warszawie. Polecam! Naprawdę warto, dużo się nauczyłam na tym kursie. Miałam manicure, pedicure, żel, akryl.
Teraz planuje zrobić kurs przedłużania rzęs i makijaż z Urzędu Pracy, jednak na początku roku jeszcze nie ma pieniędzy i muszę cierpliwie czekać.
-
ja tak z innej beczki... mimo tylu lat pracy, nadal mam problemy z zakładaniem i zachowaniem pożądanego kształtu na formie (robię to niezwykle rzadko tylko dzięki forumkowym konkursom i tylko sobie, bo wcześniej nikt mnie tego nie uczył;() są takie szkolenia z prawidłowego podkładania formy??
-
musiałabys kochna wybrac sie na doszkolenie- w twoim przypadku mysle ze to by było najlepsze wyjscie, badz na szkolenie z form- niektore firmy niestety to rozdzielaja, inne traktuja jako jedno szkolenie tipsplus forma
-
Ja robiłam kurs z Urzędu pracy w New Nails i jestem zadowolona. Super instruktor, wszystko swietnie omawiał. Całość trwała 120 godzin i myślę, że jeszcze wróce tam na jakieś szkolenie.
-
Warszawa - stylizacja paznokcia
Nie jestem do końca pewna czy to dobry dział - jeśli jest zły to proszę o przeniesienie.
Czy któraś z Was korzystała może z usług jakiejś firmy szkoleniowej w Warszawie? Byłabym wdzięczna za wskazanie takiej, która gwarantuje mi solidne przygotowanie. Cena wcale nie musi być niska, bardziej zależy mi na jakości usługi. Oczywiście największą wartość mają opinie z ostatnich tygodni. Z góry dziękuję za pomoc ;-)
-
mona - to New Nails to dobra firma? Napisałaś tak ogólnikowo o nich, a chciałbym poznać szczegóły. W ile osób się uczyłyście? Nie było problemów z kosmetykami? Czy instruktorzy pomagają i traktują cię z szacunkiem? Chcę się wybrać na jakieś szkolenie, ale musi to być decyzja przemyślana (chodzi o firmy z Warszawy)
-
Jeśli to New Nails jest z Warszawy i są nieźli to również chętnie poznam szerszą ocenę.
-
To moze ja cos o new nails napisze.
Byłam tam na kursie 40 godzinnym - czyli tym najkrótszym. Jednak wydaje mi się, że jak na tak krótki kurs bardzo dużo się nauczyłam. Bardzo przyddatne jest to, że kazdy prowadzony jest swoim indywidualnym tokiem co oznacza ze moze sie dluzej skupic na tych elementach, ktore go bardziej interesuja. Tym nie mniej poznałam tajniki manicure, pedicure jak również nowe pomysly na nanoszenie roznych wzorkow. Jezeli ktos szuka doobrego i w sumie niedrogiego kursu to moge go z czystym sumieniem polecic.
Z tego co wiem prowadza jeszcze kursy bardziej profesjonalne z tego co pamietam do 120 godzin, ale poki co wystarcza mi ten co ukonczylam.:]
-
4 osoby ledwo co zarejstrowane i prawie w tym samym czasie i wypowiedzi tylko do New Nails... hmm.... zastanawiające oraz nieco dziwne. Ciekawy zbieg okolicznosci ;]
-
Na to samo zwróciłam uwagę
-
no a cena??okreslenie przystepna itp jest wzgledne, chciałabym poznac konkrety, a moze jakis plan zajec ile godzn na co przeznaczone itp...też szukam kursu a z takiego polecenia nic nie wynika...(no ciekawe)
-
Ela, Natalia ja też zwróciłam na to uwagę. Bardzo dziwne. Ciekawe reklamowanie firmy.. Moim zdaniem ale nie chce nikogo obrażać ani nic takiego. A o firmie nie słyszałam... hmm może i dobrze.
-
Padło pytanie o NEW NAILS. Akurat byłam tam na szkoleniu zawodowym. 120 godzin konkretnej wiedzy i konkretnych umiejętności. Generalnie rzetelnie i na temat, nic nie mogę zarzucić. Myślę że to szkoła godna polecenia.
-
hyy :blink: nowa i zarazem kolejna Pani i od razu zaczyna posty od pisanie dobrych opinii na temat w/w firmy czy to nie dziwne chyba te opnie to nie do końca kursantów,bo jak dla mnie to opinie osób czytaj pracowników . Bo to dziwne że tak ostatnio nowi uzytkonicy forum i tak od razu zaczynają sie jedna po drugiej wypowiadać w samych superlatywach o tej formę . ;]
-
Elax co Ty mówisz... przeciez to całkiem normalne... nie wiem skad Ci to przyszło do głowy :leze:
I widać że Pani wyżej stu procentowo przeczytała nasze posty wyżej :haha:
porażka..
-
Cytat:
Napisał
natalia268
Elax co Ty mówisz... przeciez to całkiem normalne... nie wiem skad Ci to przyszło do głowy :leze:
I widać że Pani wyżej stu procentowo przeczytała nasze posty wyżej :haha:
porażka..
Natalia dokładnie na to samo zwróciłam uwagę ta Pani w ogóle nie czytał postów wyzej :haha::haha: :leze::leze: