Odp: Jakie produkty oraz firmy polecacie
Tak sobie czytam i stwierdzam że muszę zakupić żele z allepaznokcie! Nie chce nawet się przyznawać że używam żeli z reni nail...ale wybaczcie...zaczełam całą przygodę dopiero 2 tygodnie temu więc błędy się zdarzają:) I tak prześledziłam produkty z allepaznokcie i chciałabym dać wam linki do nich... Doradzcie czy dobrze wybrałam. Proszę;))
01.Ĺťel UV - 30ml - clear - Allepaznokcie.pl - żel jednofazowy uv
ŝel nab�yszczaj�cy Quick Finish - 15ml - Allepaznokcie.pl - quick finish
http://allepaznokcie.pl/Zel_Easy_Off...flaz_5374.html - kamuflaż ??
04.Ĺťel UV - 15ml - white - Allepaznokcie.pl - white
Cleaner - OdtĹ�uszczacz 600ml - Allepaznokcie.pl - odtłuszczacz
Co sądzicie o tym kamuflażu? ładnie kryje? Nadaje sie do przedłużeń płyki? I w ogóle o co chodzi z tym 'easy off'
A i jeszcze jdno pytanie. Czy żele z allepaznokcie nie potrzebują primera? Bo nie widziałam jego w ich asortymencie
Żele alle mają zazwyczaj dobrą opinię, ja sama co prawda akrylowa, ale wiem, że dziewczyny chwalą,
nabłyszczacz srebrny jest ok (czarnego nie bierz)
easy off są silikonowe, raczej nie nadają się do przedłużania,
cover dziewczyny polecają perfect french coś tam, ale generalnie nie są chyba za dobre
primery owszem są i kwasowe i b/kwasowe.
co do reni to nie masz co się wstydzić, ja sama znam stylistki które pracują na tym produkcie i innego nie chcą
Dzięki ! Słuchajcie bo myśle nad tymi żelami z allepaznokcie ale kamuflaż to chyba dokupie z SF co myślicie?
Cytat:
Napisał
ooasiaoo
Dzięki ! Słuchajcie bo myśle nad tymi żelami z allepaznokcie ale kamuflaż to chyba dokupie z SF co myślicie?
ja bym polecała ci z basic albo od paznokietka1000 dziewczyny też chwalą firma zby mal :huh:
http://www.zbymal.sklepna5.pl/
http://www.allegro.pl/item1066259305...ujacy_30g.html
cover z sf lepiej nie, bo możesz trafić na dziwny kolor, sama mam ich kilka i wszystkie do wyrzucenia niestety
cover z alle absolutnie nie ,kolor ma ładny ale słabo kryje ,czasami nawet dwie cienkie warstwy nie pokrywaja niedoskonałości.Clear jest bardzo dobry jak za ta cene reszta rzeczy tez ,wszystko z alle ale nie cover!!!
Dzięki dziewczyny za dobra rekomendacje;)) Teraz musze pomyślec nad kamuflażem:) Ale to juz chyba w innym temacie:**
easy off z allepaznokcie nadają sie do przedłużania!!!! nie są tak miękkie jak silikonowe żele :) ja przedłużam nimi normalnie i wszystko extra sie trzyma ;) pozdrawiam
Hehe czyli znów mętlik w główce:) a z basica cover? Co myślicie?
ooasiaoo... o tym żelu (cover basic ) pisałysmy zarówno w tym temacie jak i w: http://forum.wzorki.info/przedluzani...e-o-pomoc.html
Cytat:
Napisał
ooasiaoo
Hehe czyli znów mętlik w główce:) a z basica cover? Co myślicie?
tu masz temaciki o coverku poczytaj może cos wybierzesz ;)
http://forum.wzorki.info/przedluzani...-pomoc-23.html
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...ver-zel-2.html
ja używam z bass cosmetics i chwalę sobie, nie jest za ciemny ani za jasny. Moim zdaniem w sam raz. :) a teraz używam też produktów z Grafiti, polecam również cover z grafiti z opiłkami! Zaje***ty! :)
o tak Etna - grafiti z opiłkami to jest to :love: :D
Cytat:
Napisał
Renia1613
Dziewczyny ja pracowałam na sun flower, na żelach z allegro bo miałam z zestawu, na activie, ibd też... Ostatnio jednak kupiłam cover z basic i różowy przeźroczysty i parę kolorków... Żele wszystkie bez wyjątku są idealne , a cover aż brak mi słów idealny po prostu ten z sun frower sie przy nim kryje... Activ strasznie piekł w lampie a z sun flower troszkę się zapowietrzał, teraz zobaczę jak długo trzymają się żele z basica....
ooo, to jak wypróbujesz tego basica to napisz co i jak bo też właśnie się zastanawiam nad jego kupnem, bo mój sun flowerek już się kończy. Co prawda z sun flowera jestem baaardzo zadowolona, ale chciałam też wypróbować coś innego :D:D
Sorki was dziewczyny że znów poruszyłam temat kamuflażu...Nie zauważyłam tamtych wątków... Będę chciała wziąć ten cover z basica:) Więc jak wypróbuję to dam znać:)
Na temat covera Basic dużo osób się wypowiadało. Na górze forum, w prawym rogu jest takie okienko...tam wpisujesz hasło i wyszukiwarka odnajduje wątki z tym hasłem. Tadam:D
ja powiem słowo więcej niż farb
np szukasz coverów to najpierw sie korzysta z wyszukiwarki o której pisała koleżanka wyżej... a jak juz jestes w danym temacie to pod nr stron jest coś takiego jak "przeszukaj ten temat" w okienku wpisujesz np basic i wyskakują ci wszytskie posty z tym słowem:)
Heheh dzięki:) Jestem nowa więc nie orientuję się za bardzo jeszcze:) Pewnie już macie po dziurki takich ciemniaków:D:D Hehe ale dzięki za cierpliwość:*
Cytat:
Napisał
ooasiaoo
Heheh dzięki:) Jestem nowa więc nie orientuję się za bardzo jeszcze:) Pewnie już macie po dziurki takich ciemniaków:D:D Hehe ale dzięki za cierpliwość:*
Kochana ja mimo że jestem tu już jakiś czas to się gubie więc również małymi krokami wszystko poznaje i ty też poznasz :)
Cytat:
Napisał
ooasiaoo
Oooasiaoo a ja bym Ci pleciłam inne, które sama używam i są dobre a cena naprawdę niewielka. Zaczynałam od żeli Dobrejrady. Na początek poleciłabym Ci kilka - wiadomo, jeden woli gęściejsze, inny rzadsze, podam Ci te, które ja bardzo lubię:
- jednofazowy violet (średniogęsty, idealny również jako warstwa nabłyszczająca)
Żel UV jednofazowy 15ml VIOLET!!! Nowość!!! Filtr yellow-stop :: dobrarada
- budujący - mi akurat podoba się ten - różowy przeźroczysty, miałam zwykły i trochę za bardzo mi bąblował, a ten jest oki
Żel UV i-nails (2) róż klar budujący 15ml :: dobrarada
- jednofazowy - gęściejszy niż jednofazówka a rzadszy niż budulec
Żel UV i-nails (5) jednofazowy 15ml :: dobrarada
Kamuflaż mam z Perfect Beauty ale jak się skończy to kupię ten:
- Żel UV I-nails 1-Phase UV Gel MASKED 5ml/5g :: dobrarada
a drugi mam pink blush - jasny, ale dużo dziewczyn daje troszkę pink blush do masked i miesza i otrzymuje idealny odcień
Żel UV I-nails 1-Phase UV Gel MASKED Blush PINK 5ml/5g :: dobrarada
Kamuflaż wystarczy Ci małe opakowanie, bo go się tylko trochę nabiera, szczególnie, gdy zaczynasz.
Ja coś do allepaznokcie nie mogę się przekonć, tak jak do Reni nail. Dużo moich znajomych używa zeli od Dobrejrady, czyli I-nails i są bardzo zadwolone.
Oprócz tych są jeszcze soak off, kolorowe (polecam) i mnóstwo innych produktów.
Ojjj dzięki! Na pewno z jakiegoś z tych produktów skorzystam:) Pozdrawiam:*
Nie ma za co :przytul: Na początku ciężko coś wybrać, a najlepiej poczytać i kupić sprawdzone przez innych produkty.
Ja pracuje na akrylach Kodi,ale w polsce chyba jeszcze malo znana firma( od p.Veretenko),albo moze znana a raczej niedostepna.Wczsniej pracowalam na RaNails i tez bylo super.Jezeli chodzi o zele ,to przyzwyczailam sie do Sun Flower i EzFlow i jestem z wszystkich baaaardzo zadowolona.Polecam!:)