ladny:)
Printable View
ladny:)
ddziękuję a oto jak się dzisiaj wypindrzyłam... hi hi hiiii
bardzo ładnie ;)
aneczka19895 dobrze to na chwilke moge sie z Toba zamienic :D
Lusill super połączenie linerka z różem :)
ja uwielbiam mocno ciemne oczy, pomalowane albo czarnymi cieniami albo linerem. sA po prostu cudowne.
Wykorzystalam troche moja mlodsza sis do robienia za modelke:skacze:
vanilla śliczny!!!!!!!!!!!! Bardzo mi sie podoba!!!!:skacze:
mnie równiez !! a nie masz moze fotki z zamknietymi oczami ? :cwaniak: :P wiem ze dużo wymagam :skacze: haha :D
Ejjj !! pilnie potrzebuje jakiejś instrukcji online ;P albo od kogos :skacze: albo z internetu.. choć juz nieco przeszukałam... a mianowicie chodzi mi o ta nieszczesną kreskę na powiece :P
PRZYKŁADOWO :
INSTRUKCJA
Naszkicuj linię kredką
Powiekę pokryj podkładem w identycznym kolorze co reszta twarzy i lekko przypudruj. Unikniesz błędu, jeśli do rysowania kreski najpierw użyjesz miękkiej kredki. Łatwiej wtedy korygować rysunek. Naszkicuj kreskę na górnej powiece, naciągając palcem kącik oka. Zacznij od wewnętrznego i przesuwaj kredkę ku zewnętrznemu kącikowi.
Wypracuj końcówkę
Linię biegnącą wzdłuż nasady górnych rzęs wyprowadź poza zewnętrzny kącik oka, lekko ku górze. Nie może być zbyt gruba, bo sprawi, że będziesz miała smutny wyraz twarzy. Za to cienka maskuje opadające kąciki. Końcówka linii nie powinna przekraczać osi: skrzydełko nosa, zewnętrzny kącik oka, koniec łuku brwiowego.
bla bla bla... ja to wszystko wiem i dalej nie umiem, po pierwsze krzywo (a próbowalam kupe razy), po drugie za grube mi wychadzą i jak szatan wygladam :]
a musze sie nauczyc do soboty !! bo chce ładnie wyglądać ^_^ a jak koleżanka mnie kiedys umalowała i te kreski zrobiła to ładnie wygladałam :wstydek:
kolezanka, dla której t5o tez była czarna magia, uzyskała pomoc od innej która powiedziała ze musi tą kreskę malowac przy samych rzesach.... dla mnie ta wksazówka była niczym bo dalej nie ogarniam
podsumowując potrzebuje instrukcji dla ułomnych ....
aa i własnie co zrobic jak pocą mi sie strasznie oczy... chwila i juz o. zmywa sie cały makijaz.. brałam podkład, puder i nic nie pomaga... czy zawsze tak bedzie i nigdy nie bede umalowana ? ;]:P
PS Moje makijaże <-- tu jest pare baaardzo fajnych makijaży :love::love:
mi jak kreska nie wyjdzie to poprawiam ją patyczkiem do uszu:) i maluję jak najbliżej rzęs żeby nie była za gruba - tak jakbym próbowała malować po rzęsach, nie wiem czy zrozumiałaś:P
Zdjecie z zamknietymi oczkami tez gdzies mam musze tylko poszukac a to troche trwa bo sa na drugim kompie;/ ale poszukam i napewno załacze:)
a co do kresek to najlepiej jesli kredka nie jest za miekka(taka srednio twarda jest ok bo miekkie czesto duzo szybciej 'schodza' z powieki)a czubek nie jest bardzo ostry.Sprobuje w miare sil jakos po LUDZKU :D Ci wytlumaczyc jak łatwiej mozna to zrobic...a wiec przygotuj sobie kredeczke.Najlepiej wygładz ja troche o chusteczke zeby koncowka byla okragla(ale uwazaj zeby nie przesadzic)Naciagnij sobie palcami powieke do zewnatrz i troche do gory zeby linia przy rzesach byla bardziej widoczna.Mozesz wczesniej nalozyc sobie baze pod cienie a na nia jakis cien w kolorze cielistym (bedzie dluzej sie trzymac) A teraz zacznij rysowac bardzo delikatna kreske zaczynajac od (hmm...jak to wytlumaczyc?!)miejsca nad zrenica robiac ja grubsza az do zewnetrznego kacika.Mozesz pozniej wziasc np czarny cien albo bardzo ciemny i cieniutkim pedzelkiem poprawic kreske.Ja tak robie i wychodzi ok :D na koniec przy samej linii rzes delikatnie maluje cienka kreske eyelinerem i efekt jest super:)
Mam nadzieje ze da sie to jakos zrozumiec bo w tlumaczeniu nie jestem dobra;/ Szkoda ze nie moge Ci tego osobiscie pokazac bo byloby o stokroc latwiej :)
Znalazlam dwa zdjecia ale jedno nie chce mi sie załadowac :/: ciesze sie bardzo ze Wam sie podoba:skacze::przytul:
no ten makijaz na prawde jest sliczny!! zdolniacha z Ciebuie :skacze:
Vanilla piękny makijażyk :love:
Makijaz to taka moja pasja...wspolpracowalam jakis czas z Foto Centrum w Szczecinie robiac makijaze do sesji slubnych ale ciezko sie przy tym "rozwijac" bo zazwyczaj klientki chcialy cos ''klasycznego":/:.Dlatego wykorzystuje troche moja sis :D
moja kreska ala lata 60te
foi fiu... boska ta kreseczka a mi sie tak łapka częśie, ze zwykłej nie mogę namalować a ty takie cudo tworzysz bosko
a dziękuję, uważam że nie jest idealna a uczyłam się na podstawie tego materiału:
Idealna Kreska z odrobiną lat 60- tych!!! - Z Pasją o pasji :) - wizazystka.blogerki.pl ? blogerki.pl
stronka godna uwagi!!!
sproboj zrobic makijaz twardszą kredka albo na koniec popraw kreske czarnym eyelinerem.Sprobowalam tak zrobic i nic sie nie rozmazuje :) kwestia jeszcze tego jak mocno chcesz miec podkreslone oczko...
ja kresek kredką wogóle nie potrafie robić... chyba że na dolnej powiece:D
Dlatego używam eyelinera zawsze...
lusil ale fajnie otwiera oczko :)
ja kocham kreseczki wiec do wprawy juz doszlam jako takiej:) ale na sobie tylko haha
ja też uwielbiam kreskę i robię ja linerem albo miękką kredką z avonu color trend albo bourjoisZałącznik 14275
Ja niestety w kresce nie jestem jeszcze chyba zbyt dobra, ale trening czyni mistrza i mam nadzieję, że kiedyś do wprawy dojdę. Jednak kreskę wolę robić skośnym pędzelkiem i produktami kryolana, niż kredką.
A to moje dwie ostatnie klientki przed wyjściem na spotkania.
Ivonna śliczne makijaże!!!
a to moje skromne: