Kilka dni temu pisałam ze waże 77 kg dzisisj staje na wadze 75,8 :) Wiem że to jeszcze za wczesnie...:skacze:
Printable View
Kilka dni temu pisałam ze waże 77 kg dzisisj staje na wadze 75,8 :) Wiem że to jeszcze za wczesnie...:skacze:
fajnie,ale im waga bedzie mniejsza,mniej bedzie ubywalo,niestety:/:
no to będziemy się teraz sprzeczać która z nas stara hihihi:*
obie będziemy laski Kasiu zobaczysz:good:
Cycuszko pierwsze polecą niestety :(
Dziewczynki ja jestem przed 30-ka i jest bardzo ciezko zrzucić ale nie ma zmiłuj się, zebym na siebie spodnij nie mogła kupić wrrr;(
a próbowałyście ddiete Dukana? moja siostra schudla 7kg w 2miesiąca, jest to dieta białkowa troszkę monotonna z poczatku ale mozna sie przyzwyczaic:) naprawdę polecam:)
natka dziewczyny cały czas mówia o tej diecie dukana.... czyli dieta protal :D
kasiass nie czytasz ze zrozumieniem...
ja nie powiedziałam że sok POMAGA odchudzać, w którym miejscu ja to napisałam?
wogole nie czytasz tego co piszę tylko pobieznie przelatujesz bo jestes nastawiona na diete dukana
i tym bardziej jako przedstawicielka medycyny irracjonalnie zachowujesz sie zachwalając ta diete mając pojęcie jak ona może zaszkodzić...
a ja powtarzam po raz setny ja nie namawiam do diety jednorazowej ja namawiam do stałej zmiany sposobu zywienia i problem znika...
a z ta dietetyka to był żart więc nie bądz Kasiu uszczypliwa bo mimo wszystko zyczyłam ci powodzenia w diecie...
a co do moich diet to uwierzcie mi że może dopiero po ciązy się przekonam ale ja nie mam tak łatwo jak wiele dziewczyn ja zawsze miałam conajmniej 10kg nadwagi ZAWSZE
więc wiem o czym mówię...
i wiem jak cięzko zrzucić kilogramy bo moja waga od paru lat wacha sie od 65 do ostatnio 90...
dopiero jak usiadłam, poczytałam co nieco, posłuchałam faceta który wiedzą potrafi zgromic nie jednego lekarza w sprawach diety i takim sposobem odchudzam zdrowo swoje klientki :D
---------- Dodano o godzinie 15:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:24 ----------
ps. moja mamusia ma 52 lata i moim spsobem żywienia chudnie rewelacyjnie, klientki tez mam wiekowe :D
kto juz spróbował ten sie przekonał że jednak zdrowa dieta daje efekt i oczywiście ćwiczenia :D
Zyza ja nie zartuje z ta nauka,nigdy nie jest za pozno,i jesli chce sie zajac zoladek przed obiadem to nie sokiem tylko woda,nie wazne jaka diete stosujemy,najwazniejsze ze osiagamy cel,ja tez z checia wolaalbym diete bez wyrzeczen,np.taka w ktorej moglabym zajadac sie moimi ukochanymi chruscikami czy paczkami,moze ktos zna taka diete
no ale Kasiu przeciez ja o tym pisałam że żadnych płynów przed jedzeniem tak? i dymcia napisała że godzine przed jedzeniem piła sok tak? że jesli ktos musi wypić to 30 min przed jedzeniem a dopiero 1,5 po, tak?
przeciez ja pisze to co ty KAŚ :D
---------- Dodano o godzinie 16:04 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:01 ----------
acha a co do diety opartej na pączkach mam koleżankę która je tylko słodkie przewaznie i niestety prze dzajściem w ciąze lekarz kazał jej się odchudzać :D tak więc chyba jeszcze nikt nie wymyślił diety pączkowej :D hahahaha :D
ale widziałam kiedys dietę czekoladową nie czytałam jej i jestem sceptycznie nastawiona do monotematyczności ale sie usmiałam co nie miara...
bo żeby samo kakao ale tam coś było tego typu jak koktajl z kakao :D
ehehe kasia wiesz co nie wiem czy pisałam, kiedys przez 3 dni jedzenia tylko tłustości schudłam i to kilka kilo:)
Asiu czyżby dieta Kwaśniewskiego?
nie, to było baaardzo dawno temu, bo prostu ciągle kiełbasa z ogniska i pizza:D
no proszsz:D ostatnio moja koleżanka przytargała dietę w której postawa jest pieczona karkówka:] i niewiele wiecej produktów:] juz mi rosnie w "gębie":D bo karkówka jakaś mało doprawiona jest. Podobno ktoś z jej znajomych schudł rewelacyjne:]
mozliwe,ale ja tez nie pzrepadam,jeszcze niedoprawiona,bleee:/:
chcialam sprostowac bo moze zle zrozumialyscie :
sok/owoc jak juz macie ochote to PRZYNAJMNIEJ 1h przed/po posilku.
jak tlumaczy zyza :)
ii co do cwiczen
przed ta"dieta" cwiczylam ale jadlam jak jadlam tyle ze o dstawil am slody cze. a cwiczylam trochu wiecej niz teraz. i uwaga - porownanie - przez miech schudlam 2 kg. a przy tym spospobie odzywiania 5 kg. czyli jak widzicie to co jemy ma DUZY WPlyw na spalanie.... i odchudzanie
posluchajcie zyzy
warto sie pomeczyc ciut dluzej ale zrzucic pare kilo w wiekszym stopniU NA stale, niz katowac sie dietami cud, zrzucic duzo a potem.. oooooo kilogramki wracaja :(
sory ale pisze jedna reka
widze ze nie wiesz nic o diecie dunlana ona trwa dlugo napewno ponad pol roku,dla mnie nie ejst wazne jaka to dieta,wazne zebym schudla dlatego caly zcas czekam na lepsze propozycje
kasias nie wiem o tej diecie i o zadnej innej ;) szczerze to mnie to w ogole nie interesuje ;) raz stosowalam diete cud i mi wystarczy ;)
nie dosc ze mozna nabawic sie anemi ( ja sie nabawilam) to naprawde mozna sobie zaszkodzic ;)
mam dwojke malutkich dzieci i nie mam ani ochoty ani czasu na"dietowanie sie " ;)
a Tobie zycze osiagniecia celu
to masz dobrze,ja mam jedno malenstwo 16miesiecy i troje doroslych dzieci i mam ochote byc szczuplejsza
jak znajdę chwilę to opisze wszystko po kolei jak trzeba :D
a ja to bym potrzebowała sposobu, jak przytyć.. jem więcej niż mama i siostra razem wzięte, a przytyć nie mogę. :( a przydałoby się kilka kilo. :( :( :(
na to tez jest sposób i to rodzaj tego zywienia co ja stosuję zaleznie ile chcesz przytyc i to się wylicza...
ja np. żeby schudnąc do 70 kg mogę zjęśc dziennie 70g czytych węglowodanów np. jedna kromka czarnego chleba... i tak na przykład ty byś chciała przytyć do określonej wagi to wylicza się ile powinnaś dziennie spozywać białek-tłuszczy-węglowodanów aby prztyć zdrowo nie uszkadzając sobie nic przy tym :D
ale powiem ci że ja tego wyliczac nie umiem bo to troche skomplikowane musiałabym to obadac na dłużej... mój szef opracował specjalne tabele w excelu dla swojego użytku i tak moja kumpela z pracy stara sie o większa wagę... ale organizm i tak jest w stanie schudnąc tylko do pewnego poziomu normalna dietą albo przytyć do pewnego poziomu dopiero katorga jest w stanie zrzucic bądz przysposobic kilogramy :D
a i dla słodkożerców...jeśli macie napady głodu na słodkie to najprawdopodobniej brakuje jakiegos składnika w waszej diecie. Miałam przykład na klientce że jej brakowało kwasów omega3=6 a żeby takie kwasy dostarczyc nalezy dziennie wypijać łyżkę oleju lnianego bąz wcinac dużo pestek z dyni itd... majonezy z omega 3+6 to nie to samo ;)
mi to chyba ciązy brakowało takiego miała chcica na słodkie :D hehehhee a teraz jak reka odjął :D
ponoc najwiecej kwasow omega jest w rzepakowym
z tego co wiem to powinno sie lniany. makowy i rzepakowy po jednej łyżce dziennie wypijać :D
lniany i rzepakowy ok ale makowy?:D skąd ja go wytrzasne:huh:
dziewczyny odchudzanie na wlasna reke to najwieksza zmora jaka moze byc ja tak robilam i teraz moje serce nie moze wrocic to stanu idealnego takie jest rozstrojone, powiem wam naprawde nie warto...
nie martw sie pazurku ja wszytsko kontroluje a jak nie bedzie spadku wagi to zrezygnuje i bede dalej ciagnac jak zawszev zmniejszone porcje,slodycze tylko w niedziele moze to tez cos da
rozkręciłam temat olejowy :D
co do lnianego on musi być tłoczony na zimno i w odpowiedniej temperaturze trzymany... ma tez krótka datę spozycia...
zaleca się wypicie dziennie jednej łyżki... ale wyobrażacie sobie łykac olej? :D dlatego wiele osób zaleca zrobić cos z olejem do szybkiego spozycia (jesli chodzi o lniany) np. sałatkę jakąs albo można sledziki w oleju? :D w każdym raize sledziki sa o niebo lepsze niz w klasycznych olejach
---------- Dodano o godzinie 10:58 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:57 ----------
na lnianym nie wolno broń boże niczego smażyć!!!! bo robi się z tego trucizna :D
ja po tygodniu mam kilo mniej,zajebiscie sie ciesze az chce sie dietowac heheh ale chce mi sie faworkow i paczkow na tlusty czwartek
gratulacje kasias!
super kasia!!:D
słuchajcie tak samo nie wolno smażyć na maśle
na maśle prawdziwym mozna tylko trzeba je sklarować :D nie wiem dokładnie na czym to polega ale własnie w ten sposob pozbywa się tych szkodliwych substancji :D
Kasiass nie łam się w czwartek... bąź silna :D
gratulujemy sukcesu :D
a nie wiem, wiem na 100% od kucharzy z wykształcenia że na maśle smażyć nei można, tylko na takiej margarynie do pieczenia typu kasia czy coś
a ja sie skusze 100% na pąkala HAHA
Dymcia na jednego paczka sie skusic to jest nic,ja to musze zaraz z 10 sztuk zjesc zeby sie nacieszyc
kasias - mi jeden ( no gora dwa :P) wystarczy bo ja si ezapycham ;)
a ja znow od wczoraj zaczelam sie pilnowac :) moj cel - 3 kg :) mysle ze w 3 tyg dam rady :) ach.....
fajnie tu tak pisac bo mam jako taką motywacje ze ktos to czyta i choc myslami "jest ze mna" i inne kobietki ktore dbaja o swoje kilogramy
ja zjem nawet i 10 :D
ja musze odzywiać fasolkę :D
hehehehehe dobry wykręt :D
ciekawe czy mnie nie zmuli :D
DymciA małe kilogramy cięzko zrzucic ale trzymam kciuki :D może nie być tak łatwo jak z poprzednimi ale dasz radę :D
zyza wiem wiem :D
dlatego teraz odstawie ziemniaczki(tzn czasem zjem kilka:P alee rzadkoooo) i chleb ( kupilam sobie takie chrupie peiczywo...) no i zapas mineralki:D
odzywiaj odzywiaj:D
tak a ja sie obiadam na noc, wczoraj sie zmierzyłam, szkoda gadać, od dzis zero jedzenia w nocy!!!!!