Moja koleżanka robi sobie paznokcie tymi żelami u kosmetyczki. Wytrzymują 3 tygodnie bez odprysków ...jest tylko jeden problem - nie dają się odmoczyć. Kosmetyczka spiłowuje je. Ciekawa jestem jak u Ciebie będzie ze zdjęciem. Koniecznie daj znać.
Printable View
Zaczęłam testować właśnie dzisiaj na sobie w całości z SF. Klientce zrobiłam tylko bazą/topem kolor z innej firmy i trzyma się jej już drugi tydzień. Jak chodzi o ściąganie nie wiem, ale może zależy to on metody nakładania.
Witam,a ja mam problem z gelack z firmy IBD . Mianowicie warstwa bazowa jak by nie do konca sie utwardzala i pozniej gelack sie na niej sliska i obkurcza . dopiero druga warstwa troche lepiej kryje pazurka. Czy zna ktos moze z IBd i moze sie wypowiedziec? Jednej klientce nawet po tygodniu odpadly 2 paznokcie a zabezpieczylam wolny brzeg paznokcia. Czy jest na to jakas rada? A zna ktos chybrydy czy gelack z firm alessandro czy z Opi? Jak one wytrzymuja?
elzbieta, poczytaj temat dokładnie, gdzieś już tu było o ślizganiu się koloru na bazie. Ktoś chyba radził po utwardzeniu "ściągać" śliską warstwę czystym pędzelkiem, ale nie jestem dokładnie pewna.
chyba wtedy mozna przetrzyc suchym wacikiem baze troszke zeby tak sie kolor nie slizgal czy rolewal co nie?
a ja mam pytanie dzis robilam hybrydki potem zdj wstawie i na jedym pazurku mi takie hmmm nie jest to pęcherz tylko takie ciupi cos jakis tozek taka kuleczka nie wiem czego?
albo powietrze albo za duzo hybrydy najprawdopodobniej. ew pyłek z piłowania
POMOCY
Ja ogolnie jestem zelowa a akryl narazie tylko zdobienie....
Zadzwonila dzis kobitka powiedziala ze ma akryle wzgladajace jak szpadle :haha:. Chce zebym jej skrocila na migdalki i pomalowala hybrydowzm lakierem. Powiedzcie czy moze byc hybryda na akryl? Mam GellaQ SunFlower.
Może i to jak najbardziej i powinno się nawet dluzej trzymać:)
Evelinko oczywiscie ze moze;) ale na akryl zaproponuj Pani tansza wersje ;) po prostu uzupelnienie zelem ;) ... juz masz nastepna stala klientke , czuje to ;)
Dzięki kochane bo miałam stracha tak bez upewnienia zrobić tak.
O 9:00 przyjdzie :) Mogę wykonać prace bez obaw dzięki wam :)
Kochane mam problem z hybrydą EF
Do tej pory pracuje na Astonishing , Shellac, Harmony. Ale jeden kolor skusił mnie z EF i postanowiłam zobaczyć na próbę.
Otóż nie umiem nabłyszczyć tego koloru, bo nabłyszczacz rozlewa mi sie i slizga ppo kolorze... dodatkowo utwardzony kolor jest jakby bez warstwy dyspersyjnej jest lekpi ale inaczej i to pewnie przyczyna. Próbowałam go nabłyszczać Harmony i Astonkiem i ten sam efekt w postaci plam bez nabłyszczacza. Próbowałam nawet 2 razy nabłyszczać. Nie chce kupować tylko dla jednego koloru ich nabłyszczacza.
Może któraś z Was kochane pracuje na hybrydach EF i mnie poratuje .:(
ja tez ostatnio sobie robiłam z ef (baza z shellaca) i one jak sie utwardzają to nie mają właśnie tej warstwy dyspersyjnej. Zmatowiłam delikatnie kolor i dopiero nabłyszczyłam :) inna opcja jest taka że moze wcale nie trzeba używać nabłyszczacza bo i tak pieknie sie błyszczał bez tego :) ale ogólnie nie pracuje na ef wiec nie mam dużego nimi doświadczenia.
Ja je znam:)
Kupiłam ,bo polecała je koleżanka na innym forum.
Nie słyszałam jeszcze o nich złej opinii.
Zazwyczaj maluje nimi akryl lub żel,bo jakoś tak mi wygodniej i szybciej z hybrydowym kolorem,ale na naturze też je testowałam.
Na mocnych i twardych paznokciach wytrzymują nawet 3 tygodnie.
Rzecz jasna na słabych i mięciutkich już nie tak długo,ale zawsze dłużej niż normalny lakier:)
Laski ja prosze o wypowiedz na temat wytrzymałości hybrydów z ReNails?? jak one sie sprawdzaja w praktyce??
Paulka ja mam 3 sztuki hybryd z Ra i mogę polecić. Przynajmniej ja jestem z nich zadowolona bardzo... Mają bardzo ładne kolory, dobrze kryjące. Ja akurat łączyłam RaNails z NSI . Baza i top z NSI i wszystko pięknie trzymało. Nie miałam żadnych odprysków po dwóch tygodniach noszenia, sądzę że spokojnie wytrzymałyby o wiele dłużej ale zdjęłam :) Ja jestem w 100% bardzo ale to bardzo zadowolona.
red wlasnie na Twoja opinie m.in czekałam;) przegrzebalam calusienki temat i doczytalam ze je masz:P dziekuje Ci pieknie;) mam 6 szt kolorkow, ale nie posiadam zadnej bazy, topa, wiec zaryzykuje i kupie;)skoro Ty jestes zadowolona....
Ja wlasnie nosze na sobie mix z MM i RaNails. Baza i top z MM a kolor z Ra. Jak na razie wszytko sie trzyma od piatku :) i kolor tez super kryjacy :)
Miło mi Paulka że mogłam pomóc :kwiatek:
Ja jestem naprawdę zadowolona z Ra - przynajmniej z kolorów. Jeśli chodzi o bazę i top - to nie mam z tej firmy akurat, bo mam z LNC i z NSI. W połączeniu z tymi produktami, Ra spisuje się świetnie. Nie są rzadkie jakoś bardzo, ani nie gęste, jak dla mnie idealne i szczerze najlepiej maluje mi się właśnie tymi hybrydami :) Nie wiem tylko czy będziesz kupowała u dystrybutora czy w sklepie internetowym. Piszę o tym, dlatego że ja zakupiłam na targach te hybrydy, a później sprawdziłam na internecie jak one wyglądają w sklepie i niestety doznałam szoku! Bo kolory które są pokazane w sklepie są zupełnie inne od tych w buteleczkach :/: i gdybym zamówiła patrząc na wzorniki ze sklepu internetowego to wiem że byłabym niezadowolona :/:
Wyczytałam, że większość z Was poleca zestawy hybrydowe od MM.
Przejrzałam ich ofertę i znalazłam bardzo kuszącą propozycję :D
Zestaw startowy lakierw hybrydowych - MisteroMilano
Co myślicie o takim zestawie?
Czy zawiera wszystko co potrzebne do wykonania profesjonalnego manikiuru?
Czytałam wcześniej pewną wypowiedź Alicji Chrzanowskiej gdzie krok po kroku wyjaśniała jak zbudować paznokcia, ale używała innych nazw i nie wiem czy ten zestaw będzie równie dobry?
Pomóżcie :D
Destiny jak najbardziej sie oplaca ;) i wszystko jest w tym :) moze sama sie skusze hihi
Za taką cenę myślę, że warto ;)
Będzie świetny prezent na gwiazdkę ;)
ja tez mysle, ze za taka cene warto ;) szybko i fajny efekt ;)
Teraz pozostaje mi tylko pieniążki uzbierać :)
Mam nadzieję, że promocja się nie skończy zanim uzbieram fundusze ;)
Przyznam się szczerze, że na początek miałam kupować badziew z allegro, ale cieszę się, że sobie poczytałam Wasze opinie ;)
robilam wczoraj pierwszy raz hybrydki na sobie, tzn robilam wczesniej na kursie, ale pierwszy raz tak na "zywo" musze jeszcze bardziej uwazac na skorki ale mysle ze jest ok;) zrobilam zdjecie poszczegolnych kolorow ktore mam, jak zrobie ladniejsze zdjecia to wstawie do katalogu te kolorki...ale ogolnie tak o hybrydach RaNails to fajnie sie je naklada, po utwardzeniu 2min juz widac blysk i nawet nie ma co przecierac;)oj podobaja mi sie te hybrydki zakochalam sie w nich;):love: na paznokciach kolor Treasure;) to jeszcze linki wkleje jak t owyglada w sklepie dla powonania:
http://sklep.eurofashion.com.pl/1468...ing-grass.html
http://sklep.eurofashion.com.pl/1465...moonlight.html
http://sklep.eurofashion.com.pl/1466...irty-plum.html
http://sklep.eurofashion.com.pl/1468...rm-bronze.html
http://sklep.eurofashion.com.pl/1465...-treasure.html
http://sklep.eurofashion.com.pl/1466...---velvet.html
Paulka a ten 3 od prawej to bardziej w bordo czy bardziej w brąz bedzie ?? :D
no wlasnie mialam jeszcze dopisac...teraz jak patrze na te kolorki to troche sciemniaja;)
po pierwsze to sa probki BEZ TOP'a ;)
stain gold jest bardziej jak bez niz zołty, absolutnie nie ma nic z zołtego:)
shadow jest bardziej pod braz niz bordo, ale taki jasny braz;)
teraz poszostaje czekac jak dlugo beda sie trzymac, i mozemy chwalic jakby co:)
super Paulka i cieszę się że ci się spodobały :) ja też je pokochałam i nie zmienię na inne :) a kolorki masz śliczne :]
red a powiedz mi ile utwardzasz je?? na buteleczkach napisane jest ze kolorek 2 minuty, a na tym filmiku co ela wrzucila to chyba 3 minuty kazali, mi po 2 minutach to jzu blyszczalo bylo suche, i nie bylo czego przecierac...
ja utwardzałam po 3 minuty...były suche, nic nie przecierałam tylko dawałam następną warstwę...
mam zestaw MM ten z bazą i topem easy off - dziś robiłam koleżance i bardzo fajne w obsłudze są te hybrydki , właściwie maluje się jak zwykłym lakierem , żadna filozofia , biały bardzo fajny -wystarcza 1 warstwa :ok:
Możecie mi polecić jakiś cielisty kolorek lakieru z MM? :D tylko żeby był kryjący :)
Tak wygląda jesienny poranek
http://i1091.photobucket.com/albums/...a/DSC05273.jpg nie błyszczy bo go pociągnełam na probe matującym lakierem parę dni temu
Zobacz sobie w katalogu lakierów hybrydowych czy nie ma wystawionych pozostałych kolorów
dziewczyny szukam opini o star nail :)
prosze napiszcie cos, chce zamowic pelna kolorowke z tej firmy:D
zalozylam nawet osobny temat tej firmy http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-...-soak-off.html
prosze o opinie
http://forum.wzorki.info/przedluzani...-lakierow.html zerknij do tego tematu:)
Bardzo dziękuję za pomoc :)
Chyba skuszę się na ten jesienny poranek ;)
agulusia chyba nasza Ivonka na tej firmie pracuje
Kupiłam :D jutro lub pojutrze zestaw powinien przyjść i od razu zabieram się do pracy :)
red mam jeszcze jedna pytanie do Ciebie odnoscie Ranails...czy mje sciagasz i jak schodza, łatwo trudno??ja nie moglam odmoczyc ich czystym acetonem:o