-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
U mnie w takiej jednej aptece same sprzedajace jak widza kogos z brzuszkiem to wolaja spoza kolejki, a jakie wtedy teksty slysze....Szkoda gadac :(
A w polowie ciaz, gdzie juz mialam troche widoczny brzusio poszlam do kasy w Ikei dla kobiet w ciazy to babki za mna krzyczaly, ze mam karte ciazy pokazac :) Przykro sie robi, bo czasem naprawde ciezko wystac w kolejce.
Ja jak jeszcze nie bylam w ciazy to sama przepuszczalam kobiety ciezarne oraz takie z malusienkimi dziecmi :)
-
czasem zapomina wół jak cielęciem bym... a to przykre bardzo jest...
gratuluję chłopca! mój też by chciał:-) a ja jednak chciała bym dziewczynkę:-)
a mnie znów grypsko złapało:-( na samym początku ciąży byłam chora, teraz znów... dziewczyny, jak byłyście chore, co brałyscie? ja leże w łóżku i grzeje się, pije litrami herbaty ciepłe i syrop z cebuli..
doprawiłam się w pracy... byłam u mamy przez tydzień za nią w pracy, a to bar w szpitalu... więc tam jest siedlisko grypy... jestem tak zła na siebie że się zgodziłam isc do pracy za nią ;[
nie wiem co mam brać,bo cały czas z nosa mi kapie, kaszle strasznie... i tak będę musiała isc do lekarza, ale może macie jakieś magiczne sposoby;-)?
-
Na bolace gardlo tantum-verde, mozesz brac rutinoscorbin, a mi lekarz mowil, ze na katar otrivin 0,001% oraz tabletki sinupret. Oczywiscie jesli domowe sposoby zawodza.
Jesli nie mdli Cie po czosnku to zrob sobie kanapke z czosnkiem :)
-
Ja polecam Prenatal Grip cos tam tylko to ze 30zł kosztuje za ok 10 tabletek... No i syrop Prenatalen czy jakoś tak.
No i rutinoscorbin a ja na gardło brałam strepsils i nic mi nie było po nim:)
-
dzięki :-) po czosnku na kanapce jest mi nie dobrze, ale mleko z czosnkiem i miodem jest ok :-) więc pije od dzisiaj:-) ja sudafed wczoraj uzylam do nosa do szkoły bo nie mogłam wytrzymać bez niczego... muszę mojego do apteki wysłać po to co piszecie:-) a jak mi do wtorku nie przejdzie, to idę do lekarza:-)
milenka ja też strepsils biorę ale nie dużo i nie często...
a tak jeśli mogę spytać, kiedy zauważyłyscie zmianę w kształcie brzuszka?:-) bo mi mówi rodzina że lekko wygląda jak bym miała wzdety brzuch, i faktycznie jak się przyjrzec to tak to wygląda z boku:-)
no mam troszkę ciała więc u mnie podejrzewam że do około 6miesiąca nie będzie całkiem widać :D
-
Mi brzuch zaokrąglił się w 13 tygodniu:)
-
Patii sudafedu nie zazywaj!! On ma wlasciwosci pobudzajace, cos jak amfetamina.....
-
beti dzięki! będę pamiętać. użyłam całe szczęście tylko raz. ale już mi przechodzi pomału:-)
ale milenka Ty szczupła jesteś:-) widziałam sukienki jakie przedawalas:-) więc na pewno szybko się zaokraglil:-)
-
wcale taka szczupła nie jestem:)
masz tu sobie w filmiku zobacz pierwsze zdjęcie brzucha jest z 13 tygodnia..
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=6iFrg-0o1E0]Dla Sandry 13 11 2012 - YouTube[/ame]
-
pięknie wyglądałas:-) ja już się doczekać nie mogę kolejnej wizyty :-)
i najważniejsze :-) śliczna córeczka:-)
a farbowałyście włosy w ciąży?:-)
-
Dziękujemy:)
Włosy w ciąży farbowałam bo bym wyglądała jak kaszalot jakiś i w ogóle już bym na siebie nie mogła patrzeć z odrostami do połowy głowy
-
moja mama w sumie wszystkiego by mi zabroniła :D ani paznokci malować, ani włosów farbowac :) Osobiście chce przeczekać 1trymestr z farbowaniem bo na szczęście nie widać aż tak odrostow, ale potem już tak:-)
-
Nie powinno się farbować włosów w pierwszym trymestrze choć ostatnio coraz częściej słysze, że lekarze nie pozwalają do 30tyg ciązy
-
Ja tam pierwsze słyszę że nie można wlosów malować. Ale fakt jest taki że przez hormony kolor może wyjść inny niż zwykle...
-
Mnie zawsze uczono, w szkole fryzjerskiej, że nie wykonujemy koloryzacji w pierwszych 3 i ostatnim miesiącu choć chodziło głównie o to, że kolor może być zmieniony a efekt inny iż zamierzony :D jednak zdanie że do 30 tygodnia nie nalezy sie farbowac to to czego dowiedzialam sie od kilku lekarzy których pytalam i taka sama odpowiedz dostawaly moje klientki które o to pytaly :) jak to tłumaczyła mi Nena90 chodzi o to, że łożysko jeszcze się wykształca i ,,przyjmuje,, cała tą chemię z otoczenia
-
Nie przesadzajmy. Ja to nie wiem jak coś z głowy może przejść do brzucha ale ok:) Mój lekarz mówił że jeśli zapach mnie nie odrzuca to moge malować:) no i ten kolor właśnie może być inny ale u mnie wszystko bylo ok:) To co równie dobrze nie można by było się malować ani malować paznokci??
-
Tu raczej chodzi o wdychanie oparów farby :) ale bez przesady jeśli ktoś ma okropne odrosty z którymi źle się czuje i to jego decyzja że chce je zafarbować to uwazam że nie mam prawa sie w to wtracac i po rozmowie nakladam farbe ale np bez amoniaku :)
-
No bez amoniaku to oczywiste:)
-
Odp: Forumkowe inkubatory
zapisuje sie do klubu :) fasolka ma jakies 14 tygodni :)
-
-
gratulacje!!! :) a powiedzcie, jak sie przygotowywalyscie do ciazy??
-
-
Wow! Grono nam sie powieksza:) Gratulacje el. ch !!
-
a ja sie martwie bo po porodzie jeszcze okresu nie dostałam...;/ i już czarne scenariusze w głowie sobie układam..;/
-
oj tutaj Ci nie pomogę :-( bo nie wiem. rozmawiałas ze swoim lekarzem? może tak ma być i dostaniesz niedługo?
drapi hmm:-) w sumie nasza ciąża była planowana, ale nas zaskoczyła, bo długo się staraliśmy, i nie wiedzieliśmy czy się uda. więc jakoś specjalnie się nie przygotowywałam :-) jedynie co to przed byłam akurat na diecie dukana i zrzuciłam 8kg:-) może to mi ułatwiło zajście :-)