Milenka, a moze drugie w drodze ;) hehe
Printable View
Milenka, a moze drugie w drodze ;) hehe
dzieki dziewczyny :)
co do planowania to planowalam na ten rok wszystko za wyjatkiem ciazy :)
i na szczescie, ze zorientowalam sie szybko (juz po 4 tygodniach) bo wlasnie mielismy jechac w spozniona podroz poslubna plywac z rekinami haha
Milenka moja siostra czekala prawie 6 miesiecy i w sumie nic jej nie bylo i wszystko wrocilo do normy :) nie martw sie, taki Twoj urok i tyle :)
Milena, moj lekarz po operacji ( ciaza pozamaciczna ) powiedzial, ze moge nie miec okresu do 8 tygodni, zdarza sie i pozniej. Wiadomo, kazdy organizm inny ale i hormony po ciazy bardziej szaleja wiec mozesz zajsc w ciaze bardzo szybko, tyle, ze trzeba miec pierw okres :P
Nie panikuj a jak nie jestes pewna to idz do lekarza :)
ja się martwię o moje malenstwo, bo skończyłam przeziębienie w srode, czwartek piątek bylo ok, a od wczoraj znów mnie łapie, znów kaszle, mam katar... a do lekarza idę dopiero w srode... ja już nie mam siły:-( nie biorę lekarstw, ale to też źle... infekcje są też groźne dla malucha nieleczone :-(
Patii ja cala ciaze chora jestem, ciagle mam katar, kaszel, mialam ostre zapalenie zatok. Juz mnie brzuch od kaszlu boli :( Teraz okropne sa te przeziebienia :( Nie mozna tego wyleczyc do konca...
A tu moj brzusio, 35 tc.
Byłam u lekarza na kontrolnym badaniu po porodzie ale nic nie mówiłam ze boje się że jestem w ciąży ale zbadał mnie baardzo dokładnie i nic nie powiedział a chyba jakbym w ciąży była to po ponad miesiacu by już coś zauważył... A jak nie to znowu będę was zanudzać moimi fotkami :D:leze:
Beti ale brzuszek piękny:)
Wiem że w niektórych przypadkach nawet jak sie jest w ciąży lekarz może dać antybiotyk...
Milenka na pewno by Ci cos lekarz powiedzial :)
Tak, w ciazy mozna brac antybiotyk, bo czasem to jest lepsze niz, zeby bakterie przenikaly do dziecka.
Ja bralam duomox na zapalenie zatok.
Betisska cudny brzusio! Już coraz bliżej końca :)
A ta koncowka najgorsza....
Juz malo spie, czesto wstaje w nocy siusiu, a Mala tak sie kreci, ze nerki i zebra mnie bola :)
Betisska - wspaniały brzusio :ok:
Beti piękny brzusio :)
Ja sie boje bardzo, że coś się maleństwu stanie.. Bo katar i kaszel mi ogolnie przeszkadza...
chociaz dzisiaj (po tygodniu w sumie kaszlania, z dwoma dniami przerwy) juz mnie boli brzuch przy kaszlu... musze siedzieć przy kaszlaniu, bo jak stoje to mnie boli :(
Może uda mi się dostać jutro do tej lekarki.
Milenka może Cię to nie pocieszy, ale moja znajoma urodziła w tamtym roku w sierpniu i oprócz normalnego oczyszczania po porodzie nie miała do tej pory miesiączki. Nie jest w ciąży, bo już nie chce i się pilnuje bardzo.
sztynka to czemu ona nie ma do tej pory??
Patii nie bój się tylko leć do lekarza :)
No i byłam.
W sumie nic wiecej sie nie dowiedziałam, tylko ze mam ten prenalen dalej brac, Homeovoks [chyba tak sie pisze;) ].
Nie wolno się niczym nacierać, żadnymi Vick'ami czy czym innym.. Po prostu taki sezon i moge być chora... Antybiotyku nie...
No ale na pytanie czy nie "oberwę się" tym kaszlem nie dostalam odpowiedzi...
A! Ewentualnie syrop jeszcze ACODIN kazała brać jak będzie męczyć bardzo, ale jest zalecany wtedy tylko gdy korzyc dla matki przewyzsza korzyść dziecka. Ale nie będę ryzykować...
Patii jest jeszcze taki syrop dla kobiet w ciazy PRENALEN sie nazywa :)
Pati jak cię tak kaszel męczy kup sobie syrop prawoślazowy.
Można to brać w ciąży. Ja piłam i wszystko było ok
Milenka to moja byłą szefowa . Gadałam z nią czemu okresu nie ma, to mówiła, że piersią karmi. Teraz już nie karmi to może dostanie, ale ona zawsze miała podobnie do mnie, czyli mogła żyć bez okresu i kilka miesięcy i nie być w ciąży.
a u mnie już 22 tydzień :) kiedy to zleciało :) zaczełam już powoli kompletować wyprawkę dla mojego królewicza :) dziś sh upolowałam nowe ubranka za zawrotną kwotę 23 zł :cwaniak2: nawet uszaty kolega przyjechał ze mną do domu, jeszcze dziś go wygotuje :leze:Załącznik 65042Załącznik 65043Załącznik 65044Załącznik 65045Załącznik 65046Załącznik 65047Załącznik 65048Załącznik 65049Załącznik 65050Załącznik 65051Załącznik 65052 hmmmm... a pojechałam "tylko" po spodnie ciążowe :D tak to jest jak babę samą chłop puści na zakupy :P
wózek też już mamy wybrany, tylko musimy go zamówić, ale to za jakieś 3 tyg. jak uzbieramy więcej kasy bo odrazu chcemy zamówić łóżeczko materacyk pościele karuzele żeby mieć wiekszy rabat :P wózek bedzie 3w1 więc odchodzi nam wybór nosidełko- fotelika, zastanawiamy sie tylko nad kolorem Wózek wielofunkcyjny + fotel LUCKY WIKI nr. 05 [Wózek 3-1 L.WIKI 05] - 1,295.00*PLN : Producent wózki dziecięce maked.pl
Wózek wielofunkcyjny + fotel LUCKY WIKI nr. 04 [Wózek 3-1 L.WIKI 04] - 1,295.00*PLN : Producent wózki dziecięce maked.pl
Wózek wielofunkcyjny + fotel LUCKY WIKI nr. 03 [Wózek 3-1 L.WIKI 03] - 1,295.00*PLN : Producent wózki dziecięce maked.pl
Opowiem Wam swoją historię. Uprzedzam wrażliwe osoby - nie jest przyjemna.
I powiedzcie mi, jak można żyć i rodzić w kraju, w którym traktują człowieka gorzej niż g......
Ja pierdziele, jak w jakims horrorze! Gdzie to bylo? Co to za szpital? Czemu ich do sadu nie pozwalas?
taki przypadek powinnas odrazu zglosic w sądzie i starac sie o odszkodowanie! ja nie moge... jaki ciemnogród panuje w tej polsce wsrod lekarzy itp...jak mozna kogos tak potraktowac
Ostro... ja bym sobą nie dala tak pomiatać o nie.... za to mój jakby zobaczył jak mnie traktują to by ktos oberwał i to na 100% bez kitu. Jestem tylko ciekawa gdzie w polsce taki ciemnogród jest.....
Lirene ja mam takie same body dla małej te białe w beżowe kropeczki :D