-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
przeczytalam ta historie i jestem w ciezkim szoku, ze jeszcze gdzies na tym swiecie jest takie miejsce, gdzie traktuja tak ludzi ... nawet wiezniowie mordercy maja lepsza opieke, niz my normalni ludzie...
przykre to jest ale i prawdziwe, ale tak jak Milenka pisze i ja sie z tym zgadzam, ze moj facet to by dal tam wszystkim po mordzie. Bez skrupulow oddalabym sprawe do sadu dokladnie z tym opisem, ktory przedstawilas nam tu na forum...
-
Straszna historia :( ja przedewszytskim współczuje utraty dzidziusia :przytul: to jest nie do pomyslenia jak tak mozna potraktowac czlowieka.
-
3524 a mozna wiedziec kiedy Ci sie ta straszna historia przytrafila? Jejku naprawde jestem wstrzasnieta!! Dlaczego tak ludzi traktuja jak jakies bydlo?! Szok! A czlowiek w takiej sytuacji bezradny jest....Nie dosc, ze otumaniony lekami to jeszcze nic mu sie nie chce po utracie dziecka....Wspolczuje!
-
Wstrząsająca historia !!! Jak można tak traktować człowieka??? Współczuję utraty dzidziusia i tak straszliwych doświadczeń, życzę szybkiego powrotu do formy i już tylko samych radości. :przytul:
Gdzie w ogóle taki ciemnogród jeszcze panuje ???:wow:
-
W Koszalinie taki ciemnogród. Jedyne co mogę zrobić, to zgłosić się do rzecznika praw pacjenta, może zrobią kontrolę. Problem jest tylko taki, że wypisałam się na własne życzenie i nie wiem jak to by wyglądało w tym przypadku. Nie chce mi się użerać z nimi po raz kolejny, wolę zapomnieć. Pomyśleli sobie pewnie, że gówniara (25 lat mam), że pół żywa, to nie będę robić awantury. Mój Piękny był w ciężkim szoku, że ktoś mógł mnie tak potraktować - ostatnio, 1/3 swojego życia był na emigracji i tam są inne standardy. Wryło go w ziemię i zanim zdążył zareagować szybko go wyrzucili.
Dla porównania dodam, że podobną sytuację miałam za granicą. Wszyscy mega uprzejmi; przed zabiegiem psycholog, masa badań, w razie potrzeby psycholog w każdym czasie po, proponowali nawet tłumacza. Do tego miło, czysto, informują o wszystkim co niezbędne, dają jednorazową piżamkę, mówią kiedy i jakie znieczulenie. Nie pokazują zdjęć usg z "tym co z dziecka zostało".
Niestety właśnie wróciliśmy do Polski... oby nie było potrzeby trafić po raz kolejny na tak fachową służbę zdrowia.
Opowiedziano mi również przypadek, gdzie dziewczynie kazano chodzić z martwym płodem przez jakiś czas, póki nie zacznie śmierdzieć.
I oczywiście przepraszam, za tak makabryczne opisy w temacie, który powinien być bardziej przyjemny :)
Wszystkim ciężarnym życzę oczywiście szczęśliwego rozwiązania.
-
Ja rodzilam 1 dziecko w Koszalinie i jestem super zadowolona! Naprawde opieka pierwsza klasa, oddzial przepiekny, tak samo na patologii ciazy, polozne sa tak mile, a lekarze bardzo w porzadku.
W ktorym to bylo roku? To co Ci sie przytrafilo? I jesli mozesz napisz na priv na jakiego lekarza trafilas.
-
a ja po kolejnej wizycie :) mały rośnie zdrowo ma wszystko na swoim miejscu :) waży już ok 455g więc " kawał" chłopa z niego :P nawet buzie widziałam w 3d przez chwilke :) zastanawiamy sie teraz z mezem nad tym usg 3d, bo niestety ale on nie mogl dzis ze mna wejsc do gabinetu a chcialby zobaczyc to co i ja :)
a to my :) 22 tydzień Załącznik 65113
-
Lirene warto isc na takie usg, ale troche pozniej, jak Maly juz bedzie wiekszy, zeby wszystko zobaczyc :) Bo taka wizyta prywatna kosztuje ok. 200zl.
A wygladasz super, brzusio sliczny, juz dosyc widoczny :)
-
Jej jak ja Wam zazdroszczę już brzuszków :)
No brałam Prenalen Nanami :) Pomógł:) I mleko z czosnkiem, masłem i miodem :)
3524 współczuję... Straszne.
Moja mama i ja pracujemy w szpitalu (co prawda nie jako personel medyczny, prowadzimy malutki bar.. ale lekarze przychodzą i nas znają) więc powiem szczerze : zupełnie inne traktowanie..
Odbiegnę trochę od tematu ciąży.
Moja babcia miała kiedyś atak kolki nerkowej w nocy.
Poszła do łazienki i nagle słyszymy z mama krzyk - babcia zaczęła silnie krwawić, miała straszne bóle, o ile pamiętam dodatkowo rodziła jakiegoś kamienie [ ale tego rodzenia nie jestem pewna ].
No to bez zastanowienia - babule do samochodu i na pogotowie. Była chyba 3 czy 4 w nocy.
Musiałybyście widzieć wku****ną minę lekarza wychodzącego ze swojej kanciapy.. Myślałyśmy, że pozabija wzrokiem, dopóki nie zobaczył kto na niego czeka... Od razu był miły, grzeczny i uprzejmy i zajął się babcią tak, jak powinien...
To są fakty.. Jeśli lekarz Cię zna - będziesz w miarę dobrze "obsłużony". Jeśli nie, w nocy z bólem lekarz potraktuje Cie jak gów**...
-
Lirene piękny brzuś :)
Ja chce zdjęcia z usg!:)
-
Śliczne macie te brzusięta:love: i życzę Wam wszystkim dużo zdrówka:*.
Tobie 3524 na maxa współczuję i dziwię się, że takie rzeczy się jeszcze zdarzają:(. Też bym nie wytrzymała, pisemna skarga w odpowiednim urzędzie im się należy. Może jak ktoś z nimi trochę potrzepie będzie lepiej.
-
a ja byłam dziś ostatni raz w pracy... jutro wykorzystuję ostatni dzień urlopu a w pon idę do mojej gin po zwolnienie :) oczywiście wypłaty dziś nie dostałam -_- przykro mi jest że rozstaję się z szefową w takiej atmosferze... liczyłam że zachowa się inaczej... no ale cóż znowu przejechałam się na kimś...
-
a powiedzcie co myslicie o tabletkach antykoncepcyjnych i zajsciu w ciaze? ile po odstawieniu tabletek (bralam okolo 10lat) jest najbezpieczniej sie zaczac starac? :P
-
Ja słyszałam coś że z rok po odstawieniu :)
-
to pewnie sprawa indywidualan kazdego organizmu, osobiscie nie znam sie na tym bo sama nie stosuje, ale wypowiem sie na przykładzie mojej znajomej odstawiła tabletki ponad połtora roku temu jest teraz w 8 tc:)
-
A ją się wypowiem z innej strony. Mam dwie znajome które długo brały tabletki i zaszły tuż po odstawieniu... Nawet się nie spodziewały że tak szybko im się uda. :D
-
no właśnie wiec to załezy od szcześcia :O i organizmu chyba jednak
-
Po odstawieniu tabletek hormony bardziej buzuja i jest ogromne prawdopodobienstwo zajscia w ciaze zaraz po odstawieniu :)
-
a ja oficjalnie od wczoraj jestem na zwolnieniu :) dziś zawiozłam zwolnienie do pracy, zabrałam reszte rzeczy... szefowa jakaś taka nie miła, ani dziekuję ani do widzenia ani pocałuj mnie w 4 litery... wypłatę dostanę za tydzień... myślałam że będę wyła jak ostatnio ale widzę że nie mam za czym. Teraz skupię sie na moim Kubusiu :) znowu odwiedziłam ciucha :cool: mąż powinien wydać mi oficjalny zakaz chodzenia i kupowania :P dobrze że dziś były ubranka na dzieci od 3 miesiąca, bo na pierwsze dni mam już ich tonę :) stwierdziłam że szkoda nie brać:leze:a później z małym dzieckiem będzie ciężko samej się wybrać na zakupy ;]
Załącznik 65439Załącznik 65440Załącznik 65441Załącznik 65442Załącznik 65443Załącznik 65444Załącznik 65445Załącznik 65446Załącznik 65447Załącznik 65448Załącznik 65449Załącznik 65450Załącznik 65451
-
Kupuj kupuj :) ja też się oprzeć nie mogłam :D a moja mała już dawno nosiła ubranka na 3 miesiące :D
-
Odp: Przedłużanie rzęs 1:1 - wątek ogólny cz.2
DWIE Kruszynki witaą forumowe Cioteczki! :skacze:
http://img33.imageshack.us/img33/362/kruszynki.jpg
-
-
GRATUACJE !!! podwojne:jupi:
-
-