AM,pewnie dlugo sie staralas,wiec przede wszystkim zycze bezpiecznego donoszenia ciazy i szybkiego ustapienia mdlosci:) bo to nic przyjemnego...mnie meczyly przez cale pierwsze trzy miesiace:blink:
Printable View
AM,pewnie dlugo sie staralas,wiec przede wszystkim zycze bezpiecznego donoszenia ciazy i szybkiego ustapienia mdlosci:) bo to nic przyjemnego...mnie meczyly przez cale pierwsze trzy miesiace:blink:
Ciuszki sliczne :)
A ja dzisiaj bylam na kontroli u lekarza, bo rwala mnie blizna po pierwszym CC. Na szczescie jest wszystko w porzadku :)
Ale dowiedzialam sie waznej rzeczy od samego ordynatora, ze po pierwszej CC mam prawo do drugiego ciecia :) Takze moge w koncu spokojnie spac.
A najgorsze jvst to, ze inni lekarze chcieli ode mnie kase!!!!
---------- Dodano o godzinie 05:25 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 20:10 ----------
Dziewczynki trzymajcie za nas kciuki, odeszly mi wody, jade na porodowke :)
Aaaaaa!! trzymam kciuki :skacze::skacze::cwaniak2:
Ooo betisska, to swiwetna wiadomosc o tej drugiej cesarce, a powiedz mi, to wynika z jakis przepisów, czy co?
Może już po wszystkim, ale co tam ja też trzymam kciuki:):skacze:
Wody odchodzą, a ta jeszcze na forum ma czas wejść i nas poinformować :skacze: haha
to czekamy :*
Betiska oj trzymamy kciuki,trzymamy:)
Beti trzymamy kciuki! :) Już na pewno po, więc gralutuje! :)
A-M gratulacje !!
A mnie mdłości trzymały przez 5 m-cy, a jak przeszły to zaczęła się zgaga :P
Również trzymam kciuki Beti !!
Kura z tego co wiem masz normalne prawo wyboru, ale wiesz jak to jest, w praktyce zależy to od widzimisię lekarza. Jak leżałam ostatnio na ginekologii to nawet byłam zaskoczona, bo w sumie to nawet pytali się ciężarnych którą opcję wybierają, co jak rodziłam 5 lat temu było jeszcze nie do pomyślenia.
A-M ogromnie gratuluję :skacze:
Też marzy mi się dzidzia ale na razie chcemy poczekać do slubu i jak będziemy mieć mieszkanko to będziemy działać;)
A-M to już zagnieżdżone czy jeszcze musisz poczekać na serduszka itp? Juz zapomniałam jak to jest :D
I gratki :))!!
Dziękuję dziewczynki! ;* Ogólnie, przez mój cukier, śpię po 12-15 godzin na dobę, matko jedyna... :blink:
Gorzka, dopiero w piątek po raz pierwszy usłyszymy, mam nadzieję serducha. :skacze:
Ja już też powiedziałam, że przy bliźniakach, mogą mnie w tyłek pocałować i że chcę CC, nie ma opcji PN, bo się za dużo złych rzeczy naczytałam, jeśli chodzi o PN przy bliźniętach, mogę nawet sianem sypnąć, ale niech mnie tną i niech z dzieciaczkami będzie dobrze wszystko...:huh:
Słyszałam też opcję, że jak pierwszy z bliźniąt jest ułożony główką w dół, to ciężarna rodzi tego naturalnie, a drugi CC! WTF?! :blink: :wow:
Dziękuję - postoję. :blink:
A co tam sie ciekawego naczytalas ? Bo jestem ciekawa :)
Hm jedno rodzic, drugie cesarka ? Coś mi sie nie wydaje. Pierwsze słyszę.
Tak to jest prawda że możesz jedno urodzić naturalnie a drugie przez cc. Bo zazwyczaj jak te jedno się urodzi to drugie się obraca bo ma już więcej miejsca ale mogą jeszcze spróbować i te drugie obrócić i urodzi się też normalnie. Ale mało jest porodów SN przy bliźniakach... baardzo mało chyba że trafisz na szpital który za wszelką cenę stawia na porody naturalne.
No kochana taka norma. W ciąży większość kobiet śpi jak szalona.
Też słyszałam że bliźniaki zazwyczaj przez cesarke.
Nie wiem co lepsze ;d
A-M gratulacje :) ja wczoraj wlasnie sie dowiedzialam, ze moja fasolka to fasolek bedzie :) i ze za duzo jem, bo za szybko przytylam hahaha ale co ja moge poradzic, ze caly czas glodna jestem :)
jest nas dwóch ja i mój brzuch ;)
taka mi piłeczka rośnie :) dopiero na zdjęciach widzę że mój brzuch jest wysoko. Połowa 24 tygodnia Załącznik 65753
Dla porównania wstawiam zdjęcie z 22 tygodnia, bo troszke mi sie urosło ;) Załącznik 65754
Dziewczyny dziekuje za gratulacje :* Kochane jestescie :)
Moja Julia urodzila sie 8.02 z waga 2800kg i 47 cm dlugosci:)
Malutka, a to z racji tego, ze zrobila nam niezlego psikusa i urodzila sie o caly miesiac za szybko :)
Na szczescie mimo tego, ze jest wczesniakiem jest zdrowa :)
Jesli chodzi o cesarke, to oczywiscie jezeli mialo sie pierwszy porod, ktory skonczyl sie cieciem to drugi tez jest, ale nie musi. Wszystko zalezy od rodzacej:)
Ja zdecydowalam sie na druga cesarke. Wystarczy powiedziec, ze nie wyraza sie zgody na porod silami natury i nikt nie ma prawa Was zmuszac do tego, zebyscie rodzily same! Ale to prawo dotyczy tylko osob po pierwszym CC. Szkoda tylko, ze nikt o tym nie mowi :(
Beti ale słodka panterka z Julci :)
Moje ogromne gratulacje i niech rośnie teraz kruszynka i napiera sił!
Dużo zdrówka :*
Czy ktoras z Was miala spadek beta HCG w pierwszych tygodniach ciazy???
Ja mialam we wtorek 80,79 a dzisiaj 58... :(
Gosiu spodziewasz sie dzieciatka ? Gratuluje :*
No wlasnie chyba juz nie mozna tak powiedziec:/
ciaza najprawdopodobniej jest pozamaciczna albo za slaba zeby przezyc :(
:* eh...
może jednak nie jest tak źle jak myślisz :przytul: