-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Cytat:
Napisał
gosia666
Czy ktoras z Was miala spadek beta HCG w pierwszych tygodniach ciazy???
Ja mialam we wtorek 80,79 a dzisiaj 58... :(
:( współczuję...
Dziewczyny czy wy kleicie rzęsy i robicie pazurki ŻELOWE w ciąży? Czy są jakieś przeciwskazania aby wykonywać je np prawie do porodu???
Pamiętam, że wiele naszych dziewczyn pisało, że rzęsy klei w maseczce prawie do końca, ale jesteście pewne, że to nie szkodzi malutkim istotkom? Czy zapachy żeli, primera czy pył może być szkodliwy? Ktoś się dowiadywał ?
-
Gosia pewnie to jest puste jajo płodowe... ale mogę się mylić...
A co do zapachu żeli itd nie sądzę żeby były szkodliwe. Jedynie w pierwszym trymestrze może mdlić od tych zapachów
-
Gosia, jesli masz ciaze pozamaciczna to czym predzej do ginekologa. Moze uda sie jeszcze usunac ja bez operacji, ja mialam we wrzesniu operacje, bylo juz jajo wieksze nic srednica jajowodu a gdybym jeszcze zwlekala to moglby on peknac a to nie wrozy nic dobrego :( Jednak beta HCG miala normalnie.
-
Dzisiaj ide do lekarza,ale dopiero na 16 .Strasznie sie boje :(
-
-
No niestety nie ma ciazy :(
Msialo dojsc do mikroporonienia w bardzo wczesnym stadium ciazy ,takze najprawdopodobniej robiac pierwsze badanie na beta hcg juz jej nie bylo.
-
No przykro :przytul: Nie sa to fajne wiadomosci jak sie slyszy, ze w ciazy sie juz nie jest albo ze trzeba usunac :(
Bedziesz miala jednak okazje, ja sie juz doczekac nie moge :)
-
:przytul:
Dziewczyny ktoś może jeszcze wypowiedzieć się o robieniu rzęs i paznokci żelowych w ciąży? Ktoś się dowiadywał może podczas swojej ciąży?
-
Temat jest na forum http://forum.wzorki.info/przedluzani...kci-ciaza.html
Nie jest jednak wskazane by miec pazurki zazelowane czy akrylowe bedac w ciazy, podobnie z percingiem w pepku ( chodzi o metal ) ;) Mnie lekarz odrazu pytal czy mam kolczyk w pepku...
-
a my wczoraj odebralismy wozek, łóżeczko i inne gadzety dla malucha- lista powoli się skraca ale jakoś nie potrafie się tym cieszyc po wizycie u gin. w piatek... dostałam dzikie stado leków raz mam zakazenie drog moczowych dwa rozchodzi mi sie spojenie i trzy najgorsze bo mam skurcze...wiec mam nakaz lezenia :/: ale dla malucha wszystko...oby bylo dobrze
-
Cytat:
Napisał
rudzia1985
Chodziło mi raczej o pracę jako stylistka paznokci w czasie ciąży :) ale widzę, że i na to tam jest odpowiedź.
:)
-
Zle zrozumialam, moj blad :D Ale fakt faktem taki, ze w temacie znalazlas :)
-
Ja mam kolczyk w pępku i nie było problemu podczas ciąży:)
Paznokcie żelowe i akrylowe też nosiłam i było ok:) no i włosy malowałam :D
Lirene zdrówka dużo i leż :) już niedługo
-
wrocilam od szefowej, wozilam jej zwolnienie... cala droge do domu przeplakalam... nikt nigdy mi nie sprawil takiej przykrosci...pomijam fakt ze dopiero dostalam wyplate za styczen i kilka dni grudnia... oszukala mnie... nie dostalam wszystkiego, tzn. za te dni kiedy bylam sama mialam dostac 50%od zabiegu a za reszte dni jak juz wrocila normalnie czyli pensja plus 30% od zabiegu... jak glupia sie starałam, a moglam wszystko olac... bo to przeciez tylko umowa ustna byla na ten dodatek... dostalam tylko stala pensje... 600 zl z malym hakiem a powinnam dostac ze wszystkim ponad 1000... jeszcze to co uslyszalam jak mi dawala kase... ze daje mi to z wielkim bolem serca bo teraz to ona musi na mnie pracowac i juz nie bedzie taka glupia jak ze mna i nikogo nie zatrudni na normalna umowe tylko na zlecenie... w zyciu nie bylo mi tak przykro jak teraz...
nikomu zle nie zycze, ale chyba zaczne...
-
Lirene, bardzo mi przykro, że Twoja Szefowa to wredna s**a.... Swoja drogą nie czaję o co jej chodzi z tym "pracowaniem na Ciebie"?! Przecież zasiłek chorobowy i macierzyński płaci ZUS... (chyba że coś pochrzaniłam ;) )
Nie denerwuj się, to Maleństwu nie pomoże. Wiem, że w obecnym stanie pieniążki są Ci potrzebne, ale Twojej szefowej jej wredne zachowanie odbije się czkawką... Leż dużo i dbaj o Brzusio :)
-
Cytat:
Napisał
milenka_olsztyn
Ja mam kolczyk w pępku i nie było problemu podczas ciąży:)
Paznokcie żelowe i akrylowe też nosiłam i było ok:) no i włosy malowałam :D
Widocznie nie mialas z tym problemu albo lekarz nie wspomnial ;)
Tu w Niemczech jednak pytaja o takie rzeczy i odrazu informuja co sie powinno a co nie :)
Lirene, to Ci sie trafila kobita za szefowa. Wredna jedza. No nic, bylo minelo, teraz malenstwo najwaznijsze a skoro masz nakaz lezenia to lez, obejrzyj sobie jakis film na uspokojenie, poczytaj ksiazke, posluchaj muzyki :)
-
Lirene współczuje... Naprawdę.. ale teraz nie przejmuj się nią tylko myśl o sobie i maleństwie;)
Askar pracodawca musi płacić przez pierwsze 33dni zwolnienia normalnie ZUS i inne świadczenia, dopiero potem państwo płaci. Więc 33 dni jeszcze płaci pracodawca, pomimo, że pracownika nie ma...
Beti gratuluję:) Śliczna:*
Ja kolczyk wyciągłam metalowy na szelki wypadek;) ale mam na razie włożony z akrylu ;) I tak go potem wyciągne, ale na razie mi nie przeszkadza:)
Pazurki mam zrobione cały czas:) Maluję tylkko lakierem raz w tygodniu:) A w tym tygodniu idę farbować włosy:)
A ja byłam dzisiaj u ginekologa:)
Moja fasolka jeszcze nie do końca, ale została fasolkiem ;)
Mały Błażejek prawdopodobnie nam rośnie w brzuszku :)
Ma ok 75mm i jest cały i zdrowy na razie:)
A jaki tatuś dumny ;)
Nawet wam pokażę "wielką stopę" jaką wystawił;)) Cała rodzinka się z tego śmieje;)
-
-
Cytat:
Napisał
Patii
Askar pracodawca musi płacić przez pierwsze 33dni zwolnienia normalnie ZUS i inne świadczenia, dopiero potem państwo płaci. Więc 33 dni jeszcze płaci pracodawca, pomimo, że pracownika nie ma...
a jak to jest ze zwolnieniem?? bo ona twierdzi ze jak konczy mi sie umowa 20 marca to juz nie do niej zwolnienia musze przynosic a do zusu...ale umowa automatycznie przedluza sie do dnia porodu, wiec dalej jest pracodawca z tym ze placi panstwo
-
w świetle prawa ona jest pracodawca i do końca tej umowy co masz musisz nosić jej. ale będę dzwoniła niedługo do księgowej, to się dowiem dokladnie:-) bo tego nie wiem czy do niej czy do zusu...
-
do końca umowy czyli do dnia porodu. Coś mi się wydaje że ona chce mnie w jajo zrobić...
-
jak długo jesteś na zwolnieniu to do pracodawcy,
choć nie wiem czy zmieniły się jakieś przepisy odkąd byłam na szkoleniu :huh:
-
Beti - gratulacje :przytul: śliczności
Gosia - bardzo mi przykro, trzymaj się ciepło :*
Lirene - nie martw się uszczypliwościami szefowej, to po prostu wredna małpa, aż się dziwię, że kobieta kobiecie może taką przykrość sprawić:o
Pati - świetne ujęcie :P
-
Pati, wiem, ze przez pierwsze 33 dni niezdolnosci do pracy w danym roku oplaca pracodawca, ale szefowa Lirene powiedziala,ze bedzie musiala na nia pracowac-tak jakby cala ciaze musiala ze swojej kieszeni placic.
Zwolnienia L4 trzeba dostarczac pracodawcy, a on ma obowiazek dalej dzialac (wysylac do ZUSu). Prcodawca MUSI przedluzyc umowe do dnia roziazania ciazy nawet jesli umowa konczy sie szybciej. Do dnia porodu nadal pelni obowiazki pacodawcy i on rozlicza sie z ZUSem (zawsze tak bylo-ale nie dam sobie reki uciac czy nic sie nie zmienilo) Najlepiej zadzwonic do inspekcji pracy, tam powiedza co i jak.
-
w czw. czeka mnie krzywa cukrowa...bleee... więc wybiorę się przy okazji do zusu, wypytam sie co i jak.
mały ostatnio tak szaleje w brzuchu, że na ostatniej wizycie moja gin. stwierdzila " dobry gimnastyk bedzie, nie da pani spokoju" :)