-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
mnie cale szczęście ominely mdlosci :) mialam moze dwa lub trzy epizody w lazience ale to raczej po nie swiezym jedzeniu. Pomimo ze nie mialam mdlosci to przez pierwsze 4 miesiace schudlam 4 kg, dopiero w ubieblym miesiacu dobilam do wagi z poczatku ciazy a teraz mam juz 2 kg na plusie. :wow: licze ze przybedzie mi jeszcze 4-5 kg, musze sie pilnowac z jedzeniem ze wzgledu na moje biodro i rozchodzace sie spojenie, im mniej przytyje tym lepiej. Zreszta i tak we wszystkim co zaloze wygladam jak hipopotam :P dzis chcialam kupic sobie nowa kurtke na wiosne bo w starej sie nie dopne i co?? wygladam jak w namiocie :huh: oby szybko zrobilo sie bardzo cieplo...
kupilam jedynie w ciuchu kilka rzeczy dla maluszka. Z ostatniego łupu jestem dumna :skacze: za cale 4,5 nowa koszulka ze slynnym krokodylkiem :D
Załącznik 66710
Załącznik 66711
Załącznik 66712
Załącznik 66713
Załącznik 66714
i pokaże Wam moja piłeczke- jutro zaczynamy 29 tydzień :) Załącznik 66715
-
Fajne uczucie zobaczyć kto tam w brzuszku siedzi:)
Lirene a kto mówił że już koniec z zakupami?? :D
Bardzo ładny brzuszek:)
Ja w listopadzie jeszcze chodziłam w skórzanej rozpiętej kurtce i udawałam że mi ciepło :D
-
Lirene śliczny brzuszek:)
Fajne ciuszki:) Ja niedlugo zaczne kupowac;)
Ja pomału wchodzę w 17 tydzien:)
Wczoraj wylądowałam na pogotowiu, bo mnie po prawej stronie w podbrzuszu bolało.. Podejrzewali wyrostek, ale na szczęście nie to..
Badał mnie lekarz dyżurujący, potem chirurg a na koncu ginekolog (swoja drogą niby najlepszy, ale nie mój) ale bardzo bylam zdziwiona, że badał tylko "ręcznie" strasznie mocno uciskając brzuch i całe podbrzusze, co z reszta teraz mam obolałe... nie zrobił usg.. pomacał paluchami, pougniatal i ponaciskał i stwierdził ze nie powinno boleć.. na moje pytanie czy maleństwo mogło się tak ułożyć : "a nie wiem, skąd mam wiedzieć" .. Nie mogł zrobic usg? Zrobił tylko ktg, co mnie troche uspokoiło, bo serduszko pięknie biło, ale nie wiem czy maleństwo nie uciska mi na coś (jak to mały to okej, wytrzymam wszystko;) ) czy to nie co innego...
Zdziwilam sie ze bez usg.. miałyście tak kiedyś...?
A ! i jeszcze kazał brać nospe.. 3x dziennie po 80mg...
gdzie ja w zyciu wiecej jak 20mg na dzień nie wziełam!
Wiem, nasze mamy tez nie mialy usg i żyły, ale w dzisiejszych czasach mając sprzęt, po co maltretować pacjentkę zeby ją potem bolał cały brzuch po badaniu, zamiast zrobić w kilka minut usg...
-
ja na samym poczatku ciazy wyladowalam na izbie przyjec z podejrzeniem zapalenia pluc, ale wyslali mnie na ginekologie zeby lekarz zbadal ktory to tydzien ciazy. Nie uciskal mnie, byl bardzo delikatny i mily, wytlumaczyl co i jak moze sie stac po antybiotyku :)
Milenka jakos tak same wskakiwaly mi te ubranka do rak :P szkoda nie brac :)
-
lirene a ja juz drugi raz bylam przez niego badana co trafilam na ratownictwo..
wtedy nie byłam w ciąży, ale tamto badanie to byl jeszcze większy koszmar...
nie wiem jak ordynator ginekologii moze byc tak nieprzyjemny i niedelikatny... wszyscy mnie na niego namawiali na prowadzenie ciazy, ale po tym badaniu stwierdzilam ze nie zmienie mojego lekarza na takiego sadyste...
-
Patii to normalne że nie robił USG jak nie musiał. Ja wizyty miałam co miesiac czasem częściej a usg miałam 4. Dziecko raczej nic ci nie uciska bo w tym tygodniu to dzidzia jest bardzo malutka jeszcze. Zobaczysz jak uciśnie w 30 tygodniu czy w 35 :D
To dopiero ból :D
A co do lekarza to wiesz... Mi dużo osób mówiło że mój lekarz prowadzący jest nie delikatny czy coś a dla mnie to był najcudowniejszy lekarz na jakiego trafiłam. Nic mnie nie bolało ni nic.
Jak rodziłam za to tak mnie lekarz badał z położną na dodatek w mega wielkich skurczach że to dopiero był ból... i brzuch mi też uciskali tak że szok i dziecku nic się nie stało. Ja tam do nikogo nie mam pretensji bo przy 15 porodach dziennie to już człowiek nie patrzy czy jest delikatny... Bada aby jak najszybciej i tyle. I ja to rozumiem. Nie bój sie przecież nikt krzywdy dziecku zrobić nie chce:)
Lirene mówiłam! :D
-
Milenka troche mnie uspokoiłaś:) Bałam się że może coś nie tak zrobił:)
Ale to dobrze:) Wizyte u mojego i tak i tak mam za tydzien, 25 marca:)
-
nikt tobie i dziecku krzywdy nie zrobi :)
-
Cytat:
Napisał
milenka_olsztyn
... Mi niestety nic nie pomagało ale podobno dobre są wafle ryżowe albo herbata z imbirem :)
Mój lekarz właśnie mi mówił o waflach ryżowych ale ja za nimi nie przepadam ;(
---------- Dodano o godzinie 21:32 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:52 ----------
Patii dziękuję bardzo :) Na szczęście moje mdłości są bez wymiotów także... Mam nadzieję, że jakoś przez to przebrnę. W końcu czego się nie zrobi dla tej maleńkiej istotki :)
---------- Dodano o godzinie 21:35 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:32 ----------
el. ch. No to połowa już za Wami :) Trzymam kciuki i... gonimy Was ;)
---------- Dodano o godzinie 21:39 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:35 ----------
Lirene widzę, że ślubowałaś dokładnie w ten sam dzień co ja :)
Baardzo mi się podoba koszula za 4,5 :) i już się nie mogę doczekać moich pierwszych zakupów :D
-
a przede mną dziś kolejna wizyta :) znowu zobaczę mojego bąbelka ^_^ wyniki krwi jak wczesniej byly idealne tak teraz lecą w doł :/ nie podoba mi sie to nic a nic...
wczoraj jeszcze mąż mnie dobił informacją że w maju z pracy jadą na kilka dni do Budapesztu na jakieś targi... super, praktycznie przed samym terminem porodu, nie dość że teście zabierają dupke w troki i jada sobie na wakacje ( m. wtedy ma wyjazdy) to jeszcze to... prawie 2,5 tyg bede sama...
-
to nie za ciekawie lirene21 . ale nie martw sie na zapas :) bedzie dobrze :))
-
Lirene nie martw się w ciąży wyniki się pogarszają.... ja np. miałam całą ciąże wzorowe wyniki itd a jak zaczęłam rodzić wszystko mi się posypało strasznie...
a twój mąż musi jechać??
-
musi- za wyjazd dostanie dodatkowa kase a wiadomo ta zawsze sie przyda :/
ja juz po wizycie, ehhh nie pocieszyla mnie moja gin. kazala wiecej lezec a i tak czeka mnie konsultacja u ortopedy w zwiazku z tym rozchodzacym sie spojeniem... bakterie z moczu nie zginely ( co za gady :P ) wiec czeka mnie posiew i kolejna porcja lekow- kurcze ja teraz jestem jak lekoman :P
-
mi odechciało sie wszystkiego, po ostatnich wydarzeniach zwątpiłam w ludzi... najadłam sie kupę stresu i teraz odbija sie to na maluchu...Brzuch mnie pobolewa, ciagle musze leżeć... racja była po mojej stronie, stało za mną prawo ale co z tego skoro kazdy ma swoje widzi mi sie...
swieta za pasem, a ja mam ochote zakopac sie pod koldre i je przespac...
-
oj Liren, kochana rob wszystko zeby sie tak nie stresowac, łatwo pisac :/ nie mozesz sie tak wszystkim zamartwiac...
-
Oj Liren.. :(
Juz niedługo maluszek bedzie z Toba. Wytrzymaj kochana :*
-
Lirene]:przytul: Juz niebawem bedziesz miala maluszka a on doda ci sil i zapomnisz o wszystkim:) Oddasz sie slodkiemu macierzynstwu.
-
dzieki dziewczyny :przytul: mój mąż dzielnie mnie wspiera we wszystkim, najcięższa rozmowę on prowadził żeby mnie nie narażać na nie przyjemności.
Z przyjemniejszych spraw moja mama zupełnie oszalała na punkcie wnuka :) nakupiła znowu pełno rzeczy, kocyki, pieluszki tetrowe flanelowe, zabawki :) a dziś czuję się jakby były Świeta Bożego Narodzenia, nie przez śnieg :) odwiedzają mnie kurierzy :) przyszła moja karuzela z FP, później ma być pościel i inne gadżety, a na koniec moje nowiutkie firanki :) swoja drogą chyba się starzeję bo cieszę się jak głupia z firanek i zasłonek :) to chyba przez te ciążowe hormony ;)
-
Lirene ja przez ciążowe hormony ryczałam nawet na reklamach pampersów.... a jak była ta reklama ikei z tym dziadkiem który chodził za wszystkimi i opowiadał jak to było kiedyś to już w ogóle był jeden wielki ryk bo mi się mój dziadek przypominał :D
-
mój mąż się śmieje kiedy zastanawiam sie jakie pieluchy kupimy :P mówi że jakby ktoś to usłyszał to stwierdziłby że nie mamy problemów ;) a propo pieluch ktoś używał pieluszek z biedry dada 1 to odpowiednik pampersów new born
-
Mój brat do swojego synka używa tych z Biedronki ale tylko na dzień - na noc stosują Pampers. Mówił, że Dada trzeba częściej zmieniać a w nocy jest to mniej wygodne. Poza tym nie wiem czy w każdym rodzaju jest tak samo, ponieważ oni już są na etapie tych ostatnich rozmiarowo pieluszek.
-
Te dada są średnie powiem ci... dla mnie najlepszy stary pampers jest...
-
ja też wcześniej pampers'ów używałam, były niezawodne
raz kupiłam Happy i niestety było mokro na wylot w nocy :(
-
Kurde czyli happy do d..y?? bo miałam zamiar kupić...
jeszcze te z rossmanna są nawet ok.
-
Ja uzywam huggies'ow. Dla mnie sa najlepsze :)