hehe też miałam taka niespodziankę i też był biały:) mi mój białasek też zakwitł ładnie:)
Printable View
hehe też miałam taka niespodziankę i też był biały:) mi mój białasek też zakwitł ładnie:)
:skacze::skacze::skacze::skacze:
mam wkoncu storczyka
taka zwyczajny,piekny,mam nadzieje ze bedzie kwitl latami heheh
kasiassss niech ci się dobrze chowa :ok:
od mężulka (marzył mi sie taki kolorek)
Załącznik 44898Załącznik 44899
Emi ty narkomanko kwiatkowa piękne bestie dostajesz mi się takie marzą ale jakoś czasu nie ma żeby podskoczyć do sklepiku ale chociaż się na twoje napatrzę :)
piekny storczyk Emilia:D
ja oststnio kupiłam storczyka do reanimacji w leroy merlin, za 12 zeta:D młody, podwójny biały, ostały mu sie tylko po 2 kwiaty na kazdym pędzie ..........ale......juz na jednym wypuszcza nowe pąki:skacze: udało sie:yess:
tusia gratki - ale to cieszy coooo :D hehe
ja też kupiłam za 5 zł ostatnio do reanimacji białaska i się teraz kuruje na parapecie chwały haha :D
kasandra kiedys chwile znajdziesz, pójdziesz, kupisz jednego i dooopiero sie zacznie :D
zgodze sie:D do Ciebie Emilia jeszcze mi daleko ale najpierw kupiłam jeden, potem drugi i trzeci i pewnie nie ostatni:D
Emilia czy masz jeszcze w domu okno na którym nie ma storczyka?:D zastanawiam się gdzie Ty to wszystko mieścisz :D
piękny jest :love:
Piękny kolorek ma:)
ja też się zastanawiam gdzie ty je mieścisz bo moich 5 jest tak akurat na parapecie (chociaż weszło by pewno więcej:))
na jednym parapacie mam 10 szt + jedno młode i dwa w salonie :D
tylko jeden parapet sie nadaje bo jest od wschodu , reszta niestety od południa i by sie popaliły....teraz maż ma mi zrobić taki kijek wysoko nad oknem na którym będę mieć wiszące orchidee :cwaniak2: ale coraz rzadziej trafia mi sie znaleźć okaz który mnie urzeknie i nie kosztuje powyżej 100 zł hehe :D
Ja mam 6 ale caly czas szukam w przecenie jakiegos jeszcze, ostatnio same zdechle wiec nie biore :) Duzych pelno ale nie mam gdzie wstawic, mam jeszcze doniczkowe ok 40 szt...
Emi, wiszace orchidee to fajny pomysl, ja mam taki kwietnik od sufitu do podlogi, zdemontowany, czeka na pomalowanie ale moze skorzystam i tez se wloze storczyki tam :D
Ja wczoraj kupilam w Practikerze 3 miniaturki
Załącznik 44968
I mam do Was pytanie... Na starym storczyku wyrosly mi na pustych łodygach kwiatowych nowe kejki i sa juz dość spore. Chciałam je przenieść do doniczek ale poszukuje prasowanego mchu nowozelandzkiego ( ponoć najlepszy do rozsady) Macie może jakiś zapasik? Odkupie:)
Załącznik 44969
Czoko jej ale super mini orchidee, te fioletowe wygladaja jakby byly aksamitne :) Boskie...
U mnie taki maly kosztuje wiecej niz zwykly z jednym pedem :p
Co do przesadzania...Jesli to mlode to bym nie ruszala, poczekalabym na wiecej korzeni i wtedy przesadzila :)
A tu mozesz kupic meszek, nie jest drogi, 100 kosteczek 18 zl :)
A ja 2 miesiące temu też sobie kupiłam do salonu.To mój pierwszy storczyk i już zachorował.Jakieś robaczki w nim łażą i wszystkie kwiatki opadły.Kupiłam coś na wszelkie robactwa i podlałam ale te paskudy trzy dni pozniej nadal łażą,takie białe malutkie.Myślę że już chyba nic z niego nie będzie.Nie był to żaden piękny okaz ale i tak mi go żal.
Edytko a poczytaj tu w poscie :) Moze cos pomoze, chyba ze wyrzucilas juz go :(
http://forum.wzorki.info/nasze-hobby...tml#post271290
Mini kupilam po przecenie za 19 zl szt. i sie spoznilam bo byly ponoc pomaranczowo-rózowe jeszcze:(
Korzonki maja juz po 5-6 cm i rosną od marca chyba, wiec spokojnie mozna je juz oddzielić.
No wlazlam tam ale jak doszlam do kupna to sie okazalo ze sobie życzą ponad 20 zl chyba za wysylke.. bezsens:(
No to moze inna firma ?
A jak nie to moze ktoras z dziewczyn z pod tej miejscowosci by odebrala osobiscie i wyslala Tobie ? :)
A Sami skad dokladnie jest ? :) Ona tam te rejony :D
wrzuce moje storczykiZałącznik 45088, biały po reanimacjiZałącznik 45086Załącznik 45087
jeden w kolorze buterfly na razie rosnie w siłe lisci i korzeni:
rózowy z biedronki kwitnie od połowy marca i dopiero niedawno opadły mu 3 kwiaty
no i i biedronkowa sundevilla:love: stoi na tarasieZałącznik 45089
Kot tez po reanimacji ? :P
Sami piekne okazy :ok:
Moje pomarszczone, zdechle i obciete to samej gory z korzeni tez zaczyly powoli odzywac, mam wystajace male listki, kilka pedow a no i korzeni nie brak :)
Zapuscilam tez jednego tylko w wazonie i rosnie super, kwiatuszki na razie tylko dwa ale rosna kolejne :) Podlewam co dwa dni tzn. wazon pelen wody ( do pierwszych lisci ) i na 10 min stoja w niej korzenie, pozniej wylewam i zostawiam troszenke wody na dole by mialy czym oddychac ale nie powinny dotykac wody wiec w srodku jest obciete denko od doniczki plastkowej...
Polecam jak ktos nie ma reki to storczykow w doniczce i nie wie jak podlewac :)
No i kupilam kalie w przecienie ale nie bylo czarno-fioletowej to wzielam cremowa :)
Ja musiałam dziś jednego storczyka mojego wyrzucić... niestety ale nic by z niego nie było..
Ale za to zobaczcie jakie cudo dostałam dziś od mojego ukochanego :)
jaaa czego juz ludzie nie zrobią:D ale trzeba przyznać, że jest przepiekna <3
Milenka a ta róża to jakas krzyżówka czy farbowana? Piękna,ale gdyby nie farbowana, to przyznaje,że jeszcze takiego kwiatka nie widziałam.
Ja od zawsze lubiłam kwiatki,ale od kiedy przygarnęłam kota w domu nie mam żadnego,wszystko zjada,nawet ogonek od ananasa! Miałam kiedyś taką klientkę,która od lat "zbierała" i pielęgnowała w domu różnego rodzaju storczyki,robiło to niesamowity efekt.Nie wiem ile ją to wynosiło,ale nawet w łazience miała w szklanej dużej misie wodę a w niej wraz ze świeczkami pływały storczyki...oh jak pięknie :)
Ta róża nie wiem jakim sposobem jest zrobiona.... nie mam pojęcia..
nie no raczej jest barwiona:)
no pewnie coś na podobę tych niebieskich storczyków....