-
Odp: Kursy, opinie, doświadczenia
Cytat:
Napisał
atia
Padło pytanie o NEW NAILS. Akurat byłam tam na szkoleniu zawodowym. 120 godzin konkretnej wiedzy i konkretnych umiejętności. Generalnie rzetelnie i na temat, nic nie mogę zarzucić. Myślę że to szkoła godna polecenia.
wszystko pieknie super ale moze ktoraś z Was (ta która ukonczyła kurs w tej firmie:skacze:) napisała by o cenie i o dokladnych godz co na co jest przeznaczone i czego sie dokladnie mozna nauczyc. niesadze zeby Twoje wypowiedz typu KONKRETNA WIEDZA lub KONKRETNE UMIEJETNOSCI zainteresowanym cos dala bo okreslenie to jest dosc wzgledne, a w przypadku kursu za ktorego trzeba zaplacic tskie informacje sa bardzo wazne! takze albo zaczniecie kochane reklamowac Firme konkretami (tak jka wyzej) albo darujcie sobie takie lanie wody, pozdrawiam:*
-
Rzeczywiście dziwnie to wygląda ;-)
Dziewczyny brakuje mi jakiejkolwiek konkretnej opinii. Piszecie ogólnikami i jest to podejrzane. Konkrety prosimy, konkrety - takie oceny są mi potrzebne.
-
monkas a myslałaś o kursie u instruktora jakieś firmy? mamy w warszawie sporo dobrych instruktorow
-
Wolałabym firmę - wydaje mi się, że firma musi dbać o jakość usług, więc wtedy mogę być pewna, że czegoś się na takim szkoleniu nauczę. Z instruktorami pracującymi na lewo może być różnie - im przecież tak bardzo nie zależy na opinii.
-
co do new nails to podczas buszowania po necie napotkałam sie juz w paru miejscach na reklame.. i wydaje mi sie ze pisza to pracownicy
-
Cytat:
Napisał
natalia268
co do new nails to podczas buszowania po necie napotkałam sie juz w paru miejscach na reklame.. i wydaje mi sie ze pisza to pracownicy
a mój szpiegowski nochal mowi mi że nawet na pewno pracownicy :]
-
Aż pogogluje i sprawdzę co piszą o tym New Nails.
Tą firmę zna ktoś z praktyki? Chętnie poczytam również o doświadczeniach z innymi firmami z Wawy.
-
Cytat:
Napisał
mariolak83
a był ktoś w szkole OMEGA w krakowie? widziałam ze tam kurs z jednej metody trwa 20 h i kosztuje 350 zł. ale jestem ciekawa czy któraś z was tam była i jakie są wasze opinie? bo chcę się zapisać na jakiś kurs w krakowie i nie wiem gdzie:(
Nie idźcie do OMEGI!! to złodzieje i oszuści!! po pierwszym semestrze podnoszą czesne, a gdy się nie zgodzi chociaż jedna osoba to zamykają kierunek/kurs. Na umowie jest napisane, że się dostanie legitymację i index ale później się okazuje, że nam się nie należą. Zajęć prawie nie ma (np jeden weekend w miesiącu) a płaci się za cały miesiąc!! Nawet gdy w miesiącu w ogóle nie ma zajęć to i tak trzeba zapłacić! A nauczyciele odklepują po prostu zajęcia, nic się tam nie nauczycie!! jedno wielkie DNO!!!
-
Hmmmmmmmmm, zrobiłam kurs w Rzeszowie, kończy się egzaminem teoretycznym. Praktyczny odbywa sie jakby w trakcie tzn pani pokazuje co robimy i my ćwiczymy, próbujemy, poprawiamy aż wyjdzie. Podpowiada, pokazuje jak trzymać pilnik, jak podkładać formę, co zrobić gdy coś się popsuje itd. Był żel, akryl, odnowa, ozdabianie,no i oczywiście manikiur, bhp i wszystkie podstawy w teorii i praktyce.
Było nas 7 osób i pani prowadząca była bardzo zadowolona z takiej liczy osób bo miała więcej czasu dla każdej z nas na pokazanie i wytłumaczenie.
Pani bardzo miła i chętnie odpowiadała na pytania. po zakończeniu kursu otrzymałyśmy certyfikaty i zaświadczenie MEN Co mi on dał? podstawy i jako takie pojęcie ale aby móc się nazwać stylistka paznokci to trzeba mi jeszcze dużo, dużo i jeszcze raz dużooooooo ćwiczyć.....same wiecie, trening czyni mistrza :win:
-
Odp: Warszawa - stylizacja paznokcia
Cytat:
Napisał
monkas
Nie jestem do końca pewna czy to dobry dział - jeśli jest zły to proszę o przeniesienie.
Czy któraś z Was korzystała może z usług jakiejś firmy szkoleniowej w Warszawie? Byłabym wdzięczna za wskazanie takiej, która gwarantuje mi solidne przygotowanie. Cena wcale nie musi być niska, bardziej zależy mi na jakości usługi. Oczywiście największą wartość mają opinie z ostatnich tygodni. Z góry dziękuję za pomoc ;-)
Ja polecam ABC nailstore Asię Lużyńską
Byłam na doszkoleniu i powiesz szczerze--rewelacja!! Potrafi świetnie przekazać wiedzę i nauczy Cię budować cudne pazurki:)
---------- Dodano o godzinie 17:38 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:36 ----------
Cytat:
Napisał
salis
Co mi on dał? podstawy i jako takie pojęcie ale aby móc się nazwać stylistka paznokci to trzeba mi jeszcze dużo, dużo i jeszcze raz dużooooooo ćwiczyć.....same wiecie, trening czyni mistrza :win:
Kochana kursy dla początkujacych nie dadzą Ci więcej niż podstawy--aby iść wyżej musisz opanować właśnie podstawowe czynności.Kurs pokazuje co i jak a reszta już zależy od nas i naszych ćwiczeń
P.S. ja polecam tylko indywidualne
buźka
-
Zobaczyłam w temacie jakąś "Miłosną" i chciałam zobaczyć za co dostała ostrzeżenia. Ładne tu są cyrki czasami haha :skacze:
-
Kochane rozglądam się za kursem albo raczej po cichu myślę ;)
Czy znacie ten kurs bo szukam opinii i nie mogę nic na ten temat znaleść :/:
Silhouette DCD
-
a ja chciałam odkryć amerykę i zjechać firmę nail desing :D ( odolańska )
wchodze a już na 1 stronie takie bluzgi :D
Nie dziwię się mi pani instruktorka wmawiała że nie pod każdy paznokieć można podłożyć szablon :O na kursie oprócz tego że kazali ćwiczyć na palcach pojedynczych to byli zdziwieni jak zapytałam czy moge koleżankę przyprowadzić żeby na żywym ludziu poćwiczyć :/ Pani również nie znała rady jak zrobić linię włosa nie zdzierając brokatu z pod żelu itd. szok po prostu:O Poza tym oferowali chyba 20% rabatu na kosmetyki po ukończeniu kursu którego oczywiście nie dostałam, robiąc zakupy na www (oczywiście jak kazali wysłałam meila z datą ukończenia kursu)
poprostu straszne, nie wspominając o warunkach przez korytarz nie dało się przejść bo wszędzie pudła z gratami :/ jakaś wiata i zarośnięte podwórko!
-
Ja powiem tak - NailDesign i spółka to dla mnie największy shit w branży pazurowej, ale kiedyś dostałam od nich zaproszenie na darmowy pokaz, z nudów poszłam. Było bardzo fajnie i o dziwo instruktorka była normalna, znała się na rzeczy :D zrobili promocje i kursy były za 60zł (!), indywidualne, z dyplomem... Stwierdziłam, że ide, co mi tam, coś tam się zawsze dowiem - zdobnictwo z akrylu. I co? Było super, pani Ania opowiadała, że trafiła do ND przez przypadek, a paznokciami zajmuje się 10 lat. Poświęciła mi kilka ładnych godzin, miła atmosfera, dużo się nauczyłam i dostałam bardzo ładny dyplom. Z tym że to było na Cyprysowej, nie Odolańskiej. Taka niespodzianka mnie spotkała :skacze:
A teraz ja pomęczę - chciałabym doszkolić się z żelu (nacisk na tempo pracy) u kogoś naprawdę dobrego w pazurach, W-wa i okolice. Myślałam o pani Joasi Lużyńskiej, ale czy ona nie specjalizuje się raczej w akrylu? Może Ania Śledź? Szukam doszkolenia w cenie 300-400zł, podpowiedzcie coś :)
-
Ja robiłam kurs u Anni i w sumie byłam z niego zadowolona, chociaż zależy jakie kto ma wymagania, nam czas nie pozwolił i nie wszystko zostało przerobione, a potem niestety miałam maturę i nie mogłam się umówić, ale dużo nie straciłam ;) A doszkalanie sądzę, że się opłaci, w końcu już coś wiesz :) A nie myślałaś u Golden Nails, a dokładnie u Kamili? Tylko, że tam doszkalanie kosztuje 450 złotych, o ile ceny się nie zmieniły. Ale byłam u niej na pokazie i warsztatach, jest bardzo sympatyczna, wszystko pokazuje i tłumaczy :)
-
-
Odp: Kwiatki malowane metoda one stroke
Dziewczyny a ja sie wybieram na szkolenie z Nail artu do ECKSu (wrocław) koszt to ok chyba 200 zł .. w programie ma być:
one stroke
russian style
zdobienie przestrzenne akrylem
różne kształty paznokci (edge itd..)
zdobienie żelami kolorowymi (rózne sposoby )
Czy sie opłaca?
szkolenie bedzie trwalo jeden dzien
-
moim zdaniem się opłaca:)
-
Ech, ale Kamilka nie jest z Warszawy, a tak średnio mi się chce dojeżdżać :P nie mniej dzięki :)
-
Jej chodziło o Kamilę Jaworską :)
u nas pod nazwą fashion.nails chyba
-
Tak tak, Kamila Jaworska jest z Warszawy, na Pradze ma swój salon :)
-
Cenowo się oplaca, ale czy będzie to dobrze zainwestowane pieniądze?
Moim zdaniem za dużo materialu jak na jedeń dzień. Nie opanujesz tego dobrze, każdy z tematów powinien być omówiony w jeden lub chociaż pół dnia.
I pytanie ile osób jest w grupie, bo jak za dużo, to tym większy problem by coś dobrze opanować, bo instruktorka nie poświeci Ci tyle czasu co w malutkiej grupie.
To takie moje spostrzeżenia :)
-
-
Ach ta Kamila!!! To ja wiem, to dwa kroki ode mnie! Oj dziewczyny, Wy to macie łeb na karku :P :D hahaha!
-
No widzisz, dwa kroki od Ciebie, a Ty chcesz na Zacisze do Ani jeździć? :P