-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci i jak skrócić czas pracy
a ja normalnie przyspieszam - dziś zrobiłam uzupełnienie ze zmiana wzoru w 1,5 h a komplet (stopy french + dłonie french na wypasie :P ) w 3 h!! sama byłam w szoku :wow:
-
-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
mnie zajmuje 2,5-3 godzin jesi 1 raz uzupełniani dłuzej...
ale to chyba niezly czas
-
Ja muszę sięprzyznać że niestety samej sobię pazurki robię w ... 5-6h hehehehehe czasami zamykają mi się oczy jak łapka jest w lampie ^_^
-
sama sobie robie zawsze na dwa dni, w jeden jedna reka a w drugi dzien druga, bo bym zasnela.:placz:
ale kobietkom to w 2 godziny zrobie oczywiscie baz wiekszych widzimisie a
nogi 50 min.
-
ja dostałam szanse pracyw salonie i dzisiaj właścicielka zapytała jak długo zajmuje mi robienie pazurków, powiedziałam że okołow 2-2,5 godziny. Stwierdziła ze cos robię źle, bo jej druga tipserka robi to 1g.15 minut.
Więc pewnie długo tam nie zabawię, ale w poniedziałek się dowiem na czym ona tak przyspiesza bo sama juz nie wiem co robię nie tak :(
Dzisiaj półtorej godziny zajelo mi zrobienie frencha na mega ogryzkach na formie (robiłam fryzjerce z zakładu), ale przyznaję bez bicia, ze nie jestem z nich zadowolona.
w poniedziałek mam zrobić tej drugiej tipserce... tylko nie mam nawet pomysłu na wzorek. chciałabym zrobić wrażenie, ale i na tyle szybko zeby właścicielka była zadowolona i sama już nie wiem co na pazurach wykombinować :(
-
edytakon stwierdzenie "tipserka" jest dla mnie co najmniej ciut obraźliwe, gdyby mnie tak pracodawczyni nazwała, to chyba bym oczy wydrapała :P
Ja nie robię dużo, robię tylko w domu i zajmuje mi to między 2 a 3h, czasami dłużej, kiedy np źle się czuję... no sobie to wiadomo, że dłużej schodzi :)
-
U mnie srednio 3 godzinki ze zdobieniem. najkrocej robilam 2h najdluzej 4. zalezy jakie klijentka ma paznokcie, i jaki wzorek na nich chce.
-
ja jak robie sobie to zwykle rozkładam sobie na dwa dni :D 1 dzien - lewa łapka, 2 dzien - prawa :D dla jedej łapki schodzi mi tak ze2-3 godziny bo lubie sobie troche w nich podłubac i si pobawić ;P
-
Edytakon nie przejmuj sie szefowa! Nie jest wazny czas robienia paznokci, tylko caly efekt! Mnie tez zajmuje to nawet 3 godziny;), zalezy tez jakie maja to byc pazurki. Nie jedna klientka mi powiedziala ze moze dlugo trzeba siedziec ale warto bo wiedza ze paznokcie sa starannie wykonane i dlugo trzymaja. Wiadomo sa rozne charaktery, jedni robia szybciej, drudzy wolniej, no i zalezy tez od wprawy. Z czasem napewno kazda z nas ktorej zajmuje robienie pazurkow dluzej, za jakis okres skroci sie ten czas trzymania klintek i nie gora 3 h a beda to 2 h :jupi: pozdrawiam
-
[QUOTE=paznokietki000;158215]Ja muszę sięprzyznać że niestety samej sobię pazurki robię w ... 5-6h hehehehehe czasami zamykają mi się oczy jak łapka jest w lampie ^_^[/QUO
mi też tyle schodzi jak robię sobie :D
-
No ja kiedys pobilam swoj rekord i zrobilam sobie akryle w 3 godziny ;P
-
Cytat:
Napisał
szpila59
ja jak robie sobie to zwykle rozkładam sobie na dwa dni :D 1 dzien - lewa łapka, 2 dzien - prawa :D dla jedej łapki schodzi mi tak ze2-3 godziny bo lubie sobie troche w nich podłubac i si pobawić ;P
heh ze swoimi to inna sprawa ja ostatnio bawilam sie z jedna 4 godziny - 2 zrobienie i nadanie ksztaltu i 2 na wzorek
-
ja robię tak do półtorej godziny french...ale pracuję głównie na tipsach, mam na stole dwie lampy i do dopełnienia mega szybko piłuję(od 10-25 min),więc szybciej mi idzie. raz zrobiłam piękny french w 45 min nawet-aż zadyszki dostałam:) ale prawda jest taka że są takie klientki które od lat przychodzą i jednym można uzupełnić ze zmianą wzoru nawet w godzinkę-żel na naturalnych, ale są też takie z którymi zawsze schodzi 3-4,5 h-jednak te lubie najbardziej, bo pozwalają tworzyć najpiękniejsze zdobienia:D
a poza tym moje klientki już tak się przyzwyczaiły,że jak mam trochę obsuwy to im się strasznie dłuży
a nie dodałam,że bywały czasy,że osiem razy dziennie pazurki robiłam, po kilku takich dniach wyglądałam jak zombie:)
-
ja mam koleżankę, z któa zawsze schodzi dłużej, bo wiadomo pogaduchy muszą być ;) ale nigdy nie narzeka bo jak twierdzi - ona się relaksuje i jej czas nie przeszkadza (2,5-3h)
-
A mi udało się ostatnio zrobić frencha brokatowego z dwóch kolorków w 2.15 !!:wow: No totalny szok!! Z regóły wyrabiam się do 3 godzinek ale 2.15 to jest coś :D Więcej praktyki dało lepsze rezultaty :)
-
Ja teraz mam troszkę więcej czasu dla siebie, no i zauważyłam, że jak nie jestem wdrożona to pazurki robię dłużej z kwiatkami akrylowymi maxymalnie do 2,5 godziny, bez od 1,5 do 2h. Sobie zawsze baaaaaaaaaaaardzo długo robie, bo samej sobie mi się nie chce, więc dla siebie rezerwuje cały dzień zwłaszcza przy szpicach:D
-
ja też sobie cały dzień potrafię robić :D a komuś to zależy, jak jest ładna płytka to 2-2,5h, a jak ogryzki, zawiły wzorek albo jestem zmęczona to ponad 4 godz potrafię siedzieć :( :P:P
-
u mnie dużo zależy od tego czy gadam i ile ;)
-
Cytat:
Napisał
soffii25
u mnie dużo zależy od tego czy gadam i ile ;)
oj tak :) Gadulstwo wydłuża prace :D Mam taką koleżankę, której robie pazurki 4 godz:D Gadamy jak najęte do tego dochodzi gestykulacja a czas leci :D
-
ja ostatnio się wyrabiam w 2,5 :D hahaha. ale czasem robię nawet do 4 godzin :P a tu papieros, a herbatka, gadanie i później wychodzi :D
-
u mnie tez zalezy to od klientki:)
jjezeli pali papierosy to schodzi si edluzej...
ale moj rekord 2;20:)
a najdluzej komus to 4:)ale skomplikowane zdobienei mialam:(
-
u mnie to bywa raczej tak ze jeżeli pracuje pilnikami to 2h, 2,5h, jeżeli frezarką to 1,5 do 2h... pogaduchy oczywiście, ale opanowałam gadanie bez patrzenia na klientkę i bez gestykulacji :D hehe
-
Ja dopiero raczkuję z pazurkami, ale jak czytam jak jest u Was to widzę, że te moje 3 godz wcale tak źle nie wyglądają ;p gorzej jest gdy robię sobie sama wtedy podusia jest konieczna, bo zaczynam grubo po 21 jak wszyscy idą grzecznie spać ;p
jeżeli chodzi o gadulstwo - to ploteczki przy kawusi i ciasteczku są - często się zacinam, bo skupiam się na tym co robię i klientki nadrabiają za mnie ;p
ale mam też taką znajomą, że jak przychodzi na stópki i rączki i ja zaczynam robić to ona przez 4 godz gada gada gada gada (mój mąż wychodzi bo słuchać już jej nie może biedaczysko ) a ja tylko przytakuję i się uśmiecham szeroko :/::D
-
No u mnie też gadulstwo przeciąga pracę, ale niestety to ja jestem tą gadającą i jakoś nie potrafię się opanować mimo tego, że Pani na psychologii ostrzegała, że to klientki przychodzą się do mnie wygadać,a nie na odwrót. Ale staram się :skacze: