hehe u mnie też rosół:D i chyba schabowe. ale własnie makłowicz leci to może coś ciekawego będzie to zrobię, zaraz sie okaże:)
Printable View
hehe u mnie też rosół:D i chyba schabowe. ale własnie makłowicz leci to może coś ciekawego będzie to zrobię, zaraz sie okaże:)
pomidorowa z ryżem i schabowy z ziemniaczkami i ogorkiem konserwowym :)
a ja już po obiedzie dziś tradycyjnie rosół, ziemniaczki, schabowe i mizeria
pomidorowka,kurczaczek z ziemniaczkami i suruwenjcą :)
Ja mialam rosiolek oczywiscie heh i gulasik;)
ja sie zaraz biore za rosołek...dopiero...wiecej mi sie nie chce gotowac..:P
ten temat niszczy moja diete :) ja dzisiaj jadlam serek wiejski przez diete, ale dopchalam ciastem babci, wiec odchudzanie poszlo sie.... :)
ja dzis mialam golonke (tesciowa dala)ziemniaki i kapuche
rosolek dzis tylko
heh to tak jak u mnie tylko rosołek..:P
jej jak wy możecie na samej zupie przezyć:D u mnie najpierw w sklepie fast food, a potem w domku smażone płaty wołowinki z surówkami i właśnie myśle co na deser wszamać..:)
no a ja się właśnie biorę za pierogi. trochę tego muszę narobić:):):)
ja dzisiaj pierogi ruskie robie:D
ja jeszcze nie mam koncepcji, na 1 danie że tak to nazwe, pierożki z mięsem, ale mrożonki, a potem zobaczę:)
pierogi leniwe:
1. 1 kg sera bialego
2. 4 wieksze ziemniaki ugotowane w calosci obrane
3. 2 jajka
4. okolo 1 szklanki mąki pszennej (w zaleznosci jaka konsystencje ma ciasto po zagnieceniu)
5. szczypta soli
ser zemlec w maszynce razem z ziemniakami (ziemniaki musza ostygnac przed zmieleniem!) dodac reszte skladnikow, porzadnie zagniesc, formowac male romby i wrzucac na osolona wrzaca wode
wsio - smacznego
---------- Dodano o godzinie 14:41 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:40 ----------
aaaaaa ciasto nie moze byc za miekkie ani za twarde, tak na wyczucie tej maki
a u mnie jarzynówka:P ...i frytki
frytki mniam... też bym chciała, a ja właśnie w pracy na szybko gorący kubek, a obiad w domku coś mamcia zrobi, bo ja mam tak dobrze, ze mamcia obiadki robi, i do niej się chodzi
mniam te leniwe !! pewnie po niedzieli skorzystam z przepisu - dzięki :)
a ja dzis nasmarzyłam całą furę kotletów z piersi z kurczaka ,będzie na jutro :p ,dziś była do tego mizeria i ziemniaczki z koperkiem ,a na jutro muszę coś wymyślić :)
było spaghetti :D:D
gulasz, pomidorowka, pizza, lody ananasowe..:)
ja dzis trachne pomidorkę i moze jeszcze mielone
a u mnie dzisiaj rosołek z makaronikiem a na drugie danie ziemniaczki ,podudzia z kurczaka ,mizeria,i groszek z marchewka..:P
A ja dzis rosolku nie mialam:P mialam schabowe i ... nalesniki cos moj ma dziwne smaki:strach::strach::strach: nie wiem co mam o tym myslec hihi:D
Asia to niezły mix będzie/jest/był :)
U mnie sałatka z kurczakiem i różnymi serami :)
asia.... ale Ty duzo jesz:o
goslava - u mnie mowimy na to kopytka haha