-
Odp: [Konkurs] BLACK DIAMOND
Cytat:
Napisał
katarynka89
może niech któryś z Modów ogarnie towarzystwo bo nie przyjemnie jest :/
hehe jak staraliśmy się opanować sytuacje i pilnowaliśmy to było, że nie ma wolności słowa, jak wam dajemy wolną ręke też źle :D tak musiałam wtrącić :P ;)
Więc apeluje - uspokójta sie :D
Będą Ci za meg i ci przeciw- tego nie zmienimy ale chce żebyście wiedzieli że decyzja o dyskwalifikacji nie była podjęta pochopnie i bezpodstawnie. Ale o tym Meg powinnaś dyskutować z jury na pw, wyjaśnić i uszanować. Nikt ci po złości niczego nie robi ani nic w tym stylu. Były podstawy do dyskwalifikacji więc weź przykład z chechlola i w razie dalszych wątpliwości pisz na pw a nie angażujesz w to pół forum i robi sie nie przyjemnie. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i powinniśmy takie rzeczy załatwiać jak dorośli na osobności a nie jak dzieci w piaskownicy (mówię o całokształcie nie o pojedynczej osobie żeby nie było)
-
dziewczyny zrobcie cos dla siebie i dla ogolu i skonczcie ta dyskusje bo jest to juz nudne
-
ja juz nie moge doczekac sie wynikow :)
-
a ja jak tu wchodze to mam ubaw:D o tyle od siebie dodam:D:D
-
miejmy nadzieje ze kazda wylała juz swoje smutki włacznie ze mna i teraz czekamy pokornie na wyniki^_^
-
:tuptup::cwaniak2:no to kiedy wyniki??:tuptup:
-
-
Cytat:
Napisał
Emilia B.
hehe jak staraliśmy się opanować sytuacje i pilnowaliśmy to było, że nie ma wolności słowa, jak wam dajemy wolną ręke też źle :D tak musiałam wtrącić :P ;)
Więc apeluje - uspokójta sie :D
Będą Ci za meg i ci przeciw- tego nie zmienimy ale chce żebyście wiedzieli że decyzja o dyskwalifikacji nie była podjęta pochopnie i bezpodstawnie. Ale o tym Meg powinnaś dyskutować z jury na pw, wyjaśnić i uszanować. Nikt ci po złości niczego nie robi ani nic w tym stylu. Były podstawy do dyskwalifikacji więc weź przykład z chechlola i w razie dalszych wątpliwości pisz na pw a nie angażujesz w to pół forum i robi sie nie przyjemnie. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i powinniśmy takie rzeczy załatwiać jak dorośli na osobności a nie jak dzieci w piaskownicy (mówię o całokształcie nie o pojedynczej osobie żeby nie było)
No dobrze teraz już wiem i uszanowałam decyzję jury :kwiatek:
Ale szkoda, że to się wszystko tak potoczyło. Nie dostałam żadnej informacji na pw dlaczego paznokcie zostały odrzucone tylko było rzucone ogólnie na wątek, że złamanie punktu 10. Samaron po moim pytaniu odpowiedziała, że posypały się raporty iż paznokcie są przerobione z tych które dodałam w galerii. Ja go nie złamałam bo paznokcie nie były przerobione ani publikowane. Nawet do głowy mi nie przyszło, że ktoś może tak pomyśleć więc dodałam do galerii. Okazało się - tak myślę, że głównym powodem odrzucenia pracy było to, że zawierała ona charakterystyczne elementy po których można poznać autora. Takie motywy kwiatowe moim zdaniem wychodzą mi dobrze i są efektowne i postanowiłam je zrobić aby zrobić na jury dobre wrażenie. Bo na tym polegają konkursy. W regulaminie nie jest napisane, że nie można tak robić.
Niektóre osoby to sobie normalnie pożywkę zrobiły z całej sytuacji. Moim zdaniem to ciosy poniżej pasa kiedy ktoś pisze, "przynajmniej nie robimy wszystkich prac na jedno kopyto ", "brawa dla chechlolki ;) ktora nie spalila za soba mostow- no to co ja je spaliłam tak?", "powodzenia nam uczestniczkom , a noz jakas " beznadziejna" :D pracaa wygra ( bo w koncu ta najlepsza zdyskfalifikowana )". Nie które z Was urażone, zmieszane z błotem. Cytuję jedną z dziewczyn "Jeżeli czujecie się urażone, to Macie laseczki niską samoocenę..niestety tak" ja się zgadzam z tymi słowami. Bo nic takiego szczególnego nie napisałam aby zrobiło się tak gorąco.
Tyle mam do powiedzenia i na tym poprzestaję i już w tym temacie nie zabiorę głosu. Na pewno wygrają najładniejsze prace bo kilka jest wyrąbanych w kosmos, moim zdaniem bo to kwestia gustu.
Jak mi przejdzie to pewnie jeszcze tu zajrzę na razie mam dosyć. No to cześć.
-
kochana nie potrzebnie zrobiłaś tyle dymu na forum.Trzeba było z honorem przyznać się do winy tak jak to zrobiła chechlol.
ja jestem w stanie uwierzyć , że praca bez powodu nie została odrzucona .
wystarczy dobrze się przyjrzeć pazurkom które zostały wysłane na konkurs Indigo a tym gdzie widnieje pięknie namalowana żabka.Chyba wiesz o jakie pazurki mi chodzi :o
-
meg sama zaczełas ta jatkę a teraz udajesz pokrzywdzoną przez los......
a dla chechlola ogromny ogromny szacun:kwiatek:
-
Samaron pisala 'Nikt nie musi szperać w galeriach w poszukiwaniu "haków".'
takze prosze nie wprowadzac jakis dzikich podejrzen bo niedlugo za kolor frencha bedziemy nawet odpowiadac... 'bo wktorejs tam pracy jest'
Miala prawo sie wkurzyc to jej pozwolcie ochłonąć...
-
hm.... przeczytałam cały wątek od momentu dyskwalifikacji prac konkursowych... czytając poszczególne posty, skrajne ujęcia problemu to aż mnie pocisnęło, żeby napisać.... Po pierwsze, nie pamiętam nic a nic jak wyglądały wycofane prace i szczerze nie będę zaprzątać sobie tym głowy... oglądam w galeriach wiele waszych prac, ale nie jestem marszandem:) po prostu patrzę co mi się podoba.... szukam inspiracji...
Jak w każdej sprawie, każda strona ma swoje racje, każda strona uważa, że jej racje są słuszne.
Moim skromnym zdaniem wiele i przez wiele dziecko zostało wylane z kąpielą:(
Jury ma zdanie nadrzędne i co do tego nie ma wątpliwości.
Każdy punkt regulaminu konkursowego jest jasny... w zasadzie
Moim skromnym zdaniem.... w sprawie meg... z jednej strony zakładam dobrą wolę i szczerość- praca nie została przerobiona, z drugiej strony wykonanie, znak rozpoznawczy sugerował wykonawcę, z trzeciej strony praca była podobna do innej wykonanej przez tę samą osobę....
Dla każdej z nas rozgoryczenie po takiej sytuacji byłoby czymś, co w mniejszym lub większym stopniu nas dotknęło...
Z jednej strony(jury) uzasadnione podejrzenie przerobienia i publikacji w dość znacznym stopniu, "znaki firmowe" wykonania sugerujące wprost kto dane paznokcie wykonał.
Z drugiej strony uczestniczka, której styl taki a nie inny teraz bardzo się podoba i staje się bazą do wykonania stylizacji konkursowej, jednocześnie wedle własnego osądu spełnia kryteria wszystkich punktów regulaminu.
W przypadku drugiej dyskwalifikacji, sprawa była zupełnie inna, więc i inna reakcja zdyskwalifikowanej- oczywisty błąd-przyznanie się do winy- koniec tematu.
Przyznam szczerze, że ustawienie dwóch zdyskwalifikowanych uczestniczek w jednym rzędzie i mierzenie ich reakcji jedną miarą w przypadku gdy sytuacje są zgoła odmienne... chyba niektóre z nas troszkę za daleko w to zabrnęły.
Padło trochę gorzkich słów, zrobiło się nieprzyjemnie... znając to forum i niejako Was poprzez nie, jestem pewna, że nie było złej woli, chęci dopieczenia komuś, tylko trochę emocji, które się wymknęły spod kontroli:)
Nie osądzajmy innych- osądzajmy siebie same. Nie łatwo jest postawić się na czyimś miejscu i spróbować spojrzeć na temat z innej perspektywy, ale to chyba jedyny sposób żeby starać się zrozumieć intencje i emocje które kierują naszym adwersarzem:)
Może się jeszcze tak kiedyś zdarzyć, że mimo najlepszych chęci ze wszystkich stron podobna sytuacja się zdarzy...
Wszystkie chciałybyśmy tego uniknąć, ale jesteśmy tylko ludźmi i wszystko się może stać...
Więc dbajmy o forum i o siebie nawzajem:) Dyskutując nie zakładajmy samych złych intencji innych, starajmy się zrozumieć, a nie walczyć i udowadniać swoje racje za wszelką cenę... Nam będzie milej, innym będzie łatwiej:ok:
-
Dziewczyny ale tu nie chodzi o kwiatki, że to znak rozpoznawcz itd. ;)
tylko chodzi o przerobienie paznokci konkursowych... w taki sposób że np. robie żółte kwadraty na konkurs, wysyłam, i np. piłuje w migdał, żeby były użytkowe, albo do pokazania innym, albo jeszcze żeby zrobić na nich coś nowego. Ktoś już pisał, na konkurs robi sie jedną pracę, używając raz tipsów/szablonów, akrylu/żelu.. itd.itd.
A jeśli chcemy przerobic, można.. oczywiscie :) tylko wstrzymac się do rozwiązania konkursu.
tak jak np. Evelyn przerobila swoje pazurki, ale zeby było wszystko zgodnie z regulaminem wstawiała zdjecie jakieś (bodajze w temacie o zakupach) i pazurki zamalowała w Paintcie ^_^
-
Tyle że Meg napisała że nic nie przerabiała i że te paznokcie zrobiła specjalnie na konkurs...
-
o losie jak wy kochacie nakrecanie tematu...bleeeeee....
-
.. komu relanium.. ?? :D
oj tam laseczki nie cofniem kijem wisły..
Wszystkie robicie piękne prace!
-
Tu pomoże tylko prozak :D
Czy wiadomo już coś o przesunięciu terminu i tak dalej? (jak już gdzieś to napisane, to wybaczcie, powinnam nosić okulary..)
-
Dolaczam sie do pytania powyzej :)
-
kiedy zostaną ogłoszone wyniki?
-
powinny być dzisiaj do 23,59 :]
-
ooooo jaka niespodzianka :cwaniak2::cwaniak2::cwaniak2: tego sie nie spodziewałam ^_^
-
Super. Strasznie jestem ciekawa czy wygra moja faworytka... :)
-
-
Ja chce już je tu mieć :D A tu cisza :D
-
Błagam szybciej bo mąż zażąda rozwodu jak będę tyle przy kompie czatowac na wyniki;))))