-
Odp: Opinie o produktach Silcare / Noname
Ja kiedyś przycinałam boki i skracałam kieszonkę. Potem i tak musisz przecież wyrównać próg tipsa z płytką. Tylko trzeba blokiem te obcięte boczki złagodzić. Nic mi się nie działo z paznokciami. Teraz robię tylko na szablonie, ale pamiętam, że miałam od Dobrej Rady i tak robiłam.
-
kieszonki te clear nie mają ale te "wąsy" chetnie bym przycięła ;)
-
Cytat:
Napisał
Elizabeth76
Violet infinity też żólknie ??
Właśnie zastanawiam się nad silverem, bo teraz w promocji jest (60zł 30g + drugie opakowanie gratis), tylko co ja zrobię z taką ilością żelu (mając 3 klientki na miesiąc i do tego prawie za darmo, w ramach plotek)? One base też są fajne i jedyne co mnie przekonuje do Infinity w tym momencie to świetne opakowanie (termosik o ile się nie mylę).
A propos opakowań, pytanie do anikol- na allegro widziałam zdjęcie żelu one base w złotym opakowaniu (ale na zdjęciach były też zwykłe opakowania, a nie było napisane które jest sprzedawane), wyglądającym jak metalowe/termosik. Można gdzieś kupić żele w takim pojemniczku? Byłoby super, bo zdarza mi się że te plastikowe mi pękają (chyba za mocno zakręcam :/ )
Takie ło http://paznokcie-zele-henna-artykuly...oneclear30.jpg [slay] ŻEL PRZEZROCZYSTY clear NONAME 30 BASE ONE (3087600180) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Korci mnie ten żel LED, chyba wezmę 5g na próbę. Ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć na temat konsystencji? Bardzo rzadkie są? Czy raczej takie średnie?
-
u mnie w hurtowni ostatnio też były w takich metalowych opakowaniach... pomyłka serii po prostu i jeszcze 35 % tańsze:)
-
ja dziś zamówiłam paczuszkę żel led na próbę i 3d do kwiatuchów i mnóstwo innych. anikol mam jeszcze jedno pytanie? czy ty kolorówkę kładziesz na zbudowanego pazurka???:D
-
ja kupilam dzis zel led i rzeczywiscie utwardza sie w 30s :P co do trwalosci to musze jeszcze sprawdzic bo nie nakladalam go jeszcze. aa i sa dosc geste :) takie lubie :):):)
-
Ajda jesli chodzi o mnie i kolorowke to klade na wybudowany juz pazurek :)
-
Hersa raczej ciężko Ci będzie dostać żel w matelowym opakowaniu, bo to są serie limitowane.
Co do kolorówki to kładę kolor po bazie i dopiero buduje.
-
a jak kładziecie kolor- jedna grubsza warstwa czy dwie cienkie?
-
To zależy od koloru..
Ale nawet tak czy siak nie daje sie grubej warstwy kolorowki, z jakiej firmy by ona nie była..
Chociaż grubość może być rozumiana przez każdego inaczej ;) ...
-
Cytat:
Napisał
nataszka
maja bardzo mocno wycięta linie usmiechu i przy krótkiej płytce, te ostre boki na końcach siegaja czasem aż do skórek- hmm tak sobie myśle- moze je przyciąc ? próbował ktos?
Ja tak robiłam. Obcinałam nożyczkami i podpiłowywałam blokiem. Zawsze było ok.
-
Nataszko większość kolorów aplikuję jedną warstwą, niektóre wymagają dwóch. A co do grubości paznokci uważam że powinny być jak najcieńsze, juz wieki temu wyszła z mody wydatna krzywa. Oczywiście "cienkie" na tyle ile można przy zachowaniu odpowiedniej budowy.
Ja jestem zdania iż pazurki powinny wyglądać na jak najmniej wystylizowane, takie lubię ja i moje Panie które cenią sobie naturalność.
-
Jeśli z kolorówki robię french,albo inne zdobienie to nakładam jedną średnią warstwę.
Jeśli kolor na całość to dwie cienkie warstwy na zbudowany i opracowany pazur a później już tylko nabłyszczacz.
-
ja tak samo robie :) buduje calego pazurka, opilowuje , klade kolor i na to nablyszczacz.
-
Na początek chciałam się przywitać, bo jestem tutaj nowa:)
Co do żeli Silcare... Ogólnie stylizacją paznokci zajmuję się od ponad 12 lat. O marce Silcare słyszałam już parę razy i cóż- przyznam szczerze, ze kojarzyła mi się z "krzakami" z Allegro. Myślałam sobie, gdzie tam ja wierna żelom prestiżowych i wiodących firm będę testowała coś, o czym jeszcze jakiś czas temu nikt nawet nie potrafił porządnie się wypowiedzieć. No i do czasu.. aż trafiłam zupełnie przez przypadek na bloga Anikol. Pooglądałam, poczytałam, zaczęłam szukać więcej wiadomości i opinii pracujących na produktach Silcare stąd moja obecność również tutaj. Ostatecznie skusiłam się na pierwsze zakupy- Base One: clear- v, violet thick, cover, thick clear, pink, shining, clear. Póki co zdążyłam przetestować na sobie w ramach "małego uzupełnienia" shining. Byłam ciekawa czy będzie trzymał się naturalnej płytki. I.... jestem zachwycona!! Żel jest średnio gęsty, wspaniale się nim pracuje, pięknie pokrywa paznokieć, nie ściąga się pod wpływem światła uv, nie rozlewa, samopoziomuje. Trafiłam w internecie na kilka opinii o żółknięciu tego produktu, osobiście nie zauważyłam wręcz paznokieć został wspaniale "wybielony". Już w słoiczku wyraźnie widać, że ma lekko fioletową poświatę. Do tego pięknie się błyszczy. Paznokcie uzupełniłam dzisiaj do południa, do tej pory nie kładłam żadnego top coat' u na wierzch i nic się nie zmienia.
W tej chwili tyle mogę się wypowiedzieć. Z niecierpliwością czekam na możliwość przetestowania kolejnych żeli, a o wynikach z pewnością poinformuję choć małą notką tutaj.
Pozdrawiam koleżanki po fachu:)
-
Dorotix miło czytać takie słowa :*
12 lat w branży to szmat czasu, pochwal się koniecznie swoimi pracami na produktach Silcare :ok:
-
Miło mi "poznać" Ciebie Anikol. Co do stylizacji, jak najbardziej jeśli tylko coś zrobię, wstawię zdjęcie. Obecnie nie pracuję, bo opiekuję się małą córeczką w domu, ale kiedy tylko podejdzie mi pod ręce któraś z bliskich kobietek z rodzinki (bo tylko te w tej chwili obsługuję) z pewnością podzielę się z Wami swoją pracą.
Dzisiaj jedynie udało mi się wypróbować kolejne żele na tipsie. Nie wytrzymałam, musiałam sprawdzić choćby konsystencję:) Nie zmienia to mojego zdania na temat produktów, nadal jestem zachwycona!!
-
Cieszy mnie to bardzo :ok:
zarażam Was Silcarem skutecznie z tego co widzę ;) trzeba chwalić i pokazywać że nie tylko bardzo drogie firmy oferują dobre jakościowo produkty.
-
Masz rację, skutecznie zarażasz, również mnie:-) Chyba nawet skuszę się na konkurs, jeśli tylko czas mi pozwoli.
-
Odp: Stylizacje na produktach marki Silcare
Powiedzcie mi Kochane proszę jakiej konsystencji jest ten żel white z basic do frrencha? Czy jest to geścioch czy raczej rzadka konsystencja? :)
-
Cytat:
Napisał
mewa92
Powiedzcie mi Kochane proszę jakiej konsystencji jest ten żel white z basic do frrencha? Czy jest to geścioch czy raczej rzadka konsystencja? :)
Jak dla mnie to wszystkie białe z silcare to rzadkie zele.
Jedne mniej drugie bardziej,ale żaden nie jest sztywny w słoiku jak np ibd czy harmony.
-
Mnie bardziej interesował by konsystencji kremu jak z SPNu
-
Zosia_29 : Takiego gęstego jak angel white z Spnu raczej nie ma w Silcare,białe są dosyć rzadkie.Na pewno nie na tyle gęste żeby zrobić 5 pazurków na raz.
-
Dzięki za odpowiedź tak tez i myślałam :)
-
Dziewczyny moje kochane bardzo Was proszę z pytaniami do innego działu :piatka:
Fajnie byłoby tu wejść i zobaczyć samą galerię z podpisami jaki konkretny żel został użyty to bardzo ułatwia sprawę.