No właśnie, podłączam się pod pytanko
Printable View
Dziewczynki wypróbowałam żel cover różowy medio i jest świetny! Bardzo mi się kolorek podoba :love: Natomiast ten żel konstrukcyjny 3-fazowy esperto strasznie gęsty, za gęsty jak dla mnie... Być może kwestia wprawy...
wisienkakwspz, żel 3-fazowy ESPERTO to galaretka - jest przeznaczony na szablon, stąd ta duża gęstość. Są stylistki, które wolą tego typu żele, ale są tez takie, które lepiej radzą sobie z żelami troszkę rzadszymi. Dlatego jeśli ESPRTO jest dla Ciebie zbyt gęsty, polecam Żel 3-fazowy STANDARD - jakby nie było, nasz najpopularniejszy żel :)
mam klientkę której zrobiłam french żelem angelo bianco, coverem, jednofazówka z SF i nabłyszczam żelem podkładowym do hybrydy (nabłyszczam tak pazurki odkąd weszły hybrydy w MM) i dopiero u kientki która pali papierosy wyszedł problem ze french zrobił się lekko żółty.
Jak temu zapobiec?
Rzucić palenie ;)
hihi dobre.
gapcio Najlepiej pomalować jakimś lakierkiem z filtrem uv
Chciałam sobie zakupić próbki żeli MM, jak juz tak zachwalacie:) niestety chyba nie ma nabłyszczającego w tej chwili, czy ktoś może wie kiedy będzie?
Dziewczynki, a używałyście już tych nowych żeli kolorowych? z kolecji MULTICOLORE ?? Bo ja póki co przetestowałam turkusowy i magenta. Nie wiem jak reszta, ktoś ma jeszcze jakiś inny kolorek? te co ja mam są poporstu boskie ja sie zakochałam, zreszta moje klientki też :)
Alicja dobrze wiedzieć ;) Na szczęście tego drugiego też mam próbkę, więc zaraz popróbuję ;)
Która hybrydka ma ładny odcień cappucino?
Gapcio, tak jak Samaron radzi - rzucić to paskudztwo! :) jak widać skutki palenia sięgnęły nawet dziedzinę stylizacji paznokci :D a tak poważnie to niestety nie wiem czy można temu zaradzić. Zorientuję się w temacie i dam znać jak tylko się czegoś dowiem:)
Jumpi, Top TRANSPARENTE powinien być już dostępny:)
Amorek, 9415 CAFFE LATTE jest najbardziej do cappucino zbliżony, ale nie jest tak jasny jak typowy kolor cappucino.
---------- Dodano o godzinie 15:59 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 16:13 ----------
Gapcio, zrobiłam małe rozeznanie na temat żółknących od palenia paznokci i niestety tak jak myślałam nie ma żadnego preparatu, który mógłby temu zapobiec. Także jeżeli rzucenie palenia nie wchodzi w grę, pozostaje palenie przez lufkę albo w rękawiczkach :/:
Dziękuję Pani Alicjo kupiłam lakier UV zwykły który świeci w ultrafiolecie. Podejrzewam że dziewczyna chodzi na solarium i dlatego biały żel zrobił się żółty. Ponieważ inna klientka która wyjechała na wakacje do Tunezji to też czerwone pazurki trochę się wybarwiły.
A jakie kolory pazurków będą modne w nachodzącym sezonie??
dziękuję! wczoraj zamówiłam
sama jestem ciekawa modnych kolorków, bo dziś mnie klientka zastrzeliła pytaniem czy mam taki kolor szaro-brązowy jak błotko, bo taki jest teraz modny...
chyba jeszcze mietka jest modna z tego co widze po paniach ... no i koralowy ;)
dziewczyny poszukałam w necie i modne kolory na jesień to french dwukolorowy (dla mnie zbyt ekstrawagancki)
dodatkowo kolory
fuksja
granat
złoty
brąz beże
butelkowa zieleń
metaliczne
szmaragdowy
burgund
Pani Alicjo może Pani wskazac te kolory z MM???
gapcio ;) wystarczy zerknac w oferte MM na ich stronie ;)
wiem że gdzieś to już na pewno jest ale po 6 stronach straciłam cierpliwość :/
poproszę o opinię o pędzlach do akrylu, chodzi o ich trwałość czy się nie rozchodzą , bo cena 50zł za nr. 8 jest kusząca , ale boję się że znowu kupie "tańszy" i za tydzien będę bluzgać :"
katarynka ja mam owal #8 z drewniana rączka i owal 10# składany ,na fotce #10 jest nowy jeszcze nie używany,a po prawej #8 używany od kwietnia nie muszę pisać że różnicy między nowym a uzywanym nie widać ,, nie ma na włosiu żadnego zużycia :D
to jeszcze zapytam bo różnie z tą rozmiarówką bywa czy 8 jest wystarczająca do budowy pazurka ?? czy lepiej od razu kupić 10 ?? i który kształt lepszy owal czy okragły ??
Powiem tak, większym pędzlem zawsze mniejszą kulkę możesz sobie zrobić, odwrotnie trudniej. Ja mam 8-kę (VIP) - jest dosyć duża, ale szczególnie przy konkursowych stylizacjach odczuwam niedosyt rozmiarowy ;)
Alicjo czy macie w posiadaniu może wzornik żeli kolorowych?
Natka, wzorniki jakie znajdują się w ofercie MM to wzornik lakierów PERMANENTE, wzornik żeli kolorowych i wzornik farbek akrylowych :)
Alicjo ale mi chodzi o wzornik rzeczywistych kolorów zeli kolorowych?
Natce chyba chodzi o cosik takiego tylko z zelami kolorowymi ;) Wzornik lakierw hybrydowych - MisteroMilano
Basiu dokladnie o to mi chodzi :)
Kochane możecie mi napisać do czego służą: Preparat STANDARD oraz
Primer DELICATE. Robiąc paznokcie używam ich ale tak naprawdę nie wiem do czego to jest i w jakiej kolejności je stosować. Z góry dziękuję.
Janielcia ja rozumiem, że można mieć małego lenia i nie umieć korzystać z googli ale nie pojmuję jak można coś stosowac nie znając kolejności.. tym bardziej że temat ten byl juz poruszany wielokrotnie tylko trzeba czasem przysiąśc i poczytać..
Preparat STANDARD (9 ml) - MisteroMilano
Primer DELICATE (9 ml) - MisteroMilano
Wybacz za tę małą złośliwość ale naprawdę jak się cos kupuje to warto najpierw zapoznac sie z instrukcją obslugi. Pozdrawiam!
mi jedynie jest smutno z tego powodu, ze zakupilam zel kolorowy , ktory caly sie rozlał w słoiczku i mam wszystko czerwone, musiałam wszystko w kuferku czyścić.. tzn inne zele ktore stały obok tego
Mam podobny problem z kolorowymi żelami;( nakrętki sa bardzo delikatne i szybko pękają. Można by coś z tym zrobić ?? Szkoda ich przelewać do termosików bo są śliczne ale ....
janielcia, tak w skrócie - PREPARAT STANDARD stosuje się jako pierwszy i służy on do odtłuszczenia naturalnej płytki paznockia. PRIMER STANDARD jako drugi - działa na zasadzie dwustronnej taśmy klejącej :) Oba te preparaty stanowią fundament dla stylizacji. Dzięki nim będzie ona trwała, wolna od zapowietrzeń, liftowania czy odprysków:)
Chocolata, kasiaa-nails, wiem, że temat pękających zakrętek potrafi być uciążliwy :( dlatego zmieniliśmy nakrętki, które wykonane zostały ze wzmocnionego plastiku i na bieżąco je wymieniamy. Zmieniliśmy także słoiczki z 5ml na 8ml - zostawiliśmy więcej miejsca żeby żel mógł się swobodnie kurczyć i rozkurczać bez uciekania ze słoiczka :) także już nie powinno być problemu :)
A za szkody przepraszamy:placz:
wiecie co sie dzieje z płatnościami na stronie MM ?? nie mogę zapłacić kartą :/ już kilka razy próbowałam :/
Błąd z platnosciami.pl jest już naprawiony :)
Na stronce MM chyba wkradł się błąd w opisie pilników Polerka rąb - 180/180 - rąb (1 szt.) - MisteroMilano rąb czy romb? ;)
zamówiłam już za pobraniem :) trudno dopłacę 3 zł.
a ja moge polecić znów cosik od Was :)
kolor koralowy z nowej serii kolorówe, jest przepiekny i kryje za 1 razem, pięknie się utwardza, nie sciąga, elegancki
Zaluję troszkę koloru Mandarino, nie doczytałam (a moze niedowidziałam), ze to perłowy, a moje kobitki perłowych na pazurach nie lubią :( i ten kolor nie jest tak zywy jak na fotce :( a szkoda
Też wpadłam z tym perłowym miałam go raz na łapkach ale całkowicie nie to, się źle czułam ;-)
Hmm nie widzę żeby było napisane że jest perłowy:(
wlasnie ja tez chcialam zamowic kolorki żeli ale nie wiem który to perłowy a który normalny :( czy możemy chociaż prosić o listę z podziałem na żele perłowe i zywkle ?
Natka seria Multicolore chyba jest super seria ja co prawda mam tylko koral, ale pieknie kryje, zadnego bąblowania, super, nie kupuj Mandarino
Miło słyszeć Edytko, że nasze kolorowe żele przypadły Ci do gustu :) zapewniam Cię, że nie tylko seria MULTICOLORE jest taka udana :) Wszystkie żele mają te same właściwości i identyczną jakość. Oczywiście nie każdy kolor kryje w 100% przy jednej warstwie, ale dwie to maks ile trzeba nałożyć :)
Co do kolorów to każdy ma inny gust i wiadomo, że jedna osoba będzie lubić perłowe inna wręcz przeciwnie. Postaramy się uzupełnić opisy tak by maksymalnie precyzowały z jakim kolorem mamy do czynienia :)
Natalio postaram się przygotować listę kolorów żeli, które są z brokatem, a które nie.
A teraz krótka informacja, bo już wkrótce ...
http://www.misteromilano.pl/upload/p...ik/wkrotce.jpg
hej a mam takie pytanie co do liquidów forte tej marki czy można je łączyć z primerem i proszkiem innej marki np. perfect lady? bo chcę kupić cały zestaw ale starego mam jeszcze dużo. Mam też kg akrylu clear i szkoda mi go sprzedawać dlatego czy ewentualnie szło by ten akryl z primerem i monomerem MM stosować?
kotku probuj ;) mysle ze to najlepszy sposob aby sie dowiedziec :)