fistaszek :D
Printable View
o porsze moj brzuchol :D nie wiem czy to ciąza czy słodycze:D
a bo wrociła mi chęc na słodkie i mam cere straszna... bedzie cora?
o ja Cie...ale fajny spory juz..co ty blizniaki bedziesz miec??:P
jeden bobas jest :D bałam sie ze blizniaki bo mój Arek ma braci blizniakow ale doktórka zapewniła ze jeden :D
no wiesz Zyza..zawsze ten drug mogł sie schowac za pierwszym i nie było go widac..i tak sie zdaza...:P
czy wy mnie chcecie w pieluszkach utopić? dwa szkraby to ja wysiadam! :D
moze sie jeden gdzies skryl ;) hihi brzusiek przepiekny :D
Mamuski moje znalazlam swietna stronke dla mam tych bardziej zaawansowanych:) Napisalam tam, bo mam na mysli cwiczenia rozciagajace i oddychajace, ktore napewno nam sie przydadza przy porodzie. Ja zaczynam od jutro intensywnie sie przygotowywac razem z mezem:) mam nadzieje, ze komus tez sie przyda ta stronka:) RADZIMY DOBRZE RODZIMY - INTERNETOWA SZKOŁA RODZENIA
Basiu ja u swojej ginekolozki zapłaciłam za wizytę 150zł. Ona bierze 150zł za wizyte z badaniem na samolocie i usg zwykle oraz 4D, do tego daje 4D zdjęcia ( tak normalnie na sztywnym papierze fotograficznym ) i film 4D. Pewnie w rożnych miastach są różne ceny :)
---------- Dodano o godzinie 17:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:26 ----------
Zyza ale cudowny Twój brzuszek :love: i już duży :] ale widać od razu że to ciążowy a nie z przejedzenia hi hi hi
no to nie ma zle ... za takie cudo :) a na filmiku serduszko slychac i widac dzieciaczka ?? kurcze fajna sprawa .. :)
Niestety na tym co dostałam nie słychać serduszka :( tylko pokazuje wykres tętna dziecka... Chyba nie nagrywają głosu :/ tak widac dzieciaczka :) 22.03 będę mieć nagrywany szczegółowy film 4D i wizyta będzie trwała godzinkę-juz mnie uprzedzila lekarka :D To Ci moze jakoś pokażę jak nagra...tylko nie wiem jak hi hi hi
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=JWYPSY6UrDo]YouTube - Czkawka, dwójka dzieci :)[/ame]
:D :skacze:
rozwalilas mnie tym filmikiem
hih
haha az kilka razy sobie wlaczalam ten filmik, swietny:)
boski ha ha ha
hehehehehe filmik świetny:D
hahaha dobre, dobre :)
pogadali sobie :)
ciesze sie ze wywolalam usmiech na waszych buzkach :) ja uwielbiam takie male smiejace sie dzieci :)
ale super hahaah
to chyba blizniaki :P też mam siostrę bliźniaczkę i ja jestem starsza o cale 5min :skacze: i jak byłyśmy małe i np ja miałam dostać zastrzyk to płakała moja siostra i na odwrót :P
cudowne są !!! hihi jeden cierpi bo czkawka a drugi sie smieje z niego :)
Jestem tu nowa:)
Witam:)
Mam problem zrobiłam test BHCG i wyszło mi 0.23 (2 dni po stosunku) wiem że to za wcześnie powtórzyłam test wczoraj po 7 dniach od stosunku i wyszło mi <0.100 co to może oznaczać??
to zdecydowanie za wczesnie ;) musisz poczekac bo normy sa pokazywane dopiero od 3 tygodnia ciaży .. a zaplodniona komorka ma nawet do 14 dni zeby sie zagniezdzic... i z tego co wiem to chyba dopiero wtedy mozesz wykonac takie badanie ... ja np. wykonalam ok 12 dni po jakos tak ... i polozna na innym forum powiedziala mi ze to jest zdecydowanie za wczesnie :)
Ale czy jeśli mam nudności wiecej jem, moge całymi dniami spać a jak sie obudze to jestem ciągle zmęczona....
To jest możliwe że jestem w ciąży?
kochana jeszcze za wczesnie zeby cokolwiek powiedziec ... a chcialabys byc czy nie ??
Agusia poczekaj... co z okresem? ile sie starasz juz? beta po stosunku to stanopwczo za wcześnie... przestudiuj cały watek od początku to doczytasz ze dziewczyny robiły testy conajmniej po 2-3 tygodniach... nawet Basia ktorej tak spieszno do pieluchow :D
Jestem troche młoda:) Mam obecnie 17 lat w tym roku 18:P
Mam chłopaka co ma 20 lat:)
Jest nam razem dobrze:)
Jesteśmy od 3 lat razem:)
Nawet jesteśmy juz po zaręczynach:)
On by chciał z reszta ja też:)
Dodam jeszcze że jestem już po jednym poronieniu (w zeszłym roku) dlatego teraz chciałabym jak najszybciej sie o tym dowiedzieć.... Wtedy wiedziałam 1 tydz ale było juz za pużno.... Poroniłam w 6 tyg ciąży....
Dlatego jak tylko wystapiły u mnie wymioty i nudnośći poszłam do gin. i lekarz dał mi skierowanie na badanie BHCG ale miałam je zrobić od razu ale wiedziałam że to za wcześnie wiec wczoraj go powtórzyłam...
---------- Dodano o godzinie 11:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:50 ----------
A z okresemmm.... Hmmm... jestem dopiero w 25 dniu cyklu zwykle mam juz bule brzucha,a ty nic...:P robiłam test HCG z moczu i negatywny:( ale nadal mnie mdli i wymiotuje, a do tego jem i jem...
a powiedzialas lekarzowi ile po stosunku jestes ?? bo wydaje mi sie ze gdyby wiedzial ze dwa dni to napewno by cie na bete nie poslal.
Mówiłam...
ale ona powiedziała ze mam zrobic i po tyg przyjsc do niej z wynikiem:/
---------- Dodano o godzinie 12:00 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:55 ----------
bardzo bym chciała wiedziec ze względu na to że już raz poroniąm i nie chciałabym tego drugi razz:(
---------- Dodano o godzinie 12:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:00 ----------
kiedy najszybciej moge sie dowiedzieć o ciąży?
no skoro tak to chyba wie co robi ... w koncu lekarka ... ;) a kochana z tego co tu juz dziewczyny mi mowily to raczej na takie ciazowe objawy typu mdlosci itp to jest za wczesnie .. :) ale wiadomo kazdy organizm inny... moja kumpela od razu w pierwszym miesiacu miala mdlosci takze nie ma reguly . posle Ci na PW adres forum na ktorym mozna sie doradzic poloznej ;)
Mówiłam o tym u gin. ale ona powiedziała że są przypadki szczególnie u tak młodych osób że od 1 tyg można mieć mdłości.... Dodam jeszcze że mówiła i (na wszelki wypadek) że jak nie chce to może mi dać leki na usuniecie ciaży.... Tzn że sa takie które sie bierze dobe po stosunku, ale jej odmówiłam.... Zmieniłam lekarza to juz mój 2 lekarz:/
dostałas adres forum ??
Nie dostałam:/
Mogłabyś wysłać jeszcze raz?
Agusia ja powiem tak...jak zaszłam to problem sprawiało mi wspołzycie... jak jeszcze nie wiedziałam... miałam duze zapotrzebowanie na wode było mi gorąco i piekły mnie sutki... ja miałam takie objawy... i ja zrobiłam beta tydzien po pseudo okreise tzn plamieniu ktory miałam jakies 3 dni i to wszystko... i zrobiłam bete z krwi nie z moczu bo z krwi szybciej wynika...
Co do picia to od tyg pije około 3-4 litrów wody(lub soków niegazowanych) i herbate rano i wieczorkiem.... Strasznie duzo pije:/
poszło :) napisz tam i wogole przesledz watek .. laski tam opisuja swoje przypadki jesli chodzi o bete
acha i sikałam na zawołanie nawet jak duzo nie wypiłam wciagu dnia to i tak latałam do kibelka...
też tak mam:) i te nudności:/
---------- Dodano o godzinie 12:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:18 ----------
a nie wiem czy mam iść jutro do gin? Bo i tak nie mam wiarygodnych wyników itp... Sa zrobione za wczesnie:/
Po ilu dniach test HCG powinien wykryć ciążę?
nudnosci ja nie miałam mi pojawiły się kolo 6-7 tydzień i tak przez tydzien się trzymały takze reguły nie ma...
jak okres sie nie pojawi to piewrszy dzien przypadanego okresu nawet jak bedzie lekkie plamienie zrob test a na razie uwazaj na siebie jak na ciezarowke chodzi mi o wspolzycie :D
---------- Dodano o godzinie 12:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:26 ----------
Agusia ja zmieniłam lekarza i wiem ze dobrze zrobiłam... wyszukałam sobie na necie podajze dobry lekarz i porownałam lekarzy z okolic... i okazało sie ze ten do ktorego chodze ma swietna opinie ale jest pare opini ze koles kocha pieniazki... moze poszukaj specjalistki? moze ktos ci poleci? jesli nie jestes zdecydowana...
mi lekarz nie zobaczyl niczego.. ani pecherzyka ani nic nie było widać... ale powiedział że macica szykuje sie do ciązy bo jest zaczerwieniona wiec moze lepiej sie upewnij tylko u dobrego specjalisty
Wiem wiem:)
I tak jak bym chciała to nie moge.... Mam z tym problem od tyg:)
A i mam pytanko:
Czy mam brac kwas foliowy? (lekarz lazał mi go brac na wszelki wypadek) :P