-
Odp: Opinie o produktach Silcare / Noname
Cytat:
Napisał
fryzzz
A czy któraś z Was ma problemy z thick clearem? Od kiedy go zaczęłam używać miałam kilka przypadków złamań pazurków co wcześniej praktycznie się nie zdażało, wydaje mi się on bardziej ,,kruchy" od cleara ale może dostałam jakieś wadliwe pudełeczko bo gdy pracuję innymi żelami złamania nie występują.
Fryzzz moja szefowa pracuje na nim i uwierz mi ciężko aż mi się go sciąga bo twardy jest jak akryl. Może za cienki szkielet robisz?
Ja go z kolei nie znoszę , żele gęste to nie moja bajka i uważam że gęsciochy twarde takie jak thick raczej nie są dobre do naturalnej płytki bo przy większym uderzeniu materiał na paznokciu pęknie. Ale to jest moje osobiste zdanie. Naturalki buduję clear-v a jako podkład daję basic french pink, jest rzadki i robi mi swoistą bazę do tego co się będzie działo dalej.
-
Aniu, wątpie że jest to wina zbyt cienkiego szkieletu bo przy innych żelach się tak nie dzieje, otworzę dziś drugi pojemniczek z thick clearem i zobaczymy.
Co do samego żelu jest dla mnie ciut za gęsty a clear ciut za rzadki ale wszystko zależy od temperatury bo wtedy zmienia się odrobinę konsystencja (w cieple rzadszy a zimnie gestszy) wiec stosuje obydwa zamiennie :)
-
Cytat:
Napisał
k_ropka
Ja spróbowałam, dałam nabłyszczacz jako bazę i top, bez primera. trzyma się wszystko super, mam tylko jeden odprysk, bo piłując komuś paznokcie i mojemu się mocno oberwało :) a kolor dałam też z Silcare (ten starszy nie ulepszony)
Ten żel silikonowy jest świetny;) można położyć nawet najtańsza hybryde a ona i tak zejdzie łatwo acetonem gdyż silikon zmiękcza ją, bynajmniej mi się tak wydaje;)
-
Ja jestem w trakcie testowania affinity ice violet. Ma bardzo fajną konsystencję i przyjemnie się na nim pracuje. Na naturalkach trzyma się już tydzień czasu bez żadnego uszczerbku( żel z Indigo wytrzymywał ok 5 dni) Natomiast pazurki na szablonie( całe zbudowałam tym żelem, łącznie ze szkieletem ) noszone są prawie 2 tygodnie i również ładnie się trzymają. :)
-
NOWOŚĆ! Żel Perfect Eurofiber Gel Clear - Nails Silcare
dziewczyny próbowałyście tego żelu? czy pod niego wystarczy tylko primer?
anikol może ty coś wiesz o tym żelu, jak w praktyce się spisuje, a i kiedy będą uzupełnione kolory hybryd?
-
Cytat:
Napisał
malinowa
malinowa jeszcze go nie mam u siebie ale kupię i wytestuję dla Was specjalnie no problemo :*
Kolorki hybrydek Garden będą się pojawiać spokojnie.....:przytul: POwiem Wam że sprzedają się świetnie, sama je noszę na łapkach a dziewczyny do tej linii nie mają zastrzeżeń i robią zapasy nie wiem tylko jak Wasze odczucia, podzielcie się....
-
anikol dzięki, co do hybrydy to ja pytałam o color it, chociaż o tych drugich też chętnie dowiem się czegoś więcej, color it te nowe mają jak dla mnie idealną konsystencje, fajny , płaski pędzelek i super krycie, co do noszenia to muszę przetestować, bo na razie wzięłam jeden kolor na próbę
-
Musisz zatem koniecznie kupić na próbę hybrydki Garden są cudne :D są wprawdzie rzadsze od Color It ale tak jak się je położy to zostaną,krycie maja super!
-
na pewno kupię te hybrydki Garden tylko czekam jeszcze na recenzje tego żelu Eurofiber i na nowe kolory żeli no name w sklepie bo już sobie upatrzyłam kilka kolorów
-
Anikol może bedziesz potrafiła pomóc:)
silcare wyprzedaje teraz hybrydy color it za grosze.
I tak pomyślałam sobie,ze może je zakupić i używac jako kolorowy żel.
Tylko przeczytałam gdzieś,że sa mega gęste.
prawda to?
suma sumarum chciałam klaść je tylko na żel czy akryl a nie na naturalne paznokcie a więc nie interesuje mnie to jak sie trzymaja na naturze tylko czy nie ma z nimi problemu przy nakładaniu i ewentualnie utwardzaniu:)
-
Mi stare hybrydy color IT nie przypadły do gustu właśnie przez swoja gęstość :/ a ta co jest wyprzedawana to właśnie ta poprzednia. Jak lubisz gesciochy to te się nadadzą.
-
Anikol a kiedy doczekamy się w końcu jakiś pokazów z silcare?
-
Cytat:
Napisał
nataszka
Anikol a kiedy doczekamy się w końcu jakiś pokazów z silcare?
Nataszko dobrze trafiłaś bo pokazami w Zielonej zajmuję się ja. Więc jeśli wyrażacie chęć nie ma problemu choć powiem szczerze że w pierwszej kolejności chciałabym zorganizować warsztaty połączone właśnie z pokazem w okolicach zimy ;) Dajcie mi chwilkę czasu....:kwiatek:
-
Ja też jestem chętna na jakiś pokaz:)
-
a ja muszę się pożalić na hybrydę color it nowa wersja kolor nr 150, po nałożeniu na paznokcie kolor od skórek zaczął się zmieniać w brzydki pomarańcz już po chwili od utwardzenia i z każdym dniem kolor zmienia się na całej płytce w brzydki pomarańcz, a już miałam ochotę na inne kolory a tu taka niemiła niespodzianka, wyszło ombre samo z siebie
-
A co was najbardziej interesuje? Co chciałybyście aby znalazło się w tematyce pokazu ?
Oczywiście będę kombinować żebyście.....a nie powiem co :D
Czekam na wasze sugestie.....:kwiatek:
---------- Dodano o godzinie 12:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:59 ----------
Malinowa reklamuj produkt, napisz i dołącz zdjęcie ja uważam że trzeba reagować.
Nieciekawie to wygląda. Ale dziwnie że tak od skórek.....a co kładłaś prze i po hybrydzie ?
---------- Dodano o godzinie 12:42 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:22 ----------
Jak można zwrócić produkt?
Klient, jeśli zauważył wady w produkcie może go zwrócić w firmowym sklepie, bądź drogą pocztową
z uzasadnieniem zwrotu. Wówczas zapoznając się z uzasadnieniem zwrotu podejmowane są decyzje dotyczące reklamacji.
Co się stanie jak zamówiony kosmetyk nie spełni oczekiwań?
Zaufanie to podstawa. Zależy nam na jak najlepszej satysfakcji z zakupionych produktów marki Silcare. Jeśli Klient nie jest zadowolony z produktu, oferujemy zwrot pieniędzy, wymianę na inny produkt w tej samej cenie lub za dopłatą. Zwrotu produktu można dokonać w ciągu 10 dni od daty zakupu w wybranym sklepie firmowym Silcare, bądź drogą pocztową.
-
spróbuje zareklamować tą hybrydę, kładłam ją na paznokcie utwardzone żelem no name french, nabłyszczacz z linii perfect, na wzorniku też kolor się zmienił na ten pomarańcz
-
a spróbuj prosze wykonać pazurki stricte produktami Color It czyli bazę i top Color It....nie wiem czy to coś zmieni ale jestem ciekawa ;) bardzo cię proszę.
-
A czy ja mogłabym prosić jeszcze raz linka do tego nabłyszczacza na który kładziecie kolor? Nie jestem pewna czy dobrze myślę a poprzednie linki nie działają.
-
niestety nie posiadam bazy ani nabłyszczacza new color it, silcare odpisało, że mi wymienią tą hybrydę
-
Cytat:
Napisał
malinowa
silcare odpisało, że mi wymienią tą hybrydę
I to się nazywa podejście :ok: śmigiem migiem poszło....
-
Anikol a okolice zimy to mniej więcej jaki miesiąc ;)? pytam tak bo we wrocławiu w listopadzie tez szykują się forumkowe warsztaty...a do Zielonej Góry o wiele mi bliżej :cwaniak2: Poza tym warsztaty połączone z pokazem silcare to strzał w dziesiatke moim zdaniem :yess:
Co do tematów hmmm myśle ze coś lekkiego żeby przyciągneło wiele osób. Może cos w stylu "szybko, łatwo , efektownie". Ciekawe zobienia które wydają sie bardzo pracochłonne a tak naprawde gdy zobaczy sie to krok po kroku okazuja sie nie takie trudne. A co do pokazów silcare to ja bym proponowała zrobic charakterystykę kazdej lini- co do czego i dlaczego ;) bo już tyle tego w silcare jest że łatwo sie pogubić.Np. dlaczego firma wprowadziła dwie linie hybryd a nie jedna, czym się one różnią, czym rózni się linia base one od basic , która do jakiej klientki itp.
---------- Dodano o godzinie 23:06 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:04 ----------
Karchola chciałam ci wysłac link do nabłyszczacza a tu go nie ma na stronie;( Anikol ratunku co sie dzieje? Przeciez to złoty produkt silcare !
-
Nataszko myślisz widzę tymi samymi kategoriami co ja odnośnie warsztato pokazu :P kochana nie umiem ci podać konkretnej daty! A charakterystyka bedzie na 10000 % wszystko do pomacania i wypróbowania.
Co do nablyszczacza to wykupują jak tylko się pojawi my dziś zamowilysmy do salonu 10 sztuk a ponoc ktoś zamówił 50 z polecenia hahaha bo drugiego takiego nie ma :D
-
A już myślałam że tylko ja chodze spac po północy :lol: Uff czyli jak nie ma na stronie to chwilowe braki ale będzie dalej produkowany i dostepny?
-
Anikol masz gdzieś może hybrydy New Colour IT na wzorniku tak żebym mogła zobaczyć jak te kolorki prezentują się w rzeczywistości? ;)
Która baza jest lepsza ta Secure IT czy z The Garden of Colour ?
-
Cytat:
Napisał
_kasiunia_4
Anikol masz gdzieś może hybrydy New Colour IT na wzorniku tak żebym mogła zobaczyć jak te kolorki prezentują się w rzeczywistości? ;)
Która baza jest lepsza ta Secure IT czy z The Garden of Colour ?
a Kasia mnie nie czyta z uwagą ;) Nie pracuję na Color It zdecydowanie wolę Garden :yess:
-
ja też jestem chętna na warsztaty i pokaz silcare :) może na warsztatach jakieś fajne szybkie zdobienie sylwestrowe,świąteczne czy coś :)
-
-
Czy już ktoś sprawdzał jakie są te hybrydy? Jak się trzymają?
-
Cytat:
Napisał
anikol
Co do nablyszczacza to wykupują jak tylko się pojawi my dziś zamowilysmy do salonu 10 sztuk a ponoc ktoś zamówił 50 z polecenia hahaha bo drugiego takiego nie ma :D
a jaka jest jego nazwa ;)
bo ja zastanawiam się nad tym
NABŁYSZCZAJĄCY Exellent Easy Vanish Sealer
czy nada się do naturalnych paznokci np.jako hybryda 2w1
-
claudia.c ja go mam i bardzo lubie fajnie błyszczy :) jak wyjedziesz nim na naturalka to nie wchodzi powietrze ;) powinien się nadać na hyrydę ;)
-
Witam i prosze o rade,mam obecnie ten nablyszczacz Base One Quick Finish - Nails Silcare ale niestety zolknie,zarowki sa ok,nie jest zabrudzony rzadnym innym kolorkiem, czy silcare posiada inny nabl bez przemywania,ktory nie zolknie?dziekuje
-
Cytat:
Napisał
marchewka1
Witam i prosze o rade,mam obecnie ten nablyszczacz
Base One Quick Finish - Nails Silcare ale niestety zolknie,zarowki sa ok,nie jest zabrudzony rzadnym innym kolorkiem, czy silcare posiada inny nabl bez przemywania,ktory nie zolknie?dziekuje
Tak, ten :) Perfect high quality professional UV Gel Sealer - Nails Silcare
Anikol, testowalas moze żele LED? Są teraz w promocji i się nad nimi zastanawiam..:)
-
Nabłyszczacz Perfect jest super a co do pędów to bardzo rzadko po nie sięgam bo pracuje na zwykłych uvkach. Ale żele są w porzadeczku ! :D
-
Anikol a możesz napisać coś więcej o tych żelach led, chodzi mi głównie o fioletowy i niebieski ale także o róż, wydaje mi się on transparenty ale moze sie myle...
-
Cytat:
Napisał
marchewka1
Witam i prosze o rade,mam obecnie ten nablyszczacz
Base One Quick Finish - Nails Silcare ale niestety zolknie,zarowki sa ok,nie jest zabrudzony rzadnym innym kolorkiem, czy silcare posiada inny nabl bez przemywania,ktory nie zolknie?dziekuje
za długo w lampie trzymasz, dlatego żółknie.. trzymaj niecałe 2 minuty. 100sek, 110sek, wyjmij łapkę i odczekaj chwilę, nie dotykaj itp niech dobrze wyschnie zanim zaaplikujesz oliwkę. u mnie działa...
-
Witam,dziekuje serdecznie za rady.Ostatnio bardzo polubilam zel led clear, mimo ze jest gesty ladnie sie poziomuje i co mnie cieszy blyskawicznie utwardza sie takze w lampie uv,niestety mocno piecze,ale i na to sa sposoby,szkoda ze coverek i french dark pink no name nie utwardzaja sie w lampce ledowej,ale czekam, moze zostanie wprowadzony coverek led,
-
Cytat:
Napisał
fryzzz
Anikol a możesz napisać coś więcej o tych żelach led, chodzi mi głównie o fioletowy i niebieski ale także o róż, wydaje mi się on transparenty ale moze sie myle...
no oczywiście że są to żele transparentne. Cóż więcej mogę o nich napisać niż to co jest podane na stronie....hmmmm tak jak pisałam bardzo rzadko po nie sięgam z uwagi na to że mam w pracy zwykłe lampy UV. Mają podobną konsystencję jak Affinity i jeżeli ktoś preferuje prace z lampą led polecam te żele.
:piatka:
-
Cytat:
Napisał
anikol
no oczywiście że są to żele transparentne. Cóż więcej mogę o nich napisać niż to co jest podane na stronie....hmmmm tak jak pisałam bardzo rzadko po nie sięgam z uwagi na to że mam w pracy zwykłe lampy UV. Mają podobną konsystencję jak Affinity i jeżeli ktoś preferuje prace z lampą led polecam te żele.
:piatka:
A one chyba się w UV też utwardzają, tak?
-
Witam dziewczyny:) W temacie marki Silcare jestem nowa. Słyszałam o nim już kilka razy ale jakoś tak zawsze mam obawy przed nowymi firmami, no ale jak nie spróbuję to się nie przekonam :] Kuszą mnie tu strasznie żele kolorowe ze względu na duży wybór. W takim razie mam pytanie: które żele kolorowe polecacie bo jest kilka kolekcji? czy nie będą one odchodzić przez zastosowanie ich z żelami firmy SPN? Czyli robiąc jeden kolor mam go nałożyć na zbudowanego już i wypiłowanego paznokcia i na koniec nabłyszczyć? Czy odnośnie hybryd nakładanych na żel zasad jest ta sama( budowa, piłowanie, kolor hybrydy i nabłyszczacz(jaki nabłyszczacz czy z tej samej kolekcji co hybryda czy normalny do żeli))?
Będę bardzo wdzięczna o wszelkie informację na temat kolorowych żeli i hybryd z Silcare. :*