-
Odp: Kwiatki akrylowe
Dokładnie tak samo robię jak Paulka :)
Czasami tylko zeby przyspieszyć pracę, nie czekam az zaschnie mocno tylko maczam cienki pedzelek w liquidzie i podwazam plateczki, ktore są jeszcze dosc plastyczne... wtedy latwiej jest mi modelowac platki na ruloniku.. moge je jakos podwinąć itd... a jak roluje sobie folijkę... i za dlugo poczekam to pozniej ciezko mi ladnie przykleic platka. nie wiem czy zrozumiale to wytlumaczylam :haha: ale mam nadzieje ze wiesz o co chodzi :D
jak sie spróbuje to kazdy znajdzie najwygodniejszą metodę lepienia dla siebie :D
A co do wiekszych kwiatkow.. to fakt duzo wygodniej sie je robi niz te malenstwa... najmniejsza rozyczka wyszla mi rozmiarowo cos kolo 1/4 monety jednogroszówki :/:
-
... no ja tak średnio zrozumiałam ;) na jakim ruloniku, na tym już kwiatku który robisz? ;) ale jak rolujesz folijkę? to z folią nakładasz płatka na kwiatek a później odrywasz folię czy odrywasz od folii i nakładasz na kwiatka? ;)
-
Najlepiej jak pokażesz stepik tych różyczek, please
:cwaniak2:
-
Postaram się zrobic stepik jutro wieczorkiem ... :D
Zuzka19.... napierw robie na folii paseczek... ugniatam... i roluje paluszkiem... to jest moj srodek róży. Nabijam go sobie na wykałaczkę i zaczynam na folii robic platki... pozniej je odklejam od folii lekko zwilzonym pedzelkiem w liquidzie. I naklejam na rulonik ktory jest na wykalaczce... i tam sobie zawijam plateczki :D ech chyba troche lepiej wyszlo mi to tlumaczenie. :leze: Ale porobie zdjecia jak bede robic jutro kwiaty i wkleje wam... choc ja jestem bardzo początkująca jesli chodzi wogole o akryl :/:
edit: przepraszam za zwłokę ale braklo mi czasu... a teraz wyjezdzam na kilka dni wiec mysle ze odloze stepik na przyszły wtoreczek lub środę... mam nadzieje ze sie nie gniewacie.. ale za nic w swiecie się nie wyrobię....
-
oj joj joj ... obiecałam i zapomniałam :/: Mozecie mnie udusic ;(
Ale gdzies ostatnio na video instrukcje widzialam taki stepik... to moze lepiej tam zajrfzec niz na mnie liczyc ech... jeszcze raz sorki :placz:
-
-
piękne kwiatuchy dziewczyny! brawo!
-
Cytat:
Napisał
Ka_r0
zabawy akrylowe ;)
przeprzeprzecudowne ! wow
-
Bardzo ladne kwiatuchy Ka_r0 :D
-
[B]Meg :o Piękne!
Kilerka Różyczki bardzo fajne.
-
-
Dziewczyny ja mam w ten piątek szkolenie Akryl 3d :) już się nie mogę doczekać tak bardzo tych płatków, listków i kwiatków. Akryle już mam, na miejscu zakupię pędzelki i liquid. I teraz pytanie, znacie jakiś bezzapachowy? Moja mama dostaje bólów brzucha na sam zapach, a będę w domu ćwiczyć.
-
chyba z indigo są bezzapachowe,ale ja nie mialam z nim styczności wiec czy faktycznie nie pachnie - nie wiem...
-
Aniuta27 gdzieś tu na forum wyczytałam, że te "bezwonne" są tylko mniej drażniące, ale mimo wszystko śmierdzą (dość mocno). Ja miałam Modenę i jakiś inny jeszcze (już nie pamiętam jaką) i obydwa capiły jak szalone :)
Polecam wątek http://forum.wzorki.info/metoda-akry...cy-liquid.html
-
O kurde, myślałam że to całkiem nie będzie śmierdziało... to nie na wrzody mojej mamy :/ no cóż będę musiała robić zdobienia wtedy gdy jej nie będzie i to przy otwartym oknie. W tym salonie co mam szkolenie mają tylko liquid z allepaznokcie i jest on zwykły, więc pewnie ten kupię bo będę chciała od zaraz ćwiczyć :D
-
Dziewczyny, moje pierwsze kwiatki! :] Wiem że nie są idealne, ale początki bywają trudne... Już się nie mogę doczekać aż będę mogła ćwiczyć :skacze:
-
-
karo - ćwiczonka świetnie sie prezentują !!
-
a ja nie umiem tych akrylowych kwiatków... ;( cwiczylam wiele razy i nic z tego. Nawet zakupilam caly zestaw z MM i d... :/:
-
cwicz cwicz napewno ci sie uda :)
-
kilerka - piękne różyczki szczególnie te różowe i czerwone :)
-
Aniuta27 jak na pierwsze dzieła to kochana gratuluję. Moje pierwsze wyglądały jak naciapciane coś:)
-
Cytat:
Napisał
Ka_r0
Cudowne!!
Ja znalazłam moje pierwsze próbowanki kwiatków, jeszcze z kursu ;)
-
-