Dziękuje pięknie :kwiatek:
Printable View
Dziękuje pięknie :kwiatek:
nie pamiętam czy już było, tyle tu stron :P linki do książek
Plushaczku jak zawsze śliczne :)
dziękuje ślicznie :) :kwiatek:
nocne malowanki :)
wow :wow::wow::wow::wow::wow: Pluszaku :wow::wow::wow: piękne!! prześliczne!!!!
Drogie PAnie kupilam farbki no ale teraz mam problem z pedzelkiem probowalam tym co robie pazurki ale chyba sie nie nadaje jest zbyt twardy i nie wiem czy moze byc wlosie syntetyczne...
jakie wy polecacie pedzelki?? bo w necie nic nie moge zanlesc..:(
Piękne kolczyki pluś, sliczne te kwiatki robisz:ok:, normalnie master
mi się dobrze maluje tymi Zestaw 5 pędzelków do żelu i malowania farbkami ONE-Stroke - fioletowe pastelowe :: dobrarada ale mam też takie tanie ze sklepu "wszystko po 2,99" i dają radę
jak ozdobić mieszkanie Picasa Web Albums - Maria Alice Luz - One stroke Th...
w galerii u tej pani dużo jest książek jak podałam wcześniej tylko kilka z nich, link do całości Picasa Web Albums - Maria Alice Luz
hersa ale czy mozna malowac pedzelkami syntetycznymi??
Plusia śliczne te kolczyki! Te ostatnie bajeczne :)
malutkaistotka- ja maluję syntetykami (tymi tanimi) i dobrze się nimi maluje. Tyle, że nie mogą być za miękkie, muszą być takie sprężyste tzn. mi się źle maluje całkiem miękkimi, przpuszczam, że to zależy jak komu wygodnie :) taki do żelu pędzelek jest dobry, spróbuj na początek większym poćwiczyć, łatwiej jest, bo włosie lepiej się wygina i ładniej wychodzą kwiaty. Z czasem miniaturyzuj kwiatki, jeśli chcesz na pazurkach malować, ja nie umiem takich maleństw stworzyć :)
Malutka istotka można różnymi malowac, ostatnio kupiłam pędzelki to-do bardzo fajne mięciutkie, pędzle zeberka, pędzle z ellio, pędzle z róznych sklepów plastycznych płaskie z krótką rączką .
ellio.pl - Pędzle do żelu - zestaw 4 szt
Zestaw 5 pędzelków do żelu UV ZEBRA - NOWY ZESTAW!! :: dobrarada
Pędzel płaski do żelu UV #4 - nylon (clear rączka) :: dobrarada
uff znalazłam te todo:p
http://www.decouart.pl/akcesoria/597...nr-to-do4.html
no i mozna tak wymieniać :)
każdemu się innymi pewnie będzie malować, jeden najtańszym namaluje inny będzie potrzebował pędzla za 100 zł :)
Plusiu po raz n-ty: boska biżuteria!! :love:
a to moje próby
aga jak ja lubie Twoje wszystkie prace :love::love: uwiebiam i ubóstwiam :love:
Plushaczku jak zawsze przepiękna biżuteria :)
aga śliczne pudełeczko :)
Aga śliczne to pudełeczko :) :love:
Plusiu.. Twoich prac nie komentuje bo nie znam słów które opiszą moje uczucia gdy ogladam co stworzyłas..
Aga.. za kazdym razem mnie zaskakujesz.. NIesamowite pudelko.. z niecierpliwoscia czekam na reszta strolkowych przedmiotów lub pazurków :)
Dziewczyny nie mogę znaleźć podobnego tematu... Więc napisze tu :) Chce pocwiczyc robienie panterki ale takiej drobniutkiej i potrzebuje jakiegoś pędzelka. Mogłybyście mi jakiś polecić? Byłabym widzieczna :)
Aga sliczne kwiatuchy....
Plusia ty Moj mistrzu!!!!! po raz milionowy powiem cudnie bosko rewelacja:)
Ja osobiście cały czas szukam swojego ideału, ale jak do tej pory całkiem nieźle sprawuje się najmniejszy z tego zestawu:
M&W ZESTAW PĘDZLI DO ZDOBIEŃ***BIAŁE 3 SZT (1384986896) - Aukcje internetowe Allegro
tez szukam cudownego cienkiego pedzelka.. tyle juz wypróbowałam i dupa.. obecnie maluje tym co Samcia dodała w linku.. ale to nie jest to co bym chciała ;)
natalko ja mam kilka pedzelkow ale w niektorych poprostu obcielam kilka wloskow nozyczkami :) i sa cienkie
to-do pedzelki sa na prawde swietne do one stroke i nie tylko,ja juz od dawna nimi maluje zas pedzelkami z wlosiem naturalnym z dziecia kuny,jest najlepszy do zawijaskow i cienkich lini..
Dziewczynki tak naprawdę to pędzelek do detali wcale nie musi być cienki ( nawet nie powinien) on ma mieć tylko cieniutki czubek i powinien mieć brzuszek ( bo gdzieś musi się nabierać farbka) powinien być z naturalnego włosia . Większości wydaje się , że im cieńszy pędzelek tym lepszy efekt(malowanie) to nie prawda - im cieńszy pędzelek tym czesciej trzeba nabierać farbkę i przerywać malowanie w połowie zaijaska - to błąd i przeszkadza w pracy.
Wycinanie włosia z pędzla to nie jest dobry pomysł chyba , że jest to pedzelek nówka składany maszynowo i tam rzeczywiscie należy pozbyć się włosia wklejonego odwrotnie - ale to też trzeba wiedzieć jak zrobić .
Co do pędzelków typowych do one stroke to najlepsze są z włosia syntetycznego średnioelastycznego drobnego na potrzeby paznokciowe najczęsciej nr. 6 i 4 .
:kwiatek: